Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
SStijena

#1001 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

Trebalo bi svakih 60 min. ali nije tako.Čekaj....
smaugly

#1002 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

A radi li se kad resetovanje rezultate naše tačnosti na ovim zadacima? Moja dosadašnja preciznost i nije toliko dobra, tako da bi mi taj reset dobro došao :-D
SStijena

#1003 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

Ne koliko sam ja skontao.Mislim,logično je da nema totalnog reseta ali sam kontao da se kao na nekim drugim stranicama u accuracy računa zadnjih 50 zadataka.To je dobro jer onda ovi loši otpadnu vremenom kako više radiš.
glitch

#1004 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

u totalni accuracy koji je na CF dashordu se računa broj ukupnih/broj tačno odgovorenih pitanja od početka do trenutog vremena
i nema nikakvog reseta

a što se tiče zadataka zasebno isto nema nikakvog reseta
fazon je samo da se pojavi zadatak s istim nazivom ali sa novim ID-em :thumbup:
dobojlija81

#1005 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

pozz
kakav je dan ima li se sta raditi nisam kući..ima li sta za level 1 bar pola dolara da se u ubije iza 22h
babaroga1x

#1006 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

danas nisam riješio ni jedan jedini task, bio u poslu, učim nešto sa strane... ono što sam tokom dana bacio pogled, nije bilo ništa zanimljivo....
nadalje, od prije par dana, Probux je i službeno postao scam, ugasili su stranicu i zajebali korisnike...

lik koji stoji iza svega je Gustavo Gil Peron, vlasnik takodjer ugašenih FuseBuxa i Zapbuxa... kako se priča po netu, lik je to napravio već desetak puta... stvori site, digne ga medju 1000 najposjećenijih na netu, ekipa uloži pare i lik nestane... i opet sve ispočetka...

ako želite zaradjivati pare gledajući reklame ili rješavajući taskove, redovito pratite ovaj link:

https://www.facebook.com/PTCInvestigation

i opet, nikad, ali nikad ne ulažite svoje pare s kartice, jedino ono što ste zaradili... i nikad ne držite pare kod njih duže od mjesec dva... štedite u čarapi, doma, ako želite štediti...

Baba
SStijena

#1007 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

I nek je zajebo sve.Dobro se znalo ko je lik što drži ProBux i raja opet glupa.
Zadnjih mjesec i po prvo im je forum prestao raditi jer se počelo svašta pisati tj. naznake da sajt propada ,pa se dotaklo i do osnivača sajta.E tada su ukinuli forum da raja ne bi vidjela i masovno počela dizati pare.
glitch

#1008 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

SStijena wrote:I nek je zajebo sve.Dobro se znalo ko je lik što drži ProBux i raja opet glupa.
Zadnjih mjesec i po prvo im je forum prestao raditi jer se počelo svašta pisati tj. naznake da sajt propada ,pa se dotaklo i do osnivača sajta.E tada su ukinuli forum da raja ne bi vidjela i masovno počela dizati pare.
:thumbup:
mrva/mrve

#1009 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Sta je ovo reci, nema nijednog zadatka da valja? :D
mikrozadatak

#1010 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Kažu, Probux je i ranije imao dvije velike krize, ali su se svaki put vraćali jači nego ikad. Ali je fazon što su tada bili stari vlasnici. Ovaj Brazilac okrene pare na brzinu i razguli. Milsim da su najviše izgubili oni koji idu na strategiju rentanja hiljada referala. Mi što radimo taskove (barem ja) prebacujem pare svakih barem desetak dana.
Na Neobuxu sam probao rentati 25 referala, 7-8 ih nije kliktalo. Odbacio ih, ostavio 18, sad opt 6-7 nikako ne klikće.
Poenta priče radite taskove, batalite referale, redovno prebacujte lovu i nećete imati problema šta god da se eventualno desi. Ja to radim ovako:
Image
glitch

#1011 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

šta sam ja na početku još piso u prvom postu :mrgreen:
mikro batali rentanje to na neobuxu pročitaj im forum na našem jeziku pa ćeš skontati
neke stvari :thumbup:
SStijena

#1012 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

Ja 95 % zadataka radim na CF sajtu direktno i odatle isplaćujem naravno.Malo nekad na Clixsens ove neke zadatke što ovamo nema.

A referali što se rentaju to su botovi,admini ih riktaju tj. komanduju im.
mikrozadatak

#1013 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

glitch wrote:šta sam ja na početku još piso u prvom postu :mrgreen:
mikro batali rentanje to na neobuxu pročitaj im forum na našem jeziku pa ćeš skontati
neke stvari :thumbup:
Znam, ali znatiželjan kakav sam morao sam probati :D
Ja sam u svemu tome možda na nuli, eventualno sam izgubio dolar dva, ali morao sam ovo napisati radi novih igrača koji dolaze. Tek da znaju kako to otprilike ide.

SStijena Ja najviše zaradim kad radim na ženinom laptopu na Neobuxu, imamo 2x12% na svaki task :-D

Pozdrav
SStijena

#1014 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by SStijena »

Dobro ti je to onda.Pouzdan je NeoBux ,oni su stara firma.Je li svi imaju 12 % nevezano za vrstu naloga na NeoBux?
Da li se taj bonus naknadno računa ili je uračunat već u cijeni zadatka,tj. da li ti samo piše veća cijena kraj zadatka nego kod nas koji ne radimo na NeoBux?
Kod mene npr. bolje su plaćani isti zadaci direktno preko CF nego na Clixsens,3 centa zapravo,pa možda taj bonus i nije realan zato pitam.
glitch

#1015 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by glitch »

SStijena wrote:Dobro ti je to onda.Pouzdan je NeoBux ,oni su stara firma.Je li svi imaju 12 % nevezano za vrstu naloga na NeoBux?
Da li se taj bonus naknadno računa ili je uračunat već u cijeni zadatka,tj. da li ti samo piše veća cijena kraj zadatka nego kod nas koji ne radimo na NeoBux?
Kod mene npr. bolje su plaćani isti zadaci direktno preko CF nego na Clixsens,3 centa zapravo,pa možda taj bonus i nije realan zato pitam.
na svaki 1$ čim zaokružiš stiže 12% to je kad si standardni član
a ako si golden onda dobivaš 24%
Lunetina

#1016 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

SStijena wrote:Trebalo bi svakih 60 min. ali nije tako.Čekaj....
Ja sam jutros u sitne sate završila job koji se sastojao od 55 taskova (prepoznavanje članaka i autora), međutim na dashboard-u mi takođe ne prikazuje da sam to uradila. Btw, poginula radeći... svaki task - deset linkova (ako se ne varam) :D
Teško je nama početnicima! :skoljka:

Sada me zanima, da li bi to ažuriranje podataka trebalo da ide automatski na svaki puni sat ili se računa sat vremena od završetka posla? S tim da sam se ja žalila na neke odgovore koje su mi označili kao netačne, a ašćare je da su bili tačni, u onom polju što se pojavi na dnu stranice kada izbaci napravljene greške...
Sarcom

#1017 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Sarcom »

Lunetina wrote:
SStijena wrote:Trebalo bi svakih 60 min. ali nije tako.Čekaj....
Ja sam jutros u sitne sate završila job koji se sastojao od 55 taskova (prepoznavanje članaka i autora), međutim na dashboard-u mi takođe ne prikazuje da sam to uradila. Btw, poginula radeći... svaki task - deset linkova (ako se ne varam) :D
Teško je nama početnicima! :skoljka:

Sada me zanima, da li bi to ažuriranje podataka trebalo da ide automatski na svaki puni sat ili se računa sat vremena od završetka posla? S tim da sam se ja žalila na neke odgovore koje su mi označili kao netačne, a ašćare je da su bili tačni, u onom polju što se pojavi na dnu stranice kada izbaci napravljene greške...
Sad mi nesto nije jasno,jel se kao jedan job broji da uradis sve taskove kojih recimo ima 30Xbroj pitanja od npr.prepoznavanje clanaka i autora ili samo jedan task=jedan job tj. npr. task ima 12 pitanja uradis to i job done?
Lunetina

#1018 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

Registrovana sam tek od subote, tako da su mi bili dostupni samo ovi poslovi prepoznavanja članaka i autora. U subotu sam uradila nekoliko poslova, ali ne bih rekla da sam uradila maksmimum taskova prikazan na listi... Samo bi mi po završetku jednog u nizu taskova izbacilo poruku "You've done the maximum tasks...." (šta već piše).

Međutim, ovaj juče od 55 taskova sam uradila do posljednjeg i tek onda dobila ovu gore poruku, tako da ni ja nisam baš sigurna. Posao sam prekidala 3-4 puta na 'Give up' (morala sam jesti, glasati, uraditi ponešto od kućnih poslova :D ), ali je svaki sljedeći put kada sam pokretala zadatak stajao tačan procenat i broj prethodno urađenih taskova.
mikrozadatak

#1019 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

Jedan job je jedan job. Može imati jedan ili 300 taskova. Nekih taskova ćeš uraditi manje nekih više, ali kad uradiš jedan task automatski imaš jedan job.
Za level 1 moraš uraditi 5 različitih jobova i ukupno 100 taskova, uz uslov da imaš accuracy preko 70%.

lunetina Nemaš razloga za brigu, sve što uradiš će biti prikazano i sabrano na tvom dashboard-u. I ja sam primjetio da u testnoj fazi statistika zna kasniti. Ali tvojih 55 taskova je odličan rezultat.
Testna faza je najteža, malo je taskova, slabo su plaćeni ... ali ako nastaviš tako vjerujem za 2-3 dana ti ćeš početi ozbiljno zarađivati.
Neko se u startu slabije snađe, ima loš accuracy pa teže dobije level 1 i nekako sve ide kilavo. Čini mi se da si ti brzo pohvatala konce, nešto kao forumaš nal26exp (prije neki dan je napisao post) koji je za 2-3 dana dobio level 2 i već ima jednu isplatu.
Budi strpljiva još samo koji dan i bit ćeš u mogućnosti da radiš ozbiljnije zadatake koji vrijede više.

Sretno
dobojlija81

#1020 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

imam jedno pitanje vezano za paypal,znam da ima tamo tema al sve neki filozofi niko u dvije rijeci da objasni :) elem

jel se za povlacenje novca na moju karticu ceka 5-7 dana kako stoji tamo kad odem na withdraw

i je li provizija za povlacenje 5$

tako bar stoji kod mene na pp profilu
Withdraw payments to my Visa card issued in Bosnia and Herzegovina 5-7 business days $5.00 USD
Je li to to ili trebam sta podesiti na pp nalogu

Izvinjavam se na off i hvala
mikrozadatak

#1021 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

dobojlija81 wrote:imam jedno pitanje vezano za paypal,znam da ima tamo tema al sve neki filozofi niko u dvije rijeci da objasni :) elem

jel se za povlacenje novca na moju karticu ceka 5-7 dana kako stoji tamo kad odem na withdraw

i je li provizija za povlacenje 5$

tako bar stoji kod mene na pp profilu
Withdraw payments to my Visa card issued in Bosnia and Herzegovina 5-7 business days $5.00 USD
Je li to to ili trebam sta podesiti na pp nalogu

Izvinjavam se na off i hvala
Paypal svakog prvog u mjesecu automatski prebacuje lovu na tvoj račun, bez ikakvog zahtjeva, bez provizije. Tebi će pare leći za 3-4 dana.
Ako tražiš isplatu s Paypal-a u bilo kom drugom terminu plaćaš 5$.
Ovo sve pod uslovom da si verifikovao svoj paypal account.

Pozdrav
dobojlija81

#1022 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

hvala mikro na brzom odgovoru,znaci nista rucno da prebacujem,samo da provjerim izvod na kartici nekad iza 1. u mjesecu

Bogami zasluzili ste da mi pocetnici skupimo ovu zaradu i okrenemo vam jedno jagnje,tebi,babi i ostalim pomagačima :thumbup:

p.s. ja sam zaradio za ovih 10-12 dana da mogu platit intenet,dobro za sad samo da je zadatka ja zadovoljan
mikrozadatak

#1023 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

dobojlija81 wrote:hvala mikro na brzom odgovoru,znaci nista rucno da prebacujem,samo da provjerim izvod na kartici nekad iza 1. u mjesecu

Bogami zasluzili ste da mi pocetnici skupimo ovu zaradu i okrenemo vam jedno jagnje,tebi,babi i ostalim pomagačima :thumbup:

p.s. ja sam zaradio za ovih 10-12 dana da mogu platit intenet,dobro za sad samo da je zadatka ja zadovoljan
Ja imam račun u Rajfajzen banci, moja supruga u NLB, najdalje do 4. ili 5. u mjesecu nam legnu pare (ovisi samo ako zakači vikend), tako da ti savjetujem da ništa ne diraš, same će one doći. Ti samo trkneš do bankomata :-D
Super si zaradio, nadam se da će biti i više.
Tu smo da pomognemo koliko možemo, volim kad ljudi zarađuju, odmah su veseliji ... znam po sebi 8)

Pozdrav
Lunetina

#1024 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

dobojlija81 wrote:hvala mikro na brzom odgovoru,znaci nista rucno da prebacujem,samo da provjerim izvod na kartici nekad iza 1. u mjesecu

:thumbup:

Skupila se ovdje fina raja! :kiss:
mrva/mrve

#1025 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Collect e-mails and other contact info from 3D Product Designers

Je li neko radio? Trazi da ubacis portfolio URL, al nista zivo ne prihvataa
Post Reply