Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ElRe wrote:Za sada je glasina, koju sam cuo. A ono sto je 100% istina je da je gledanost kanala u Hrvatskoj minorna.
Gledanost svih news kanala je minorna. Uključujući neprikosnovenu Al Jazeeru. Niko ne gleda vijesti i dokumentarce cijeli dan. Dovoljno je da pogledaš jedne vijesti na svaki puni sat, i možeš se komotno vratiti za 2-3 sata. Neće se mnogo promijeniti.
ElRe wrote:Za sada je glasina, koju sam cuo. A ono sto je 100% istina je da je gledanost kanala u Hrvatskoj minorna.
Gledanost svih news kanala je minorna. Uključujući neprikosnovenu Al Jazeeru. Niko ne gleda vijesti i dokumentarce cijeli dan. Dovoljno je da pogledaš jedne vijesti na svaki puni sat, i možeš se komotno vratiti za 2-3 sata. Neće se mnogo promijeniti.
Vjerujem da je gledanost N1 minorna, ne slažem se za AJB. Evo dvije liste sa Mojatv koje sam našao na forumu i koje su najbolji pokazatelj gledanosti u Federaciji:
Vjerujem da je gledanost N1 minorna, ne slažem se za AJB. Evo dvije liste sa Mojatv koje sam našao na forumu i koje su najbolji pokazatelj gledanosti u Federaciji:
upravo to i govorim..nije to neka gledanost... ni 2% , jer je esencijalno NEWS televizija.
@Srebreni ako se to odnosilo da je propala ne znam odakle da pocnem, pa da ti pokazem to oni su aktivni koliko vec, koji je njihov pomak? Odstampali su majice i dukseve sa svojim logom, uredili par office-a i sta dalje? Volio bih kad bi imali hrabrosti pa da kazu svoju posjecenost, pogledaj im drustvene mreze TV1 ih je ušio. Iskoristenost drustvenih mreza 0,0001% itd. Za razliku od njihovog globalnog konkurentna AJB-a, koji drustvene mreze bukvalno pretvorio u forum, pogotovo na onaj realni dio drustvenih mreza a to je FB
Srebrni wrote:Ali bilo bi zanimljivo uporediti i N1 ... to bi stvarno mnogo pokazalo..
ko moze da prati N1?
Ja je imam na totalu, može i telemach, a mislim da mogu svi koji su u operaterima koje je kupio KKR nedavno..
Telemach. Ja nemam blage veze gdje su mi ni AJB ni N1. Ne zanimaju me pretjerano vijesti ni taj koncept. Vjerovatnoca da cu nesto pogledati na jednom od ta dva kanala je prilicno niska i moguca jedino u rijetkim trenucima kad se iz nekog morbidnog razloga odlucim proci po redu po kanalima od 1 pa dalje. Ne zanimaju me ni mogucnosti pracenja vijesti i rasprave na profilima tih kuca na drustvenim mrezama. Poznato mi je da se ti podaci o posjecenosti maksimalno izmisljaju i pusu za potrebe sice koja zivi od tog hljeba. Sve u svemu, prasinu oko tih kuca dizu najvise oni koji zive od hljeba koji im daju AJB, N1...
unix wrote:@Srebreni ako se to odnosilo da je propala ne znam odakle da pocnem, pa da ti pokazem to oni su aktivni koliko vec, koji je njihov pomak? Odstampali su majice i dukseve sa svojim logom, uredili par office-a i sta dalje? Volio bih kad bi imali hrabrosti pa da kazu svoju posjecenost, pogledaj im drustvene mreze TV1 ih je ušio. Iskoristenost drustvenih mreza 0,0001% itd. Za razliku od njihovog globalnog konkurentna AJB-a, koji drustvene mreze bukvalno pretvorio u forum, pogotovo na onaj realni dio drustvenih mreza a to je FB
Vidi, ja nisam tu da branim N1, samo sam rekao da bi bilo zanimljivo uvrstiti i njih sa ostalim kanalima i uporediti gledanost. Koliko ja znam njih nema u telecom ponudi jer je telecom tražio uz N1 i sve sport klubove i tu je nastao kurcšlus. To da je propala isto ne bih znao šta da kažem, jer da bi neko propao mora biti tu neko vrijeme, dići se na neki nivo pa tek onda može propasti. Ovo što ja vidim nije loše. Regionalni koncept mi je jako zanimljiv (iako ni izbliza nisam jugonostalgičar). Jazeera to radi na svoj način - jedan centralni studio sa reporterima iz zemalja regije, N1 to radi sa tri centra koji rade zajedno i zasebno u isto vrijeme. Zbog toga mi je N1 nekada i informativniji i nikada nisam vidio recimo u srpskom N1 neku aman zaman propagandu. To je, pretpostavljam zato jer novinari koji tamo rade dolaze iz kulture jedne tv stanice kao što b92 koja je uvijek koliko-toliko bila opoziciona. Za društvene mreže si u pravu. Ali valjda TV treba biti prioritet, a sadržaj društvenih mreža treba biti popratni materijal...
Uredjivacka politika je drugi par rukava, i mislim da je AJB mnogo neovisnija, drustvene mreze nisu sporedna stvar, drustvene mreze i portal na obje mreze kao i n1 i ajb, je sasvim bitan, jer dolazi doba modernih medija, u biti grijesim, doslo je vrijeme modernih medija, printani mediji su aktuelni jos samo u par drzava gdje je devalviralo drustvo a jedan od takvih regiona je i balkan, a TV (ako pratis) sve manje prodaje reklame, jer reklame su nasle novi dom,a to je internet. A to tek treba da stigne kod ”nas”, stiglo je ali ne i u siroke narodne mase.
Ne znam gdje ste iskopali one podatke gledanosti ali odmah se vidi da su nerealni. Gdje su sportski kanali? Izgleda da je tamo neki Igman gledaniji od FOX-a, HRT-a, RTL-a, TV1... Ne vidim te podatke ni na stranici BH telecoma. Očigledno je nekome dosadno pa slaže kanale kako želi.
Dubravko Merlić, direktor N1 televizije, neslužbeno doznaje tportal, s prvim danom rujna više neće obavljati tu dužnost, a ne zna se hoće li voditi emisiju Pressing ili će u potpunosti otići s onog što je trebao biti balkanski CNN
Iako nisu poznati razlozi zbog kojih je vodstvo N1 televizije odlučilo smijeniti Dubravka Merlića, činjenica je da u zagrebačkom ogranku te kuće već dulje vrijeme traje nezadovoljstvo zaposlenih. Dobar dio njih napustio je kuću i prije nego što je N1 počeo s prikazivanjem, a neki su otišli svega nekoliko mjeseci nakon početka emitiranja.
Među ostalima, kuću su napustili Anka Bilić Keserović i Josip Šarić.
N1 televizija počela je raditi u siječnju prošle godine, a prema najavama, trebao je to biti balkanski CNN koji se emitira putem kabelskih operatera.
Potvrdu vijesti da Merlić više neće biti direktor pokušali smo dobiti od njega, ali nije odgovarao na telefonske pozive. Umjesto njega, iz Sarajeva je na mjesto vršitelja dužnosti direktora programa stigao Zoran Stevanović.
N1 vjerojatno stoji dobro u Srbiji, to im je matica svakako. Ne znam za Hrvatsku, ali očito imaju problema. U BiH su skoro nerelevantni, jer ih nema skoro nikako u RS-u, a i u Federaciji ih ima samo na par kablovskih operatera.