Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#1001 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by jao_situacije »

:roll:

Image

pješčenjak konglomerati, paleogen

Image

Image

pješčenjak konglomerati, paleozoik

Image

čudni znakovi prahistorijsko pismo dešifriranje wow

Image

konglomerat, kambrij
uuuuu mozaik, prahistorijski raffaello je iz visokog wow

Image

konglomerat, kambrij
uuuu prahistorijski makadam wow

Image
VjecitiStudent

#1002 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

jao_situacije wrote::roll:

konglomerat, kambrij
uuuu prahistorijski makadam wow

Image
Sa'će Hrasno, dokaži da nije.
insomnia78

#1003 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Nije to makadam, ovo je co'ek sebi izlio terasu
Samo jos nije bila brusilica izmisljena pa da to lijepo uglanca
Ommadawn

#1004 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ommadawn »

Kako objasnjavate cinjenicu da se ljudima koji tvrde da piramida u Visokom ne postoji prijeti preko Facebooka?? Postoji i policijska prijava.
Kako objasnjavate cinjenicu da se jednom profesoru geologije prijetilo jer je samo jednom izjavio da tu nema nikakve piramide?
Kako objasnjavate cinjenicu da mnogi svjetski priznati arheolozi smatraju da je to samo prevara?
Kako objasnjavate cinjenicu nagle i brze komercijalizacije necega sto bi trebalo predstavljati arheoloski sajt? To ide u toliku bizarnost da je snimljena pjesma o piramidi koja jos nije iskopana, prave se majice sa nacrtanom piramidom, pice u obliku piramide... Ono najbizarnije je da se vjeruje da tu postoji neka ljekovita energija, pa je cak i Halid Beslic izjavio da se osjecao puno bolje kad je bio u nekakvim tunelima, navodno ga neka energija izlijecila.
Zbog cega ne pocnu kopati piramidu na vrhu gdje bi po nekoj logici sloj pokrivaca bio najtanji?

Porediti ovo sa Medjugorjem, koje je takodjer bizarno samo po sebi ali to je vec religija, je nesto sto se u svijetu zove "whataboutism". Moj nekadasnji radni kolega, inace velik patriota, na moju tvrdnju da ja ne vjerujem da u Visokom postoji piramida je rekao "A je li majke ti? U Medjugorju je sestoro djece tvrdilo da je vidjelo gospu pa sad citav svijet tamo ide. A Medjugorje cvjeta jebote. Pa kad Hrvati mogu imati svoju gospu, sto mi ne mozemo imati makar piramide?".

Na kraju, dokle ce se priroda unistavati? Ako ce ici toliko daleko da bi nama objasnili kako tamo postoji piramida, evo vjerujem, ima, al´ nemoj brate kopati vise, unisti to malo ljepote sto nam je ostalo. Od 2006 do sada bi tu makar pola te piramide iskopali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1005 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Loch Ness :-)
Ommadawn

#1006 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:Loch Ness :-)
Viđeno u akumulacionom jezeru kod hidrocentrale Jajce II. Navodno je čudovište tako mahnulo repom da je poprskalo sva vozila na magistralnom putu koji se nalazi pored jezera.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1007 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Loch Ness :-)
Viđeno u akumulacionom jezeru kod hidrocentrale Jajce II. Navodno je čudovište tako mahnulo repom da je poprskalo sva vozila na magistralnom putu koji se nalazi pored jezera.
Zato i kazem drug. Zamisli koju lovu su Škoti digli na toj priči, za koju je svima jasno da je mit. A mi se našli ovdje pametovat i osporavati piramide, ko da svi imamo doktorat iz egiptologije. :-)
nosara

#1008 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

Mi se ne volimo saginjat i kupit pare koje leze po ulici... Kad se pojavi neko kome nije problem saget se, svi ko vukovi na njega, jerbo sta se koji kurac on ima saginjat i skupljet pare kad se mi ne saginjemo... Mi... Lijena, nezainteresovana, inertna masa nehljebovica... :-)
Ommadawn

#1009 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Ommadawn »

Uništavati prirodu zbog nečeg što ne postoji??
nosara

#1010 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by nosara »

Ommadawn wrote:Uništavati prirodu zbog nečeg što ne postoji??
Probudi se, sda je sve unistila odavno... I prirodi i drustvo... Nema nista... Nula... :D

Image
dustaban

#1011 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by dustaban »

Mislim da je savrseno jasno da ovdje vise niko ne govori o piramidi, radi se samo o argumentaciji da ubleha moze biti finansijski korisna i da je zbog toga treba podrzati!
I stalno se visocka ubleha poredi sa drugim svjetskim ublehama koje neometano ferceraju, Pominju se neka religijska okupljalista, SF misterije tije Rosvel, ostala moguca cuda tipa Loch Ness itd...

A nikako da shvatite da je visocka ubleha potpuno neuporediva sa tom kategorijom ublehe. Gospu u medjugorju nije niko obavezan pokazati (to sto je ti ne vidis - jebiga do tebe je!), nije se niko obavezao niti da upeca onu avetinju iz Loch Nessa, a bogami onu pricu oko Resvela je proizveo niko drugi do CIA!
To su navodne misterije gdje NE POSTOJI OBAVEZA NJIHOVOG OTKRIVANJA! I tu je ta razlika. Kako sa time svime porediti visocku ublehu da je brdo koje svi gledamo svojim ocima - piramida... koju ne vide samo oni koji ne vole ovu drzavu!
:-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1012 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

dustaban wrote:Mislim da je savrseno jasno da ovdje vise niko ne govori o piramidi, radi se samo o argumentaciji da ubleha moze biti finansijski korisna i da je zbog toga treba podrzati!
I stalno se visocka ubleha poredi sa drugim svjetskim ublehama koje neometano ferceraju, Pominju se neka religijska okupljalista, SF misterije tije Rosvel, ostala moguca cuda tipa Loch Ness itd...

A nikako da shvatite da je visocka ubleha potpuno neuporediva sa tom kategorijom ublehe. Gospu u medjugorju nije niko obavezan pokazati (to sto je ti ne vidis - jebiga do tebe je!), nije se niko obavezao niti da upeca onu avetinju iz Loch Nessa, a bogami onu pricu oko Resvela je proizveo niko drugi do CIA!
To su navodne misterije gdje NE POSTOJI OBAVEZA NJIHOVOG OTKRIVANJA! I tu je ta razlika. Kako sa time svime porediti visocku ublehu da je brdo koje svi gledamo svojim ocima - piramida... koju ne vide samo oni koji ne vole ovu drzavu!
:-)
OK evo nek je sve tako kako ti napisa a nije ni u mislima, daj me prosvjetli sta ti imas od toga da si toliko zavro da nam objasnis da je to ubleha. Jel tebe direktno kara Semir sa necim ili te tzv "piramide", jel ti uzimaju hljeb iz ruku i pare iz novcanika. kako to tebe i ostale filozofe ugrozava bas bi volio da cujem.
VjecitiStudent

#1013 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote:Kako to tebe i ostale filozofe ugrozava bas bi volio da cujem.
Poslužiću se tvojom logikom: Dokaži da nas ne ugrožava!
:D

Šarena je ova naša bašća ...
Matzan

#1014 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

Na 20-ak kamenčuga ljudi napraviše atrakciju i svjetski poznato okupljalište.

Image

Al' jbg, ovo je u UK, a ne u Visokom.
VjecitiStudent

#1015 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by VjecitiStudent »

Šta predlažeš, da mi napravimo nešto ljepše i starije?
asurbanipal

#1016 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by asurbanipal »

nosara wrote:
Ommadawn wrote:Uništavati prirodu zbog nečeg što ne postoji??
Probudi se, sda je sve unistila odavno... I prirodi i drustvo... Nema nista... Nula... :D

Imaju piramide... :lol:

http://sda-bugojno.ba/aktuelno/drustvo/ ... dnim-putem
asurbanipal

#1017 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by asurbanipal »

Matzan wrote:Na 20-ak kamenčuga ljudi napraviše atrakciju i svjetski poznato okupljalište.

Image

Jesi li ikad čuo za megalite ? :roll:
Matzan

#1018 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

VjecitiStudent wrote:Šta predlažeš, da mi napravimo nešto ljepše i starije?
Ja sam dosad napravio neke bitne stvari u svom životu.
Za tebe čisto sumnjam da si i da ćeš.

:kakoste:
insomnia78

#1019 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

Matzan wrote:Na 20-ak kamenčuga ljudi napraviše atrakciju i svjetski poznato okupljalište.

Image

Ali ovih 20-tak kamencuga vidimo golim okom
Ne nalaze se ispod brda pa nas neki ciko ubjedjuje kako su tu
Matzan

#1020 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

asurbanipal wrote:

Image

Mislim da si promašio suštinu.
Ne idem ja u dokazivanje ili opovrgavanje postojanja strukture nazvane Stonehenge, već navodim primjer kako se
baštini i unovčava arh. nalazište.
Ubijeđen sam da je isto kamenje pronađeno negdje u BiH bilo bi osporavano, a u najboljem slučaju bi završilo u kamenoj
ogradi nekog moćnika.
Btw ni za Stonehenge ne postoji građevinska dozvola i urbanistička saglasnost iz doba kad je pravljeno, već su mnoge stvari
zasnovane na teorijama i pretpostavkama.

A posebna je priča potencijal piramida ili "piramida" iz Visokog. @hrasno38 je pokušao da to objasni, ali progresivne i visokoškolovane persone na forumu ginu za istinu. :mrgreen:
Matzan

#1021 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:

Image

Vidimo i mi ovo

Image

:skoljka: :mrgreen:
hrasno38

#1022 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:

Image

Pa vidis i tunele golim okom ali naravno ako odes u njih!!
insomnia78

#1023 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:

Image

Pa vidis i tunele golim okom ali naravno ako odes u njih!!
Pa jel vi reklamirate tunele il pet piramida?
hrasno38

#1024 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

Matzan wrote:
asurbanipal wrote:

Image

Mislim da si promašio suštinu.
Ne idem ja u dokazivanje ili opovrgavanje postojanja strukture nazvane Stonehenge, već navodim primjer kako se
baštini i unovčava arh. nalazište.
Ubijeđen sam da je isto kamenje pronađeno negdje u BiH bilo bi osporavano, a u najboljem slučaju bi završilo u kamenoj
ogradi nekog moćnika.
Btw ni za Stonehenge ne postoji građevinska dozvola i urbanistička saglasnost iz doba kad je pravljeno, već su mnoge stvari
zasnovane na teorijama i pretpostavkama.

A posebna je priča potencijal piramida ili "piramida" iz Visokog. @hrasno38 je pokušao da to objasni, ali progresivne i visokoškolovane persone na forumu ginu za istinu. :mrgreen:
Ma jebo Stonehenge ne postoje pisani tragovi za njega....... :-) U zemljama koje imaju iskopane piramide pronadjene su ogromne kamene kugle ravne povrsine ko djecija guza ali su iste takve pronadjene i kod nas...nema ni za njih pisanih tragova....priroda ih oblikovala i natakrila na mjesta gdje nema ni jedan kamen.....
http://www.galaksija.com/foto/kugla7.jpg

isto prirodna tvorevina al u kurcu ali kako to da su se nasle i u Bosni kad strucnjaci ovdje tvrde da fakticki nije niko ziviot prije pisanih tragova???? Jest eto i priroda trpala kamen na kamen u Stonehenge. Ali i sve da i jeste ljudi od toga prave atrakciju i u svoju zemlju donose pare sto ovi vjeciti oportunisti to izgleda nece shvatiti sve da i sami zarade od te tzv piramide milju maraka.
hrasno38

#1025 Re: Zanimljivo otkriće u Bosanskoj piramidi Sunca!

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Pa jel vi reklamirate tunele il pet piramida?
Ne pravi se pametan kad znas da su tuneli dio cijelog kompleksa.....i ako si toliko pametan sto mi nikad ne odgovori za Lourd!!!! Inace pobjegli ste vrlo vjesto od svih krucijalnih pitanja koje sam vam postavio a izmedju ostalog ono najvaznije "da li vjerujete u boga". Naravno niko nije odgovorio jer bi iste sekunde ostao kao popisan jer boga nije ni u mislima vidio a vjeruje u njega. He ima da vas pratim kroz cijeli Klix vas par i daa vas cijepan na svakoj rijeci koja ce biti kontradiktorna sa vasim tvrdnjama ovdje a posebno onog sto mu nick savrseno odgovara i spostovanu gospodicnu Banksy.
Post Reply