Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Charlama

#1001 Re: Masakar u Parizu

Post by Charlama »

P I C KA VAM MATERINA KO JE SPASAVO BOSNU OD CETNIKA ?? NIJE NI HRVAT,SRBIN,JEVREJ (NE DAJ BOZE ),NI HOLANDIJA,SAD ni NIKo DRUGI !!
VEC LJUDI IZ BOSNE KOJI SU OSTALI DA BRANE I VEHABIJE KOJI SU SA NOZEVIMA U USTIMA ISLI I KLALI REDOM

PA SRBIN SE I DANAS USERE U GACE KAD MU SPOMENE EL MUDZAHIDE,KLECAJU KOLJENA :skoljka:
Pjanic15

#1002 Re: Masakar u Parizu

Post by Pjanic15 »

Image

Na slici "musliman" i musliman.

Nema jasnijeg primjera od ovoga za one što nebulozno opravdavaju i slave ove "muslimane" i njihove pohode, kako će završiti.
dpjokala26

#1003 Re: Masakar u Parizu

Post by dpjokala26 »

homega wrote:Ono je sa 18 godina krenulo da ubija nedužne pariške novinare :-) :( :(

Borac Islamske države Abu Musabu u razgovoru za Reuters je govorio pohvalno o današnjem napadu na francuski satirički časopis CharliIe Hebdo u kojemu je ubijeno 12 osoba, kazavši da je napad osveta za vrijeđanje islama.
"Lavovi islama osvetili su proroka Muhameda" rekao je Musab, Sirijac koji se bori u redovima Islamske Države. "To su naši lavovi. Ovo je tek prva kapljica, a bit će ih još", rekao je u razgovoru za Reuters putem Skypea iz Sirije.
Dodao je da su on i njegova braća sretni zbog napada.

niko ne zna gdje ce da kapne sledeca kapljica,nismo ni mi imuni kad se braca vrate sa ratista. :sad: :(
kox

#1004 Re: Masakar u Parizu

Post by kox »

LSD wrote:
detroit-mercy wrote: Sto znaci da dajes za pravo nekom lokalnom vehabijici da te rokne kad za 1 Maj okrenes janje i ohladis gajbu pive. Znaci sutra ces i ti pricati jebes cejf ako cu zavrsiti dva metra pod zemljom radi janjeta i gajbe sarajevske.
Covjece, jesi li ti svjestan sta ovdje provlacis, da te znaci svaka budala moze roknuti ako joj se ne svidja kako se ponasas, oblacis, izrazavas. Halo, pa ovo ti udara na svaku tvoju licnu slobodu i ti jos pokusavas da nadjes eto ko opravdanje za ovo. Po tebi koliko daleko treba da ide ljudska sloboda?
potpuno pogrešan zakljucak

ljudska sloboda ima svoje granice....ako ja znam da svojim pisanjem ili crtanjem mogu isporvocirati neku bradatu budalu koja me može dici u zrak zbog toga - ja to više necu raditi...logicno
ili mogu nastaviti i dalje i kockati se sa životu...mislim, može i to

znaš li za slucaj Salmana Rušdia i njegove knjige Satanski stihovi ?? znaš li da zbog svog pisanja nije smio izaci godinama iz svoje kuce (koju su btw. cuvali britanski agenti)...pa jel to tebi normalno??
Neke druge bradate budale su prije dvadesetak godina bile isprovocirane tim što prelazim raskrsnicu idući u školu pa su me redovno gađale snajperom. Misliš li da sam zato sjedio kući ? To što nekoga iritira što postojim, konzumiram alkohol ili ne postim nije moj problem i vjeruj mi da se prema takvim neću ravnati, a neće ni ljudi u Francuskoj, Danskoj itd. Ovi nepismeni teroristi nikoga neće prepasti, samo će zakomplikovati život normalnim ljudima koji žive na zapadu a uz to su i muslimani.
Fact

#1005 Re: Masakar u Parizu

Post by Fact »

Samo da pohvalim forumaše koji nisu dopustili spinovanje tipa:Palestina,križarski ratovi,gladna afrička djeca,Sirija,CIA i slično.

Hvala vam što se i u ovako podmakloj fazi rasprave(41 stranica) mogu pročitati normalni postovi sa zdravim razmišljanjima.
Last edited by Fact on 07/01/2015 22:41, edited 3 times in total.
Bodkin

#1006 Re: Masakar u Parizu

Post by Bodkin »

Velkoski wrote:
Bodkin wrote:vidi, znam dobro da nisi glup. ne znam sta ti treba da se pravis ovoliko. nije ispisano o breviku jer je radikalni islam goruca tema kod nas. imas vecinu ljudi koji se mogu apsolutno staviti u tu situaciju jer je bio jedan mevlid koji je sljedbenik pustinjske kozojebske ideologije i afalao je po centru sarajeva. dakle nista cudno nije sto su se ljudi vise na ovo upalili nego na djecu u africi ili djecu u americi. dakle boli nas za gladnom djecom jer su negdje tamo i ne doticu nas. kozojebi nas doticu jer se jedan raznio u bugojnu, drugi rafalao po sarajevu, a treci zaklao familiju na bozic u konjicu.
Znaš šta me nervira?

Nervira me što povlačenje pitanja islamofobije odmah za sobom, bar na ovom forumu, povlači i uriniranje po jednom čitavom konstituvnom narodu u BiH. Rijetko ko se ograniči na uriniranje po ekstremističkim grupama (koje postoje u Islamu, ali očigledno postoje i kod onih koji se deklarišu kao ateisti).

Svako iole normalan će osuditi ekstremizam, ali ovo je smiješno što se piše ovdje.
moj prvi opis je bio da ovdje ima ljudi za psihijatra i socioloskoj posmatranja. puno ljudi sere po vjeru jer znaju da sad niko ne smije da odgovori, a da ne ispadne terorista. tu se slazem. nadam se da kad napisem pustinjski kozojeb, da znas da mislim da ove ekstremne radikalne majmune koji ubijaju zbog karikatura, pogresne vjere ili cak iste vjere ali pogresnog prekticiranja, kalifata i slicno :thumbup:
Sinapsa

#1007 Re: Masakar u Parizu

Post by Sinapsa »

It_is_a_Leclerc wrote:I kako nakon ovakvog gnusnog, groznog čina ne očekivati porast islamofobije i rasizma na zapadu. Naprosto je ljudski osjećati prezir prema ovakvom činu, ovakvim ljudima, a taj se prezir vrlo lako, iz straha i neznanja, može reflektovati na cijele zajednice koje, ruku na srce, vrlo jalovo i mlako tretiraju pitanje terorizma pravdanog Islamom.

Kako kaže Volteire čija je domovina besramno napadnuta od strane emigrantskih metilja danas - "Iako se ne slažem ni sa jednom riječju koju govoriš, do smrti ću braniti tvoje pravo da govoriš". Tako i ja, apsolutno podržavam pravo medija da objave sve što nije protivno zakonima. Ne postoje, barem ne u našoj, zapadnoj, modernoj civilizaciji "nedodirljive" teme koje se ne mogu i ne smiju obrađivati, ako hoćete, i karikaturama i satiričnim tekstovima. To što priprosti Marokanci, kozojebi izgimizali iz podnožja Hindukuša ne mogu sebi utvrditi u glavu da ovo nije pustinja i prašuma iz koje su ispali, i da ne postoje osobe, pojmovi ili zajednice koje je "zabranjeno" dirati, teška je bitka za nas Evropljane.

Dakle, iako se meni lično ne sviđaju karikature, i bockanje vjerskih zajedncia (Hebdo je viiše nego oštro ismijavao prvenstveno katoličku zajednicu), ja svakako podržavam njihovo pravo da objave sve !
:thumbup:
Havatar

#1009 Re: Masakar u Parizu

Post by Havatar »

PeppermintSA wrote:
Velkoski wrote:
Identifikuju se s ovim čisto jer je to mainstream.

Koliko su puta u AmeriKi porokana djeca po školi, bio je i Breivik, Bosanac je ubijen u Sent Luisu itd itd. i nikada nije ispisano ovoliko bljuvotina i ovoliko stranica.

Budimo realni, pljuvanje po čitavoj religiji je jednostavno IN. Meni je jebeno neshvatljivo da nas boli kurac za gladnom djecom, a da ovoliko oplakujemo ljude koji su se igrali s vatrom.
Upravo je u tome poenta. Ubiti nekoga zato što je nacrtao karikaturu nosi neku sasvim drugu poruku od svega navedenog. Nosi poruku da je privilegija vjernika da živi u društvu u kojem je sve usklađeno njegovom ideološkom shvatanju, veća od prava pojedinca da kaže i misli šta želi. Riječ je o sukobu dvije dijametralno suprotne ideje - jedne u kojoj je bog svetinja, i druge u kojoj je čovjek-pojedinac isključiva svetinja.

Ubistvo ovih novinara i ideološka matrica po kojoj je zlodjelo počinjeno nosi mnogo dublju poruku. Pored činjenice da je ovo bilo grozno ubistvo dvanaestero mladih novinara, ono je takođe pokazalo da je primarni neprijatelj radikalnog Islama sekularizam i individualizam, tako da nije riječ o sukobu civilizacija u monoteističkom smislu.

Svako ovdje mora da izabere svoju stranu - nema ''ali''.
Kako je u toj drugoj ideologiji covjek svetinja ako je dozvoljeno vrijedjanje na vjeerskoj osnovi skoro dvije milijarde ljudi :?:
Umalo popisivac

#1010 Re: Masakar u Parizu

Post by Umalo popisivac »

Charlama wrote:P I C KA VAM MATERINA KO JE SPASAVO BOSNU OD CETNIKA ?? NIJE NI HRVAT,SRBIN,JEVREJ (NE DAJ BOZE ),NI HOLANDIJA,SAD ni NIKo DRUGI !!
VEC LJUDI IZ BOSNE KOJI SU OSTALI DA BRANE I VEHABIJE KOJI SU SA NOZEVIMA U USTIMA ISLI I KLALI REDOM

PA SRBIN SE I DANAS USERE U GACE KAD MU SPOMENE EL MUDZAHIDE,KLECAJU KOLJENA :skoljka:
Ma jok bolan. E da je bilo do tih s nozevima, ne bi puno toga ostalo ni od muslimana, ni od BiH.
stakasa

#1011 Re: Masakar u Parizu

Post by stakasa »

hamza_sa wrote:
Cherry-Cherry wrote:Pa se ljudi pitaju zašto demonstracije po Evropi... Bošnjaci se moraju ograditi od ovoga pod hitno. Lijepo ja govorim da će morati da biraju da li da ostanu u Evropi i mjenjaju imena ili da idu...
Evo da ti ja odgovorim kao Bosnjak na ovo sto si napisao/la, posto vidim da urednistvo ovog foruma ne reaguje na tvoje pisanje.

Na tvoju zalost mi Bosnjaci necemo nikada doci u situaciju da biramo da li da ostanemo u Evorpi i da mjenjamo imena ili da idemo, samo zato sto se to tebi cini jedinim ispravnim rjesenjem za nas. Pa, cak i zbog toga sto u kasnijim svojim postovima najavljujes nekakve "kristalne noci".

Sramotno je da se ovdje dozvoljava, bez obzira na sramotan i kukavicki cin izbezumljenog teroristickog akta pocinjenog danas u Parizu, koji je imao posljedicu ubijanja nevinih ljudi u ime necega, na ponovno ubijanje i protjerivanje Bosnjaka.

Ne moze danasnji akt najgnusnijeg teroristickog napada, biti razlog da se tebi ovdje daje prostor da pozivas na "kristalnu noc" ciji bi cilj bili Bosnjaci.

Mi smo kao narod svoje lice i ako vec hoces i vjeru i shvatanje iste pokazali za vrijeme i poslije agresije. Tako da u tom kontekstu ne vidim razlog da nas povezujes sa bilo kojim teroristom na svijetu. Takvo poimanje stvari bi bilo presedan pa bi, kao sto se na ovoj temi podugo i radi, svaki terorista na svijetu mogao biti proizvoljno povezan sa vjerom kojoj pripada. A, kada bi pitali "obicne" ljude koji isto tako pripadaju toj vjeri u cije ime je taj terorista pocinio zlocin, vjerujem da bi se isti ogradili od njega. A, sve ovo govori koliko ljudi poznaju ne drugu, nego svoju vjeru.

Islam, kao niti bilo koja druga vjera nije utociste terorista, niti vjera terorizam kao takav prepoznaje. Cak sta vise, ako se malo vise potrudis i spoznas druge vjere, ali i svoju, shvatices da je vjera ucenje ljubavi i mira medju ljudima. Nazalost postoje ljudi koji svoje tumacenje vjere zloupotrebljavaju i kroz takvo tumacenje cine ovakve stvari kao sto je danasnji zlocin. Zlocin koji nije uradjen od strane Muslimana prema drugoj vjeri, nego zlocin teroriste usmjeren protiv svih ljudi dobre volje.

I za kraj, bilo bi mi drago kada bi ne samo na ovom forumu, nego i u ljudskoj zajednici bilo sto manje propagatora fasizma kao sto si ti, jer bi u tom slucaju svi ljudi dobre volje zivili normalnije.
Bravo Hamza majstore
dječak sa šibicama

#1012 Re: Masakar u Parizu

Post by dječak sa šibicama »

Cherry-Cherry wrote:
Ne podrzavam vehabije ali ...
Je*alo vas "ali"... Sve vas koji koristite "ali" i "međutim"...
Qler

#1013 Re: Masakar u Parizu

Post by Qler »

Kako ubise covjeka, mamu im teroristicku! Pleme im njihovo kompletno! I ono musliman! Ono mi predstavlja islam, stoka jedna neobazovana. Fuj, gade mi se svi ovi borci za islam sto nevini svijet ubijaju! Sve heroji, mamu im koja ih je okotila!
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1014 Re: Masakar u Parizu

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bodkin wrote:jebote, ova tema zrela za SIPU. isto tako zrela za analizu odrona naseg osnovnog obrazovanja. ljudi pojma nemaju o historiji. onda je zrela za sociologe. ovoliko ispranh mozgova jos nisam vidio. samo jedno pitanje, ako vec pravdate ovaj masakr sa cinjenicom da francuzi ubijaju po svijetu, kako to da ovi nisu napali nekog francuskog zvanicnika nego bas novine koje ismijavaju islam? i onog dana kad bude postojala radikalna grupa krscanskih terorista koji zbog crteza isusa pocnu paliti zastave i ubijati, istovremeno izgledajuci kao da su izronili iz nekog srednjovijekovnog horora, onda cemo moci porediti radikalne krscane i radikalne islamiste.

danas je krscanstvo, pogotovo u evropi, na marginama. niko se pocesati nece niti nekoga boli kurac. ovcojebima i pecinskim ljudima treba da bude jasno da necije svetinje drugome ne znaci nista vise od zvake na teni. i da po tim pecinskim zakonima, te iste pecinske ovcojebe treba pobiti jer vjeruju u pogresnog Boga i vrijedjaju krscanske ili jevrejske svetinje ili cije vec ne. dakle kad kozojebi pojedu kravlju sniclu, indijski avion ih treba sprziti.

radikalni islam apsolutno nema sta da trazi u 21 vijeku. rjesenja za to u evropi nema i na kraju ce posegnuti za lincom nevinih ljudi. racun ispostaviti kozojebima. drugu kopiju zapadnim vladama koji forsiraju slabljenje svojih potencijalnih i stvarnih neprijatelja hranjenjem ekstremizma van njihovih granica.
Dobro opisujes sam sebe. :lol:

Ne postoji radikalni islam, postoji samo islam. :wink:

Naziv "radikalni islam" je smisljena podvala od islamofoba da bi svaki kriminalni akt pripadnika islama lako prepisali islamu, a ne pojedincu, koji je, usput, samo kriminalac ili terorista. :wink:
ExNihilo

#1015 Re: Masakar u Parizu

Post by ExNihilo »

It_is_a_Leclerc wrote:
ExNihilo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko je imao interesa od ubistva Thea Van Gogha u Holandiji ?! Isto profesionalno odrađeno, nož u srce.

Čin pokušaja zastrašivanja, pokušaj da par ušljivih neljudi, babuna i pripadnika terorističke rase, ugrozi višestoljetne civilizacijske vrijednosti na kojima počiva Evropa.

To neće moći ! U Evropi će se crtati, pisati, govoriti, pjevati štagod ko želi. Naš srednji vijek je iza nas. Ko je pojedinim babunima kriv što njihov još traje. Kome smeta, opet kažem, eno podnožje Hindukuša i drugih pitoresknih afganskih gora plaču za takvima.
Drug, jesi li kad razmatrao posjetu psihijatru? :roll:
Ne. Jesi li ti ?! S obzirom da smatraš da ne pripadaš civilizacijskom krugu koji promoviše slobode govora i slobode općenito, mislim da bi trebao raz,isliti.
Mislim da bi trebao, pod hitno. Tvoje psihičko stanje se progresivno pogoršava. Svaki put kada pročitam tvoj post na forumu, sve si luđi. Ne znam da li si uopće svjestan koliko nenormalno zvučiš. Ostrašćeni manifesti, patetično-epske proklamacije, uskliči, plitko sveznanje. Samo čekam kad ćeš na naslovnicu Klixa zakucati 95 teza.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1016 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

PeppermintSA wrote:Upravo je u tome poenta. Ubiti nekoga zato što je nacrtao karikaturu nosi neku sasvim drugu poruku od svega navedenog. Nosi poruku da je privilegija vjernika da živi u društvu u kojem je sve usklađeno njegovom ideološkom shvatanju, veća od prava pojedinca da kaže i misli šta želi. Riječ je o sukobu dvije dijametralno suprotne ideje - jedne u kojoj je bog svetinja, i druge u kojoj je čovjek-pojedinac isključiva svetinja.

Ubistvo ovih novinara i ideološka matrica po kojoj je zlodjelo počinjeno nosi mnogo dublju poruku. Pored činjenice da je ovo bilo grozno ubistvo dvanaestero mladih novinara, ono je takođe pokazalo da je primarni neprijatelj radikalnog Islama sekularizam i individualizam, tako da nije riječ o sukobu civilizacija u monoteističkom smislu.

Svako ovdje mora da izabere svoju stranu - nema ''ali''.
Nije tačno.

Prva greška koju praviš je poistovjećivanje vjernika sa ekstremističkom grupom koja u praksi nema veze sa tom istom vjerom ilitiga religijom.

I to je greška koju pravi 98% ljudi.
Bodkin wrote:moj prvi opis je bio da ovdje ima ljudi za psihijatra i socioloskoj posmatranja. puno ljudi sere po vjeru jer znaju da sad niko ne smije da odgovori, a da ne ispadne terorista. tu se slazem. nadam se da kad napisem pustinjski kozojeb, da znas da mislim da ove ekstremne radikalne majmune koji ubijaju zbog karikatura, pogresne vjere ili cak iste vjere ali pogresnog prekticiranja, kalifata i slicno :thumbup:
Ne misliš ti, ali postoji veliki broj ekstremista sa ateističke strane koji bi porokali svakoga ko prakticira Islam onako kako bi trebao da se prakticira, a to ovaj vehbiaj način nije i to bi trebalo svima biti jasno, ali nije iz nekog razloga.

Ja nisam religiozan i u biti me boli neka stvar, meni ni iz džepa ni u džep. Prvi osuđujem ekstremizam sa svih strana, štaviše, ja bih to sve preventivno pozatvar'o jer su psihički problemi kod takvih ljudi evidentni..
L u c i f e r

#1017 Re: Masakar u Parizu

Post by L u c i f e r »

Image
Image

kakav idiotluk

zbog ovoga poubijati 12 ljudi
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1018 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

Charlama wrote:P I C KA VAM MATERINA KO JE SPASAVO BOSNU OD CETNIKA ?? NIJE NI HRVAT,SRBIN,JEVREJ (NE DAJ BOZE ),NI HOLANDIJA,SAD ni NIKo DRUGI !!

E nabijem i tebe i te vehabije na lijepi bosanski ....znas ti vec sta....jadan je onaj dio BiH kojeg su oni oslobodili bas kako si napisao, klanjem sve redom. Smece jedno!!!!
It_is_a_Leclerc

#1019 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

Image

Britanski satirični časopis u sutrašnjem izdanju pripremio gornju karikaturu..

Teroristi su očito "postigli" cilj. Sad je karikatura još i više.
House

#1020 Re: Masakar u Parizu

Post by House »

Kad srbin krene osuđivati i govoriti o ubijanju nevinih,terorizmu,radikalizmu i sl. :-) ISIL je maca mala za četalje koji su činili deset puta gore zločine i zvjerstva na ovom prostoru
stakasa

#1021 Re: Masakar u Parizu

Post by stakasa »

dječak sa šibicama wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Ne podrzavam vehabije ali ...
Je*alo vas "ali"... Sve vas koji koristite "ali" i "međutim"...
U nje nema ali, u nje je cista islamofobija. Sto puta sam je prozvo zbog ovoga, nikako mi nije jasno kako je dosad nisu banovali.
A ni ti djecace nisi daleko
PeppermintSA

#1022 Re: Masakar u Parizu

Post by PeppermintSA »

Svašta bih ti rekao, ali bolje da šutim... Oni mene nisu branili.
VjecitiStudent

#1023 Re: Masakar u Parizu

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:

E nabijem i tebe i te vehabije na lijepi bosanski ....znas ti vec sta....jadan je onaj dio BiH kojeg su oni oslobodili bas kako si napisao, klanjem sve redom. Smece jedno!!!!
Havatar

#1024 Re: Masakar u Parizu

Post by Havatar »

Sinapsa wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I kako nakon ovakvog gnusnog, groznog čina ne očekivati porast islamofobije i rasizma na zapadu. Naprosto je ljudski osjećati prezir prema ovakvom činu, ovakvim ljudima, a taj se prezir vrlo lako, iz straha i neznanja, može reflektovati na cijele zajednice koje, ruku na srce, vrlo jalovo i mlako tretiraju pitanje terorizma pravdanog Islamom.

Kako kaže Volteire čija je domovina besramno napadnuta od strane emigrantskih metilja danas - "Iako se ne slažem ni sa jednom riječju koju govoriš, do smrti ću braniti tvoje pravo da govoriš". Tako i ja, apsolutno podržavam pravo medija da objave sve što nije protivno zakonima. Ne postoje, barem ne u našoj, zapadnoj, modernoj civilizaciji "nedodirljive" teme koje se ne mogu i ne smiju obrađivati, ako hoćete, i karikaturama i satiričnim tekstovima. To što priprosti Marokanci, kozojebi izgimizali iz podnožja Hindukuša ne mogu sebi utvrditi u glavu da ovo nije pustinja i prašuma iz koje su ispali, i da ne postoje osobe, pojmovi ili zajednice koje je "zabranjeno" dirati, teška je bitka za nas Evropljane.

Dakle, iako se meni lično ne sviđaju karikature, i bockanje vjerskih zajedncia (Hebdo je viiše nego oštro ismijavao prvenstveno katoličku zajednicu), ja svakako podržavam njihovo pravo da objave sve !
Da podsjetim da su se i antiislamski protesti i paljenja dzamija dogodila prije ovoga sto znaci da nema veze jedno sa drugim i za to nema opravdanja ma koliko oni koji propagiraju mrznju i ubijanje muslimana to zeljeli da prikazu .
L u c i f e r

#1025 Re: Masakar u Parizu

Post by L u c i f e r »

Velkoski wrote: Ne misliš ti, ali postoji veliki broj ekstremista sa ateističke strane koji bi porokali svakoga ko prakticira Islam onako kako bi trebao da se prakticira, a to ovaj vehbiaj način nije i to bi trebalo svima biti jasno, ali nije iz nekog razloga.
ne provaljuj se bolan

gdje si ti extremni ateisti ubice

osim u tvojoj glavi
Locked