Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#1001 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

devito

#1002 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by devito »

Sta ce biti sa Srebrenikom(TK), ako neko zna?

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
P308

#1003 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by P308 »

VjecitiStudent wrote:Evo ovdje osnovnih uputstava o dezinfekciji vode, ako kome treba prevod, javite

http://water.epa.gov/drink/emerprep/eme ... ection.cfm
Smije li se piti voda u Sarajevu?
O'zone
Globalni moderator

#1004 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Nije lijepo ali bih volio da malo klizište proleti barem pored njih pa da dobiju dijareju neslućenih razmjera.

Genijalci krenuli autom a nigdje se proći ne može i to nam upravlja Federalnom vladom :lol: :lol: :lol: :lol:
_mufljuz_

#1005 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by _mufljuz_ »

MissGump wrote:
Alfons Kauders wrote:
putujucidzindas wrote:šta je najbolje kupiti ljudima za dezinfekciju vode? ima li negdje onih tabletica što smo u ratu dobijali?
ima CZ filtere i ostale zajebancije... a tu je i flasirana voda, valjda nece biti potrebe za 'tableticama'

samo ne kontam zasto raja u gradovima tako panicna jbt... u radnjama se kupuje sve i svasta, vec sam od par ljudi cuo da nema flasirane vode... (ja sam doduse uzeo tesanjski kiseljak)

jbga kad smo paničari... u sarajevu je npr voda katastrofa i inače, sad je još gora...

ljudi NE PIJTE VODU IZ SLAVINA ni slučajno, ako nemate kupovne filtrirajte, ako nemate filtere prokuhajte... nemojte se zezati sa zdravljem!!! pazite se i glodavaca naročito u Sarajevu ne znam kako je u drugim gradovima, kaže mi prijateljica sinoć na Marindvoru samo pretrčavali cestu!!
nije ni cudo da stakori zive ne Marin Dvoru :mrgreen:
Alfons Kauders

#1006 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

P308 wrote:
VjecitiStudent wrote:Evo ovdje osnovnih uputstava o dezinfekciji vode, ako kome treba prevod, javite

zadnja informacija - da

doduse meni je svako jutro nakon redukcije za kurac, vazda kuham kafu s jucerasnjom vodom
putujucidzindas

#1007 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by putujucidzindas »

Alfons Kauders wrote:
putujucidzindas wrote:ma kontamo za ovu pomoć - glupo mi je kupiti bezbroj litara vode, prakticnije je to nesto za dezinfeciju
ma vodu ce lokalno rjesavati, ne bih se previse brinuo - nema potrebe da se ljudima salje voda ili bilo sta slicno...

ljudima ce trebati gotova hrana (nista od kuhanja), gumene cizme, nerijetko odjeca ako su je zijanili itd...

nego...

za nas koji radi drugih obaveza nemamo mogucnosti da hodamo i ganjamo te stvari... ima li kakvih racuna za pomoc? sa-x je nekad davno znao sam organizovati fakat dobre akcije, evo od mene stoja ako ima sta pametno (pod uslovom da ne bude pomoc u vidu NVO workshopova i predavanja)
OK, onda tako i ide. Sjecam se i ja tih akcija i kojecega, al mislim da je trenutno pouzdanije odnijeti sta mislis da moze pomoci, u naturi
guber90

#1008 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

O'zone wrote:
Nije lijepo ali bih volio da malo klizište proleti barem pored njih pa da dobiju dijareju neslućenih razmjera.

Genijalci krenuli autom a nigdje se proći ne može i to nam upravlja Federalnom vladom :lol: :lol: :lol: :lol:
Isto sam i ja rekao, vjerovatno imaju kompleks Boga, pa su kontali da mogu kao Mojsije proci, a voda se sama razmakne.
O'zone
Globalni moderator

#1009 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Prema informacijama ekipa sa terena u Kladnju kiša i dalje neprestano pada, a na području planine Konjuh padavine se pojačavaju što u konačnici najavljuje još težu noć.
snaga_znanja

#1010 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by snaga_znanja »

Image

Doboj ako se ne varam...
Johnny_x

#1011 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Johnny_x »

Juce prolazim kroz Semizovac i tacno se mogao vidjeti efekat onoga sto su prosle godine radili kad su prosirivali korito rijeke, jer da to nisu odradili cijeli semizovac bi bio pod vodom. Da se to uradilo u vecini ovih rijeka vjerujem da ova katastrofa ne bi bila ovolika, definitivno ovdje niko ne misli na krizne situacije. Svako auto kad se regisstruje daje se 20 km za zastitu voda i sredina, gdje te pare odlaze zna li iko, ja sam do sada vidio jedini taj slucaj u Semizovcu.
P308

#1012 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by P308 »

Alfons Kauders wrote:
P308 wrote:

zadnja informacija - da

doduse meni je svako jutro nakon redukcije za kurac, vazda kuham kafu s jucerasnjom vodom
Hvala na informaciji. Nesto me stomak boli pa pitam, vjerovatno nije od toga.
Buducnost_Banovici

#1013 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Buducnost_Banovici »

Banovići, slikano skoro.

Image

Image

Image

Image

Ovo selo gdje je uslikana porušena kuća je skroz kritično, tu ako se aktiviraju klizišta mogla bi biti prava katastrofa. Ova druga slika gdje se dio asfalta odronio je također u nezgodnom prirodnom položaju... U gradu je za sada uredu, struja, internet, sve funkcioniše, a kanjon Litve je dovoljno visok da izdrži ovo.
VjecitiStudent

#1014 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

P308 wrote:

Ima više hlora no obično, pa je treba malo ostaviti da odstoji, ali odgovor je DA.
Alfons Kauders

#1015 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:

suti dobro nisu krenuli autobusom ko u zlatne dane platforme...

kako god najebali su... ako budu na terenu "sta se koji kurac slikaju i kupe poene na belaju"... a ako ne dodju "nama niko iz vlasti ne dolazi kme kme"
Janjicar

#1016 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

devito wrote:Sta ce biti sa Srebrenikom(TK), ako neko zna?

Kriticno, 30-tak cm fali da izlije u srebreniku ondje u centru tako reci, bagerima prosiruju korito...

Svaka cast vatrogascima u Srebreniku jer su odlucni i stvarno se bore za svaki zivot :thumbup:
Alfons Kauders

#1017 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

P308 wrote:
Alfons Kauders wrote:
zadnja informacija - da

Hvala na informaciji. Nesto me stomak boli pa pitam, vjerovatno nije od toga.
ne sikiraj se, fakat svako jutro toliko hlorisana bude da je svakako ne pijem... kraj onoliko hemikalija nista ne bi prezivjelo u njoj
devito

#1018 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by devito »

Janjicar wrote:
devito wrote:Sta ce biti sa Srebrenikom(TK), ako neko zna?

Kriticno, 30-tak cm fali da izlije u srebreniku ondje u centru tako reci, bagerima prosiruju korito...

Svaka cast vatrogascima u Srebreniku jer su odlucni i stvarno se bore za svaki zivot :thumbup:
Ali kakve su prognoze, sta i kako ce biti naredni sati, dana.

O'zone
Globalni moderator

#1019 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

16:25 - Kako javlja portal klix.ba gradski most u Maglaju se srušio. :(
16:40 - MOST NIJE SRUŠEN! Informacija sa portala klix.ba nije bila tačna.
Video poslao čitatelj

VjecitiStudent

#1020 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by VjecitiStudent »

Nivo Spreče i dalje raste, +18cm u zadnjem satu kod Modraca.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1021 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Stanje u radnjama je krajnje alarmantno, morao sam uzeti Tuzlanski kiseljak jer drugog nije bilo. :(
podsjeti me na onaj snijeg prije dvije godine... ja ustao, najnormalnije krenuo vani... dodjem do radnje... opuhana ko da rat poceo, brasna i ulja im nestalo, kamoli cega drugog

a vidis kako je odjednom tuzlanski kiseljak najbolji :D
voda je digla robu iz onih Podravkinih hala u Reljevu. dole neki narod čeka ne bi li šta hajrovo...

pa jebo nas... :roll: :-) :-) :-)

dabogda nas sve odnijela :-) :-) :-) :-)
4m3l

#1022 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by 4m3l »

Narod jedva nasao pare i sredstva da izgradi kuce i ovo mu se desi, sad mora sve iz pocetka... hhh
O'zone
Globalni moderator

#1023 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Chmoljo wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Stanje u radnjama je krajnje alarmantno, morao sam uzeti Tuzlanski kiseljak jer drugog nije bilo. :(
podsjeti me na onaj snijeg prije dvije godine... ja ustao, najnormalnije krenuo vani... dodjem do radnje... opuhana ko da rat poceo, brasna i ulja im nestalo, kamoli cega drugog

a vidis kako je odjednom tuzlanski kiseljak najbolji :D
voda je digla robu iz onih Podravkinih hala u Reljevu. dole neki narod čeka ne bi li šta hajrovo...

pa jebo nas... :roll: :-) :-) :-)

dabogda nas sve odnijela :-) :-) :-) :-)
Ima i Mercatorovo ondje skladište ondje, svašta se može učoliti :skoljka:
Rijeka_snova

#1024 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Rijeka_snova »

Reserved Hanum
22 minuta · Sadržaj je uređivan ·
Hitno, hitno!!! Ulazimo u noc. Civilnu zastitu ne mogu dobiti ni na jedan br sto su mi dali sa 121. Br.su 032 242 542, 032 245 646, 032 243 128 Moji su u skoli mjesnoj nadomak bistricaka. Ze do kanton. Baterije su im prazne. Pored sestre djece tu su i lokalni ljudi. Ne moze im se pristupiti iz pravca nemile - zenica. Niti iz Serica. Moze samo iz kolica i bistrice.. telefoni ne rade. Baterije su im prazne. Gladni su, nemaju hrane. Apelirajte na stanovnike Smajica, Kolica i Bistrice da odnesu u skolu u kolicima hranu SAMO IM ONI MOGU PRISTUPITI. Molim vas podijelite. Tu mi je sestra sa djecom. Niko im ne moze prici od klizista sem stanovnici ovih sela. Djeca su tu sa odraslim.
Moj br je 064 437 65 64

Sa fb-a :sad: Ako ima ko da poznaje koga iz ovih mjesta, neka kontaktira, molim vas :sad:
vjesticanametli

#1025 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vjesticanametli »

preko te neke kamenice do sarajeva
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image