KPNCTNJAH wrote:Bar ce se prestati pricati o fifa rang listi, zene u granapu spominjale da smo 13. na svijetu.
Isto tako se nadam da ovaj teferic nece dolaziti u Sarajevo nakon ove utakmice.
BiH vs USA [14. 08. 2013]
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#1001 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
- jeza u ledja
#1002 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Kao poredjenje. Ameri koji isto inace kubure sa kojekakvim izmjenama drzavljanstava, doveli su u trening kamp Arona Johansona , Islandjanina. Momak je juce dobio papire i danas (mescini) zaigrao.Mustang1 wrote:Zao mi je samo sto nismo Hajrovica probali veceras da vidimo i sa njim gdje smo .. Sa Bicakcicem smo dobili odlicnu zamjenu Mujdze a mislim da bi mogao on zamijeniti i Rahimica .. Nasi se nece dignuti .. Nadam se da se zene nece nafurati pred sljedecu utakmicu nakon ovog poraza .. Ako tako bude onda je ovo nasa najveca pobjeda
Isto smo mi mogli uraditi sa Hajrovicem.
- Herr Flick
#1003 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Eto izgublili smo 45 bodova na rang listi

-
Hedg
#1004 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Munib je kriv.
-
korisnik101
#1005 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
treba se zahvaliti zukanovicu i stevanocu,,, i mozda misimovicu.
- U-zap
#1006 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Meni je drago sto je bih izgubila jer sto prije izgube prije ce se ljudi vratiti u realnost koja nije bas nesto.
-
suntek
#1007 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Gledam ESPN, covjece kao da su pobijedili Spaniju
"Poslali smo poruku citavom svijetu!" , lol..
Ni da pomenu da se promijenila citava taktika i pola tima u drugom poluvremenu.
Ni da pomenu da se promijenila citava taktika i pola tima u drugom poluvremenu.
-
IlijaLadin
#1008 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Kao što neko reče, prvi tim je odigrao solidno, drugi tim nije ovima ni do nogu. Momci žele, ali trčkaraju kao muha bez glave po terenu. Teško je i ekipi se snaći kada u igru uđe toliki broj novih igrača na poluvremenu. Em su imali malu minutažu do sada u BiH, em nisu igrali ni zajedno nešto posebno.
Pokazatelj nam je da nam je klupa još uvijek tanka i da su nam igrači poput Kolašinca i Hajrovića prijeko potrebni. Sušić vjerovatno jeste pogriješio 'grupom izmjenom', ali ne uzimam mu to za zlo. Prijateljska je i cilj je bio probati nešto drugačije i svima pružiti priliku.
Očekujem pobjedu protiv Slovačke, jer kad smo kompletni, kako god da igramo - meljemo.
Pokazatelj nam je da nam je klupa još uvijek tanka i da su nam igrači poput Kolašinca i Hajrovića prijeko potrebni. Sušić vjerovatno jeste pogriješio 'grupom izmjenom', ali ne uzimam mu to za zlo. Prijateljska je i cilj je bio probati nešto drugačije i svima pružiti priliku.
Očekujem pobjedu protiv Slovačke, jer kad smo kompletni, kako god da igramo - meljemo.
-
lajkujMe
#1009 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Rezime:
Prva greska: Ameri se okupili dan prije nas i odrzali vise treninga nego mi, ne znam koji nam je **** da nonsalantno ulazimo u pripreme, jok nasi se okupe dan prije tekme odrade 5 krugova oko stadiona ono za publiku i onda odmah na kafu u hotelu.
Druga Greska: Vecina one klupe ne zasluzuje da bude nosac lopti a kamoli fudbaleri u repki
Treca Greska: Pape mislio utakmica rijesena, odmah izveo 5 igraca u drugom poluvremenu od kojih 1 valja, a izveo vrlo vazne igrace posebno spahica. Nek se zna, nama je formacija 1-4-2 ono ostalo troje u odbrani ne pikam jer fakticki nisu tu
A spahica nikad ne vaditi iz tekme covjek nam je odbrana i gotovo.
Cetvrta Greska: Nakon sto je oslabio odbranu jos je stavio formaciju 3-5-2 koja nam bas al bas nikako ne lezi jer nemamo 3 kvalitetna odbranbena igraca.
Peta: Ovdje je bilo nesto malo motivacije da se pobjedi u prvom poluvremenu, u drugom su svi isplazili jezik i jedva cekali kraj.
6: Sarajlije (tu i sebe ubrajam) su najgori navijaci na balkanu, ono fazon sjedis i kospice jedes nije navijanje. Na momente je stadion proradio i fkt, da su tu pravi navijaci to bi bila ludnica od 30.000 glasova. Ali eto vidjeli smo, vrhunac je ajmo zapaad, bosna je sampion ooo ooo....... a BH fanaticosi propala organizacija, pjevaju neke desete pjesme kao sto je violeo??? wtf. Ne znaju animirati publiku da navija. Kosevo samo ako dodju navijaci da navijaju
Dobre stvari:
prva: Pape naucio i vidio neke stvari
druga: Zna sad koga nikako da ne zove u repku
treca: Bicakic nije los, dobro je odigrao uz bolje pripreme jos ce bolji biti.
cetvrta: ohladili smo se, sad nismo vise 100% pobjednici svjetskog prvenstva u ocima naroda i igraca, nego ekipa koja uz borbu mozda prodje u Brazil. To ce nam protiv slovacke dati dozu opreza i zalaganja u igru.
pet: Zenica hram fudbala, svi koji su se sladili sto se u Sarajevu igra e neka vam.
Flop of the match: Sunjic apsolutno taj nema sta da trazi u Rudaru a kamoli u repki.
Top of the match: Spahic i Miske.
I na kraju, jes mi ovaj poraz pokvario ostatak dana, ali mi nije zao naucili smo mnogo iz ovoga i postali smo malo zreliji. Bolje ovdje izgubiti nego protiv slovacke.
Prva greska: Ameri se okupili dan prije nas i odrzali vise treninga nego mi, ne znam koji nam je **** da nonsalantno ulazimo u pripreme, jok nasi se okupe dan prije tekme odrade 5 krugova oko stadiona ono za publiku i onda odmah na kafu u hotelu.
Druga Greska: Vecina one klupe ne zasluzuje da bude nosac lopti a kamoli fudbaleri u repki
Treca Greska: Pape mislio utakmica rijesena, odmah izveo 5 igraca u drugom poluvremenu od kojih 1 valja, a izveo vrlo vazne igrace posebno spahica. Nek se zna, nama je formacija 1-4-2 ono ostalo troje u odbrani ne pikam jer fakticki nisu tu
Cetvrta Greska: Nakon sto je oslabio odbranu jos je stavio formaciju 3-5-2 koja nam bas al bas nikako ne lezi jer nemamo 3 kvalitetna odbranbena igraca.
Peta: Ovdje je bilo nesto malo motivacije da se pobjedi u prvom poluvremenu, u drugom su svi isplazili jezik i jedva cekali kraj.
6: Sarajlije (tu i sebe ubrajam) su najgori navijaci na balkanu, ono fazon sjedis i kospice jedes nije navijanje. Na momente je stadion proradio i fkt, da su tu pravi navijaci to bi bila ludnica od 30.000 glasova. Ali eto vidjeli smo, vrhunac je ajmo zapaad, bosna je sampion ooo ooo....... a BH fanaticosi propala organizacija, pjevaju neke desete pjesme kao sto je violeo??? wtf. Ne znaju animirati publiku da navija. Kosevo samo ako dodju navijaci da navijaju
Dobre stvari:
prva: Pape naucio i vidio neke stvari
druga: Zna sad koga nikako da ne zove u repku
treca: Bicakic nije los, dobro je odigrao uz bolje pripreme jos ce bolji biti.
cetvrta: ohladili smo se, sad nismo vise 100% pobjednici svjetskog prvenstva u ocima naroda i igraca, nego ekipa koja uz borbu mozda prodje u Brazil. To ce nam protiv slovacke dati dozu opreza i zalaganja u igru.
pet: Zenica hram fudbala, svi koji su se sladili sto se u Sarajevu igra e neka vam.
Flop of the match: Sunjic apsolutno taj nema sta da trazi u Rudaru a kamoli u repki.
Top of the match: Spahic i Miske.
I na kraju, jes mi ovaj poraz pokvario ostatak dana, ali mi nije zao naucili smo mnogo iz ovoga i postali smo malo zreliji. Bolje ovdje izgubiti nego protiv slovacke.
- MOSALJOZE
#1010 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
korisnik101 wrote:treba se zahvaliti zukanovicu i stevanocu,,, i mozda misimovicu.
- DoZeN
#1011 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ne bi,USA nije slabija od BIH ako nije boljaŠibicar wrote:Samo da ponovim,da je ovo bila kvalifikaciona utakmica mi bi Amere razvalili 3-4 razlike,da se ne lažemo.
-
oridjidji
#1012 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Susic je lose tajmirao izmjene. Opet se pokazalo da nam klupa ni izbliza nije dobra kao prvih 11 i da trebamo istu siriti kvalitetnim igracima kojih nam svakako fali. Izbaciti Salihovica, Ibisevica, Spahica i Rahimica je ipak previse protiv ovakvog protivnika. Zao mi je Pandze, ali on je stopercina za ovoga Sunjica, ne razumijem odluku Susica da ga ne pozove na okupljanje. Sve u svemu dobra igra prema naprijed i dobar posijed lopte, ali odbrana nam skripi cim Spahe nema u igri.
-
Hedg
#1013 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Pa ko još Fanaticose smatra ozbiljnom navijačkom grupom?lajkujMe wrote:Rezime:
6: a BH fanaticosi propala organizacija, pjevaju neke desete pjesme kao sto je violeo??? wtf. Ne znaju animirati publiku da navija. Kosevo samo ako dodju navijaci da navijaju![]()
- Arteta
#1014 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Prije meca sam govorio da me je stid sto ce Svijet gledati antifudbal na Kosevu zbog travnjaka, ali nije mi palo na pamet da mi igramo protiv Repke koje ne igra cesto jake utakmice.
Malo sam svratio na neki njihov forum, oni su naprosto odusevljeni kvalitetom utakmice, jednostavno ne mogu da vjeruju da je ovo bilo voako dobro.
Malo sam svratio na neki njihov forum, oni su naprosto odusevljeni kvalitetom utakmice, jednostavno ne mogu da vjeruju da je ovo bilo voako dobro.
- luckylaka
#1015 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Pa tako cemo i igrati sa Slovacima.Ovo je totalno ne bitno samo su na svoje dosli oni koji su napokon docekali poraz.Šibicar wrote:laky,Igrali smo prijateljsku sa tim Slovacima i ubili smo ih posjedom lopte i kombinatorikom,tako da ne vidim razloga da im prepuštamo inicijativu u bilo kojem slučaju.
-
palermo
#1016 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Pa sad, meni je jedino jasno za Vršajevića.....on stvarno nema mjesta u timu, posebno nakon što smo vidjeli da Bičakčić može mijenjati Mujdžu......Šunjić, pa sad da je igrao u paru sa Spahićem i on bi puno bolje izgledao ali to je nevažno, svakako Šunjić neće igrati........Zahirović, pa on je to što je, da je igrao u prvom poluvremenu umjesto Rahimića i on bi bolje izgledao.....zapravo,meni je Stevanović izgledao nekako najlošije, ali znamo da on može....jeza u ledja wrote:
Imam mozda 13-14 igraca da valjaju, ovo ostalo je katastrofa. (Vrsajevic, Sunjic i Zahirovic ne mogu igrati za nas).
Dobitak je saznanje da VIšća može....
I zapravo, onako radi zara, dobro je prekinuti dobar niz na nevažnoj utakmici, a početi novi na najhistorijskijoj od svih historijskih.....
-
SundanceKid
#1017 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Nekako najrealnije, nije ovo nikakva katastrofa, ebes prijateljsku, a startnih 11 je pokazalo da bi ove Amere mogli fino naruzit, iako je i tu bilo supljina u odbrani. Sto se tice Papeta, nek je probo sa ovim panjevima (nek i oni odigraju, zato i sluze prijateljske tekme) ali mora i njemu mala zamjerka za tajming i taktiku izmjena, jer onako rano, na poluvremenu onoliki broj izmjena...mora to bit sok za ekipu, sve Messije da ubacujes unutra... Nek ih je probo, al je po meni mogo jos malo igrat startere (narocito Vedu i Miralema), pa onda postepeno mijenjat, a ne ovako, napravis vjestacki sok u ekipi...
Ko ga ebe, sve skupa, nije to tako lose. Nije lose uopste, nakon ove tekme imamo novog igraca...
Ko ga ebe, sve skupa, nije to tako lose. Nije lose uopste, nakon ove tekme imamo novog igraca...
-
korisnik101
#1018 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ovo je bio susicev poraz,. ! Onakve zamjene ne mozes praviti. Ono je vic.
- MOSALJOZE
#1019 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Što bi ti rekao izbaciti i Misketa i Begu jel tako?korisnik101 wrote:Ovo je bio susicev poraz,. ! Onakve zamjene ne mozes praviti. Ono je vic.
- Jack Be Nimble
#1020 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
U drugom se spustili na njihov nivo i mozda malo nize i on nas prestigli. Prvo poluv jako pozitivno
- Muhamed Đakmić
#1021 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Jebem ti stručnjake na temi koji se pojave samo kad reprezentacija igra a o ekipi nemaju blage.
Ovo je jedna od najboljih probnih utakmica u posljednje vrijeme, da se malo spustimo na zemlju, i da pojedini shvate gdje im je mjesto.
Dobili smo definitivno Višću kao ozbiljnu opciju sa klupe, ozbiljniju od Stevanovića, dobili smo školovanog igrača u Bičakčiću, dobili smo saznanje da Šunjića, Zahirovića i Avdijicu treba otpisati, te da lijeva strana Salihović, Lulić može funkcionisati samo kad igramo protiv taraba. Već protiv Slovaka teško.
Bravo Sušiću, jer si stisnuo muda protiv ozbiljne ekipe probati igrače s klupe. To je napokon prava prijateljska.
A ovi što pljuju po Amerima i nazivaju ih retardima trebaju se i sami zapitati za svoje znanje o fudbalu, i ne mislim pri tome samo na činjenicu da su x puta učestvovali na svjetskim prvenstima. Ima tu još nekih vrhunskih rezultata.
Miske ajatolah, tri asistencije. Bravo care.
Ovo je jedna od najboljih probnih utakmica u posljednje vrijeme, da se malo spustimo na zemlju, i da pojedini shvate gdje im je mjesto.
Dobili smo definitivno Višću kao ozbiljnu opciju sa klupe, ozbiljniju od Stevanovića, dobili smo školovanog igrača u Bičakčiću, dobili smo saznanje da Šunjića, Zahirovića i Avdijicu treba otpisati, te da lijeva strana Salihović, Lulić može funkcionisati samo kad igramo protiv taraba. Već protiv Slovaka teško.
Bravo Sušiću, jer si stisnuo muda protiv ozbiljne ekipe probati igrače s klupe. To je napokon prava prijateljska.
A ovi što pljuju po Amerima i nazivaju ih retardima trebaju se i sami zapitati za svoje znanje o fudbalu, i ne mislim pri tome samo na činjenicu da su x puta učestvovali na svjetskim prvenstima. Ima tu još nekih vrhunskih rezultata.
- noiserr
#1022 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Ako ih ne pravi u prijateljskoj utakmici kad ce?korisnik101 wrote:Ovo je bio susicev poraz,. ! Onakve zamjene ne mozes praviti. Ono je vic.
- SmokingMan
#1023 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Sve je ovo dobro,idemo dalje... 
- MOSALJOZE
#1024 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
ALLAH TE NAGRADIO ZA OVE TVOJE RIJEČI.AKOBOGDA DA NAM I TI ZAIGRAŠMuhamed Đakmić wrote:Jebem ti stručnjake na temi koji se pojave samo kad reprezentacija igra a o ekipi nemaju blage.
-
5 0 5
#1025 Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
ovo je amerikancima 12. pobjeda u nizu.