Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sabinna38

#1001 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

Ja mislim..........................................Ma ne mogu vise !!!

Je l' se iko odvazio da Dzemilu zove ?????
Logovan

#1002 Re: Avionske nesrece

Post by Logovan »

dječak sa šibicama wrote:ali najjace mi je kad forumski iliti virtualni vrtiguzi iznesu kompletne i detaljne tajne planove CIA-e :lol:
To je meni uvijek bilo zanimljivo... Fol nešto oni znaju, fol pametni.
Muhamed Đakmić

#1003 Re: Avionske nesrece

Post by Muhamed Đakmić »

Logovan wrote:
dječak sa šibicama wrote:ali najjace mi je kad forumski iliti virtualni vrtiguzi iznesu kompletne i detaljne tajne planove CIA-e :lol:
Pa očigledno znamo jednako koliko i ovi što traže avion :D
Danguba

#1004 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

Logovan wrote:
njihov ''fol'' je prenijeti clanak koji su vec objavili mediji... :wink:

za razliku od raznih licnih ''ekspertiza'' koje niko i ne cita... :zzzz:
victom

#1005 Re: Avionske nesrece

Post by victom »

jestel vi primjetili, da je CNN prokliz'o ko ćelave gume na snjegu.

u početku je bilo : kako je moguće da 24 sata ne moguće naći moderni avion ?

u sredini je bilo: potraga se fokusirala na pilote i njihove kuće su pretrazene (iako ovo niđe veze nema, nije pitanje jesul piloti srusili avion, vec GDJE JE AVION)

a sad je priča: ma nije to ništa, neke avionske istrage su trajale i 5 godina... :!: :skoljka:

Uvreda za ljudsku inteligenciju.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:01, edited 2 times in total.
newlevel

#1006 Re: Avionske nesrece

Post by newlevel »

Nesto se tu muti. Samo mene zanima ko muti ?

Sent from my Nokia 3310.
sen555

#1007 Re: Avionske nesrece

Post by sen555 »

Redovno pratim vijesti o nestanku aviona i svaki dan iščekujem nove vijesti baš zbog toga što me interesuje šta se desilo i kako da tako nestane. Danas se svaki mobitel može locirati a ne avion. Osim ovih teorija o kojima citamo svaki dan da i ja dodam neke svoje :D 1. Avion je pao i zaronio u jednom komadu u more, potonuo na dno, zabio se duboko među morske stijene,a do sad ga je prekrila gomila morske trave,algi i sta ti ja znam kojih morskih zivotinja pa ga niko ne moze naci. 2. Otisao duboko u unutrasnjost Azije pomocu specijalne tehnologije za koju mi ne znamo i spustio se u neku zabit kazahstana,turkmenistana,afganistana na pistu napravljenu specijalno za ovu namjenu i nakon toga sakriven duboko u neku planinu te se postavlja na njega specijalna tehnologija pomocu koje ce se izvrsiti teroristicki napad,a ni u tom slucaju ne treba se nadadi zivim i zdravim putnicima,jer sta je njima problem rijesiti se ljudi,spremni su na sve i 3. Kad je avion mogao skrenuti ka zapadu mogao je i prema jugu,jugozapadu pa ja evo pretpostavljam da bi lahko mogao biti i negdje u Africi. Sreca u nesreci je sto nije do sad mogao stici do nas, ali vala nas zaobilazi i dobro i zlo
spreca

#1008 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

Danguba wrote:
Logovan wrote:
njihov ''fol'' je prenijeti clanak koji su vec objavili mediji... :wink:

za razliku od raznih licnih ''ekspertiza'' koje niko i ne cita... :zzzz:
mozda je pao na Djedovo polje :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#1009 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

sen555 wrote:Redovno pratim vijesti o nestanku aviona i svaki dan iščekujem nove vijesti baš zbog toga što me interesuje šta se desilo i kako da tako nestane. Danas se svaki mobitel može locirati a ne avion. Osim ovih teorija o kojima citamo svaki dan da i ja dodam neke svoje :D 1. Avion je pao i zaronio u jednom komadu u more, potonuo na dno, zabio se duboko među morske stijene,a do sad ga je prekrila gomila morske trave,algi i sta ti ja znam kojih morskih zivotinja pa ga niko ne moze naci. 2. Otisao duboko u unutrasnjost Azije pomocu specijalne tehnologije za koju mi ne znamo i spustio se u neku zabit kazahstana,turkmenistana,afganistana na pistu napravljenu specijalno za ovu namjenu i nakon toga sakriven duboko u neku planinu te se postavlja na njega specijalna tehnologija pomocu koje ce se izvrsiti teroristicki napad,a ni u tom slucaju ne treba se nadadi zivim i zdravim putnicima,jer sta je njima problem rijesiti se ljudi,spremni su na sve i 3. Kad je avion mogao skrenuti ka zapadu mogao je i prema jugu,jugozapadu pa ja evo pretpostavljam da bi lahko mogao biti i negdje u Africi. Sreca u nesreci je sto nije do sad mogao stici do nas, ali vala nas zaobilazi i dobro i zlo
Ne znas koja od ove tri je lucidnija i vjerovatnija
Bravo ti ga bate, bravo

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
drndalo

#1010 Re: Avionske nesrece

Post by drndalo »

sretjko wrote:tek sad se ustvari vidi koliko je siguran avio-saobracaj i koliko je to sve suplja prica. putnicima u avionu zivot zavisi od volje pilota, od strucnosti mehanicara, od strucnosti kontrole letenja, od ratnog vazduhoplovstva i protivvazdusne odbrane neke zemlje, od (ne)vremena, od more bit vanzemaljaca...
postoji milion faktora i uslova da avion padne.
PA sto ne kazes fino u kom grmu lezi zec? Priznaj ko covjek da se bojis aviona, i mirna Bosna...
baxul

#1011 Re: Avionske nesrece

Post by baxul »

Navodno stara reklama za MAS

Image
radostan dan

#1012 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

šta bi sa onim grčkim brodovima, dođoše li do sumnjivih objekata koji liče na prtljag?
dale cooper

#1013 Re: Avionske nesrece

Post by dale cooper »

baxul wrote:Navodno stara reklama za MAS

Image
:lol:

Nisu lagali. :D
dezurni_ucenik

#1014 Re: Avionske nesrece

Post by dezurni_ucenik »

Image
radostan dan

#1015 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

novi fakti -
sve ok, laku noć - rekao kopilot a ne pilot
avion letio na 1500 metara visne
namjerno spuštan da bi izbjegao radare
Edin H.

#1016 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

radostan dan wrote:novi fakti -
Dva minuta nakon te pozdrava iskljuceni transponderi, cim su uletitli u vijetnamski zracni prostor :-)
say_cheese

#1017 Re: Avionske nesrece

Post by say_cheese »

radostan dan wrote:novi fakti -

US intelligence efforts were also focusing on Captain Zaharie Ahmad Shah and his first officer, Fariq Abdul Hamid, according to a senior US lawmaker.

"I think from all the information I've been briefed on from, you know, high levels within homeland security, national counterterrorism centre, intelligence community, that something was going on with the pilot," said Michael McCaul, the chairman of the House Homeland Security Committee.

"I think this all leads towards the cockpit, with the pilot himself, and co-pilot," McCaul said on Fox News Sunday.

I ja isto tako 'think' da je ovaj McCaul zesci idiot. Oba pilota imaju familiju, ovaj senior ima zenu i troje djece. Nije dovoljno sto ljudi radi pogibije prolaze kroz pakao, treba jos i ovaj mudoser da im na muku skace i da od zrtve pravi ubice. Zaboga dragog, zasto se slucaj ne ispita iza zatvorenih vrata i tek kad dodju do konacnog rezultata, onda mogu stati pred javnost. Ovaj McCaul je do sada sigurno stoti sto glasno razmisljajuci u javnosti serucka. Fakat je dosta vise ovih gluposti, a nadasve je bez pijeteta.
baxul

#1018 Re: Avionske nesrece

Post by baxul »

fox news štaš
Orgasmatron

#1019 Re: Avionske nesrece

Post by Orgasmatron »

China has the best hackers.
USA has the best weapons.
Russia has the best spies.

But none of them can find a plane?

C'mon...
devito

#1020 Re: Avionske nesrece

Post by devito »

sen555 wrote:Redovno pratim vijesti o nestanku aviona i svaki dan iščekujem nove vijesti baš zbog toga što me interesuje šta se desilo i kako da tako nestane. Danas se svaki mobitel može locirati a ne avion. Osim ovih teorija o kojima citamo svaki dan da i ja dodam neke svoje :D 1. Avion je pao i zaronio u jednom komadu u more, potonuo na dno, zabio se duboko među morske stijene,a do sad ga je prekrila gomila morske trave,algi i sta ti ja znam kojih morskih zivotinja pa ga niko ne moze naci. 2. Otisao duboko u unutrasnjost Azije pomocu specijalne tehnologije za koju mi ne znamo i spustio se u neku zabit kazahstana,turkmenistana,afganistana na pistu napravljenu specijalno za ovu namjenu i nakon toga sakriven duboko u neku planinu te se postavlja na njega specijalna tehnologija pomocu koje ce se izvrsiti teroristicki napad,a ni u tom slucaju ne treba se nadadi zivim i zdravim putnicima,jer sta je njima problem rijesiti se ljudi,spremni su na sve i 3. Kad je avion mogao skrenuti ka zapadu mogao je i prema jugu,jugozapadu pa ja evo pretpostavljam da bi lahko mogao biti i negdje u Africi. Sreca u nesreci je sto nije do sad mogao stici do nas, ali vala nas zaobilazi i dobro i zlo
1. Logicno :grin:

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Googlerica

#1021 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

hm,vijesti u medijima "utanjile" i nema puno price na temi :!:
spreca

#1022 Re: Avionske nesrece

Post by spreca »

Googlerica wrote:hm,vijesti u medijima "utanjile" i nema puno price na temi :!:
svi su ispucali svoje adute................a istina je samo jedna......cini mi se da je uskoro necemo saznati
Googlerica

#1023 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

spreca wrote:
svi su ispucali svoje adute................a istina je samo jedna......cini mi se da je uskoro necemo saznati
najbitnije je pronaci avion :cry: ako avion ne bude uskoro pronadjen,tad ce nastupiti ozbiljan problem :!:
JanuaryJones

#1024 Re: Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

Googlerica wrote:
spreca wrote:
najbitnije je pronaci avion :cry: ako avion ne bude uskoro pronadjen,tad ce nastupiti ozbiljan problem :!:
Zar već nije ozbiljan problem? Toliko dana se traži, 9-10 država uključeno, sila aviona, brodova, helikoptera...manje više sva vojska koliko sam skontala, a nijedan vojni radar, do malezijski u malajskom zaljevu, nije pokupio signal?

Sent from my iPad using Tapatalk
Point.

#1025 Re: Avionske nesrece

Post by Point. »

Mogo bi se o ovome dobar triler snimiti.
Post Reply