juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Banksy

#1001 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

@vazi

hvala za podsjećanje, za maramice, smederevac, ''aspirator'' ... :mrgreen: :kiss:
vazi

#1002 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

stakasa wrote:Greska ne greska, osto pisani trag. ProvaLITa si
:lol:
ma Dze Ce Titova pionirka praviti takve greske :D
stakasa

#1003 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

vazi wrote:
Nisi ucila sa razumjevanjem:)
stakasa

#1004 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

Moje misli su sa radosnim, napiso bi nesto a zao mu postova
Danguba

#1005 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

Image
vazi

#1006 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

Banksy wrote:@vazi

hvala za podsjećanje, za maramice, smederevac, ''aspirator'' ... :mrgreen: :kiss:
@banksy, ovo sve samo odjednom provali iz insana...jedan detalj pa drugi i tako...

radis, odradis dan, ma ne mislis o proslosti ili ev neki bezze detalj (ko one slinave mramice :lol: ) i onda odjednom ...nadjes se u dobro poznatoj kuhinji, cujes pucketanje drva, starog kako kasljuca dok cita novine, izvaljen na kaucu a noge na onoj maloj scemlijici...majka pored sjedi, naocale na vrh nosa i cita dio novina koji je stari vec procito pa joj proslijedio...tisina, cajnik na kraj spareta, pored njega nekolike kore od narandze ....dolazis iz skole....slazes da si popravio keca, oraspolozis ih, najedes se i imas izlazak, zasluzio si :lol: popravio keca :lol: izlazis vani s rajom ..koji je to osjecaj slobode, leprsavosti...., koje zadovoljstvo....ljubav...zemlju vrtis na malom prstu....
vazi

#1007 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

@danguba, :thumbup:

u moj vakat su bile slicne, zvali smo ih kanadjanke :thumbup:
radostan dan

#1008 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stakasa wrote:
radostan dan wrote:
stakasa wrote: Pripazider malo normu, ostavi i za sutra :mrgreen:
jel ti to nedostajem? :mrgreen:
eto te ko stari alkos za šankom, pa mi prigovaraš što sam umjesto vinjaka naručio špricer.
:thumbup:
Pozivam te na razum, da te ne ponese (ko Cilica na prvom finalu) :mrgreen:
Kako si pokvaren...ovo isto kao da si (scena opisana u prethodnom postu) makO svo piće sa šanka, okrenuo se dva put obazrivo oko sebe, iz jakne izvadio rosnu flašu kruške, rekao - moja...zatresao je da napravi vijenac i pitao - šta misliš, koliko ima? :mrgreen:
a ja gledam u nju, fiksiram je i šmrkćem ko aca lukas, kad predugo traje emisija... :D
Banksy

#1009 Re: juga 1950.-1990.

Post by Banksy »

vazi wrote: i onda odjednom ...nadjes se u dobro poznatoj kuhinji, cujes pucketanje drva, starog kako kasljuca dok cita novine, izvaljen na kaucu a noge na onoj maloj scemlijici...majka pored sjedi, naocale na vrh nosa i cita dio novina koji je stari vec procito pa joj proslijedio...tisina, cajnik na kraj spareta, pored njega nekolike kore od narandze ....dolazis iz skole....slazes da si popravio keca, oraspolozis ih, najedes se i imas izlazak, zasluzio si :lol: popravio keca :lol: izlazis vani s rajom ..koji je to osjecaj slobode, leprsavosti...., koje zadovoljstvo....ljubav...zemlju vrtis na malom prstu....
I onda ... :D

Image

(sarajevska i bilo koja druga mahala, kvart, predgrađe...)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1010 Re: juga 1950.-1990.

Post by sabina1 »

vazi wrote:
@banksy, ovo sve samo odjednom provali iz insana...jedan detalj pa drugi i tako...

radis, odradis dan, ma ne mislis o proslosti ili ev neki bezze detalj (ko one slinave mramice :lol: ) i onda odjednom ...nadjes se u dobro poznatoj kuhinji, cujes pucketanje drva, starog kako kasljuca dok cita novine, izvaljen na kaucu a noge na onoj maloj scemlijici...majka pored sjedi, naocale na vrh nosa i cita dio novina koji je stari vec procito pa joj proslijedio...tisina, cajnik na kraj spareta, pored njega nekolike kore od narandze ....dolazis iz skole....slazes da si popravio keca, oraspolozis ih, najedes se i imas izlazak, zasluzio si :lol: popravio keca :lol: izlazis vani s rajom ..koji je to osjecaj slobode, leprsavosti...., koje zadovoljstvo....ljubav...zemlju vrtis na malom prstu....
:kiss:
spreca

#1011 Re: juga 1950.-1990.

Post by spreca »

vazi wrote:@danguba, :thumbup:

kanadjanke su zute...ima ih i sada
vazi

#1012 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

stakasa wrote:
vazi wrote:
Nisi ucila sa razumjevanjem:)

:thumbup: koliko je puta ta recenica izasla iz usta mog starijeg brata :lol:
vazi

#1013 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

Banksy wrote:
vazi wrote: i onda odjednom ...nadjes se u dobro poznatoj kuhinji, cujes pucketanje drva, starog kako kasljuca dok cita novine, izvaljen na kaucu a noge na onoj maloj scemlijici...majka pored sjedi, naocale na vrh nosa i cita dio novina koji je stari vec procito pa joj proslijedio...tisina, cajnik na kraj spareta, pored njega nekolike kore od narandze ....dolazis iz skole....slazes da si popravio keca, oraspolozis ih, najedes se i imas izlazak, zasluzio si :lol: popravio keca :lol: izlazis vani s rajom ..koji je to osjecaj slobode, leprsavosti...., koje zadovoljstvo....ljubav...zemlju vrtis na malom prstu....
I onda ... :D

Image

(sarajevska i bilo koja druga mahala, kvart, predgrađe...)
upravo tako :thumbup:

tj...odrasla sma u Mostaru, samo jednom smo se imali prilike sankati :D

ali zato smo sami pravili "taku" da se taCemo ili klizu da se klizemo :lol:

posipas vode , prava mala radna akcija, ono ruka do ruke :) jedni posipaju drugi je uklizavaju, ali to je moglo samo na vecer oko 23 sad kad pocne temperatura bas da pada...pa od cesme preko cijele avlije , joj koji uzitak :thumbup:
Danguba

#1014 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

ma poenta je u ciscenju i silnom mazanju...pa kako nabiti sjaj... :-)
imao sam jednog drugara, mozes ga gurnuti, opsovati, cvoku opaliti...ali mu dirnuti u uvijek naglancane cipele. to nije mogao oprostiti...a dok stoji samo mlati cipelom iza listova po farmericama :lol:
vazi

#1015 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

spreca wrote:

kanadjanke su zute...ima ih i sada
aha, nisu imale ferslus sa strane nego samo pertle i to ono cik cak oko onih metalnih :thumbup:
Danguba

#1016 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

Image

prelijepa slika. hiljade tisuca emocija budi :D

@spreca, gdje si se ti plazo :lol:
stakasa

#1017 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

[quote="radostan]

Kako si pokvaren...ovo isto kao da si (scena opisana u prethodnom postu) makO svo piće sa šanka, okrenuo se dva put obazrivo oko sebe, iz jakne izvadio rosnu flašu kruške, rekao - moja...zatresao je da napravi vijenac i pitao - šta misliš, koliko ima? :mrgreen:
a ja gledam u nju, fiksiram je i šmrkćem ko aca lukas, kad predugo traje emisija... :D[/quote]

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Produzi na cvanciku, ti ko da te nisu cekovi othranili.
vazi

#1018 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

Danguba wrote:

imao sam jednog drugara, mozes ga gurnuti, opsovati, cvoku opaliti...ali mu dirnuti u uvijek naglancane cipele. to nije mogao oprostiti...a dok stoji samo mlati cipelom iza listova po farmericama :lol:
haha, da ih uglanjca od farmerke :lol:

mi smo ciepele starom rahm mazale svaku vecer , dobro ih natopimo kremom i tako odstoje do ujutro, ujutro se glanjcaju da se sjaje :D

dok on pije caj , prije posla, stara glanjca cipele u hodniku...zimi caj s liscem ok kupine, dunje...miomiris ...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1019 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Apelujem na radosnog, ciji avatar trebam naslijediti, da produzi normu na 20 000 postova :sax:
vazi

#1020 Re: juga 1950.-1990.

Post by vazi »

tvsabina wrote:
vazi wrote:

:kiss:

:thumbup: , :kiss:
zambaklija

#1021 Re: juga 1950.-1990.

Post by zambaklija »

stakasa wrote:
zambaklija wrote:Yuga je bila mega država,puno smo toga skupa uspjeli,bili na super putu i meni je bilo lijepo,međutim ovako sa distance i sa dodatnim informacijama Yuga je bila kamuflirana velika srbija... :run:
Ima i za to tema, ne ova
sorry ,prevarilome :D
radostan dan

#1022 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

Image

šteta slike, da nema muzičku podlogu... :zoka:

Danguba

#1023 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

vazi wrote:
Danguba wrote:
haha, da ih uglanjca od farmerke :lol:

mi smo ciepele starom rahm mazale svaku vecer , dobro ih natopimo kremom i tako odstoje do ujutro, ujutro se glanjcaju da se sjaje :D

dok on pije caj , prije posla, stara glanjca cipele u hodniku...zimi caj s liscem ok kupine, dunje...miomiris ...
ko je drzao do sebe, nije mogao dopustiti prljave, prasnjave ili ne uglancane cipele...nesto kuci uradis, nesto ulicni cistaci ali kada ubacise u hotele one cetke, ubise draz ciscenja :D ali puno i olaksase
stakasa

#1024 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

radostan dan wrote:Image

šteta slike, da nema muzičku podlogu... :zoka:

Joooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!
P. S.
Dan te jebo 80-ih se je svaku vece izlazilo i krchilo
Danguba

#1025 Re: juga 1950.-1990.

Post by Danguba »

stakasa wrote:
radostan wrote:
a ja gledam u nju, fiksiram je i šmrkćem ko aca lukas, kad predugo traje emisija... :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Produzi na cvanciku, ti ko da te nisu cekovi othranili.
ma neJma on kuda i nakon cvancike...zarazen je a spas mu je samo o'dje... :D
Locked