MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#1001 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by It_is_a_Leclerc »

Onom ko ne vidi problem u tome da MUP RS-a upada kad hoće, gdje hoće i pretresa koga hoće, nakon svega što smo vidjeli i doživjeli 92., iskreno želim da mu taj isti MUP upadne i pretrese porodičnu kuću.
kamen spoticanja

#1002 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by kamen spoticanja »

tandmand wrote:
Danguba wrote:Haj da sam i to dozivio...reforma policije uspjela.
Da, reforma policije RSa koja je svoje operativno podrucje prosirila na Federaciju.
Kazu ovi moji murijaci da je cesta praksa zajedničkih akcija preko tzv entitetske granice
Doduse niko ne pamti ovakav bezobrazluk
Meni su ovde zanimljivi sudije igor i suada...sta, zasto, koga, cega budemo vidjeli
Danguba

#1003 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Danguba »

tandmand wrote:
Da, reforma policije RSa koja je svoje operativno podrucje prosirila na Federaciju.
...a toliko se opirali reformi da su je sami prekrsili i dokazali suprotno. :izet:

a vezano za akciju, i da je uradio samo federalni, kantonalni ili opstinski mup, bila bi idiotorija.
zenit dozic

#1004 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by zenit dozic »

kamen spoticanja wrote:
tandmand wrote:
Kazu ovi moji murijaci da je cesta praksa zajedničkih akcija preko tzv entitetske granice
Meni su ovde zanimljivi sudije igor i suada...sta, zasto, koga, cega budemo vidjeli
Pa ako je česta praksa zašto onda ovi anamo naši stanu na granici kad se goni kradljivac auta, što ne idu za njim da ga uhapse :?:

Česte al u kurcu
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1005 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by hrasno38 »

kamen spoticanja wrote:
tandmand wrote:
Da kad su u pitanju policijske potjere a u ovom slucaju nije bila nikakva potjera nego upad u prostorije firme u F BiH policije koja nema jurisdikciju na ovom podrucju jer su lijepo jos davno odbili sporazum o zajednickoj policiji. Dakle oni su mogli mozda tu biti kao posmatraci dok policija KS, F BiH ili SIPA obavlja svoj posao. Ali ko god da ga je obavljao je manji problem a veci je onaj ko im je to dozvolio a njega niko ne spominje.
kamen spoticanja

#1006 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by kamen spoticanja »

Odkud znam...znam da su nedavno 'apsili neke "droga, zene, oruzje" tipove
Nego nesto kontam da je na koncu ispalo dobro sto je reforma policije ispala ovako kako je ispala
Pa da je lepi hare dogovorio jedinstvenu policiju onda bi ovakve stvari bile sasvim normalna pojava i tad bi fakat imali 92.
tandmand

#1007 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by tandmand »

Ako MUP RS moze upasti u neku medijsku kucu u Federaciji, po istom principu moze upasti u BH Telecom i sve im tamo izvrnuti.
bach

#1008 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bach »

It_is_a_Leclerc wrote:Onom ko ne vidi problem u tome da MUP RS-a upada kad hoće, gdje hoće i pretresa koga hoće, nakon svega što smo vidjeli i doživjeli 92., iskreno želim da mu taj isti MUP upadne i pretrese porodičnu kuću.
Ne bi me ni ovo iznenadilo...

O'zone
Globalni moderator

#1009 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

Evo Matija fino kaže
"Balkanski politički šljam navikao je da su mediji ne samo nijemi promatrači već i saučesnici u kriminalu kojim se bave. Internet ih zbunjuje, zbunjuje ih činjenica da neko iz nekog razloga želi objavljivati istinu. Protiv toga se ne mogu i ne znaju boriti drugačije osim institucionalnim i vaninstitucionalnim nasiljem i terorom. To doživljavaju neovisni mediji u svim državama bivše Jugoslavije. Mediji, samo oni na internetu, jer drugih nema - drugo su partijski pamfleti, moraju pružiti otpor. U sivilu i crnini kojom smo okruženi to može biti iskra. Možda se ugasi. A možda iz nje izbije plamen koji će spaliti sve one koji su od ovih zemalja napravili zgarište. Klix može i mora biti jedna od tih iskri"
tandmand

#1010 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by tandmand »

kamen spoticanja wrote: Pa da je lepi hare dogovorio jedinstvenu policiju onda bi ovakve stvari bile sasvim normalna pojava i tad bi fakat imali 92.
Bilo bi gore, jer se formalno-pravno ne bi smatralo agresijom, posto bi bili dio sistema BiH definiranog Ustavom.
Mnogi Bosnjaci bili bi proglaseni "pobunjenicima" protiv ustavno-pravnog poretka BiH.
Drzava BiH kao takva postala bi instrument progona Bosnjaka.
Djelomicno takvu situaciju imamo sada i bez Prudskog sporazuma.
Last edited by tandmand on 30/12/2014 23:30, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#1011 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

tandmand wrote:Ako MUP RS moze upasti u neku medijsku kucu u Federaciji, po istom principu moze upasti u BH Telecom i sve im tamo izvrnuti.
Može kurko upast igdje OSIM ako....neko od NAŠIH sudija i tužilaca ne potpiše papire
tandmand

#1012 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by tandmand »

O'zone wrote:
tandmand wrote:Ako MUP RS moze upasti u neku medijsku kucu u Federaciji, po istom principu moze upasti u BH Telecom i sve im tamo izvrnuti.
Može kurko upast igdje OSIM ako....neko od NAŠIH sudija i tužilaca ne potpiše papire
Ti papiri bi mogli postati kao "ispricnica" koju djeca traze od doktora da bi pravdala izostanak ....
@mba

#1013 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by @mba »

zenit dozic wrote:
jao_situacije wrote:
Ma ministar sigurnosti, najbolji u historiji države, će to da spriječi "cunamijem" "lavinom" na kraju i paljevinom.
Ja sam bio na protestima a mrzim fahraona kao i sve ostale, jel sam opet Avazovac?
I da se bogdo sve popalilo i zajedno sa političarima.
Pun mi je kuracc ovih što im je sve OK u državi a ljudi umiru od gladi, nemaju krova nad glavom, nemaju posla, a ko ima izrabljuje se do krajnih granica,a dosta ih ni plate ne primaju.
I onda neki uhljeb na državnoj sisi se javi da su demonstracije nepotrebne i da je to Faraonov spin pu pu pu. Eto svima nam je dobro ruže cvjetaju na svakom koraku ovcama :thumbup:
Ali zapamti i vama uhljebljenim će jednom presušit,neće MMF uvijek odobrit kredit pa ćete i vi izać na proteste protiv svojih voždova :zzzz:

jel i ovaj dedo Avazovac ?
https://www.youtube.com/watch?v=bScbKDxqs08

a paliti drzavne ustanove je u redu?
mushkile chibira

#1014 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 11/01/2015 20:44, edited 1 time in total.
mushkile chibira

#1015 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

mushkile chibira

#1016 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1017 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Zviz »

salik79 wrote::D Sta bi sa zemlje, tusnu li je kome?! :lol:
Cekamo od odmrzne, pravo steglo. Nem'res s lopatom kopad da ga naopako okrenes. Inace cemo ja, Memis, Salko i onaj mali od Nijaza da to zemlju utovarimo na sleper, pa cemo brate iskipovati pred uzlaz ko god pozeli. :mrgreen:
jao_situacije

#1018 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

@mba wrote:
zenit dozic wrote:
jao_situacije wrote:
Ma ministar sigurnosti, najbolji u historiji države, će to da spriječi "cunamijem" "lavinom" na kraju i paljevinom.
Ja sam bio na protestima a mrzim fahraona kao i sve ostale, jel sam opet Avazovac?
I da se bogdo sve popalilo i zajedno sa političarima.
Pun mi je kuracc ovih što im je sve OK u državi a ljudi umiru od gladi, nemaju krova nad glavom, nemaju posla, a ko ima izrabljuje se do krajnih granica,a dosta ih ni plate ne primaju.
I onda neki uhljeb na državnoj sisi se javi da su demonstracije nepotrebne i da je to Faraonov spin pu pu pu. Eto svima nam je dobro ruže cvjetaju na svakom koraku ovcama :thumbup:
Ali zapamti i vama uhljebljenim će jednom presušit,neće MMF uvijek odobrit kredit pa ćete i vi izać na proteste protiv svojih voždova :zzzz:

jel i ovaj dedo Avazovac ?
https://www.youtube.com/watch?v=bScbKDxqs08

a paliti drzavne ustanove je u redu?
Ne znam jarane kako sam se uhljebio tako što sam naučio Javascript, CSS, HTML zato što učim android, ne kontam :-) :roll: kakve veze ima MMF sa IT i programiranjem web aplikacija ? Problem je što meni smeta ratno stanje u glavnom gradu ? problem je što sam ja xy noći pored, školovanja u toku dana, proveo učeći programirati pa mi smetaju ljudi koje boli qrac za sve, nek ima za kafe i cigara i da je pljuvati po nekome, i što su mu svi krivi jer je nesposoban da nađe posao ?
Boli mene qrac jer su oni nesposobni. Preko štele ne možeš prodavati znanje na zapadu pogotovo ne u IT sektoru ili znaš ili ne. Šta sad ja trebam? uništili firme sebi, popljačkali i šta ja trebam da trpim blokadu grada 72 sata, trebam da trpim povećanje poreza da se poprave zgrade jer se tebi pali, pali sebi po kući i po tornju javnu imovinu ne diraj nije tvoje i nemaš tu da tražiš šta. Bogom ti se kunem ja da sam bio policajac pred Predsjedništvom izvadio bi službeno oružje i dok vas ne bih sve poubijao ne bih stao.
jao_situacije

#1019 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

haos1 wrote:
jao_situacije wrote: Ne razumijem kakve dužnosti ? Čovjek govori o razlogu donošenja zakona i ja mu objasnio, ja nisam ništa rekao za Željka.. Zavisi gdje je snimljen i kako je snimljen ja to ne znam niti sam bio tu, niti znam ko je i kako snimio. Može biti i da je način snimanja i mjesto snimanja dopušteno zakonom, može biti i da nije...
kakve to veze ima sa klixom? pa nisu oni prisluskivali, oni su samo objavili snimak.
Ne razmumijem šta je ovdje nejasno ?
KZ RS
Član 174.

(1) Ko posebnim uređajima neovlašćeno prisluškuje ili tonski snimi razgovor ili izjavu koja mu nije
namijenjena, ili omogući nepozvanom licu da se upozna sa razgovorom ili izjavom koja je
neovlašćeno prisluškivana ili snimana, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.
(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko tonski snimi izjavu koja je njemu namijenjena, bez
znanja i odobrenja onoga ko je daje, u namjeri da takvu izjavu zloupotrijebi, ili ko omogući
nepozvanom licu da se upozna sa takvom izjavom.
(3) Ako djelo iz st. 1. i 2. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri
godine.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1020 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:chmoljo je sljedeci

cujem na motoroli kako je vidjen da zakopava SSD iza kuce, kod sljive (2 metra desno od kalasha)

samsung EVO 840 128MB je u pitanju... murija ima dobre objektive, sve se vidi ocam...
samo se vi za*ebavajte... kad se nabildam u zatvoru, ima da vas sve nađem kad izađem...

za vikend :D
Cybernetic

#1021 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:36, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1022 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

koristiću tečni :D
Capsicum

#1023 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Capsicum »

Činjenicu da je dozvoljeno da se zakoni RS provode u FBIH, može se jednostavno objasniti strahom vladajućih elita na svim stranama od novih sličnih snimaka. Onaj ko je snimio Cvijanovićku očigledno ima na raspolaganju sredstva kojima može prisluškivati koga hoće. vjerovatno se radi o jednoj od stranih tajnih službi. Ja bih tipovao na SAD ili Njemačku...
Dakle pošto niko ne zna odakle snimak, onda su se elite vrlo lako složile oko zajedničkog interesa da otkriju izvor i spriječe dalje objavljivanje inkriminirajućih snimaka. Oraha u džepovima ne manjka...
mO k3

#1024 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mO k3 »

Chmoljo wrote:

cujem na motoroli kako je vidjen da zakopava SSD iza kuce, kod sljive (2 metra desno od kalasha)

samsung EVO 840 128MB je u pitanju... murija ima dobre objektive, sve se vidi ocam...
samo se vi za*ebavajte... kad se nabildam u zatvoru, ima da vas sve nađem kad izađem...

Jeli chmoljo otkud onaj Vedo , admin u sjeni .... :shock:
Ja se njega bojim , javi se kada im je dodik HD uzeo ....ubačeni element ???
Alfons Kauders

#1025 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:

ojachan & nabildan :D

Post Reply