Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
fapmasina

#1001 Re: Dos`o Nenad!

Post by fapmasina »

Nele karajlić je dijete sarajevskog mentaliteta. Neleta je Sarajevo napravilo i dalo mu karijeru, pare i budućnost.
Slažem se sa prethodnicima kako je Nele poginuo/umro 92, kada se ispalio u Beograd i počeo blatiti Sarajevo koje mu je pružilo sve što je do tada ostvario. Bio je ikona jednog vremena, prepoznatljiv i voljen.
Imao je predugu jezičinu i prestao je biti voljen od svih ljudi koji drže do sebe i do svog grada!
Ovo je Nenad Janković, čovjek čiji je alter ego umro 92 godine i koji boluje za Željom, mahalom, ćevapima i Sarajevskom rajom....

Meni ga je žao, iskreno!!!
aut

#1002 Re: Dos`o Nenad!

Post by aut »

Koja najezda četnika. Nevjerovatno. Ali što TheWatcher jede govna, neopisivo.
Majmune jedan četnički, više Srba u opkoljenom Sarajevu je ubila tvoja VRS nego ARBiH. Neuporedivo više. A ti jedi govna i pravdaj radovana i ekipu.
A što se tiče Neleta, neupitno je da je bio jedna od "legendi" Sarajeva. Ali je i neupitno da se popišao po svemu tome. Nije problem što je otišao. Otišli su mnogi. Problem je ono što je pričao. Problem je njegov stav.
sandokann

#1003 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

joint union wrote:
sandokann wrote:
joint union wrote:
Gdje se rodio Neletov otac?
Srdjan Janković, jedan od pokretača katedre za orijentalne jezike Univerziteta u Sarajevu. Akademski građanin koji je svojim dolaskom u onome vremenu obogatio grad Sarajevo.
Ma ja, on je obogatio grad. A gdje se ono rodio? 'Nako pitam?
I Radovan je vjerovatno silaskom sa Durmitora obogatio grad?
Vjerojatno je tebi Mevlid "obogatio" Sarajevo.
joint union

#1004 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

sandokann wrote:
joint union wrote:
sandokann wrote:
Srdjan Janković, jedan od pokretača katedre za orijentalne jezike Univerziteta u Sarajevu. Akademski građanin koji je svojim dolaskom u onome vremenu obogatio grad Sarajevo.
Iz iste rupe su izgmizali i Radovan i Mevlid. Da smo i Radovana smotali kao sto smo smotali Mevlida, bolje bi nam bilo.
Ti prozivas nekakve sandje i dosljake, pa je li i Nele onda po tvom rezonu dosljo?
stakasa

#1005 Re: Dos`o Nenad!

Post by stakasa »

joint union wrote:
sandokann wrote:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Na stranu Nele i tema, ali mene je ovo uvjek fasciniralo. Kad bas nista nema da ponudis onda se vratis dobrom starom - asfaltu. Jedna od konstanti zadnjih pedesetak godina. Uz posljedicu da se norme uvjek spustaju da bi se levati uspjeli kvalifikovat.
ultima_palabra

#1006 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Znači došljaci sa Romanije i Durmitora su oplemenili grad (stoga su valjda imali pravo i da ga ruše), a došljaci iz Sandžaka i IB ga opoganiše.

Da nije ipak bilo do sistema?
SaraFina

#1007 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

Sve republike bivše Juge su očigledno " male bare" za armiju krokodila umjetnika.
Jednostavno trzište se mora proširiti. Poplava kvazi komičara, pjevača, glumaca i sl..
Pa to što je neko bio četnik u vrijeme agresije sada dvadeset i nešto godina ne bi trebalo puno značiti.

Ako ćemo realno, ta knjiga Neletova sigurno svojom promocijom i prodajom neće zasjeniti koncerte jednog Dine Merlina u beogradskoj Areni. A Dino je svojedobno tvrdio kako će u BG jedino ako " bolesnicima" bude trebala pomoć ..

Ne znam je li Nele tako što kad izjavio za Sarajevo.
To što kalkulira u svrhu modernog srpstva, kako je neko protjerao iz Sarajeva 200 000 Srba meni lično je šega. ( niko te ljude nije protjerao nego je velika većina ili ostala na teritoriji pod kontrolom VRS-a ili otišla prije ratnih dejstava )
Ali kalkulirati sa cifrom od 200 000 prognanih o strane Bošnjaka je obična srpska mitomanija.
Last edited by SaraFina on 17/02/2015 10:28, edited 1 time in total.
joint union

#1008 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

stakasa wrote:
joint union wrote:
sandokann wrote:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Na stranu Nele i tema, ali mene je ovo uvjek fasciniralo. Kad bas nista nema da ponudis onda se vratis dobrom starom - asfaltu. Jedna od konstanti zadnjih pedesetak godina. Uz posljedicu da se norme uvjek spustaju da bi se levati uspjeli kvalifikovat.
To je samo za ove koji konstantno mantraju o nekakvim sandjama, istocnjacima itd koji su "okupirali" Sarajevo, pa je njima kao zao, pa je Sarajevo kasaba (bez Neleta i slicnih). Pa da se Tesla sad pojavi rekli bi, 'ta ce on, papak i z Gospica". Ili Copic, "papak iz Hasana", Ili Andric. Al' je zato Radovan obogatio Sarajevo.
joint union

#1009 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

ultima_palabra wrote:Znači došljaci sa Romanije i Durmitora su oplemenili grad (stoga su valjda imali pravo i da ga ruše), a došljaci iz Sandžaka i IB ga opoganiše.

Da nije ipak bilo do sistema?
Ovo :thumbup:
iTo

#1010 Re: Dos`o Nenad!

Post by iTo »

Popularan Klix pravo u sumskoj ;)
joint union

#1011 Re: Dos`o Nenad!

Post by joint union »

iTo wrote:Popularan Klix pravo u sumskoj ;)
Nakupile se frustracije otkako im je Dodo zabranio da svasta pisu.
A realno, nije i da su imali kakvu alternativu.
sandokann

#1012 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

joint union wrote:
sandokann wrote:
joint union wrote:
Iz iste rupe su izgmizali i Radovan i Mevlid. Da smo i Radovana smotali kao sto smo smotali Mevlida, bolje bi nam bilo.
Ti prozivas nekakve sandje i dosljake, pa je li i Nele onda po tvom rezonu dosljo?
Nigdje ja nisam prozvao nikoga, nego si pitao o Neletovom ocu, pa ti odgovorih.
Vidim da ne podnosis nikoga (Srbe) sa strane i zbog toga ti pokušavam ukazati na razliku između akademskih građana i bandita, bez obzira odakle dolaze.
emigrazione

#1013 Re: Dos`o Nenad!

Post by emigrazione »

Jbt. koliko cetalji i dan danas bale za Sarajevom, pije dvoguzu negdje u Han Pijesku i besjedi te nije to vise ovo Sarajevo, nije ono, nije vako nako...sta vas boli kurac, ko je puco po gradu moze doci, ali ce se vazda okretati iza sebe, ko je lajao okolo i pljuvao po gradu moze popiti pivu, ali ce ga cuvati kordoni murije i to ce i dalje tako biti. Nema ovdje vise merhameta, bog je milostiv i on prasta, Sarajevo nikada vise...
sandokann

#1014 Re: Dos`o Nenad!

Post by sandokann »

iTo wrote:Popularan Klix pravo u sumskoj ;)
Skenderija nije u RS - u.
Pismonosa

#1015 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

SaraFina wrote:Sve republike bivše Juge su očigledno " male bare" za armiju krokodila umjetnika.
Jednostavno trzište se mora proširiti. Poplava kvazi komičara, pjevača, glumaca i sl..
Pa to što je neko bio četnik u vrijeme agresije sada dvadeset i nešto godina ne bi trebalo puno značiti.

Ako ćemo realno, ta knjiga Neletova sigurno svojom promocijom i prodajom neće zasjeniti koncerte jednog Dine Merlina u beogradskoj Areni. A Dino je svojedobno tvrdio kako će u BG jedino ako " bolesnicima" bude trebala pomoć ..

To što kalkulira u svrhu modernog srpstva, kako je neko protjerao iz Sarajeva 200 000 Srba meni lično je šega. ( niko te ljude nije protjerao nego je velika većina ili ostala na teritoriji pod kontrolom VRS-a ili otišla prije ratnih dejstava )
Ali kalkulirati sa cifrom od 200 000 prognanih o strane Bošnjaka je obična srpska mitomanija.
Još jedan od mitova o Dini :D

Ne slušam njegovu muziku, okitio se sa previše posuđenih stvari, njegovo glumatanje istočnjačkog mudraca, njegova priča glasom usiljeno podešenim i izvještačenim su mi iritantni na kvadrat, itd. Ali ne mogu mu spočitati nacionalizam i mržnju prema Srbima. Spominju se neke njegove mrzilačke izjave koje kao i regres i povišica u pojedinim firmama, postoje ali ih niko nije vidio.

Daj mi neki članak o tome (nemoj samo Kurir matere ti) daj mi neki video, neku njegovu izjavu, bilo šta što to dokazuje.
dustaban

#1016 Re: Dos`o Nenad!

Post by dustaban »

Samo da primjetim - Nenad je ot'so !

Sto se tice Neleta i Sarajeva... ja imam neku intuiciju da ce ga Pink ili Grand ubaciti u neki ziri za neko takmicenje, pa cemo mi ponovo otkriti Neletovu duhovitost, vrcavost i sarm, zaboraviti sve sto mu zamjerali i zavoljeti ga kao sto smo zavoljeli Cecu, Lukasa, Chorbu...
:wink:
stakasa

#1017 Re: Dos`o Nenad!

Post by stakasa »

joint union wrote:
To je samo za ove koji konstantno mantraju o nekakvim sandjama, istocnjacima itd koji su "okupirali" Sarajevo, pa je njima kao zao, pa je Sarajevo kasaba (bez Neleta i slicnih). Pa da se Tesla sad pojavi rekli bi, 'ta ce on, papak i z Gospica". Ili Copic, "papak iz Hasana", Ili Andric. Al' je zato Radovan obogatio Sarajevo.
Sto znaci da se treba oslobodit te price u svim oblicima. I ko se je gdje rodio i ko je kakve vjere, nacionalnosti, boje koze itd. I sve je to isto. Izgleda simpaticnije kada to rade gradani nego kada rade nacionalisti ali je u biti to sve isto. Ovo je veliki kamen oko vrata
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1018 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

TheWatcher wrote:Postby Chmoljo » 17/02/2015 01:50

još malo...

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1190 ... -markalama

http://mojahercegovina.com/alijin-speci ... rebrenici/

ajde sada ti pa cu joPet ja :oops:
kakve veze ima češka vlada?

i daješ mi izjavu svjedoka koji je mogao sve izmisliti i ne nudi fizičke dokaze.

nasuprot toga, dajem ti čovjeka koji ima fizičke dokaze. fizičke, ono što je opipljivo i što se ne može izmisliti, ni dlijetom zabiti u beton, kako je Slobodan tvrdio. ispaljenje granate je dokazano fizičkim dokazima, a ne
zato što je verovao da je u ratu postojala “ravnoteža…i oni su pravili to što su pravili – i mi smo pravili to što smo pravili”.
evo dokaza
“Alija je rekao (generalu ABiH) Seferu (Haliloviću) da to treba uraditi, a Sefer se okrenuo ka Talijanu i rekao: “Talijan će to…””. U prvom pokušaju, granata je pala blizu pijace, a zatim je, za novi pokušaj, čekano da na osmatračkom položaju Unprofora bude ista posada, sa kojom je postojao dogovor da “ne broje naše granate”.
:lol: :lol: :lol:
SaraFina

#1019 Re: Dos`o Nenad!

Post by SaraFina »

Pismonosa wrote:
SaraFina wrote:Sve republike bivše Juge su očigledno " male bare" za armiju krokodila umjetnika.

Ne slušam njegovu muziku, okitio se sa previše posuđenih stvari, njegovo glumatanje istočnjačkog mudraca, njegova priča glasom usiljeno podešenim i izvještačenim su mi iritantni na kvadrat, itd. Ali ne mogu mu spočitati nacionalizam i mržnju prema Srbima. Spominju se neke njegove mrzilačke izjave koje kao i regres i povišica u pojedinim firmama, postoje ali ih niko nije vidio.

Daj mi neki članak o tome (nemoj samo Kurir matere ti) daj mi neki video, neku njegovu izjavu, bilo šta što to dokazuje.

Najbrze što sam uspjela je ovo : sabrano :)

http://www.vesti-online.com/Scena/Estra ... ti-puskama

A ti sad trazi brojeve Globusa i sl gdje je to izjavio. Naveli su izvore. Valjda bi te novine demantirale da su ti intervijui nepostojeći.
Pismonosa

#1020 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

SaraFina wrote:

A ti sad trazi brojeve Globusa i sl gdje je to izjavio. Naveli su izvore. Valjda bi te novine demantirale da su ti intervijui nepostojeći.
Neću ja da tražim. Ti si ta koja dokazuje tezu i ja sam zatražio od tebe da mi to daš crno na bijelo. Naravno, opet rekla kazala. Ima, ali niko nije vidio.

Inače, reći za Beograd 93' da je leglo fašizma je stvarno nepošteno i mrzilački :lol:
piupiu

#1021 Re: Dos`o Nenad!

Post by piupiu »

Banksy wrote:Očekivano, mada sam mislila da će to krenuti već oko desete stranice, Sarajlije se pravdaju i ubjeđuju salon kako je u Sarajevu zaista ubijeno 11 000 ljudi ...
Apsurdistan ...
Banksy

#1022 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

SaraFina wrote:
A Dino je svojedobno tvrdio kako će u BG jedino ako " bolesnicima" bude trebala pomoć ..
A šta, Dino je iz Beograda?
dječak sa šibicama

#1023 Re: Dos`o Nenad!

Post by dječak sa šibicama »

Ali m eni je najjaca prica kako su iz Sarajeva ljudi bjezali samo zbog ratnih dejstava :D
shake69

#1024 Re: Dos`o Nenad!

Post by shake69 »

SaraFina wrote:
Pismonosa wrote:

Besmislice. Slicne se lazi vrte o Aliji Izetbegovicu da je navodno rekao da cemo 'nakon rata jesti zlatnim kasikama!"! Tako stupidnu izjavu ne bi mogao izreci niko iole pismen, o drzavnicima da ne govorim, ali danas to prolazi pa kazu "cuo sam da je Alija to izjavio', 'tako pricaju' (kao onaj Brkan) i slicno, ali dokaza- nigdje. Dino sigurno nije sovinista, ali jeste problem jer je napravio lijepe pjesme o gradu i ratne pjesme (Vojnik srece) zbog koje cetnickoj bagri ni danas nije drag!
Last edited by shake69 on 17/02/2015 11:01, edited 1 time in total.
Banksy

#1025 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

Jesmo, sjeli na granatu na Markalama i digli se u zrak, sami sebe.

Nego, ko pobi onih ostalih 10 950?
Locked