To se zove zakon, i zakon je jasan, sta pripadnik policije smije raditi i kako treba postupati u određenim trenucima, da su bacili suzavac ili koristili gumene metke, ali da bacaju kamenice na masu koja uopste nije zasticena je i suvise nego brutalno, jedan nazovi ga specijalac je tim činom razbio i staklo na apoteci, na samom ugluhrasno38 wrote:vecu glupost odavno nisam procitao!Lasta92 wrote:INFO :
SVI DEMONSTRANTI KOJI SU JUČER ZADOBILI POVREDE NASTALE KAMENICAMA KOJE SU BACALI PRIPADNICI SPECIJALNE POLICIJE MUP-a KS, IMAJU ZAKONSKO PRAVO TUŽITI MUP KS, JER SU ISTI KORISTILI ORUŽJE KOJE JE NEKONVENCIONALNO I ZAKONOM ZABRANJENO !!!
ADVOKAT: ILIJAS BEGIĆ
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Lasta92
#1001 Re: PROTESTI!!!
- daxon
#1002 Re: PROTESTI!!!
A kad se omladina pribrala i uzvratila, onda huligani i narkomaniWoole Triwunovich wrote:https://www.facebook.com/photo.php?v=10202852482140282
to su ti naši hrabri drotovi
najgore od svega što su pomoću medija uspjeli i javnost uvjeriti kako su ovi omladinci huligani.
edit.
ovako je vidljivije:
Last edited by daxon on 09/02/2014 11:16, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#1003 Re: PROTESTI!!!
Vlada BPK-a predložila smanjenje plaća poslanika i ministara za 10 posto
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde usvojila je prijedlog Odluke o interventnim mjerama zaštite građanskih, ekonomskih i socijalnih prava i predložila smanjenje plaća poslanika i ministara za 10 posto.
Razmatrajući zahtjeve demonstranata i dijela poslodavaca s prostora BPK-a, Vlada je usvojila prijedlog Odluke o interventnim mjerama zaštite građanskih, ekonomskih i socijalnih prava koja je upućena Skupštini na usvajanje.
Riječ je o šest interventnih mjera koje se odnose na poboljšanje materijalnog položaja socijalno ugroženih stanovnika, uključujući mjere u oblasti zdravstva.
Također, interventne mjere na osiguranju efikasnog upravljanja javnim resursima, te mjere u oblasti ekonomskog razvoja i poticaja zapošljavanja; mjere u oblasti obrazovanja, sporta i mladih, kao i mjere u oblasti osiguranja vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije te mjere na osiguranju fizičke sigurnosti imovine i ljudi na području Kantona u vanrednim okolnostima.
U interventnim mjerama nalaže se, između ostalog, trenutno smanjenje potrošnje na tekuće izdatke organa uprave koji se finansiraju iz Budžeta, po kojem bi se troškovi plaća poslanika i ministara u Vladi, troškovi materijala i usluga smanjili za 10 posto a ostvaren iznos ušteda uplatio u Kantonalni fond za interventne mjere, uspostavljen za ove namjene.
Nalaže se također i zaustavljanje svih izdvajanja iz Budžeta za tekuće transfere i obustavljanje aktivnosti na njihovom odobravanju, izuzev aktivnosti koje su definisane Zakonom i dugoročnim planovima te potpuno obustavljanje isplata za sve komisije koje se isplaćuju iz Budžeta kantona.
Vlada će, također nastaviti s provedbom odluka Skupštine i Vlade kojima se osigurava zdravstveno osiguranje za sve građane BPK, te u potpunosti zabraniti naplatu zdravstvenih usluga od pacijenata tokom pružanja bolničkih usluga, na način usaglašen sa Kantonalnim zavodom zdravstvenog osiguranja.
Također, odmah donijeti Bolničku listu lijekova koji će se nabavljati zdravstvenim ustanovama na teret Zavoda zdravstvenog osiguranja te na taj način zaustaviti pojavu da pacijenti sami nabavljaju lijekove te donijeti B listu lijekova.
U interventnim mjerama u oblasti rada i smanjenja nezaposlenosti Vlada je predložila i pokretanje stimulativnog programa zapošljavanja osoba mlađih od 27 godina kroz smanjenje troškova doprinosa u periodu od prve dvije godine radnog iskustva.
Ukupno smanjenje troškova koje poslodavci i radnici plaćaju, po ovom osnovu biće umanjeno za najmanje 20 posto.
Osiguranje potpunog poštivanja zakona u postupku zapošljavanja osoba s evidencije Službe za zapošljavanje BPK Goražde kako bi se garantovao ravnopravan tretman nezaposlenih lica u odnosu na njihov socijali status, eliminisala korupcija i spriječila zloupotreba službenog položaja.
Vlada će također javno objaviti podatke o svim primaocima sredstava iz Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona za 2013. godinu kao i podatke o svim datim subvencijama i transferima za sva pravna i fizička lica za period 01.01.1996. – 31.12.2013. godine, s prikazom svakog pojedinačne donacije/granta/subvencije, pravnim osnovom i obrazloženjem.
Vlada će u skladu s posebnim propisom osigurati način osiguranja dodatnih sredstava za potrebe Kantonalnog fonda za interventne mjere, a upravljanje Fondom će biti povjereno predstavnicima javnog, privatnog i civilnog sektora, koji će imati jednako pravo glasa.
Na kraju današnje sjednice, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde svoj mandat dala je Skupštini na raspolaganje, saopćila je Pres služba Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
- guber90
#1004 Re: PROTESTI!!!
Evo kada neko strucan objasni situaciju, napravimo drzavno-privatnu firmu, drzava drzi veliki dio para, privatnik tjera da se radi efikasno, a ne da se rostilja na poslu, ja kao ekonomski laik nisam cuo za ovakvu ideju, a zvuci jako jednostavnu.
-
Begovica
#1005 Re: PROTESTI!!!
Slazem se, a tek ovaj Memic. Dajte nam jos ovakvih ljudi!guber90 wrote:Ovaj Adam izgleda mentalno zdravo, al ne mora nista znaciti i Dodik je nekada bio/izgledao normalano.
PS Samo je Senad mahn'o izgleda ccc
- Creasy
#1006 Re: PROTESTI!!!
Lasta92 wrote:INFO :
SVI DEMONSTRANTI KOJI SU JUČER ZADOBILI POVREDE NASTALE KAMENICAMA KOJE SU BACALI PRIPADNICI SPECIJALNE POLICIJE MUP-a KS, IMAJU ZAKONSKO PRAVO TUŽITI MUP KS, JER SU ISTI KORISTILI ORUŽJE KOJE JE NEKONVENCIONALNO I ZAKONOM ZABRANJENO !!!
Hoćeš reći protiv Ženevske konvencije...
- JThomas
#1007 Re: PROTESTI!!!
pošto inače, kad nisu protesti, droge nema u distribuciji i jako ju je teško naći... 
- johntra
#1008 Re: PROTESTI!!!
I kako će to stručnjaci dokazati da ga je pogodila kamenica od strane drota? Bacanjem graha ili gledanjem u šoljicu?
-
Peryton_
#1009 Re: PROTESTI!!!
Ovo u Sarajevu kad su raju pobacali u rijeku se desilo prije kamenovanja policije ?
-
todd_smith
#1010 Re: PROTESTI!!!
Dokaz da sam recimo ja kao policajac tebe kamenom pogodio?Lasta92 wrote:INFO :
Nema?
Ili mozda u slucaju samoodbrane tvoja optuzba pada u vodu?
Last edited by todd_smith on 08/02/2014 21:27, edited 1 time in total.
- madner
#1011 Re: PROTESTI!!!
Uglavnom zavjera protiv SDP i SDA kako bi se osigurao treci entitet. Ima logike. 
-
HM 2011
#1012 Re: PROTESTI!!!
Što je najčudnije od svega oni i jesu ispali huligani - šta ispali oni jesu Huligani... Malo spalili zgradu općine, malo predsjedništvo države, tu i tamo opljačkali trafike čuapli betonske žardinjere i slično....daxon wrote:A kad se omladina pribrala i uzvratila, onda huligani i narkomaniWoole Triwunovich wrote:https://www.facebook.com/photo.php?v=10202852482140282
to su ti naši hrabri drotovi![]()
najgore od svega što su pomoću medija uspjeli i javnost uvjeriti kako su ovi omladinci huligani.
Huligani - samo taki.
(takvi ali za potrebe teksta taki)
--------------------------------------------------------
MAtere mi da im daš 10 KM da pomjere njih trojica onu betonsku žardinjeru jednu 100 metara bez da je oštete - rekli bi ti da se za manje od 50 ne bi pomjerali sa mjesta.
- Havatar
#1013 Re: PROTESTI!!!
To ti se zove javno-privatno partnerstvoguber90 wrote:Evo kada neko strucan objasni situaciju, napravimo drzavno-privatnu firmu, drzava drzi veliki dio para, privatnik tjera da se radi efikasno, a ne da se rostilja na poslu, ja kao ekonomski laik nisam cuo za ovakvu ideju, a zvuci jako jednostavnu.
- iPod
#1014 Re: PROTESTI!!!
Izjavio je to Nikšić kod Senada u CD-u. Oni redovno uploaduju snimak dnevnika tako da će sigurno biti dostupno. Inače taj citat je objavljen na oficijelnom Face TV FB.HM 2011 wrote:
Ako hoćeš iskreno - ja niti ne vjerujem da su to izjavili jer od prve vijesti sam čuo da je akcija provedena u Novom Gradu i na Ilidži da su uhapšena trojica momaka i 12 KG Speeda - to sam koliko se sjećam čitao jutros oko 10.
Znači treba video kako izgovaraju da su među demonstratima sile (oni koji provode demonstraciju sile) prikupljeni paketići u iznosu od 12 KG speeda....
To se preprodaje po gramskim paketićima ili čak i manje pa bi to iznosilo 12.000 Paketića..... elem da ne duljim....
Sumnjam da bi mogli izreći takvu glupost. Ali sve je moguće. ISto kao što je moguće da ih je neki njihov dobro plaćeni savjetnik nasavjetovao tako.
Nego ima li kakav video ?
- Havatar
#1015 Re: PROTESTI!!!
Nije on zasluzan ali nema veze posto sad svi pokusavate da se prikacite i da svoju ideologiju propagirate preko ovih protesta.uskrsno_respo wrote:pa niko i ne kaze da nije zasluzanHavatar wrote: Bogcevic je bio vazan ali pokusavati da se on prikaze kao glavni a Alija kao neko ko nije nista zasluzan je glupost. Sto se tice rata i borbi on nije u tome imao nikakvog uticaja niti ucesca.
zasluzan je sto imamo ovu nakaradu od drzave
jebo li ga sin bakir i njihove deklaracije
-
elcaliente
#1016 Re: PROTESTI!!!
Havatar wrote:Babo nije krao i treba da vas je sramota da nakon sto su zapaljeni simboli drzave Bosne sada pokusavate da kompromitujete i one koji su se izborili za nezavisnost.elcaliente wrote:@havatar
Upravu si nije on obecao narodu zlatne kasike, nego lopovskom sinu Bakiru. Rekao mu je Bakire sine kradi kao sto ti je babo krao i imati ces svega.
Cuj babo nije krao a sin milione ima, pitam se odakle. Ne pada jabuka daleko od staba. A sto nam je Babo drzavu i nezavisnost ostavio ni Kongo nam ne zavidi. Bolje da se takvi iduci put ne bore za nas.
- Danguba
#1017 Re: PROTESTI!!!
odoh se kamenom spucatCreasy wrote:Lasta92 wrote:INFO :
![]()
![]()
![]()
-
bull21
#1018 Re: PROTESTI!!!
[/quote]daxon wrote:A kad se omladina pribrala i uzvratila, onda huligani i narkomaniWoole Triwunovich wrote:https://www.facebook.com/photo.php?v=10202852482140282
to su ti naši hrabri drotovi![]()
Pećanac i Nefić. Ostavke treba odmah tražiti. Ovo nije Fahro (nije da ga branim). Ovo je kantonalna murija. Ne dao Bog da je bilo kiše ili snijega kao što bi inače bilo u ovom periodu, ko bi vadio DJECU iz Miljacke? Kad ga povuče, ne bi ga Bog spasio a ne ja i ti. Ovim drotovima želim da im sutradan neko ovako djecu udara, sve pendrekom po glavi. Kad su udarali i tjerali ih dole u JEBENU RIJEKU onda su bili jaki, a čim su ovi uzvratili onda su jadni oni, oni ne smiju ovo ono. Stoka jedna.
- guber90
#1019 Re: PROTESTI!!!
Ima li kod nas nekih firmi koje funkcionisu na tom principu i ako ima kakva je situacija?Havatar wrote:To ti se zove javno-privatno partnerstvoguber90 wrote:Evo kada neko strucan objasni situaciju, napravimo drzavno-privatnu firmu, drzava drzi veliki dio para, privatnik tjera da se radi efikasno, a ne da se rostilja na poslu, ja kao ekonomski laik nisam cuo za ovakvu ideju, a zvuci jako jednostavnu.
-
HM 2011
#1020 Re: PROTESTI!!!
Onda da im proučimo Fatihu ?iPod wrote:Izjavio je to Nikšić kod Senada u CD-u. Oni redovno uploaduju snimak dnevnika tako da će sigurno biti dostupno. Inače taj citat je objavljen na oficijelnom Face TV FB.HM 2011 wrote:
Ako hoćeš iskreno - ja niti ne vjerujem da su to izjavili jer od prve vijesti sam čuo da je akcija provedena u Novom Gradu i na Ilidži da su uhapšena trojica momaka i 12 KG Speeda - to sam koliko se sjećam čitao jutros oko 10.
Znači treba video kako izgovaraju da su među demonstratima sile (oni koji provode demonstraciju sile) prikupljeni paketići u iznosu od 12 KG speeda....
To se preprodaje po gramskim paketićima ili čak i manje pa bi to iznosilo 12.000 Paketića..... elem da ne duljim....
Sumnjam da bi mogli izreći takvu glupost. Ali sve je moguće. ISto kao što je moguće da ih je neki njihov dobro plaćeni savjetnik nasavjetovao tako.
Nego ima li kakav video ?
-
Lasta92
#1021 Re: PROTESTI!!!
Dokaza da su specijalci masu gadjali kamenicama postoje na stotine, prilikom demonstracija neke stvari su specifične, primjerice da te specijalac jucer pogodio kamenicom i razbio ti glavu, zavrsio bi ili u Hitnoj ili u bolnici gdje bio dobio ljekarsko uvjerenje, gdje bi pisao opis povrede od strane doktora kao i tvoj iskaz kako je ta povreda nastala, par momaka jucer je i dobilo slicna ljekarska uvjerenja, u demonstracijama svi policajci ne odgovaraju samoinicijativno, vec za njih odg. MUP, dakle tuzis MUP a ne tog odredjenog policajca koji te je pogodio, ovo i prozilazi bas ovako jer u nekim zemljama specijalci ispod kaciga nose fantomke, usput ovaj advokat se stavio na raspolaganje svim uhapsenim licima, koje ce besplatno braniti.todd_smith wrote:Dokaz da sam recimo ja kao policajac tebe kamenom pogodio?Lasta92 wrote:INFO :
Nema?
Ili mozda u slucaju samoodbrane tvoja optuzba pada u vodu?
-
HM 2011
#1022 Re: PROTESTI!!!
Da su ti ovakvi napadači kao ja - ne bi ti nikada protestovao - nego bi rekao brate trebal kakva pomoć da napravimo još bolji i jači sistem.uskrsno_respo wrote:u kojoj ti zgradi sjedis i koji si nivo vlasti pa si napao na prosvjede?HM 2011 wrote:Što je najčudnije od svega oni i jesu ispali huligani - šta ispali oni jesu Huligani... Malo spalili zgradu općine, malo predsjedništvo države, tu i tamo opljačkali trafike čuapli betonske žardinjere i slično....daxon wrote: A kad se omladina pribrala i uzvratila, onda huligani i narkomani![]()
Huligani - samo taki.
(takvi ali za potrebe teksta taki)
--------------------------------------------------------
MAtere mi da im daš 10 KM da pomjere njih trojica onu betonsku žardinjeru jednu 100 metara bez da je oštete - rekli bi ti da se za manje od 50 ne bi pomjerali sa mjesta.
Tako su me i za aktivnost na temi DF napadali....
Hebi ga - ne mili mi se nepravda pa šta ćeš ni kad je moja lično.
Znaš ono - kajem se za sve grijehe što sam u životu počinio dok sam živ.
Takav sam tip čovjeka.
Last edited by HM 2011 on 08/02/2014 21:36, edited 2 times in total.
-
Black111
#1023 Re: PROTESTI!!!
Ma ovaj Havatar lupa, po obicaju.guber90 wrote:Ima li kod nas nekih firmi koje funkcionisu na tom principu i ako ima kakva je situacija?Havatar wrote:To ti se zove javno-privatno partnerstvoguber90 wrote:Evo kada neko strucan objasni situaciju, napravimo drzavno-privatnu firmu, drzava drzi veliki dio para, privatnik tjera da se radi efikasno, a ne da se rostilja na poslu, ja kao ekonomski laik nisam cuo za ovakvu ideju, a zvuci jako jednostavnu.
-
Lasta92
#1024 Re: PROTESTI!!!
NećuCreasy wrote:Lasta92 wrote:INFO :
![]()
![]()
![]()
-
HM 2011
#1025 Re: PROTESTI!!!
Provjeri ponovno i piši mi.uskrsno_respo wrote:znaci zgrada rijaseta federalni nivo vlastiHM 2011 wrote:
Onda da im proučimo Fatihu ?