True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ciza_bliza

#1001 Re: True detective

Post by ciza_bliza »

Da je ovo prva epizoda prve sezone, vjerovatno bi imala ocjenu 7 i ne bi dobila onoliku popularnost, skeptičan sam, pilot mora bolje...
nema me tamo

#1002 Re: True detective

Post by nema me tamo »

Ma jook imala bi peticu ocjenu, haj decko na spavanje.
Progressive House

#1003 Re: True detective

Post by Progressive House »

'nako
sigh

#1004 Re: True detective

Post by sigh »

Meni je bolja ova nego prva iz prosle sezone, mada ce izgleda i ovoj sezoni biti potrebno jos epizoda ili dvije da stvari postanu napete. :)
suncica24

#1005 Re: True detective

Post by suncica24 »

Fali... magija.

U prvoj prve smo na pocetku uvedeni u taj svijet misticnog. I rezija i fotografija su su nas stopile u to. Plus, Rusty kao je izronio iz McConaugheya.
Ovdje, najvise sto su se priblizili magiji (i Fukunaginom reziserskom umjecu) jeste u najavnoj spici. A u plotu za sada na nivou malo jace krimi serije.

Tako da, next please :D
suncica24

#1006 Re: True detective

Post by suncica24 »

Btw, mozda treba odmah premotati na trecu :D
Justin Lin is in control of the first two episodes,[32] and, as of July 2014, William Friedkin was being considered as a director of later episodes.
cassius

#1007 Re: True detective

Post by cassius »

Likovi koji porede prvu epizodu prve sezone i prvu epizodu druge sezone, neka se bace s mosta lagano.
Ajde sto je druga prica, drugi likovi, drugo okruzenje, drugi directori. Neuporedivo.
Ali eto bitno je popljuvat odmah pilot, jer nema ono sto je imalo onaj pilot prve sezone, iako je sve drugacije.

Utisak se sumira na kraju.
suncica24

#1008 Re: True detective

Post by suncica24 »

cassius wrote:Likovi koji porede prvu epizodu prve sezone i prvu epizodu druge sezone, neka se bace s mosta lagano.
Ajde sto je druga prica, drugi likovi, drugo okruzenje, drugi directori. Neuporedivo.
Ali eto bitno je popljuvat odmah pilot, jer nema ono sto je imalo onaj pilot prve sezone, iako je sve drugacije.

Utisak se sumira na kraju.
Daleko mi je most, moze li s prozora :D

Naravno da je uporedivo. Sve je drugacije, ali ako rade seriju pod istim titlom, onda se ne cuditi sto hocemo standard koji su postavili.
No, dovoljno je pogledati opet prvu prve (ja sinoc, pred premijeru), da se osjeti sto se narod buni.
I to ne samo forumski narod, vec svekolike svjetske mase.
Ocu reci, mozda Kunshan Grand je dovoljno dugacak za sve :D
dale cooper

#1009 Re: True detective

Post by dale cooper »

Prvi dojam? Dobra epizoda. Glumačka postava ujednačena, niko se ne ističe posebno kao u slučaju
Rustya u prvoj sezoni, ali su svi jako dobri. Pravi timski rad. Atmosfera je ponovno sjajna ali i drugačija.
Ako je prva sezona bila južnjačka gothica, onda je ovo pravi moderni (L.A.) noir. Dosta me podsjeća
na Mullholand Drive, čemu pripomaže i ponovni sjajan izbor muzike. Od Cohena kao uvodne teme,
preko ambient/cocktail jazz-a tokom epizode do klimaksa na kraju sa Nick Cave-om.
Sve u svemu sam jako zadovoljan. Tek je prva epizoda i mnogo je likova i priča isprepletano,
tako da će trebati vremena (kao i u prvoj sezoni) da se to sve zahukta.
desni

#1010 Re: True detective

Post by desni »

Dobra epizoda,odradjena cini mi se po pravilima zanata.
    Zanimljiva prica o korupciji kazu da je bazirana na tekstu u LA Timesu o gradicu Vernonu sa 90 stanovnika i 1800 registrovanih biznisa.U jednoj sceni ruski mafijas kaze liku kojeg glumi Vince Vaughn vrijeme je da se mi sad obogatimo da bi nasi unuci bili elita u Kaliforniji.Kad oni budu nasih godina vise se niko nece sjecati kako su se nase porodice obogatile.
      Meni se svidjela prva epizoda,mada vidim puno negativnih kritika je pokupila.
        Tako jedan kriticar navodi 31 smijesan momenat u prvoj epizodi.Valjda se kriticari predomisle dok sezona odmakne.
        Jack Be Nimble

#1011 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Treba sacekati barem jos dvije epizode pa onda poceti pljuvati ili dizati u nebesa seriju. Meni se licno TD svidio u prvih 15 minuta. Odma vidjeli tijelo, upoznali detektive i prikazali nam seljacki/siromasni zivot gdje religija igra glavnu ulogu. Nakon tih 15 minuta odma sam sebi rekao wow ovo je novi Se7en.

U ovoj je totalno drugi pristup snimanju tako da se ne moze porediti. Meni se licno ne svidja sto sam morao par puta premotavati seriju da bi skontao ko kome mulja sta. Puno su toga izdrobili i valjda ce u drugoj i trecoj poceti sve dolaziti na svoje mjesto.

Ipak dobra je scena bila kada je tukao oca ispred malog :thumbup:

Dobra stvar ove epizode je sto danas na poslu se samo o tome pricalo i kako se nikome nije svidjelo. Dan prosao brzo :thumbup:
        Last edited by Jack Be Nimble on 23/06/2015 03:07, edited 1 time in total.
        Jack Be Nimble

#1012 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

.
        yoda82

#1013 Re: True detective

Post by yoda82 »

Po meni odlična prva epizoda. Ništa lošija od prve epizode prve sezone.

Jaedina zamjerka je što su likovi nekeko slični. Svi ''sjebani'' na neki način. Svi imaju neke kosture u ormaru. Još i oni iz prve sezone, ispade da ni jedan drot nije ni blizu toga da bude normalan.
        karanana

#1014 Re: True detective

Post by karanana »

Tanko. Ne znam ko je ko i sta je ustvari glavni plot....trazenje silovatelja, onog nestalog city managera, one mexikanke....ko je u svemu tome vince vaughn......zaspo jedno 20 minuta do kraja.
        shmizlica

#1015 Re: True detective

Post by shmizlica »

a miša mu jeste uskukali :-)

dobili smo upoznavanje s glavnim likovima (kao što yoda reče sve sjeb :mrgreen: ), naznake radnje, mogućih zapleta i šta biste vi više? čitavo dešavanje do kraja sezone? vala ste nestrpljivi....a kome se ne sviđa uvijek ima opciju da ne gleda :D

meni sasvim solidan uvod u sezonu :)
        cassius

#1016 Re: True detective

Post by cassius »

karanana wrote:Tanko. Ne znam ko je ko i sta je ustvari glavni plot....trazenje silovatelja, onog nestalog city managera, one mexikanke....ko je u svemu tome vince vaughn......zaspo jedno 20 minuta do kraja.
        E pa evo rece ti se sve nakon pilot-a :lol: aj druze odvadi, ti i comi ste najsmjesniji likovi na forumu.
        1Dante1

#1017 Re: True detective

Post by 1Dante1 »

yoda82 wrote:Po meni odlična prva epizoda. Ništa lošija od prve epizode prve sezone.

Jaedina zamjerka je što su likovi nekeko slični. Svi ''sjebani'' na neki način. Svi imaju neke kosture u ormaru. Još i oni iz prve sezone, ispade da ni jedan drot nije ni blizu toga da bude normalan.
        Pa zato serija i jest oko njih, sto nisu normalni. :D Ko da bi neko gledo seriju da se vrti oko normalnih policajaca.
        Pitarrr82

#1018 Re: True detective

Post by Pitarrr82 »

Onako za sada ali ima potencijala da se razvije u dobru pricu...
        Point.

#1019 Re: True detective

Post by Point. »

Uvijek kad zelim da se razveselim dodjem na ovaj podforum. Kakvih se tu iskusnih filmskih kriticara skupi, pa popljuje najveca remek djela, trazeci dlaku u jajetu. Prva epizoda je odlicna, ljudi ne bi trebali da usporedjuju sa prvom sezonom jer su to dva sasvim razlicita filma.
        MedenoSrce

#1020 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

Point. wrote:Uvijek kad zelim da se razveselim dodjem na ovaj podforum. Kakvih se tu iskusnih filmskih kriticara skupi, pa popljuje najveca remek djela, trazeci dlaku u jajetu. Prva epizoda je odlicna, ljudi ne bi trebali da usporedjuju sa prvom sezonom jer su to dva sasvim razlicita filma.

P u n k t - A

btw nijesam gledala jos :mrgreen:
        Dosadno mii

#1021 Re: True detective

Post by Dosadno mii »

Samo se nadam da nećete sad svaku epizodu uporedo upoređivati sa onom od prethodne sezone :(
        yoda82

#1022 Re: True detective

Post by yoda82 »

1Dante1 wrote:
        yoda82 wrote:Po meni odlična prva epizoda. Ništa lošija od prve epizode prve sezone.

Pa zato serija i jest oko njih, sto nisu normalni. :D Ko da bi neko gledo seriju da se vrti oko normalnih policajaca.
        Ima i ta :D .....mada nadao sam se da će bar neko od njih biti ''normalan''. Mada pitanje je šta je to normalno.
        KPNCTNJAH

#1023 Re: True detective

Post by KPNCTNJAH »

Meni bolja nego prva u onoj sezoni... tamo odgledao prve dvije :zzzz: i napravio pauzu od po' godine... tek kasnije se natjerao da ponovo gledam.. nisam se pokajao (do kraja, kraj je bas bio truba) ... vidjecemo sta ce se ovdje desavati
        dezurni_ucenik

#1024 Re: True detective

Post by dezurni_ucenik »

Ma nidje veze reci da je bolje od prve sezone. Ne brukajte se.
        oskarboy

#1025 Re: True detective

Post by oskarboy »

Point. wrote:Uvijek kad zelim da se razveselim dodjem na ovaj podforum. Kakvih se tu iskusnih filmskih kriticara skupi, pa popljuje najveca remek djela, trazeci dlaku u jajetu. Prva epizoda je odlicna, ljudi ne bi trebali da usporedjuju sa prvom sezonom jer su to dva sasvim razlicita filma.
        pa prva sezona nove sezone se bas uporedila sa prvom sezonom,opet imamo jednog drota alkosa a drugi kocka i pije.opet imamo drotove koji zive tmurno i kako onda da ne uporedjujemo prvu i drugu sezonu kad su odmah reziseri to uporedili
        Post Reply