mudrac2 wrote:ma pusti pm72, lik je puko ko lubenica. Bezbeli ima i štokholmski sindrom.
more bit i to
mudrac2 wrote:ma pusti pm72, lik je puko ko lubenica. Bezbeli ima i štokholmski sindrom.
danas poznajem situaciju vjerovatno povrsno,
Ja sam ti optimista sa iskustvom.ja ne znam otkud tebi toliki pesimizam
Jazuk što nisi rođen 60-tih godina prošlog vijeka da nam ovo organizuješ.ta linija sapna-kalesija-zivinice,stupari-kladanj-olovo, a tamo uz drinu srebrenica i zepa, sve to se moglo uvezati i onda i braniti, uvezati na nacin sapna-kalesija-kamenica-rijeka drina, gore ostaje zvornik, a na donjoj strani linija olovo-han pijesak-zepa- rijeka drina.
Čuj,a od koga ne bi smjela? Od UN-a ili Amerike?ja mislim da srbija ne bi smjela tako izravno i ocigledno krenuti
TEJK BIR!mudrac2 wrote:osoba koja je rat provela u sarajevu i koja se pajdaši sa četničkim genocidnim
vojnikom za mene ije ništa drugo nego .... Hm.... Suzdržat ću se.
Haj' dijete ne lupaj gluposti...stranacc wrote:PM72 ti se ko borio za alijinu dzamahiriju?
A nisi za zivu glavu?
Trebo si namah u lukavicu i boriti se za srpstvo.
Al ja ne mogu ove bosnjake bezmudice.
Ja sam bio u podrinju(okruzenju) i mogu ti reci da je odnos snaga uvjek bio minimalno 2:1 u ljudstvu i 20:1 u MTS za cetnike.
I u takvim odnosima smo im djecu pravili.
Eto sarajevo nije imalo ovo nije ono. Idi gini i snalazi se. Od 300 000 ljudi moze se napraviti 100k vojnika.
Mi smo bola u podrinju bili godinu dana u okruzenju ni konzervu nismo dobili. Ni metak. Ni pusku nista. Al kad dodje crni petak idemo i vadimo njihove krompire , beremo njihovo zito , dovodimo njihovu stoku. Igramo se partizana s njima.
U podrinju je bilo par hiljada vojnika...
Idi pitaj ratka mladica koliko mu je tih par hiljada vojnika napravilo cetnika Sehida.
Jedino se u vas u sarejevu nije moglo. A plakali ste i dan i noc. Palo vam 1000 granata . U nas je na jedo selo padalo toliko dnevno.
Mi ni jednog oficira haman nismo imali, al zato je bilo muda do koljena.
Pet ljudi je odbijalo napad od trista cetnika.
U akcije je islo najvise 200 ljudia donosilo 50 pusaka nazad.
na zalost bilo nas je premalo 30 vojnika je ili izginulo ili tesko ranjeno i to je bio nas kraj.
Vas je moglo biti 100k
Kad krenes u akciju na drini poselamis se i racunas da ces poginuti, jer mrijeti je svakako.
Koliko ste vi najvise cetnika povalili u jednoj akciji?
20 a napadalo bezbeli 20k vojnika.
Vas su haman yebali generali i funkcije.
Nas je vodila glad. Nema jaceg generala
Ma kurac je dobra tema.junior3 wrote:Joj dobre teme.![]()
ne može lik da prežali što nije uspio prebjeći četnike. Nemoj na osnovu njegovih izjava stvarati sliku o sarajevu i prvom korpusu.stranacc wrote:PM72 ti se ko borio za alijinu dzamahiriju?
A nisi za zivu glavu?
Ja sam bio u podrinju(okruzenju) i mogu ti reci da je odnos snaga uvjek bio minimalno 2:1 u ljudstvu i 20:1 u MTS za cetnike.
Eto sarajevo nije imalo ovo nije ono. Idi gini i snalazi se. Od 300 000 ljudi moze se napraviti 100k vojnika.
Mi smo bola u podrinju bili godinu dana u okruzenju ni konzervu nismo dobili. Ni metak. Ni pusku nista. Al kad dodje crni petak idemo i vadimo njihove krompire , beremo njihovo zito , dovodimo njihovu stoku. Igramo se partizana s njima.
Idi pitaj ratka mladica koliko mu je tih par hiljada vojnika napravilo cetnika Sehida.
Jedino se u vas u sarejevu nije moglo. A plakali ste i dan i noc. Palo vam 1000 granata . U nas je na jedo selo padalo toliko dnevno.
na zalost bilo nas je premalo 30 % vojnika je ili izginulo ili tesko ranjeno i to je bio nas kraj.
Vas je moglo biti 100k
Kad krenes u akciju na drini poselamis se i racunas da ces poginuti, jer mrijeti je svakako.
Tek sad vidjeh ispravku krivog navoda od strane ovog pacijenta.stranacc wrote:PM72 ti se ko borio za alijinu dzamahiriju?
A nisi za zivu glavu?
na zalost bilo nas je premalo 30 % vojnika je ili izginulo ili tesko ranjeno i to je bio nas kraj.
Vas je moglo biti 100k
Prema podacima Tokačinog IDC-a iz regije Sarajevo, koja uključuje sve predratne općine Sarajeva, tj. sadašnje područje Kantona + Pale, ukupno je 14011 ubijenih (13247) i nestalih (764), koji su imali prijavljeno prebivalište u regiji Sarajevo.Sarajmen wrote:Ako vas mogu zamoliti da naprđivanje i šegačenje nastavite na nekoj adekvatnoj temi, jer koliko god imao razumijevanja da se valja tu i tamo u opuštenoj atmosferi razmijeniti mišljenje, ne ide i jače je od mene. Imam u glavi preko 15 000 ubijenih stanovnika Sarajeva, više od hiljadu djece, na desetine hiljada teže ili lakše ranjenih, ogromne posljedice na infrastrukturi.... pa mi šegačenje i naprđivanje na temi ne priliči. A eto, vama na obraz.

Drinski wrote:PM72
Ajd, sto si protiv dzamhirije, ali sto brate lupas geografiju o srpskim selima po podrinjupa kuda prođoše onoliki SRebrenicani
i jos čovjeku prebacujes da nije major.
stranacc wrote:PM72 ti se ko borio za alijinu dzamahiriju?
A nisi za zivu glavu?
Vas je moglo biti 100k
Nije major nego pukovnik!Drinski wrote:PM72
Ajd, sto si protiv dzamhirije, ali sto brate lupas geografiju o srpskim selima po podrinjupa kuda prođoše onoliki SRebrenicani
Nisam ni ja znao do jutros...zateznistub wrote:Neznadoh PM72 da si četo prikriveni...![]()
Ne znam za druge, a ja sam dosao da zivim "na racun sarajlija".PM72 wrote:Nije major nego pukovnik!Drinski wrote:PM72
Pošto ste vi podrinjci tako zajebani ratnici (vas pet odbije napad 300 četnika),što dođoste kod sarajlijica,najslabijih boraca,pičkica,šupaka i sličnih epiteta? Kako to da se oni kao takvi jadni i nikakvi uspješe odbraniti a tako zajebana mraka i borci Podrinja nisu? Veli ovaj pukovnik da je na nas palo 1000 granata a na jedno selo u Podrinju padalo toliko? Ovaj pukovnik ako zna šta je hiljada...
mlatite se bezze stvarima.PM72 wrote:Neka si ti nama došao,meni ne smetaš i sretno ti bilo.Ali ako pukovnik kaže da nam je "palo hiljadu granata" a dnevno je na ovaj grad znalo pasti skoro 4000,onda ja nabijem na polni organ i njega, njegove opaske i preseravanja.
Nije to bez veze.Čovjek izmišlja i pljuje po časnim sarajevskim borcima.Ja sam obišao skoro čitavu Bosnu i ne vidjeh selo sa više od 50-60 kuća.Na koje su to selo ispalili 1000 granata? Daj mi podatak. Sarajevo je imalo neslavni rekord od 3700 granata za jedan dan,čini mi se 27 jula 1993 i bio je pakao.Od tih 3700 bar 3000 je palo na područje Žuči i garantujem da je na Žuč palo više granata nego na 2/3 Podrinja.A komplet Žuč je površinom kao dva-tri sela.I onda se nađe seronja da palamudi.Drinski wrote:mlatite se bezze stvarima.PM72 wrote:Neka si ti nama došao,meni ne smetaš i sretno ti bilo.Ali ako pukovnik kaže da nam je "palo hiljadu granata" a dnevno je na ovaj grad znalo pasti skoro 4000,onda ja nabijem na polni organ i njega, njegove opaske i preseravanja.
A ako na jedno selo padne 1000 granata, a na Sarajevo 10 hiljada u jednoj noci, to je opet u korist onog sela, jer to selo (o kojemu raspravljate) ima 20-30 puta manju povšinu od glavnog grada.
Na Zuc palo vise granata nego u cijelom Podrinju?!PM72 wrote:Nije to bez veze.Čovjek izmišlja i pljuje po časnim sarajevskim borcima.Ja sam obišao skoro čitavu Bosnu i ne vidjeh selo sa više od 50-60 kuća.Na koje su to selo ispalili 1000 granata? Daj mi podatak. Sarajevo je imalo neslavni rekord od 3700 granata za jedan dan,čini mi se 27 jula 1993 i bio je pakao.Od tih 3700 bar 3000 je palo na područje Žuči i garantujem da je na Žuč palo više granata nego na 2/3 Podrinja.A komplet Žuč je površinom kao dva-tri sela.I onda se nađe seronja da palamudi.Drinski wrote:mlatite se bezze stvarima.PM72 wrote:Neka si ti nama došao,meni ne smetaš i sretno ti bilo.Ali ako pukovnik kaže da nam je "palo hiljadu granata" a dnevno je na ovaj grad znalo pasti skoro 4000,onda ja nabijem na polni organ i njega, njegove opaske i preseravanja.
A ako na jedno selo padne 1000 granata, a na Sarajevo 10 hiljada u jednoj noci, to je opet u korist onog sela, jer to selo (o kojemu raspravljate) ima 20-30 puta manju povšinu od glavnog grada.