Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
21%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
7
6%
Decathlon
30
28%

Total votes: 108

say_cheese

#1001 Re: Sarajevo City Center

Post by say_cheese »

emmir1 wrote: Ako sam i mislio da su to sve špekulacije , od 07.02.2014. sam prilično ubijeđen da je to Bakirovo.

To je kao praksa u svijetu??
Bogami smiješno.
Zaista ne bih da zabijam nos u detalje, jer cu mozda stati na tanak led. A odbrana paksu Bakira mi ni u snu ne bi na um pala. Ipak, ubacih ime investitora u google, kad gle cuda, kompanija ima web stranicu:
http://www.shiddi.com/home.html

Nemoj se cuditi sto stranica nije fancy, sto ima samo rudimentarne elemente. Ko poznaje arapski mentalitet i njihovu praksu rada, znace da je ovo sasvim solidno za njihov standard. Dakle, kompanija postoji, pa mi ne bi tesko da nadjem i njihovu adresu sjedista:

Address Al Shiddi Trading Company Limited
Madar Street, Al Nasriah Area 662
Saudi Arabia
City: Riyadh
City Suffix: 11421
Tel: +966 11-210-4141
Fax: +966 11-442-0938
Email: [email protected]

Hajmo, mahala iz Riyada, protegnite noge pa laganini prosetajte do adrese. Je li ovo sjediste firme ili je samo postansko sanduce? To bar nije tesko provjeriti.
emmir1 wrote:Druga stvar što mi smeta što su tamo 95% strane firme , ajde bar da naši ljudi drže te radnje pa bar zarada ostaje u Bosni , ovako svaka marka odlazi iz Bosne
Izvini - mozda mi je nesto promaklo, koje brandove mi imamo made in BiH? Sta tacno da razapnemo na policama? Imamo nesto malo proizvoda iz prehrambene industrije, i to je to.
daxon

#1002 Re: Sarajevo City Center

Post by daxon »

braca wrote:Nema dovojno kisika, bio sa drustvom i svi smo se jednako lose osjecali, "kao bez kisika" i vrlo brzo smo pozurili van gdje smo se "preporodili i dosli sebi". Sto se mene tice, nisam zadovoljan, fala i zivio.
Pa gdje ćeš ovo napisati, sada si gotov, sada će te proglasiti četnikom i sarajevomrscem :run:

Inače, zanimljivi su ovi seljačići koji gledajući staklene fasade imaju patriotske erekcije, te svakoga ko ima bilo kakav opravdan kritički stav prema istima, proglašavaju četnikom.

Vjerovatno u selendrama iz kojih dolaze, građevine sa plavkastim fasadnim staklom, arhitektura tipa Širbegović style, za njih je simbol urbanosti i prosperiteta.

Jadnici ne znaju da jedna obična česma na Bjelavama, kaldrma na kovačima ili Alipašina džamija, Sarajevo čini gradom više nego sve staklene fasade koje jesu i koje će biti napravljene.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1003 Re: Sarajevo City Center

Post by ladyblue18 »

daxon wrote:
braca wrote:Nema dovojno kisika, bio sa drustvom i svi smo se jednako lose osjecali, "kao bez kisika" i vrlo brzo smo pozurili van gdje smo se "preporodili i dosli sebi". Sto se mene tice, nisam zadovoljan, fala i zivio.
Pa gdje ćeš ovo napisati, sada si gotov, sada će te proglasiti četnikom i sarajevomrscem :run:

Inače, zanimljivi su ovi seljačići koji gledajući staklene fasade imaju patriotske erekcije, te svakoga ko ima bilo kakav opravdan kritički stav prema istima, proglašavaju četnikom.

Vjerovatno u selendrama iz kojih dolaze, građevine sa plavkastim fasadnim staklom, arhitektura tipa Širbegović style, za njih je simbol urbanosti i prosperiteta.

Jadnici ne znaju da jedna obična česma na Bjelavama, kaldrma na kovačima ili Alipašina džamija, Sarajevo čini gradom više nego sve staklene fasade koje jesu i koje će biti napravljene.
Moze i bez ovoga, ili ste pozelili banove opet, nije bilo jedno 10ak dana rasprave o seljacima i FGR.
daxon

#1004 Re: Sarajevo City Center

Post by daxon »

Ma naravno da može bez ovoga, ali stvarno je postalo degutantno da se pojedini forumaši iživljavaju i svakoga ko ne dijeli njihov malograđanski stav, proglašavaju četnikom, kamenjarcem, šalju ga u šumu i sl.
Ako treba izbrišite moj post, ili ću ga sam izbrisati, ali svakako, treba povesti računa o tome kako se pojedinci ophode u svojim diskusijama.
newlevel

#1005 Re: Sarajevo City Center

Post by newlevel »

Ja sam veceras sa kolegom krenuo maksuzile u shiddi, da kafu popijemo, i malo mame da smekamo.
Ne mogu sebi jos doci, ali gdje sam god pitao za kafu, kazu nema. Sta je to reci, ne znam. Trzni centar, par dana radi, i da sebi dozvoli da nemaju kafe...

Sent from my Nokia 3310.
DaysleepeR

#1006 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

newlevel wrote:Ja sam veceras sa kolegom krenuo maksuzile u shiddi, da kafu popijemo, i malo mame da smekamo.
Ne mogu sebi jos doci, ali gdje sam god pitao za kafu, kazu nema. Sta je to reci, ne znam. Trzni centar, par dana radi, i da sebi dozvoli da nemaju kafe...

Sent from my Nokia 3310.
možda ima kahva?
braca

#1007 Re: Sarajevo City Center

Post by braca »

:thumbup: :bih:
emmir1

#1008 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

emmir1 wrote:Druga stvar što mi smeta što su tamo 95% strane firme , ajde bar da naši ljudi drže te radnje pa bar zarada ostaje u Bosni , ovako svaka marka odlazi iz Bosne
Izvini - mozda mi je nesto promaklo, koje brandove mi imamo made in BiH? Sta tacno da razapnemo na policama? Imamo nesto malo proizvoda iz prehrambene industrije, i to je to.[/quote]

Pa promaklo ti je .

Granof , AlmaRas , Belisima sve imaju proizvodnju u BiH i stotine ljudi radi u toj proizvodnji

A to što ima svoju stranicu jaka stvar , donedavno nije imao

Evo baš sada je Duška na FTV lijepo šuknula Bakiru za Zaru
braca

#1009 Re: Sarajevo City Center

Post by braca »

daxon wrote:

Da se razumijemo, zgrada k'o zgrada mi je draga i nije mi mrsko sto je ondje iznikla, a kako je to i ko pravio i sa cijim parama, to me ne interesira, ako nesto nije u redu, to je posao kriminalisticke policije, no Marijin dvor je nekako vrata Sarajeva i posteno govoreci, drago mi je sto je ta zgrada tu. Neka malo civilizacije. Ja sam samo rekao, odnosno mislio reci da su radnje jadne, vec vidjeno i tako to, i da – ventilacija je katastrofalna, mada sam siguran da ce to napraviti, prije ili kasnije.
Last edited by braca on 24/03/2014 21:42, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#1010 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

Bakir i Alija su još 1993. godine prvi put otišli u Rijad po kofere para. Mogli su tada rahat firmu otvoriti i štekati lovu na račun za bolja vremena. Seems legit. Ne kažem da je tako i bilo, ali moglo je hladno biti. Mogao je Bakir otvorit firmu 1996. godine pod tim imenom.
karanana

#1011 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

newlevel wrote:Ja sam veceras sa kolegom krenuo maksuzile u shiddi, da kafu popijemo, i malo mame da smekamo.

Sent from my Nokia 3310.
jebo kafu, jel bilo mama?
emmir1

#1012 Re: Sarajevo City Center

Post by emmir1 »

Pokušavam mu malo pregledati stranicu ali svaki klik vrati na početnu

Možda je do mene , ne vjerujem da čovjek koji ulaže stotine miliona eura ima nefunkcionalnu stranicu
DaysleepeR

#1013 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

kad god odeš u Bristol naletićeš na njega. malo je nevjerovatno da međunarodni biznismen i milijarder provodi svoje vrijeme u Sarajevu u hotelčiću koji nije uopšte toliko skupo platio, i nagdleda SCC koji uopšte ne bi trebala da bude tako velika investicija za tako moćnog milijardera
DaysleepeR

#1014 Re: Sarajevo City Center

Post by DaysleepeR »

zanimljivo zaglavlje, šta je Gulf Elcon Compay Limited?

http://www.shiddi.com/vision.html

isto tako dole piše Al Shedi News

ovo je mrtvi lažnjak stranica
VjecitiStudent

#1015 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

DaysleepeR wrote:zanimljivo zaglavlje, šta je Gulf Elcon Compay Limited?

http://www.shiddi.com/vision.html

isto tako dole piše Al Shedi News

ovo je mrtvi lažnjak stranica

Kad se googla
Al Shiddi construction

jedna jedina građevina izlazi ovog krupnog međunarodnog investitora, šta mislite koja?
karanana

#1016 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

tipicna stranica peraca para. svasta napisano a nista ne pise. podsjeca me na one piramidalne stranice kad oni padobranci dodju ovdje i kazu zaradite 5000 maraka sedmicno, pridruzite se nasem timu. odes na tu stranicu a nista ne kontas sta rade i kako rade.
uz to svaka recenica pravopisna greska.
zilla_

#1017 Re: Sarajevo City Center

Post by zilla_ »

Kako sreće da imamo barem 10 ovakvih zgrada pa nam možda grad i ne bi bio rupa :bih: Nama ne treba ništa ni napravit ni dat jer smo nezahvalna gamad... Sve što se dobro desi ovoj državi i ovom gradu treba popljuvat...
Man of steel

#1018 Re: Sarajevo City Center

Post by Man of steel »

Ne bi mi mrsko da googlam par minuta pa naletih na neke veoma interesantne stvari.

Prema zurnal.ba stranici (http://goo.gl/pWhxJd) bitka za tu lokaciju se vodila između 4 strane: Al Shiddia, Avaz Groupe, Mellaina(Sarajevo?) i Unioninvesta("Unipromet", "Dijamant", "Prevent", IGM, EGW, "Asa auto" i "Ans drive").

Apsolutni pobjednik tendera je bio očekivano Al Shiddi jer su ljudi ponudili 3-4 puta više nego konkurencija.

Mellain je nudi 34 miliona investicija i 2 miliona za kupovinu Magrosa.
Avaz je nudio investiranje od 30 miliona, 2 miliona za Magros i otvaranje 30 radnih mjesta.
Unioninvest- 4 miliona investicija, 2 miliona za Magros i otvaranje 6 radnih mjesta.

Al-Shiddi, 105 miliona investicija(Avaz kaze 160), 2 miliona za kupovinu Magrosa, isplatu svih dugovanja radnicima Magrosa, i otvaranje 184 radna mjesta.

Dakle, pomeli su sve zainteresovane strane i dobili tu lokaciju.

Daljim goglanjem naletio sam na tekst (http://goo.gl/mnEcSg) gdje piše da International Investment Bank iz Bahreina posjeduje 28.31% dionica Sarajevo City Centra i da oni u planu imaju da ovaj centar prodaju ili iznajme za 2-3 godine kada nađu investitora.

Pošto je Avaz već pisao o tome kako je jedan još uvijek neizgrađeni dio City Centra u vlasništvu nekog lole iz Gradačca došli smo do toga da je CCS u vlasništvu tri partije, Al Shiddia, Banke iz Bahreina i nekog lole iz Gradačca.

Priče o tome kako je stvarni vlasnik CCS-a Bakir Izetbegović nisu ništa drugo nego lakrdije od špekulacija bez ikakvog pokrića i obične izmišljotine iz Avazovih tornjeva.
say_cheese

#1019 Re: Sarajevo City Center

Post by say_cheese »

DaysleepeR wrote:kad god odeš u Bristol naletićeš na njega. malo je nevjerovatno da međunarodni biznismen i milijarder provodi svoje vrijeme u Sarajevu u hotelčiću koji nije uopšte toliko skupo platio, i nagdleda SCC koji uopšte ne bi trebala da bude tako velika investicija za tako moćnog milijardera
Dobro moguce da je milioner, a da je milijarder, u to cisto sumnjam. Gdje si to procitao, ili je to mahalska prica? Grad Sarajevo, a bogme ni cijela BiH uzduz i poprijeko, nemaju potencijal da bi privukli investiciju od milijardu i vise. Emaar Properties, vlasnici Dubai Mall-a, su upravo ti igraci, milijarderi, koje ti prizivas. Jesi svjestan, da kod njih neces dobiti termin za smijesnu investiciju od 200 mio? Daj ziv bio, istresi to sto ti na dusi lezi, to jest, iznesi prave razloge svog negodovanja :D
Man of steel

#1020 Re: Sarajevo City Center

Post by Man of steel »

Investitori iz Saudijske Arbije su uobičajno obični činovnici ili ljudi iz bliskog okruženja vladajuće porodice.

Ovaj ispred Al Shiddia je vjerovatno jedan od tih koji je imao sreće da prestavlja njihov kapital koji je namijenjen za Bosnu.
O'zone
Globalni moderator

#1021 Re: Sarajevo City Center

Post by O'zone »

Dobar hamburger u City burgeru 3 KM.

Čitav dan puse hladan zrak iz ventilacije i grijanje ne radi kažu nešto im nije uredu sa kotlovnicom.
VjecitiStudent

#1022 Re: Sarajevo City Center

Post by VjecitiStudent »

Man of steel wrote:Investitori iz Saudijske Arbije su uobičajno obični činovnici ili ljudi iz bliskog okruženja vladajuće porodice.

Ovaj ispred Al Shiddia je vjerovatno jedan od tih koji je imao sreće da prestavlja njihov kapital koji je namijenjen za Bosnu.
:thumbup:
Uz dopunu da je sjedište te vladajuće porodice na Poljinama.
karanana

#1023 Re: Sarajevo City Center

Post by karanana »

nisam znao da su prevent i asa auto dio unioninvesta.

a ona gospodja bekto? je li i ona suvlasnica?
BadCopy

#1024 Re: Sarajevo City Center

Post by BadCopy »

Kako se zove ovaj arap?
stup metropola

#1025 Re: Sarajevo City Center

Post by stup metropola »

Da nisu slucajno i ovi mostovi na Stupu Bakirovi?

Sent from my A800 using Tapatalk
Post Reply