Ma pravi muškarci se odmah prepoznaju ... gdje se ti oblačiš, meni je najdraži modni detalj Caterpillar kundura.zambaklija wrote: kasno vidjeh da smo haman isto pisali
Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)
- Ramzess Veliki
#1001 Re: Kupanje jednom sedmično
-
Sunny-7
#1002 Re: Kupanje jednom sedmično
Kada, puna tople vode, miris lavande, prigusena svjetlost i jastuce pod vugla... Jednom hefticno, a nekad i cesce...

- zambaklija
#1003 Re: Kupanje jednom sedmično
Ramzess Veliki wrote:Ma pravi muškarci se odmah prepoznaju ... gdje se ti oblačiš, meni je najdraži modni detalj Caterpillar kundura.zambaklija wrote: kasno vidjeh da smo haman isto pisali
- annoy
#1004 Re: Kupanje jednom sedmično
Kod žena, da.Cherry-Cherry wrote:Za intimno pranje mora biti drugi preparat baš za tu svrhu.
Žene nikako ne bi smjele prati intimne dijelove šamponom za tijelo jer si mogu poremetiti PH faktor rodnice i navuć svakakve infekcije.
Doduše ja mislim da je pranje vodom na tim dijelovima sasvim dovoljno.
- Ramzess Veliki
#1005 Re: Kupanje jednom sedmično
Uh ja odem maxuz kod jarana automehaničara da se malo zamastim. Zatim idemo u lov na cure, dok ne ispari miris totmasti i mašinskog ulja. Jedino me nekad jaran zezne sa oblačenjem, dođe u masnom mehaničarskom kombinezonu u caffe i pokupi komade na tu foru.zambaklija wrote:Ramzess Veliki wrote:Ma pravi muškarci se odmah prepoznaju ... gdje se ti oblačiš, meni je najdraži modni detalj Caterpillar kundura.zambaklija wrote: kasno vidjeh da smo haman isto pisali![]()
![]()
kundure iste ali porid prašne bine i ulja te masti i tako otoga
- Ramzess Veliki
#1006 Re: Kupanje jednom sedmično
I izađeš isprana i ne da ti se ništa poraditi po i oko kuće.Sunny-7 wrote:Kada, puna tople vode, miris lavande, prigusena svjetlost i jastuce pod vugla... Jednom hefticno, a nekad i cesce...![]()
Brzo tuširanje hladnom vodom zakon.
- Ramzess Veliki
#1007 Re: Kupanje jednom sedmično
I ja.annoy wrote:Kod žena, da.Cherry-Cherry wrote:Za intimno pranje mora biti drugi preparat baš za tu svrhu.
Žene nikako ne bi smjele prati intimne dijelove šamponom za tijelo jer si mogu poremetiti PH faktor rodnice i navuć svakakve infekcije.
Doduše ja mislim da je pranje vodom na tim dijelovima sasvim dovoljno.
-
Sunny-7
#1008 Re: Kupanje jednom sedmično
Eee... Pa prvo zavrsis sve "po i oko kuce" pa tek onda relax...Ramzess Veliki wrote:I izađeš isprana i ne da ti se ništa poraditi po i oko kuće.Sunny-7 wrote:Kada, puna tople vode, miris lavande, prigusena svjetlost i jastuce pod vugla... Jednom hefticno, a nekad i cesce...![]()
- Ramzess Veliki
#1009 Re: Kupanje jednom sedmično
Opa vrijednice ...Sunny-7 wrote:Eee... Pa prvo zavrsis sve "po i oko kuce" pa tek onda relax...Ramzess Veliki wrote:I izađeš isprana i ne da ti se ništa poraditi po i oko kuće.Sunny-7 wrote:Kada, puna tople vode, miris lavande, prigusena svjetlost i jastuce pod vugla... Jednom hefticno, a nekad i cesce...![]()
- Gojeni H
#1010 Re: Kupanje jednom sedmično
Ko tebe ozeni? K'o u vojsci.Sephora wrote:JanuaryJones wrote:Neki dan sam se posvađala sa jednim članom familije koji svom unuku zamjera pretjerano lickanje (u kupatilu je predugo, svaki dan pere kosu, tracka se i sl.). Djetetu je 14+ godina i ja sam oduševljena što ima takve navike jer opet, s druge strane familije je odvratna praksa kupanja jednom sedmično, obično nedeljom, pred školu ili posao. Ja to ne mogu da shvatim! Kao ni nosanje iste odjeće po par dana. Ljudi na zapadu se tuširaju jednom ili dva put dnevno i to djecu od malih nogu uče. A kod nas se uči peksinluku i tome da je dovoljno jednom sedmično se okupati.
U doba kada, tople vode, struje, plina šta je to što ljude sprječava da se redovno tuširaju i održavaju higijenu?![]()
Mislism da niko ne bi trebao izaci iz kuce/stana ne istusiran,kosu hajd nije moranje prati svakodnevno ( nije ni preporucljivo) ali tusiranje obavezno..Mjenjaje unutrasnjeg vesa takoder svakodnevno nikad se ne zna sta se moze desiti, nedaj Boze slucaja pa u hitnom odjeljenu zavrsiit..Svijet ne vodi racuna o tome, nazalost,kao da je tusiranje neki teret..
Licno se tusiram svako jutro, ( ljeti 2..3x dnevno) kosu perem dva puta sedmicno, djete sam naucila svako vece tusiranje pranje zuba..Mislim higijena se jos uci od malih nogu.
Ne podnosim vidjeti neuredne,neciste osobe, kada se osjeti na kuhinju, ono kad ujutru smrdi na veceru, i odjeca kad je necista,oni koji ne gledaju kako ce izletiti iz kuce,i flakvi i mrljavi..Steta, sapuna &sampona za svaciji ima!
Evo ja se malo ispod pazuha oprao, ali malo samo, da mi dlake ne bi pospadale i da ne bih izgubio zastitnu jamboliju.
-
Sunny-7
#1011 Re: Kupanje jednom sedmično
Necisto ovo, necisto ono... Skrati bona pricu, ne volEs peKsine i tacka!

- All Apologies
#1012 Re: Kupanje jednom sedmično
Tema o kupanju 40+ str
Meni nisu normalni oni što se kupaju svaki dan bez obzira na godišnje doba,
svi ostali im "peksini," a oni ko Monk. I još kad se počne o tome kako je na zapadu
ako ćemo tako suditi po filmovima onda su u Bosni svi cigani, siromašni, prljavi i mnogo psuju.
Bolest bgm, iz krajnosti u krajnost...
Meni nisu normalni oni što se kupaju svaki dan bez obzira na godišnje doba,
svi ostali im "peksini," a oni ko Monk. I još kad se počne o tome kako je na zapadu
Bolest bgm, iz krajnosti u krajnost...
- sinuhe
#1013 Re: Kupanje jednom sedmično
Evo sam se obrijao i okupao. Samom sebi sam sladak 
-
dječak sa šibicama
#1014 Re: Kupanje jednom sedmično
Kupao se prekjucer, i to je to, do marta nista

- red evil
#1015 Re: Kupanje jednom sedmično
Dođe i vikend, vrijeme za kupanje. Ono što se mora nije teško. Ja ću čekati mart, dosta za februar i previše. 
- Bluemore
#1016 Re: Kupanje jednom sedmično
kombinacija je ubitacnapoticaj wrote:Čini mi se da je pranje zuba jednom sedmično. Ne znam šta je gore kad se neko uloji ili me zadahne (što nije rijetkost).
- Sephora
#1017 Re: Kupanje jednom sedmično
Kad vec hoces Da cekas - sacekaj bar Durdevdan...red evil wrote:Dođe i vikend, vrijeme za kupanje. Ono što se mora nije teško. Ja ću čekati mart, dosta za februar i previše.
- Cherry-Cherry
#1018 Re: Kupanje jednom sedmično
Kad se neko najde bijelog luka. Fuj. 
- annoy
#1019 Re: Kupanje jednom sedmično
Uz najbolju volju ja ne kontam kako nekom može bit teško otuširat se, pa to traje 5 minuta 
- red evil
#1020 Re: Kupanje jednom sedmično
Kad je taj Đurđevdan?Sephora wrote:Kad vec hoces Da cekas - sacekaj bar Durdevdan...red evil wrote:Dođe i vikend, vrijeme za kupanje. Ono što se mora nije teško. Ja ću čekati mart, dosta za februar i previše.
- Sephora
#1021 Re: Kupanje jednom sedmično
6.Maj!red evil wrote:Kad je taj Đurđevdan?Sephora wrote:Kad vec hoces Da cekas - sacekaj bar Durdevdan...red evil wrote:Dođe i vikend, vrijeme za kupanje. Ono što se mora nije teško. Ja ću čekati mart, dosta za februar i previše.
-
safran
#1022 Re: Kupanje jednom sedmično
A trebalo bi barem jednom uz behar
- skupljac_zeljeza
#1023 Re: Kupanje jednom sedmično
A gdje je ono...skini se, obuci se, posuši se, pogledaj se u ogledalo. Nije to samo 5 minuta.annoy wrote:Uz najbolju volju ja ne kontam kako nekom može bit teško otuširat se, pa to traje 5 minuta
- spreca
#1024 Re: Kupanje jednom sedmično
a dje struja ,vodaskupljac_zeljeza wrote:A gdje je ono...skini se, obuci se, posuši se, pogledaj se u ogledalo. Nije to samo 5 minuta.annoy wrote:Uz najbolju volju ja ne kontam kako nekom može bit teško otuširat se, pa to traje 5 minuta
- skupljac_zeljeza
#1025 Re: Kupanje jednom sedmično
Pa saFun i šampon...spreca wrote:a dje struja ,vodaskupljac_zeljeza wrote:A gdje je ono...skini se, obuci se, posuši se, pogledaj se u ogledalo. Nije to samo 5 minuta.annoy wrote:Uz najbolju volju ja ne kontam kako nekom može bit teško otuširat se, pa to traje 5 minuta
Kako god okreneš, nema računice.