Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1001 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

hladan.preminger wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:
hladan.preminger wrote:
Problem i jeste sto vecim djelom puta i ne mozes voziti vise od 120 jer vozim doslovno kroz gradove, imas semafore itd. Ali sreca pa mi imamo vozackih talenata samo ih jos svijet nije prepoznao.

Sta vozis uz ostrozac, svake godine sam tamo?
nemam bas volje da se natezem oko toga,ja sam ti rekao za koliko dodjem .krenem u 3 ujutro u 7-7:10 sam tamo...nemam razlog da lazem..

a uz ostrozac vozim pezejca 2.0 turbo kvatro
Ja sam govorio o 3:15 minuta.
Preko cetri sata je ok.
Citas li ti sta ko pise ovdje?
Covjek je iz Sarajeva do Hotela Sedra za 4h sa prikolicom na kojoj vozi trkaci auto i ima blizu 3t.
Last edited by mali_milojica on 14/12/2014 15:15, edited 2 times in total.
Sodom1

#1002 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

hladan.preminger wrote:
Sodom1 wrote:Kroz Ripac i Pritoku moze komotno i preko stoje bez da ugrozavas ikog, sve ravnica. :D
A kraj EP benzinske pumpe u Ripcu treba sto brze proci. Dobijes bonus poene i sliku kao dokaz. :-D
Zna se za radare
citro

#1003 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

bitanga_sa_otesa wrote:ja ti garantujem da se moze doci za to vrijeme s brzim autom i bez prikolice u doba kad nema saobracaja .
Evo i mene s planine, nema snijega jbg. Ali zato nema ni previše raje gore. Hava čista, nema smrada raznog.

Auto sa kojim sam ja stigao za koliko sam stigao nema ni 100 KS, to je običan popišani i ovdje omraženi Citro C4 sa bijednih 92 KS i 230 NM. 1600 Kubika ! Onaj isti što slabo iz druge potegne na niskim obrtajima, što onaj reče.
Sa mekanim (ili kako neki vole, mehkim) ogibljenjem. Za moj pojam i moje potrebe (kada ga maznem od djece) je to dovoljno brzo i močno auto, takav sam papak, hebi ga. Toliko od mene o kubicima, konjima (ispod haube i iza volana) i obrtnom momentu, a posebno o vješanju mekanom.
Ne da se može, čak šta više. Kada budem imao prilike sa jačim autom da se provozam tom relacijom ciljam i bolje vrijeme, onako čisto iz bosanskog inata. Ali čemo onda upaliti Go-Pro pa da se Ladan Preminger može hebati sam sa sobom.
hladan.preminger

#1004 Re: Citroen C5 All About

Post by hladan.preminger »

mali_milojica wrote: Citas li ti sta ko pise ovdje?
Covjek je iz Sarajeva do Hotela Sedra za 4h sa prikolicom na kojoj vozi trkaci auto i ima blizu 3t.
Ti si subinteligentan pa s tobom necu da dalje polemisem i stavljam te na "mute"!
Sodom1

#1005 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

Ma ovaj mali trola na drugoj temi piskara kako vozi 160-180 a ovde na ovoj temi je fin i vozi sve po propisu :izet: :izet:
hladan.preminger

#1006 Re: Citroen C5 All About

Sodom1 wrote:Ma ovaj mali trola na drugoj temi piskara kako vozi 160-180 a ovde na ovoj temi je fin i vozi sve po propisu :izet: :izet:
Na autoputu. Da. Sto trolam?
Sodom1

#1007 Re: Citroen C5 All About

Post by Sodom1 »

Pa i ovi valjda voze na autoputu, a od Kljuca do Bihaca je isto ``autoput``
Pa trolas jer bacas koske,ode nam tema u helac
hladan.preminger

#1008 Re: Citroen C5 All About

Sodom1 wrote:Pa i ovi valjda voze na autoputu, a od Kljuca do Bihaca je isto ``autoput``
Pa trolas jer bacas koske,ode nam tema u helac
:-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1009 Re: Citroen C5 All About

Post by bitanga_sa_otesa »

ne kolutaj ,to se oduvijek zvalo autoput avnoj-a
citro

#1010 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

Sliver wrote:
citro wrote:
Evo i mene s planine, nema snijega jbg. Ali zato nema ni previše raje gore. Hava čista, nema smrada raznog.

Auto sa kojim sam ja stigao za koliko sam stigao nema ni 100 KS, to je običan popišani i ovdje omraženi Citro C4 sa bijednih 92 KS i 230 NM. 1600 Kubika ! Onaj isti što slabo iz druge potegne na niskim obrtajima, što onaj reče.
Sa mekanim (ili kako neki vole, mehkim) ogibljenjem. Za moj pojam i moje potrebe (kada ga maznem od djece) je to dovoljno brzo i močno auto, takav sam papak, hebi ga. Toliko od mene o kubicima, konjima (ispod haube i iza volana) i obrtnom momentu, a posebno o vješanju mekanom.
Ne da se može, čak šta više. Kada budem imao prilike sa jačim autom da se provozam tom relacijom ciljam i bolje vrijeme, onako čisto iz bosanskog inata. Ali čemo onda upaliti Go-Pro pa da se Ladan Preminger može hebati sam sa sobom.
nek zakace po milju na brisac, ja ti dajem svog C5 3.0 V6, posto sam misljenja da je 3:15 moguce vrijeme, ako sam ja s Kanguom od 55KW stigo za 4, laganice i po guzvi, ne vidim zasto ne bi moglo za 3:15
Idemo sa C4, on ima 3 brisača !!! Za svaki po milju i hajmo zajedno, samo nečemo kada su minusi jer fakat ima leda na cesti od Donjeg Vakufa do Jajca, često.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1011 Re: Citroen C5 All About

Post by mali_milojica »

hladan.preminger wrote:
mali_milojica wrote: Citas li ti sta ko pise ovdje?
Ti si subinteligentan pa s tobom necu da dalje polemisem i stavljam te na "mute"!
To sto si evnuh pa ne smijes nije nas problem. :D
A ovo sto si me stavio na mute,ne znam kako cu zaspati veceras,evo sve mi suze niz ledja idu :lol:
hladan.preminger

#1012 Re: Citroen C5 All About

Vidi sta je "rejsera" na jednoj temi. Čitava "Iliđa" i "Ćarsija" se skupila. :roll:

Over & out sa ove teme!
citro

#1013 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

hladan.preminger wrote:Vidi sta je "rejsera" na jednoj temi. Čitava "Iliđa" i "Ćarsija" se skupila. :roll:

Over & out sa ove teme!

Neka, ljubi tajo :kiss:
Akibh

#1014 Re: Citroen C5 All About

Post by Akibh »

Sliver wrote:
citro wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ja ti garantujem da se moze doci za to vrijeme s brzim autom i bez prikolice u doba kad nema saobracaja .

nek zakace po milju na brisac, ja ti dajem svog C5 3.0 V6, posto sam misljenja da je 3:15 moguce vrijeme, ako sam ja s Kanguom od 55KW stigo za 4, laganice i po guzvi, ne vidim zasto ne bi moglo za 3:15
Ma nije fazon u autu, mozes imat i 8.0 ali ako nemas mozga...
direstraits0078

#1015 Re: Citroen C5 All About

Post by direstraits0078 »

Ih, bez mozga ide jos i brze, jer mozak ti je ustvari balast, a stoji na nepovoljnom mjestu u vozilu, visoko, udaljeno od najnize tacke vozila, pa onda imas dodatni rad ovjesa dok se to stabilizira, sve te neovjesene mase. Nema sumnje da je bez mozga moguce i daleko bolje vrijeme. :D
ElDzidziIbnDzo

#1016 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Jedno ozbiljno pitanje za ove citroenase.
Vrijedi li ovo icemu? U smislu da li oldtajmera ili nekog kultnog auta ili rariteta ili nazovite kako god hocete.Auto je u voznom stanju,upali i pici.Farba i limarija kao da je sad ispod cekica osim sto ima jedno 16 kila prasine na sebi i kao sto vidite zmigavac mu fali.Prva ruka,malo nesto presao. Kontam eventualno kupiti ovo i za Bosnu ga prevesti.Nek stoji dole bolje,nego da ovde na otpadu zavrsi...
Image

Image

Image
_mufljuz_

#1017 Re: Citroen C5 All About

Post by _mufljuz_ »

ja bih iskreno volio da ga provozam - ovi brisaci na farovima su mi vazda bili nesto.....
mislim kad bi se predano sredio, farba, felge, restauracija unutrasnjosti, tapacirunga, elektronike, veliki servis, da bi bio prelijep.....

BTW nadjoh ajkulu na piku :-)

http://www.pik.ba/artikal/1731174/citro ... as-ajkula/
ElDzidziIbnDzo

#1018 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Fazon je sto se ovome autu vjeruj mi nema sta sredjivati. Metalik farba nema ogrebotina unutra auto bez packe. Koji je ovo model?
romeomoraprezivjeti

#1019 Re: Citroen C5 All About

Post by romeomoraprezivjeti »

ElDzidziIbnDzo wrote:Fazon je sto se ovome autu vjeruj mi nema sta sredjivati. Metalik farba nema ogrebotina unutra auto bez packe. Koji je ovo model?
CX ako me oci ne lazu?!:-D
citro

#1020 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

ElDzidziIbnDzo wrote:Jedno ozbiljno pitanje za ove citroenase.
Vrijedi li ovo icemu? U smislu da li oldtajmera ili nekog kultnog auta ili rariteta ili nazovite kako god hocete.Auto je u voznom stanju,upali i pici.Farba i limarija kao da je sad ispod cekica osim sto ima jedno 16 kila prasine na sebi i kao sto vidite zmigavac mu fali.Prva ruka,malo nesto presao. Kontam eventualno kupiti ovo i za Bosnu ga prevesti.Nek stoji dole bolje,nego da ovde na otpadu zavrsi...
Image

Image

Image
Naravno da vrijedi, ali da budemo pošteni sentimentalno. U Bosni ga nikada nečeš prodati za neke velike pare, ako si na to mislio.
Dakle, sa aspekta "biznisa", zaboravi. Sa aspekta sentimenata i ljubavi prema autima - kupuj odmah !!! Treba li ti para :)
Skupiče raja, nije problem.
ElDzidziIbnDzo

#1021 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

Kakvo prodavanje ba sta vam je :mrgreen: Ganjam sebi nesto ono sto se ne vidja svaki dan. Nadjem jednu Alfu,ali nije mi to to i odustanem od nje.Onda jednog Renaulta,pa nekako trebalo je ulagati u njega i odustanem opet.Ovaj Citroen stoji parkiran preko puta mog vozila u garazi evo sve ove godine. A svidja mi se. I to plaho :)
citroen xm

#1022 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

Ta Ajkula sa DU tablama nije jeftina. Mislim da je čovjek cijeni oko 30000 KM.

E sad CX... Prije svega CX je cijenjeno auto, ali u smislu novčane vrijedno i ne baš mada mu se polako osjeti skok cijena. Da je neki raritet i nije. Proizvedeno ih je puno.

Ovo je S2 koji se počeo proizvoditi 1986. Poznaje se po plastičnim karambolkama, drugačijim lajsnama, drugačijom unutrašnjošću... On je daleko manje cijenjen od S1 modela. Neki modeli mogu biti vrlo interesantni, ali u suštini manje cijenjen i manje interesantan od S1.

To ne umanjuje užitak u vožnji i čar posjedovanja takvog automobila. Ono što je posebno dobro kod CX-a je što sem nekih modela iz prvih godina proizvodnje, svi imaju DIRAVI volan bez izuzetaka, dok je na XM-u samo kod V6 modela prisutan.

Da se razumijemo, ako je tako dobro očuvan i povoljan, kupuj bez razmišljanja. Pružiće ti mnogo uživanja. :thumbup: A imaćeš i privilegiju da posjeduješ i voziš CX, ej CX.
Last edited by citroen xm on 15/12/2014 00:01, edited 1 time in total.
ElDzidziIbnDzo

#1023 Re: Citroen C5 All About

Post by ElDzidziIbnDzo »

dupli
citro

#1024 Re: Citroen C5 All About

Post by citro »

_mufljuz_ wrote:ja bih iskreno volio da ga provozam - ovi brisaci na farovima su mi vazda bili nesto.....
mislim kad bi se predano sredio, farba, felge, restauracija unutrasnjosti, tapacirunga, elektronike, veliki servis, da bi bio prelijep.....

BTW nadjoh ajkulu na piku :-)

http://www.pik ba/artikal/1731174/citroen-ds-pallas-ajkula/
Eh dobri moj, otkada se ta Ajkula prodaje ... Nema u BiH klijentele za te stvari. A pošteno govoreči i cijene su im žara. Inače su polovni Citroeni, mislim na oldtimer-e, užasno skupi. Mislim da je cijena ove Ajkule oko 20.000 KM, koliko se sječam.
Pa nema iole poštenog Spačeka ispod 4-5 tisuča, da išta valja. I da trebaš još jedno par hiljada uložiti u njega, onako.
Ima Mečki 200D za te pare koliko hočeš, ko lampe sijaju.
Citrosi su kultna auta, jbg, i to se u svijetu plača. Treba na mobile.de pogledati malo koliko koštaju 2CV u dobrom stanju. Da padneš u nesvijest.
citroen xm

#1025 Re: Citroen C5 All About

Post by citroen xm »

A tek SM, kakvo je to auto.......
Post Reply