S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mega_mashcine

#1001 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mega_mashcine »

Point. wrote: I onda se ljutis kad ti ljudi kazu da malo vuces ka istocno od Drine. Srbija se do juce blamirala sa Moldavijom, Albanijom i slicnim zemljama, 8 godina su haman pri dnu svih ljestvica i sad ti dolazis sa pricom kako su oni mnogo bre jaki, omlozavas timove poput Utrechta, Paoka, Istanbula koji su proslu sezonu bili visoko na tabeli da bi uzdigo nekog Rudonju iz Celte, Frankfurt, HSV i slicno. Da, smatram da sutra da igramo da bi ih uzeli. Jaci su u odbrani i to bi bilo to.
Pointe, sta ti je :lol:
Srbija se jeste možda do jucer blamirala protiv Moldavije i Albanije (koja je igrala EP) ali se očigledno više ne blamiraju, dok se mi evo vec 2-3 godine blamiramo protiv Kipra, Izraela, Irske..

Mi da sutra igramo protiv bilo koje reprezentacije iz ex Yu, mogli bi pobjediti samo Kosovo, i možda sa Makedonijom igrati bare-bare. :-)
Hajd možda bi i Slovence barem malo namučili :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#1002 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Muhamed Đakmić »

mega_mashcine wrote:
Point. wrote: I onda se ljutis kad ti ljudi kazu da malo vuces ka istocno od Drine. Srbija se do juce blamirala sa Moldavijom, Albanijom i slicnim zemljama, 8 godina su haman pri dnu svih ljestvica i sad ti dolazis sa pricom kako su oni mnogo bre jaki, omlozavas timove poput Utrechta, Paoka, Istanbula koji su proslu sezonu bili visoko na tabeli da bi uzdigo nekog Rudonju iz Celte, Frankfurt, HSV i slicno. Da, smatram da sutra da igramo da bi ih uzeli. Jaci su u odbrani i to bi bilo to.
Srbija se jeste možda do jucer blamirala protiv Moldavije i Albanije (koja je igrala EP) ali se očigledno više ne blamiraju, dok se mi evo vec 2-3 godine blamiramo protiv Kipra, Izraela, Irske..

Mi da sutra igramo protiv bilo koje reprezentacije iz ex Yu, mogli bi pobjediti samo Kosovo, i možda sa Makedonijom igrati bare-bare. :-)
Hajde sve, ali Slovenci protiv nas nikad meda nisu mogli, mislim da smo četiri puta igrali i svaki put smo ih rasturili :D
cyprus

#1003 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by cyprus »

Point. wrote:
cyprus wrote:
Pa bolan, Srbija razvaljuje ove kvalifikacije, mi smo na dobrom putu ka izlaznim vratima, i ti se nađeš pisat kako bi mi otresli ovu Srbiju :-) Kako to protumačit nego kao kompleks? Mislim možda i bi, ali je to u ovom momentu highly unlikely...

Tačno je da bi Srbiji dobro došao napadač bar upola ko što je Džeko (Mitrović stvarno nije neka klasa), tačno je da im ni golmani nisu za pozavidjet, međutim ostatak ekipe im je prilično prilično solidan, pogotovo ako ga uporediš sa našom selekcijom... A ti si navro da ih poredimo - zašto, čemu? Jel nam to treba biti lakše ako kažemo: vidiš kakvi su Srbi levati a prođoše, a mi ovakva sila pa ispušismo :oops:

Također, brukaš se kad govoriš nisam čuo za ovog, za onog... To što ti nisi čuo, ne znači da oni ne valjaju... Ismijavaš igrače iz Anderlechta i Olympiakosa (klupa Srbije), a pola reprezentacije nam igra u klubovima koji su dosta lošiji od tih (Mechelen, PAOK, Utrecht, Konya, Gent, Istanbul, Palermo, Qarabaq, AEK, Dinamo Moskva, Dinamo Zagreb...)... Anonimusima zoveš ljude iz Celte, Valencije, HSV-a, Eintrachta, a uzdižeš Šunjića... Ma šta reći :oops:

PS Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je Srbija neka viša dimenzija u odnosu na nas... Kada bismo se mi uspjeli dovest u red, to bi bilo tu negdje... Srbija ima nešto veću širinu, ali 11 na 11 - mislim da nije velika razlika... Samo smatram da sada zaista zaista zaista nismo u poziciji da omalovažavamo reprezentaciju Srbije...
I onda se ljutis kad ti ljudi kazu da malo vuces ka istocno od Drine. Srbija se do juce blamirala sa Moldavijom, Albanijom i slicnim zemljama, 8 godina su haman pri dnu svih ljestvica i sad ti dolazis sa pricom kako su oni mnogo bre jaki, omlozavas timove poput Utrechta, Paoka, Istanbula koji su proslu sezonu bili visoko na tabeli da bi uzdigo nekog Rudonju iz Celte, Frankfurt, HSV i slicno. Da, smatram da sutra da igramo da bi ih uzeli. Jaci su u odbrani i to bi bilo to.
:lol: :lol:

Vako sam se prije 3-4 godine suprotstavljao kompleksaškim nerealnim izvalama o tome kako smo sila za Hrvate, pa je bilo da vučem sjeverno od Save :mrgreen:

A čemu uopšte potreba da mjerimo kitu sa susjedima? I to uglavnom mi insistiramo na tome... Zašto? Siguran sam da bar 70% naše mentalne mizerije i jada u koje smo potonuli do grla, potiče od tog kompleksa što ne možemo biti nivo Srbije i Hrvatske... A kako ćemo biti? Hem smo manja zemlja, hem smo siromašniji, hem su nam historijski uslovi bili daleko nepovoljniji, hem su oni nacionalno kompaktniji... Zbog svega toga mi nismo, nioti ćemo ikada biti nivo Srbije i Hrvatske u sportu... Možemo imati poneki bljesak, ali ne treba se zanositi da ćemo stići na taj nivo... Vjerovatno nikad...

I zašto se onda poredimo koji kurac? Zašto ne furamo svoj fazon...
Last edited by cyprus on 03/09/2017 11:57, edited 1 time in total.
Point.

#1004 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

mega_mashcine wrote:

Pa to i govorim, ljudi se blamiraju godinama i sad zbog jednih kvala za koju bi rekao da dominiraju nad Italijom, Spanijom i slicno a ne Austrija, Irska. Da mi smo izgibiliod tih Iraca ali sa boljim selektorom a sa istim igracima bi razvalili i Irsku i Srbiju.
mega_mashcine

#1005 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mega_mashcine »

Muhamed Đakmić wrote:
mega_mashcine wrote:

Hajde sve, ali Slovenci protiv nas nikad meda nisu mogli, mislim da smo četiri puta igrali i svaki put smo ih rasturili :D
Pa vala u ovakvom stanju u kakvom se nalazimo bi vjerovatno prekinuli taj niz, isto kao što je i Kipar nakon 10ak, 15 (koliko već) uzastopnih poraza protiv nas prekinuo crni niz :lol:
mega_mashcine

#1006 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mega_mashcine »

Point. wrote:
mega_mashcine wrote:

Pa to i govorim, ljudi se blamiraju godinama i sad zbog jednih kvala za koju bi rekao da dominiraju nad Italijom, Spanijom i slicno a ne Austrija, Irska. Da mi smo izgibiliod tih Iraca ali sa boljim selektorom a sa istim igracima bi razvalili i Irsku i Srbiju.
Ma ajd ok, mrsko mi se raspravljati, nego idi otvori temu BiH-Belgija, ti si nam još jedina nada. :D :D
Logovan

#1007 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

ZonFon wrote:http://sport1.ba/ino-fudbal/nevjerovatn ... stvo/93717

...a Austrija, prvak Azije je trenutno treća u svojoj grupi...

:mrgreen:
Ispravili su. :D
Point.

#1008 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

cyprus wrote:
Point. wrote:
cyprus wrote:
Pa bolan, Srbija razvaljuje ove kvalifikacije, mi smo na dobrom putu ka izlaznim vratima, i ti se nađeš pisat kako bi mi otresli ovu Srbiju :-) Kako to protumačit nego kao kompleks? Mislim možda i bi, ali je to u ovom momentu highly unlikely...

Tačno je da bi Srbiji dobro došao napadač bar upola ko što je Džeko (Mitrović stvarno nije neka klasa), tačno je da im ni golmani nisu za pozavidjet, međutim ostatak ekipe im je prilično prilično solidan, pogotovo ako ga uporediš sa našom selekcijom... A ti si navro da ih poredimo - zašto, čemu? Jel nam to treba biti lakše ako kažemo: vidiš kakvi su Srbi levati a prođoše, a mi ovakva sila pa ispušismo :oops:

Također, brukaš se kad govoriš nisam čuo za ovog, za onog... To što ti nisi čuo, ne znači da oni ne valjaju... Ismijavaš igrače iz Anderlechta i Olympiakosa (klupa Srbije), a pola reprezentacije nam igra u klubovima koji su dosta lošiji od tih (Mechelen, PAOK, Utrecht, Konya, Gent, Istanbul, Palermo, Qarabaq, AEK, Dinamo Moskva, Dinamo Zagreb...)... Anonimusima zoveš ljude iz Celte, Valencije, HSV-a, Eintrachta, a uzdižeš Šunjića... Ma šta reći :oops:

PS Da ne bi bilo zabune, ne mislim da je Srbija neka viša dimenzija u odnosu na nas... Kada bismo se mi uspjeli dovest u red, to bi bilo tu negdje... Srbija ima nešto veću širinu, ali 11 na 11 - mislim da nije velika razlika... Samo smatram da sada zaista zaista zaista nismo u poziciji da omalovažavamo reprezentaciju Srbije...
I onda se ljutis kad ti ljudi kazu da malo vuces ka istocno od Drine. Srbija se do juce blamirala sa Moldavijom, Albanijom i slicnim zemljama, 8 godina su haman pri dnu svih ljestvica i sad ti dolazis sa pricom kako su oni mnogo bre jaki, omlozavas timove poput Utrechta, Paoka, Istanbula koji su proslu sezonu bili visoko na tabeli da bi uzdigo nekog Rudonju iz Celte, Frankfurt, HSV i slicno. Da, smatram da sutra da igramo da bi ih uzeli. Jaci su u odbrani i to bi bilo to.
:lol: :lol:

Vako sam se prije 3-4 godine suprotstavljao kompleksaškim nerealnim izvalama o tome kako smo sila za Hrvate, pa je bilo da vučem sjeverno od Save :mrgreen:

A čemu uopšte potreba da mjerimo kitu sa susjedima? I to uglavnom mi insistiramo na tome... Zašto? Siguran sam da bar 70% naše mentalne mizerije i jada u koje smo potonuli do grla, potiče od tog kompleksa što ne možemo biti nivo Srbije i Hrvatske... A kako ćemo biti? Hem smo manja zemlja, hem smo siromašniji, hem su nam historijski uslovi bili daleko nepovoljniji, hem su oni nacionalno kompaktniji... Zbog svega toga mi nismo, nioti ćemo ikada biti nivo Srbije i Hrvatske u sportu... Možemo imati poneki bljesak, ali ne treba se zanositi da ćemo stići na taj nivo... Vjerovatno nikad...

I zašto se onda poredimo koji kurac? Zašto ne furamo svoj fazon...
A zasto ti stalno balis na i zapadne i istocne komsije a stalno nas spustas na neki donji nivo cak i kad to nismo zasluzili? Da, stoji da smo manja zemlja i da pola ljudi koji u njoj zive je ne vole, stoji i da je Srbija a i Hrvatska za nas veliki zalogaj u bilo kojem sportu ali zasto je problem reci da je srbijanski fudbal od SP 2010 u totalnom kurcu i da smo u tom periodu bili bolji a i da smo, po mom misljenju i danas, sa boljim selektorom. Eto neka je Dzeko sa 40 golova u Serie A kokuz, neka je Begovic koji godinama vazi za boljeh golmana u PL kokuz, neka je Pjanic finalista CL kokuz, Seo koji je proglasen u timu sezone BL i sada clan jednog Arsenala kokuz, neka je i Lulic kapiten i top asistent Top 5 tima u Italiji kokuz, neka je Vedo koji je vec godinama jedan od boljih strijelaca u Njemackoj kokuz, ma neka su svi kokuzi a neka su komsijski polovnjaci iz Eintrachta, Celte, Anderlechta i slicno divovi. Et', mozda ti bude sad malo lakse.

Ps. I kad vec spominjes komplekse, cini mi se da ti imas jedan kompleks a to je kompleks prema nasem odnosno svome jer kako drugacije objasniti ovo stalno velicanje komsija i konstantno blacenje naseg. A ja, ti si onaj jedan od realnih.
supercali

#1009 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by supercali »

A to je problem znaci kad je istocni ili zapadni susjed i komsija bolji od tebe
Da pricamo o moldaviji kako ima bolje igrace ne bi bio problem al kad hr i srb imaju bolje onda pljuj pa makar bili svjetski i europski prvaci kombinovano
leškarenje

#1010 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by leškarenje »

Pisaj ih i jedne i druge :run:
AmiĐa_Idriz

#1011 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by AmiĐa_Idriz »

Jes i ova Holandija opala, 4. ljudi u grupi a na proslom Mundijalu bronza pala.
Bazinga1234

#1012 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Bazinga1234 »

Kosovo se fino uigrava... Biće to jos bolje.
Point.

#1013 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

supercali wrote:A to je problem znaci kad je istocni ili zapadni susjed i komsija bolji od tebe
Da pricamo o moldaviji kako ima bolje igrace ne bi bio problem al kad hr i srb imaju bolje onda pljuj pa makar bili svjetski i europski prvaci kombinovano
Evo jos jednog realnog. Nije proble reci da su Hrvati bolji, ali od Srba praviti Spaniju naspram nas je bezveze.
Point.

#1014 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Point. »

AmiĐa_Idriz wrote:Jes i ova Holandija opala, 4. ljudi u grupi a na proslom Mundijalu bronza pala.
Prokletstvo bronze se nastavlja. Desilo se Svedskoj nakon 1994 bronze, Hrvatima nakon 1998, Turskoj nakon 2002 te sada Holandiji.
Bazinga1234

#1015 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Bazinga1234 »

Kosovo i dalje 0-0 protiv Hrvatske...

Dobro je neko reko, imali smo sreće što nam je Gibraltar u grupi, mučili bi se sa Kosovom :facepalm:
supercali

#1016 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by supercali »

Point. wrote:
supercali wrote:A to je problem znaci kad je istocni ili zapadni susjed i komsija bolji od tebe
Evo jos jednog realnog. Nije proble reci da su Hrvati bolji, ali od Srba praviti Spaniju naspram nas je bezveze.
A ti si onda onaj sto je i govno nase bolje od bilo cega srpskog i hrvatskog

Zasto je problem reci da srbija po imenima mozda ima jacu reprezentaciju od nas
Na terenu bi mozda bilo bare bare al po imenima kao sto neko nabroja mi imamo mozda 6-7 igraca i to je to dok kod njih nema izrazenih kao dzeko i pjanic al zato imaju ujednacenih bar 15-ak dok su kod nas ovi ostali pored pomenutih 6-7 ispod svakog ranga
Logovan

#1017 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

Bazinga1234 wrote:Kosovo i dalje 0-0 protiv Hrvatske...

Dobro je neko reko, imali smo sreće što nam je Gibraltar u grupi, mučili bi se sa Kosovom :facepalm:
Evo vode 1:0 golom Vide, sad će kraj.
Bosanski_kralj

#1018 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Bosanski_kralj »

Logovan wrote:

Katastrofa od igre kod Hrvata. Ukopaće ih Čačić.
perfect_guy

#1019 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by perfect_guy »

dobro se republjik držala
Romanista 101%

#1020 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Romanista 101% »

Bosanski_kralj wrote:
Logovan wrote:

Katastrofa od igre kod Hrvata. Ukopaće ih Čačić.

:lol: daj i nama da igramo katastrofalno, al da pobjedjujemo kao oni i budemo prvi u grupi :)
zg1911

#1021 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by zg1911 »

aj da pročitam da se bih blamira protiv irske :-) jeboga, pa i hrvatska kad izgubi od irske, a gubila je (i dobijala), ne možeš reći da je blam
Bosanski_kralj

#1022 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Bosanski_kralj »

Romanista 101% wrote:
:lol: daj i nama da igramo katastrofalno, al da pobjedjujemo kao oni i budemo prvi u grupi :)
Igrali smo katastrofalno i pobjeđivali, pa i to stane kad dođe malo kvalitetniji protivnik. Obiće se ovo Hrvatima u najvažnijem trenutku.
irac300

#1023 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by irac300 »

Ovaj Čačić je panj u rangu Meše. Sreća po Hrvatsku što imaju mnogo širi izbor kvalitetnih igrača, inače bi mrka kapa bila.
zg1911

#1024 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by zg1911 »

irac300 wrote:Ovaj Čačić je panj u rangu Meše. Sreća po Hrvatsku što imaju mnogo širi izbor kvalitetnih igrača, inače bi mrka kapa bila.
neviđeni kreten
Edin H.

#1025 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

Hocemo li to mi igrati protiv Italije u barazu kad zveknemo Belgijance?
Locked