2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jasko_ba

#1001 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by jasko_ba »

Emiru svaka cast za one poteze protiv Australije. Ali opcenito, nek se napuse qrcine i on i Bogdanovic i svi ostali sto igraju za drugu drzavu.
radostan dan

#1002 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by radostan dan »

šta je ovo jbo te, propriča čovjek srpski... :-)

It_is_a_Leclerc

#1003 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by It_is_a_Leclerc »

Šteta što Preldžić nije izgubio. Ah, ostaje nam se nadati da će slomiti nogu u koljenu u nastavku takmičenja, te da će njegova "domovina" biti brutalno silovana od strane prijateljske Litvanije. Amin.
area51

#1004 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by area51 »

ultima_palabra wrote:Vala je i Brazilcima danas sve ulazilo, kao i Srbima... vidjećemo mogu li ijedni ponoviti takav šuterski dan.
Problem je što brazilce sere šut čitavo prvenstvo a nas samo protiv Grka
Brazil je jači pod košem i tu će biti problema
Favoriti su
insomnia99

#1005 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by insomnia99 »

It_is_a_Leclerc wrote:Šteta što Preldžić nije izgubio. Ah, ostaje nam se nadati da će slomiti nogu u koljenu u nastavku takmičenja, te da će njegova "domovina" biti brutalno silovana od strane prijateljske Litvanije. Amin.
razumijem tvoju ljutnju....Emir bi kao Bošnjak svakako trebao igrati za Beiha...za svoj bošnjački narod...za njega se može reći da je izdajnik....
DoZeN

#1006 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by DoZeN »

Srbija je u pobjedila jer je imala dan, ipak oni su mlad tim i vec u sledecoj tekmi mogu da podbace
avetinja

#1007 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by avetinja »

Opet Španci i Francuzi u eliminaciji. Mislim da će se Španija revanširati za prošlogodišnji poraz u polufinalu Evropskog prvenstva. Putnici u polufinale uz Špance mogao bi biti Brazil, Amerika i Litvanija.
area51

#1008 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by area51 »

Po meni na kraju:
1.USA
2.Španija
3.Brazil
Iker C

#1009 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Iker C »

It_is_a_Leclerc wrote:Šteta što Preldžić nije izgubio. Ah, ostaje nam se nadati da će slomiti nogu u koljenu u nastavku takmičenja, te da će njegova "domovina" biti brutalno silovana od strane prijateljske Litvanije. Amin.
Preldžić je imao dva izbora Sloveniju i Tursku s obzirom da KS BiH nije imao 100 hiljada eura da plati KS Slovenije ispisnicu. Nije lijepo drugome željeti zlo...
burek_in_space

#1010 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by burek_in_space »

08 sep 2014, 15:01 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» spinel_
08 sep 2014, 15:00 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» vukikozlici
08 sep 2014, 14:57 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Mračajski proto

Po mjesec dana, s tim da je Proti naredni ban trajni.

08 sep 2014, 14:58 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» VukasinVU

Trajno.
MOSALJOZE

#1011 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by MOSALJOZE »

Ne bih da komentarišem administraciju,ali banuj dok mozes,zlaja će doći na svoje :D
It_is_a_Leclerc

#1012 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

insomnia99 wrote:
razumijem tvoju ljutnju....Emir bi kao Bošnjak svakako trebao igrati za Beiha...za svoj bošnjački narod...za njega se može reći da je izdajnik....

Emir je rođen u BiH, te bi trebao igrati za zemlju svog rođenja. Jer, naprosto je logično. Isto se odnosi i na Bojana Bogdanovića, kome, također, želim isto što i ovom.

Emir je imao pravo da igra za Sloveniju i za BiH. Nikako za Tursku. Kad ga je naš savez kontaktirao, tražio je PARE da izabere BiH, 'bem mu porijeklo. Ako ništa, smradovi tipa Bogdanović nisu postavljali uslove. To što neće da igraju za zemlju u kojoj su rođeni je kod takvih više stvar mentalne nesposobnosti i nezrelosti, nego stvarne zlobe.

P.S. Nije Beiha. Država - Bosna i Hercegovina. Pročitaj polako.
__Phoenix__

#1013 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by __Phoenix__ »

Pravo pitanje je zašto bi neko uopšte igrao za ovakvu BiH kakva jeste, i ovakve saveze kakvi jesu.

Čestitke Hrvatima na Eurobasketu 2015.
It_is_a_Leclerc

#1014 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

__Phoenix__ wrote:Pravo pitanje je zašto bi neko uopšte igrao za ovakvu BiH kakva jeste, i ovakve saveze kakvi jesu.

Čestitke Hrvatima na Eurobasketu 2015.
Osim Hrvatske, koja će navjerojatnije ugostiti košarkaše u zagrebačkoj Areni, domaćini će biti Francuska, Njemačka i Latvija.
Koji k ?! Joj, što ne mogu ovih eksperimenata.

Pa daj, brate mili, jednoj zemlji da sve odradi... :(
insomnia99

#1015 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by insomnia99 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Emir je rođen u BiH, te bi trebao igrati za zemlju svog rođenja. Jer, naprosto je logično. Isto se odnosi i na Bojana Bogdanovića, kome, također, želim isto što i ovom.

Emir je imao pravo da igra za Sloveniju i za BiH. Nikako za Tursku. Kad ga je naš savez kontaktirao, tražio je PARE da izabere BiH, 'bem mu porijeklo. Ako ništa, smradovi tipa Bogdanović nisu postavljali uslove. To što neće da igraju za zemlju u kojoj su rođeni je kod takvih više stvar mentalne nesposobnosti i nezrelosti, nego stvarne zlobe.

to znači da bi se ja trebao ljutiti na sinišu mihajlovica , peđu stojakovica , emira spahića , mensura mujdzu i još neke zato jer nisu htjeli igrati za hrvatsku?
ali ne ljutim se...jednostavno, zaboli me ona stvar i uopće ih ne doživljavam kao svoje sunarodnjake i izdajnike....

a ti kako hoćeš....

što se tiče eurobasketa mislim da je prilično debilno što ga daju i drugim zemljama....hrvatska je bez problema mogla sama organizirati natjecanje...dvorane su već tu
It_is_a_Leclerc

#1016 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

insomnia99 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

to znači da bi se ja trebao ljutiti na sinišu mihajlovica , peđu stojakovica , emira spahića , mensura mujdzu i još neke zato jer nisu htjeli igrati za hrvatsku?
ali ne ljutim se...jednostavno, zaboli me ona stvar i uopće ih ne doživljavam kao svoje sunarodnjake i izdajnike....

a ti kako hoćeš....

što se tiče eurobasketa mislim da je prilično debilno što ga daju i drugim zemljama....hrvatska je bez problema mogla sama organizirati natjecanje...dvorane su već tu
Pa trebao bi se ljutiti.

I ja imam pravo.

Generalno se slažem da EB nije trebalo pajsati. To su sad ogromni troškovi za organizaciju.
Mali_Vuk

#1017 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by Mali_Vuk »

Zato se i zove Evropsko prvenstvo, igra se po cijeloj Evropi :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1018 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by hrasno38 »

Pozeljeti nesto tako jednom sportisti je zaista van svake pameti i ne mogu da shvatim da si tako nesto mogao napisati. A nije ni Emir niti bilo koji sportista kriv sto nam je drzava na samom dnu svih mogucih ljestvica i sto niko svoju karijeru nece da zapecati na onom da ce "mozda" igrati na nekom velikom takmicenju. Da nam je drzava onakva kakva je trebala i mogla da bude nikoga ona ne bi trebala zvati nego bi sami dolazili i igrali za nju. Znas kad ti zavrsi sportska karijera lijepo je imati u kolekciji medalju sa evropskog i svjetskog prvenstva a to je za sada sa BiH prosto nemoguca recenica tako da krivi nekoga drugog sto je Emir izabrao Tursku.
Last edited by hrasno38 on 08/09/2014 16:57, edited 1 time in total.
insomnia99

#1019 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by insomnia99 »

It_is_a_Leclerc wrote: Pa trebao bi se ljutiti.

I ja imam pravo.

.
ma dobro, treba priznati da Hrvata ima više od Bošnjaka, pa tako i bez ovih "izdajnika" može reći nešto u sportu....da sam na tvom mjestu vjerojatno bi i ja bio frustriran zbog silnih neuspjeha i vjerojatno bi tražio krivce....
ultima_palabra

#1020 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by ultima_palabra »

Ovo mi djeluje kao stav nekoga ko nikad nije izašao iz kuće... mislim da je i Natascha Kampusch imala zdravije razmišljanje kad su je oslobodili :roll:
It_is_a_Leclerc

#1021 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

ultima_palabra wrote:Ovo mi djeluje kao stav nekoga ko nikad nije izašao iz kuće... mislim da je i Natascha Kampusch imala zdravije razmišljanje kad su je oslobodili :roll:
Šta ti djeluje ?! Stav da je čovjek koji mimo pravilnika FIBA-e odjebe rodnu zemlju i savez i ode igrati za Tursku, klasično govno ?! Izvini. Podajte mu zlatnog ljiljana :-)
ultima_palabra

#1022 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
ultima_palabra wrote:Ovo mi djeluje kao stav nekoga ko nikad nije izašao iz kuće... mislim da je i Natascha Kampusch imala zdravije razmišljanje kad su je oslobodili :roll:
Šta ti djeluje ?! Stav da je čovjek koji mimo pravilnika FIBA-e odjebe rodnu zemlju i savez i ode igrati za Tursku, klasično govno ?! Izvini. Podajte mu zlatnog ljiljana :-)
Pa šta? Ni prvi ni zadnji... svako ide gdje mu je bolje i gdje vidi nafaku. Ima stvari i mimo nacija i država.
KENJAC

#1023 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by KENJAC »

Bas bih volio da vasoj djeci neko ponudi da bacaju pikado za Bosnu (i svim sto uz to ide) ili za Norvesku (i svim sto uz to ide).
kakavdanakneiskustvu

#1024 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia99 wrote:

šupak da,izdajnik možda prejaka riječ,ali šupčina u svakom slučaju da
kakavdanakneiskustvu

#1025 Re: 2014 SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Post by kakavdanakneiskustvu »

Iker C wrote:
Preldžić je imao dva izbora Sloveniju i Tursku s obzirom da KS BiH nije imao 100 hiljada eura da plati KS Slovenije ispisnicu. Nije lijepo drugome željeti zlo...

a mogao je čekati godinu,dvije,tri,pet,pa da zaigra za svoju domovinu,da je htio,,on to nije htio,njemu je bitnije bilo zaigrati za tursku
Locked