Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#1001 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

samkoF wrote:
Logovan wrote:
budza wrote:mehmed mora umesto ibisevica pozvati mahmutovica.
Zašto ne bi pozvao obojicu?

Od sad ce se pozivati 4 napadaca dzeko,vedo,mahmutovic I djuric, u to sam 100% siguran.
Pa tako bi i trebalo biti.
todd_smith

#1002 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by todd_smith »

Ma ja bih realno protiv Austrije prvo poluvrijeme igrao normalne tj ove startere i onda drugo sve promijenio i dao priliku i ubacio 8-9 novih graca, pa makar bili iz nase lige

sta ce ti prijateljska ako ces igrati isti tim sa eventualno 2-3 nova igraca po 15tak minuta
luckylaka

#1003 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

RtrnOfSalisbury wrote:ajde laki priznaj da si se slikovo sa ibisevicem il ti je platio pivu.
:-D I vise od toga dok je zivio u St.L a I danas kad navrati plati nije stipsa.Realno ti kazem jbga.Vedo daje sve od sebe .Nije bas ni Dzeko u nekoj idealnoj formi ali valjda je Dzeko ovdje sveta krava pa mu sve prolazi a Vedi se vidi svaki pogresan potez.Ok.Vedo je totalno van forme to I slijepac vidi ali vratice se Vedo.ABD.
alphonse kauders

#1004 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by alphonse kauders »

todd_smith wrote:Ma ja bih realno protiv Austrije prvo poluvrijeme igrao normalne tj ove startere i onda drugo sve promijenio i dao priliku i ubacio 8-9 novih graca, pa makar bili iz nase lige

sta ce ti prijateljska ako ces igrati isti tim sa eventualno 2-3 nova igraca po 15tak minuta
Slazem se, medjutim ipak mislim da ce vecinu startera drzati barem 60min, obzirom da se ocekuje jedno 15.000 naših ljudi u Beču :D
todd_smith

#1005 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by todd_smith »

pa tako sve prilagodi se navijacima, kolo igraj na poluvremenu, zajebavaj se i onda ostanes bez napadaca za izrael, bez stopera, jer si ugadjao raji da vidi startere :-) :lol:
Dead Man Walking

#1006 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dead Man Walking »

Po meni je greska odmah uvaliti sve nove igrace da igraju zajedno, bolje probati 1-2 sa starterima, pa ostale postepeno ubacivati tokom utakmice. Safet je uvalio sve nove odjednom protiv Amera pa to nije licilo ni na onu stvar.
Korisničkoime

#1007 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

Mahumtovica pozvati obavezno zatim Durica. Po meni je Mahmutovic jasno ispred Durica ali Duricu treba dati podrske i motivacije da nastavi kako je poceo. Zukanovic kao povratnik jer smo na mjestu stopera i lijevoh beka tanki dok se Kolasinac neoporavi. Desnog beka tesko da imamo na desnom krilu imamo Viscu i Hajrovica. Za def.veznog kao alternativu Besicu bi se moglo razmisliti tu vidim Scuka evtl.Zolotica, nesto ne vjerujem u poziv Salaticu. Cocalic je igrac koji bi mogao sa klupe da popuni mnoge rupe koje mogu nastati stoper, def.vezni, bek.
Stoperi definitivno Bicakcic i Spahic. Bicakcic je ucinio gresku protiv najboljeg igraca na svijetu i zakasnio izaci na istog te pokusao se nekako snaci nazalost nije ispalo dobro medutim on je jedan od vise stotina def.igraca koji nisu dobro izgledali protiv Messija. Sunjic po meni ima ne jednu gresko nego nedostatak manu koju bojim se ne moze otkloniti a to je tromost protiv iole brzeg protivnika pogotovo kad odbrana stoji visoko on ocajno izgleda. Ima jos par momaka koji polako mogu biti uvedeni u repku Husic onda onaj lijevi bek iz Belgije, evtl onaj momak sto igra stopera u Danskoj jbg zaboravio obojici imena. Ali to se ne moze uraditi tako brzo ekipa ne moze tako lako podnjeti mnoge promjene. Vjerujem da Bazdarevic barem na pocetku nece ciniti velike promjene pozvat ce 2 do 3 nova, kostur ce ostati isti stim da bi se promjene mogle naciniti postepeno kako bi do Belgije aBd svi budu zdravi mogli imati najjacih mogucih 11.
Vrancic ne znam hocel papiri biti gotovi ako ne valja razmisliti o Stilicu.
Mozemo igrati sa 3 napadaca Dzeko i dva krilna Visca i Lulic tri u sredini Pjanic Besic i ?, stoperi Spahic i Bicakcic Zukanovic i Mujdza bekovi, Begovic na golu.
todd_smith

#1008 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by todd_smith »

Korisničkoime wrote:Mahumtovica pozvati obavezno zatim Durica. Po meni je Mahmutovic jasno ispred Durica ali Duricu treba dati podrske i motivacije da nastavi kako je poceo. Zukanovic kao povratnik jer smo na mjestu stopera i lijevoh beka tanki dok se Kolasinac neoporavi. Desnog beka tesko da imamo na desnom krilu imamo Viscu i Hajrovica. Za def.veznog kao alternativu Besicu bi se moglo razmisliti tu vidim Scuka evtl.Zolotica, nesto ne vjerujem u poziv Salaticu. Cocalic je igrac koji bi mogao sa klupe da popuni mnoge rupe koje mogu nastati stoper, def.vezni, bek.
Stoperi definitivno Bicakcic i Spahic. Bicakcic je ucinio gresku protiv najboljeg igraca na svijetu i zakasnio izaci na istog te pokusao se nekako snaci nazalost nije ispalo dobro medutim on je jedan od vise stotina def.igraca koji nisu dobro izgledali protiv Messija. Sunjic po meni ima ne jednu gresko nego nedostatak manu koju bojim se ne moze otkloniti a to je tromost protiv iole brzeg protivnika pogotovo kad odbrana stoji visoko on ocajno izgleda. Ima jos par momaka koji polako mogu biti uvedeni u repku Husic onda onaj lijevi bek iz Belgije, evtl onaj momak sto igra stopera u Danskoj jbg zaboravio obojici imena. Ali to se ne moze uraditi tako brzo ekipa ne moze tako lako podnjeti mnoge promjene. Vjerujem da Bazdarevic barem na pocetku nece ciniti velike promjene pozvat ce 2 do 3 nova, kostur ce ostati isti stim da bi se promjene mogle naciniti postepeno kako bi do Belgije aBd svi budu zdravi mogli imati najjacih mogucih 11.
Mozemo igrati sa 3 napadaca Dzeko i dva krilna Visca i Lulic tri u sredini Pjanic Besic i ?, stoperi Spahic i Bicakcic Zukanovic i Mujdza bekovi, Begovic na golu.
Bicakcic je svaku utakmicu za repku bio ispod prosjeka osim 1 poluvremena protiv Amerike

Sunjic bi trebao biti prvi izbor, ali nakon onih komentara, treba ga izbaciti iz reprezentacije kao pandzu
Tito_i_Partija

#1009 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tito_i_Partija »

todd_smith wrote:
Bicakcic je svaku utakmicu za repku bio ispod prosjeka osim 1 poluvremena protiv Amerike

Sunjic bi trebao biti prvi izbor, ali nakon onih komentara, treba ga izbaciti iz reprezentacije kao pandzu
:thumbup:

Apsolutno.
ultima_palabra

#1010 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ultima_palabra »

Kojih komentara?
Altsa

#1011 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Altsa »

luckylaka wrote:
RtrnOfSalisbury wrote:ajde laki priznaj da si se slikovo sa ibisevicem il ti je platio pivu.
:-D I vise od toga dok je zivio u St.L a I danas kad navrati plati nije stipsa.Realno ti kazem jbga.Vedo daje sve od sebe .Nije bas ni Dzeko u nekoj idealnoj formi ali valjda je Dzeko ovdje sveta krava pa mu sve prolazi a Vedi se vidi svaki pogresan potez.Ok.Vedo je totalno van forme to I slijepac vidi ali vratice se Vedo.ABD.
slazem se da daje sve od sebe ali je trenutno limitiran losom formom i dugim periodom ne igranja pa nema neke koristi od njega.
missko

#1012 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by missko »

Sta je Sunjic komentarisao nisam u toku
luckylaka

#1013 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Altsa wrote:
luckylaka wrote:
slazem se da daje sve od sebe ali je trenutno limitiran losom formom i dugim periodom ne igranja pa nema neke koristi od njega.
U pravu si ali I vecina drugih reprezentativaca su totalno van forme sto ne znaci da ih treba izostaviti .Pogledas spisak igraca I vidis da nas trenutno nema nigdje Mujdza,Vranjes,Medunjanin,Pjanic,Lulic,Hajrovic...ali docice oni na svoje ABD.P.S.Ja zaboravi da Lulu jebe povreda ali eto poceo je.Znaci na proljece jaci za Lulica I Kolasinca
luckylaka

#1014 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

missko wrote:Sta je Sunjic komentarisao nisam u toku
Navodno je negdje izjavio da je,,Bosna sugava zemlja,,ali je Toni to odmah demantovao I poslednje sto sam od njega procitao je ovo,,

Toni Šunjić

25. Novembar 2014 ·
.

Svim građanima Bosne i Hercegovine sretan Dan državnosti ‪#‎loveBiH. Mozda ima nesto novo nisam ni ja u toku.
Korisničkoime

#1015 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

Ne znam za te komentare nisam cuo nisam u toku po meni Sunjic je manje pokazao jbg Bicakcic je imao tu jednu gresku na SP u ostalim nije bio briljantan ali dobar po meni je kvalitetni igrac sa Sunjicem prosto ne mozes postaviti odbranu visoko to je samoubistvo gdje nije potreban vrhunski protivnik da dode do problema
todd_smith wrote:
Korisničkoime wrote:Mahumtovica pozvati obavezno zatim Durica. Po meni je Mahmutovic jasno ispred Durica ali Duricu treba dati podrske i motivacije da nastavi kako je poceo. Zukanovic kao povratnik jer smo na mjestu stopera i lijevoh beka tanki dok se Kolasinac neoporavi. Desnog beka tesko da imamo na desnom krilu imamo Viscu i Hajrovica. Za def.veznog kao alternativu Besicu bi se moglo razmisliti tu vidim Scuka evtl.Zolotica, nesto ne vjerujem u poziv Salaticu. Cocalic je igrac koji bi mogao sa klupe da popuni mnoge rupe koje mogu nastati stoper, def.vezni, bek.

shake69

#1016 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by shake69 »

Spahic veceras igra ponajbolju partiju u CL u karijeri! Klasa!
Tito_i_Partija

#1017 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tito_i_Partija »

Nisam mog'o da vjerujem kad sam procit'o naslov.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/bazdar ... /150225100

Stvarno vala Mesa, ti usra i sefa i stanicu. Pa od toliko igraca na raspolaganju u veznom redu, mi se vracamo Misimovicu?

Slazem se da je nekad bio mozak reprezentacije, ali u zadnjim utakmicama koje je igr'o za repku se covjek jedva vuko po terenu. Pa jbt sjecam se mi ovdje sale zbijali kako je Misimovic dobar samo za prvih 25-30 minuta.

Stvarno ovo ne kontam. :?
Dead Man Walking

#1018 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Dead Man Walking »

Ne panici Joza, vidis da Mesa taktizira, ako ne bude igrao BL nema nista od toga. A ako bude u stanju igrati BL moze vala i u repku.
luckylaka

#1019 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Tito_i_Partija wrote:Nisam mog'o da vjerujem kad sam procit'o naslov.

Stvarno vala Mesa, ti usra i sefa i stanicu. Pa od toliko igraca na raspolaganju u veznom redu, mi se vracamo Misimovicu?

Slazem se da je nekad bio mozak reprezentacije, ali u zadnjim utakmicama koje je igr'o za repku se covjek jedva vuko po terenu. Pa jbt sjecam se mi ovdje sale zbijali kako je Misimovic dobar samo za prvih 25-30 minuta.

Vala ne kontam ni ja al eto naci ce se neko da objasni.Cuj Miske ponovo.Ok .Ali da li taj momak uopste igra,trenira,postoji
missko

#1020 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by missko »

shake69 wrote:Spahic veceras igra ponajbolju partiju u CL u karijeri! Klasa!
Kaze Oli Kan poslije tekme da je fasciniran Spahom i to pred njegovim trenerom, kaze onakvog igraca imati u timu osjecas se skroz sigurno jos kad ti to golman kaze mozes mislit koja je to sigurnost u odbrani. Iskreno Spaha je i u ovim godinama doktor za Humelsa i Sobotica pogotovu u tandemu s onim kockastim grkom
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1021 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

Konta onaj koji zna sto je to rekao. Tako su ovdje mnogi srali i za Spahu pa covjek nikad nije bolji. Kad neko zna onda zna i dovoljno mi je pola sata da to i pokaze. Pjanic je ekstra-klasa, sasvim sigurno podjednak dijamant kao i Edin Dzeko ali nikad ama bas nikad nece znati dati loptu napadacu kako to zna Miske a to Mesa odlicno zna jerje igrao na toj poziciji.
luckylaka

#1022 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

hrasno38 wrote:

Konta onaj koji zna sto je to rekao. Tako su ovdje mnogi srali i za Spahu pa covjek nikad nije bolji. Kad neko zna onda zna i dovoljno mi je pola sata da to i pokaze. Pjanic je ekstra-klasa, sasvim sigurno podjednak dijamant kao i Edin Dzeko ali nikad ama bas nikad nece znati dati loptu napadacu kako to zna Miske a to Mesa odlicno zna jerje igrao na toj poziciji.
Da je kontao prvo bi skontao da Misketa nidze nema ...il ima...gdje je
hrasno38

#1023 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:
hrasno38 wrote:

Da je kontao prvo bi skontao da Misketa nidze nema ...il ima...gdje je
Bilo bi lijepo i kad bi ti procitao Mesinu izjavu....

""Sigurno je da računam na Misimovića. Odreći se takvog igrača i čovjeka je veliki luksuz. Međutim, problem je što on još uvijek nije pronašao klub. Razgovarao sam s Misketom i pokušao mu dati nekoliko savjeta. On želi da se vrati u reprezentaciju, ali je sada prioritet da nađe klub. Što se mene tiče, imati takvog igrača u ekipi je bogatstvo", otkrio je Baždarević."

Dakle naravo da se povratak ocekuje kada Miske ponovo pocne da igra.
ljevoruki

#1024 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ljevoruki »

hrasno38 wrote: Pjanic je ekstra-klasa, sasvim sigurno podjednak dijamant kao i Edin Dzeko ali nikad ama bas nikad nece znati dati loptu napadacu kako to zna Miske a to Mesa odlicno zna jerje igrao na toj poziciji.
Mesa nikad nije igrao na poziciji koju Miske igra.
Misketa bi se prije moglo porediti sa Papetom, ni jedan ni drugi nisu bili trkaci nego genijalci sa loptom.
Mesa je bio box to box veznjak, Bosanac sa njemackim plucima, jak, borben I pametan.
:bih:
hrasno38

#1025 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by hrasno38 »

ljevoruki wrote:
hrasno38 wrote: Pjanic je ekstra-klasa, sasvim sigurno podjednak dijamant kao i Edin Dzeko ali nikad ama bas nikad nece znati dati loptu napadacu kako to zna Miske a to Mesa odlicno zna jerje igrao na toj poziciji.
Mesa nikad nije igrao na poziciji koju Miske igra.
Misketa bi se prije moglo porediti sa Papetom, ni jedan ni drugi nisu bili trkaci nego genijalci sa loptom.
Mesa je bio box to box veznjak, Bosanac sa njemackim plucima, jak, borben I pametan.
:bih:
Svi su bili veznjaci razlicitih fizickih i tehnickih predispozicija
Locked