25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1001 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Chmoljo »

lijek-za-sve wrote:
nemoj mi reci da je tebi ovo danas bilo bez muda :shock: :? :cry:
sta bi samo pricao i pricali da je rezultat bio drugaciji....
nenadjebivi ste .... :bih:
ko to mi? reci ja.

jeboga i dan i rasprava po forumima, kad u glavama postoje tabori: vi ste ovo rekli, oni su ovo rekli, vi ste to lagali... KO MI?

JA, mogu govoriti u svoje ime, a ne u ime neke imaginarne grupe ljudi koja se kao zalaže za nešto loše.

i kažem DA SAFET NEMA MUDA DA POSTAVI STVARI NA SVOJE MJESTO.

kada to kažem, mislim na cijeli selektorski period, a ne na jednu revijalnu utakmicu koja ima sentimentalni značaj i psihološki u nekoj mjeri.
serpico35

#1002 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by serpico35 »

Chmoljo wrote:kažu ne može se... jok, ne može se, vidi se kako se može.

Safete, hvala na svemu, ali dosegao si svoj limit. udario si temelje dobroj reprezentaciji, koja bi uz kvalitetnog stručnjaka mogla igrati zapaženu ulogu u nekoliko narednih ciklusa.

što se tiče previranja u reprezentaciji, neki igrači bi trebali početi da se polako opraštaju. prvenstveno mislim na Misimovića, ukoliko se ne pomiri sa činjenicom da može igrati mečeve protiv lošijih reprezentacija.

ono što me obradovalo više od pobjede jeste to da više nemamo tako kratku klupu. ima tu dobrih momaka, ima tu temelja za budućnost. i eventualni gubitak Spahića neće više biti tragedija, jer po prikazanom, uopšte nije bio najbolji odbrambeni igrač.

da Safet nema muda, nema. da mi je iz oka ispao.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: cuj safet udario temelje repki.
klif

#1003 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by klif »

Sve čestitke našim reprezentativcima. Pokazali su da znaju igrati fudbal i da nisu bez razloga izborili učešće na svjetskom prvenstvu. Selektor Sušić je stvorio respektabilnu ekipu od izuzetnih pojedinaca. Evidentno je da kvalitet itekako postoji i smatram da ovaj tim može ostvariti izuzetne rezultate.

Momci bi trebalo da imaju više samopouzdanja i da u važnim utakmicama ne podliježu pritisku, jer su po igračkim sposobnostima u stanju pobijediti bilo koju ekipu. Uvjeren sam da će kvalitet potvrditi i pretočiti ga u pobjede već na evropskom prvenstvu.
serpico35

#1004 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by serpico35 »

frngla wrote:
serpico35 wrote:
japin_mutapi wrote:mali pape je bolji od misimovića za klasu

nije fudbal za tebe.
Dobro, pogrešno se izrazio... Po ovom viđenom, Sušić je korisniji igrač od Misimovića trenutno.
mozes li mi objasniti po cemu? ja ga nesto nisam vidio.
LSD

#1005 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by LSD »

Image

speed demon uzeo stvar u svoje ruke i završio posao...zayeban je kad se naljuti, vatra sija iz njegovih ociju
Last edited by LSD on 25/06/2014 22:26, edited 1 time in total.
Chmoljo

#1006 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Chmoljo »

serpico35 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

a šta je smiješno?
Baresi 6

#1007 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Baresi 6 »

pa vi opet zajebajite avdiju, dje ste sad misevi, gledajte ovog pogleda :D
moa

#1008 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by moa »

Ima li gdje statistika? Kako smo dobro igrali nasitno.. Jok bosno zemljo . Steta sto ovo nine pottajalo barem jos 10tak dana a moglo je i trebalo je.
Steph

#1009 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Steph »

Chmoljo wrote:
serpico35 wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

a šta je smiješno?
Sad će da uleti sa pričom kako je Ćiro bogotac repke. 8-) :mrgreen:
The Realist

#1010 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by The Realist »

Partijaner wrote: Pa ako cemo o mudima, vise ih je pokazao protiv Nigerije izostavsi Kolasinca.
Problem je što je on imao mu*a u toj utakmici, ali ne i mozga, nažalost.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1011 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by JoseMujica »

frngla wrote:
serpico35 wrote:
japin_mutapi wrote:mali pape je bolji od misimovića za klasu

nije fudbal za tebe.
Dobro, pogrešno se izrazio... Po ovom viđenom, Sušić je korisniji igrač od Misimovića trenutno.

de ljudi ohladite malo...igrali smo protiv Irana, najlošije ekipe grupe....dobar je Rin-tin-tin al za Andore

da valja ne bi u Hajduku dobar dio sezone klupu grijao

Imamo Pjanića mjesto Misketa...valja nam naći DMC/MC para za Bešića
Last edited by JoseMujica on 25/06/2014 22:28, edited 1 time in total.
lijek-za-sve

#1012 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by lijek-za-sve »

@ Chmoljo
nije problem u tebi ili u meni, i nema ja ti mi vi oni ,svi mi koji volimo ovu drzavu repku smo za mene jedno
ali nemoj mi reci da bi ti ja ili bilo ko od nas uradio ovo danas sto je Pape uradio ...nebi uradio da ti je zivot od ovog zavisio ....ali ako ce vam biti lakse otjeraje i popisajte se na sve......ja cu opet i veceras biti i navijati za ovu repku....jbg to je jace od mene.... :bih:
O'zone
Globalni moderator

#1013 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by O'zone »

Šta li Safetu bi u glavi prije one tekme sa Nigerijom? A tako me interesuje kako mu pade na pamet da izvede na teren ekipu bez lijevog krila? Pa čudi me kad je već skonto da nije to to a to je bilo već u prvom poluvremenu što nije progutao ponos pa odradio izmjene i napravio rotacije te se vratio na staru postavku.

E da mi hoće to objasnit volio bih više no išta!

Da je bila postavka ko večeras i da su babi bila muda eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
The Realist

#1014 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by The Realist »

Chmoljo wrote: a šta je smiješno?
Iskreno, imam osjećaj da Safet ne bi bio loš skaut što se repke tiče, ali da se dalje ne pita.
mahalas505

#1015 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by mahalas505 »

klif wrote:Momci bi trebalo da imaju više samopouzdanja i da u važnim utakmicama ne podliježu pritisku, jer su po igračkim sposobnostima u stanju pobijediti bilo koju ekipu. Uvjeren sam da će kvalitet potvrditi i pretočiti ga u pobjede već na evropskom prvenstvu.
Mentalitet je taj koji igra veliku ulogu na prvenstvima. Po meni Safet nije uspio do kraja ugraditi samopouzdanje kod igraca. Ova reprezentacijama me uveliko podsjetila na Italiju 1990 i reprezentaciju bivse juge, gdje je malo zbog sudija, malo zbog mentaliteta nije uspjela vise.
Chmoljo

#1016 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Chmoljo »

Steph wrote:
Sad će da uleti sa pričom kako je Ćiro bogotac repke. 8-) :mrgreen:
pa Ćiro je sklepo nešto, ali ono nije bio zalog za budućnost. sa Ćirom nismo nijednom pobijedili ni Španiju, ni Tursku. umlatili Belgijance i čekali kikseve drugih protiv slabijih, a koje mi nismo imali.

Safet je u oba slučaja bio kudikamo uspješniji.

i ostavio je nasljedniku mnogo toga više. npr. reprezentaciju koja zna iznijeti loptu iz svog šesnaesterca bez krkanskog nabijanja, pa ko je uhvati.

i ostavio je nasljedniku rezultat. ako se trenera krivi za neuspjeh, red je i da se istaknu dobre stvari koje su se pojavile tokom njegovog mandata. koliko je direktno odgovoran za njih, stvar je za raspravu, ali teško da nije uticao u velikoj mjeri.
SanskiBiser

#1017 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by SanskiBiser »

LSD wrote:Image

speed demon uzeo stvar u svoje ruke i završio posao...zayeban je kad se naljuti, vatra sija iz njegovih ociju
Na zubima mu i Suarez može pozavidjeti :lol:
Havatar

#1018 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

Sušić Queirozu:
''Ne mogu vjerovati da niste igrali kao da želite pobjediti, vi ste se navikli na odbrambeni fudbal...''!?!

Queiroz Sušiću : "Sušić ima pravo na svoje mišljenje. Sljedeći put ću mu dati da trenira Iran, a ja ću uzeti Bosnu i Hercegovinu, pa ćemo vidjeti. Kada imate igrače Manchester Cityja i takvih ekipa, onda je lako komentarisati igru protivnika na taj način''!!!
i ovo:
"Čestitam Bosni i Hercegovini, uz svo dužno poštovanje prema Argentini i Nigeriji, BiH je bila najbolja reprezentacija u ovoj grupi. Pokazali su da imaju jako dobar tim, odlične igrače, vrlo iskusne", rekao je Queiroz
Chmoljo

#1019 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Chmoljo »

lijek-za-sve wrote:@ Chmoljo
nije problem u tebi ili u meni, i nema ja ti mi vi oni ,svi mi koji volimo ovu drzavu repku smo za mene jedno
ali nemoj mi reci da bi ti ja ili bilo ko od nas uradio ovo danas sto je Pape uradio ...nebi uradio da ti je zivot od ovog zavisio ....ali ako ce vam biti lakse otjeraje i popisajte se na sve......ja cu opet i veceras biti i navijati za ovu repku....jbg to je jace od mene.... :bih:
jah, a meni je mrak pao na oči kada ga Edin zabio... daj ba...

može li ijedna rasprava biti bez crno - bijelo polarizacija?

masa ljudi je (uključujući i mene) zagalamila na Šunjića kao startera. ali je i ta masa rekla, svaka čast momku, neopravdano smo ga kritikovali. de se oslobodite hebene stege da ako neko kaže neku kritiku, nije hebeni mrzitelj, nego možda želi još više i još bolje. hebo ga više i osjećaji i politike netalasanja i nezamjeranja.

kakve su se stvari dešavale sa Domenekom, čovjekom koji je OSVOJIO SVJETSKO PRVENSTVO, ludakom koji je konsultirao horoskop kao pripremu za meč :-) pa kada se vidjelo da je u idućim ciklusima postao teret, ajde ti buraz... osnuj doo sa Džemilom, al selektor više nećeš biti.

zar je toliki problem reći da je car go, majku mu?ž

EDIT: ja zajebo, nije bio domenek :D živjela wikipedia :D samo ih je doveo do finala :D
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1020 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Picajzla »

The Realist wrote:
Iskreno, imam osjećaj da Safet ne bi bio loš skaut što se repke tiče, ali da se dalje ne pita.
Jedino ako bi omladince skautirao preko kaZeta.

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Drvosjeca iz Dejcica

#1021 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Chmoljo wrote: masa ljudi je (uključujući i mene) zagalamila na Šunjića kao startera. ali je i ta masa rekla, svaka čast momku, neopravdano smo ga kritikovali. de se oslobodite hebene stege da ako neko kaže neku kritiku, nije hebeni mrzitelj, nego možda želi još više i još bolje. hebo ga više i osjećaji i politike netalasanja i nezamjeranja.
Plastičnije rečeno, to je isto kada otac zagalami na sina pa ga malo i po guzici klepi a sve za njegovo dobro. On to ne radi zato što ga mrzi već zato što ga voli i želi mu dobro. :mrgreen:
The Realist

#1022 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by The Realist »

Picajzla wrote:
The Realist wrote:

A finih igrača je ušlo u ovu repku, nisu baš svi loši bili, a valjda je neke i sam prepoznao, nije toliko nesposoban. Doduše, nije da kod nas postoji neki izbor, pa da je preteško odabrati.
Djuro11

#1023 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Djuro11 »

Uz duzno postovanje.Nigerija nije Iran.I niko ne moze da ostavlja lijevog beka na klupu .Stopera nikakvog.I igramo s 1 napadacem.Mislim.Halo

Haloooo.Oni su se vezarosi setali na strani gdje je trebao biti Kolasinac.

Zato neka hvala.Ali nadjite novog trenera
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#1024 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Picajzla »

The Realist wrote:
Picajzla wrote:
The Realist wrote: Iskreno, imam osjećaj da Safet ne bi bio loš skaut što se repke tiče, ali da se dalje ne pita.

A finih igrača je ušlo u ovu repku, nisu baš svi loši bili, a valjda je neke i sam prepoznao, nije toliko nesposoban. Doduše, nije da kod nas postoji neki izbor, pa da je preteško odabrati.
Ma jedine igrace sto je on dove jesu: Vrsajevic, TSS, Hadzic.

It_is_a_Leclerc

#1025 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by It_is_a_Leclerc »

Chmoljo wrote:kažu ne može se... jok, ne može se, vidi se kako se može.

Safete, hvala na svemu, ali dosegao si svoj limit. udario si temelje dobroj reprezentaciji, koja bi uz kvalitetnog stručnjaka mogla igrati zapaženu ulogu u nekoliko narednih ciklusa.

što se tiče previranja u reprezentaciji, neki igrači bi trebali početi da se polako opraštaju. prvenstveno mislim na Misimovića, ukoliko se ne pomiri sa činjenicom da može igrati mečeve protiv lošijih reprezentacija.

ono što me obradovalo više od pobjede jeste to da više nemamo tako kratku klupu. ima tu dobrih momaka, ima tu temelja za budućnost. i eventualni gubitak Spahića neće više biti tragedija, jer po prikazanom, uopšte nije bio najbolji odbrambeni igrač.

da Safet nema muda, nema. da mi je iz oka ispao.
To je otprilike to.

Al' i ovaj forum je dokaz da mi ne znamo ništa fino i kulturno. Kod nas - ili si idol, predsjednik svemira, ili si smetljar i govno koje treba potjerati. Nema između. I to jest problem, ne samo reprezentacije, fudbala ili sporta generalno.

Papetu se treba svakako zahvaliti. Čovjek je napravio i dobrih i loših stvari. Nažalost, on je sam pred sebe stavio cilj kojeg nije ispunio i to je razlog za ostavku. Možemo mi čestitati momcima na finoj prezentaciji u dvije od tri utakmice, biti sretni što smo se pojavili, ali ljudski je pozvati one koji ne ispunjavaju ciljeve na odgovornost.

Bez zle krvi.

Kako rekoh, nadam se da će sve što se bude dešavalo oko vrlo problematične "zamjene" nekih "nosivih stubova" reprezentacije koji su malo "dotrajali", biti daleko od očiju javnosti i da će neko sa apetitom zalupiti vrata svlačionice pred dugačkim novinarskim nosevima koji čekaju šta će se čuti iz svlačionice. Jer, javnost je vrlo zlonamjerna, željna "prljavog veša" i većina bi "zapalila Rim" samo da se ogrije na vatri.
Locked