Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
EverlasTT

#1001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by EverlasTT »

Nazalost mislim da previse nade ulazemo u Komsica. Narod ce opet biti izigran i razocaran.
Komsic je kao clan predsjednistva uradio skroz malo ili nimalo, a mogao je barem simbolicno puno vise.
Mislim da on nema politicke mudrosti i da je vrlo plitak politicar.

Medjutim, postoje dvije dobre stvari vezane za Komsica: zlatni je ljiljan i pokopat ce izdajnicki SDP na sledecim izborima. Dovoljno za sada...
theTruePath

#1002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

Kakvo auto vozi Komsic? jel previse luksuzno?
theTruePath

#1003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by theTruePath »

EverlasTT wrote:Nazalost mislim da previse nade ulazemo u Komsica. Narod ce opet biti izigran i razocaran.
Komsic je kao clan predsjednistva uradio skroz malo ili nimalo, a mogao je barem simbolicno puno vise.
Mislim da on nema politicke mudrosti i da je vrlo plitak politicar.

Medjutim, postoje dvije dobre stvari vezane za Komsica: zlatni je ljiljan i pokopat ce izdajnicki SDP na sledecim izborima. Dovoljno za sada...
Sta god bilo samo neka mrske komunjare pokopa i ja sam zadovoljan
dustaban

#1004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Nesto razmisljam...
moglo bi biti neke veze izmedju Demokratske Fronte i ovog Demokratskog Foruma !?
Ako nista drugo, sasvim sam siguran da im je dizajner isti (Kemin mali sto razvaljuje u corelu)

Image
vee-jay

#1005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

didžej wrote::lol: vrijeme ce pokazati kome je mrena bila na ocima. :D
meni u potpunosti svejedno. kao sto mi je svejedno sto se jedna nova osoba prijavila na forum da malo troluje na jednoj temi da bi nakon par mjeseci - ili najkasnije nakon narodnih izbora - ionako nestala sa foruma...
MuaDib

#1006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Demokratska fronta sigurno još nema kapacitet da porazi ni SDA ni SDP, koje će opet biti na prvom i drugom mjestu, ili obrnuto. Mislim da će se DF sa SBB-om na slijedećim izborima za treće mjesto, te će vjerujem imati visok koalicioni kapacitet, koji može adekvatno iskoristiti i preuzeti resore od značaja za progres i napredak zemlje.
Ali, s obzirom kako kod nas rade koalicije i trenutno stanje na političkoj sceni moguće je da ćemo gledati pravi politički bućkuriš, nakon izbora u parlamentu, što znači da će se na federalnom nivou radi uspostave vlasti sigurno morati oformiti vladajuća koalicija od 5-6 partija. Što će samo produbiti političku destabilizaciju zemlje.
shiljak

#1007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

dušmani komentarišu a još nije ozvaničena stranica.. komentarišu, a lajkovi se samo nižu :D
ultima_palabra

#1008 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Ako DF bude imala manje glasova od SDP-a, rastaviću tastaturu i pojesti je, sve to snimiti i objaviti na YT :D
motorola01

#1009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by motorola01 »

MuaDib wrote:Demokratska fronta sigurno još nema kapacitet da porazi ni SDA ni SDP, koje će opet biti na prvom i drugom mjestu, ili obrnuto. Mislim da će se DF sa SBB-om na slijedećim izborima za treće mjesto, te će vjerujem imati visok koalicioni kapacitet, koji može adekvatno iskoristiti i preuzeti resore od značaja za progres i napredak zemlje.
Ali, s obzirom kako kod nas rade koalicije i trenutno stanje na političkoj sceni moguće je da ćemo gledati pravi politički bućkuriš, nakon izbora u parlamentu, što znači da će se na federalnom nivou radi uspostave vlasti sigurno morati oformiti vladajuća koalicija od 5-6 partija. Što će samo produbiti političku destabilizaciju zemlje.
Mislit i sr.t nije isto. Kakav crni SDP?! SDP je sebi davno g.zicom zatvorio sva moguca vrata u buducnosti. Nece ih biti ni na mapi vise, pogotovi Lagumdzije. On sto uradi do sljedecih izbora, uradio je. Hvala Bogu pa ne moze uraditi skoro nista, jer ga drugi stopaju. Slicno se sprema i SBB-u. Nazalost, SDA ce biti opet u vrhu i jedini plus ce biti ova DF.
motorola01

#1010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by motorola01 »

ultima_palabra wrote:Ako DF bude imala manje glasova od SDP-a, rastaviću tastaturu i pojesti je, sve to snimiti i objaviti na YT :D
Ma budala, vidis da covjek nije sav svoj..
Last edited by motorola01 on 06/04/2013 14:22, edited 1 time in total.
cyprus

#1011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Ako DF bude imala manje glasova od SDP-a, rastaviću tastaturu i pojesti je, sve to snimiti i objaviti na YT :D

Dogovoreno... Post sam spremio, pa ću ga izvuć iz naftalina :mrgreen:
VjecitiStudent

#1012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

MuaDib wrote:Demokratska fronta sigurno još nema kapacitet da porazi ni SDA ni SDP, koje će opet biti na prvom i drugom mjestu, ili obrnuto. Mislim da će se DF sa SBB-om na slijedećim izborima za treće mjesto, te će vjerujem imati visok koalicioni kapacitet, koji može adekvatno iskoristiti i preuzeti resore od značaja za progres i napredak zemlje.
SDP na prva dva mjestai?????

"Što je babi milo, ..."
webby-x

#1013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

VjecitiStudent wrote:SDP na prva dva mjestai?
SDP ima novac i ljude koji su ovisni o njima.
Sumnjam da je SDP uopće može pasti ispod 100.000 glasova.
nosara

#1014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

webby-x wrote:
Komsic ce stoju uzet samo u Sarajevu... Kakav esdepeder, to je kadaver vec par godina...
webby-x

#1015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

nosara wrote:
webby-x wrote:
Komsic ce stoju uzet samo u Sarajevu... Kakav esdepeder, to je kadaver vec par godina...
Nema veze, ima novac, a novac uvijek kupuje.
Pa Lijanovići imaju glasove, a kamoli SDP koji
ima svu imovinu komunista, koja je navodno
bila "društvena".

Inače, zna li netko zašto SDA nikada nije tražila
da se ta imovina vrati državi? U čemu je fora i
zašto svi prešućuju tu pljačku društvene imovine?
nosara

#1016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

webby-x wrote:
nosara wrote:
webby-x wrote: SDP ima novac i ljude koji su ovisni o njima.
bila "društvena".

Nema pravni osnov, vlasnik je bila sk, a ovi su ko fol sljednici... Zalosna im majka... :roll:
JThomas

#1017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

nakupio je i SDP poprilično uhljebljenih koji su sa svojim familijama sigurni glasači. ni blizu SDA, nisu imali kad, ali radili su :D stoga ne vjerujem da će baš totalno pasti, ali vjerovatno će se još malo osuti.
_Reds_

#1018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Na kojem nivou ??

Clana predsjednistva? Drzavni parlament? federalni parlament ?? Kanton Sarajevo ?
heckler

#1019 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by heckler »

nosara wrote:
webby-x wrote:
nosara wrote:
bila "društvena".

Nema pravni osnov, vlasnik je bila sk, a ovi su ko fol sljednici... Zalosna im majka... :roll:
Mene mozak zaboli kad pomislim kako ovo niko do sada nije osporio na sudu jebote. Koji su milioni zgrnuti samo na izdavanje prostorija uzeti svih ovih godina. Na sudu te pare traziti nazad i to uz kamate.

Nego nevezano za to, Nosara sutra ocekujem uzivo prenos sa osnivacke skupstine. Nemoj nas iznevjeriti :lol:
dijaliza

#1020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dijaliza »

Podvala je da izmišljam neke nove nacije

SARAJEVO - U srpnju prošle godine napustio je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, SDP, a tri mjeseca kasnije priopćio je da osniva stranku. To je izazvalo komešanje i uznemirenost na političkoj sceni BiH, pa su iz drugih stranaka počeli pratiti i “uhoditi” svaki Komšićev korak i potez. Demokratskoj fronti, kako se zove Komšićeva stranka, već se preko društvenih mreža pridružilo oko 25.000 članova i po tome je nadmašila sve druge stranke, da ne govorimo koliko mu se ljudi izravno javilo, stavilo na raspolaganje, čak zakucalo i na njegova kućna vrata. Pripreme su završene, sutra će se u Sarajevu održati osnivačka skupština Demokratske fronte i očekuje se da će joj prisustvovati oko tisuću ljudi. Sam Komšić je zadovoljan zbog potpore koja mu neprestano stiže iz cijele BiH, ali mu baš i ne prija masovna euforija jer se drži onoga da prvo treba uraditi posao i napraviti rezultat.

Okupljanje na antifašizmu

Mnogi Vas uspoređuju s maršalom Titom i vide Vas kao promotora Titovih ideja i ideologije. Ako se u obzir uzme da je dio Titove ideologije komunizam, može li se Vaša stranka Demokratska fronta tumačiti kao “komunistička fronta“?
- Tu postoji distinkcija u gledanju na Josipa Broza Tita i njegovu ideologiju. Ako osobno mene pitate, ja slijedim gledanje Tita kroz partizanski antifašistički pokret, a ne kroz gledanje Tita kao komunističkog lidera. Dakle, antifašizam je ono što je u mom srcu, a ne kruti komunistički režim koji je nedvojbeno postojao od 1945. do 1980. godine. Ako baš hoćete, ja sam u to vrijeme tek odrastao, tako da nije bilo “tehničkih mogućnosti“ da me formiraju takve ideje. Kroz tu vizuru postoji i moj odnos prema Josipu Brozu i njegovoj ulozi u okupljanju antifašističkih snaga, svih nacija, naroda i nacionalnih manjina na prostorima bivše Jugoslavije, pa tako i Bosne i Hercegovine. Ja ne vidim ništa loše da ljude koji se razlikuju po svim osnovama ne može okupiti antifašizam koji je u Bosni i Hercegovini oživio u zadnjih 20 godina otkada je zavladala teorija i praksa “samo nek' je naš“, nema veze što je nesposoban, nekompetentan, fašist, vjerski fanatik, kriminalac, zločinac, pedofil ili ksenofob. Što se tiče političke stranke, čiji sam jedan od osnivača, u nju mogu ulaziti i oni koje ljudi kolokvijalno zovu “okorjele komunjare“, ali je Statut i program postavljen tako da te ideje mogu prolaziti samo u mjeri koja će biti kompatibilna sa suvremenim stajalištima zapadne demokracije i socijaldemokratskim idejama i iskustvima. Da rezimiram, Demokratska fronta nije “komunistička fronta“ već stranka orijentirana na demokratsku ljevicu i centar.

Vaši politički protivnici svoje glasače plaše Željkom Komšićem kao čovjekom koji forsira nepostojeću naciju Bosanaca i Hercegovaca, kako bi umanjio broj bošnjačkih, hrvatskih i srpskih glasova kojima nacionalisti vladaju dva desetljeća?
- Iskreno, najviše bih volio da u Ustavu BiH u članu 1. piše da je Bosna i Hercegovina država građana. To znači da je svaki državljanin BiH građanin pa prema tome da ima sva prava i obveze kao građanin bez obzira na nacionalnu, vjersku, spolnu, obrazovnu, rasnu, seksualnu i svaku drugu pripadnost i orijentaciju. Najobičnija je politička podvala i neka nitko od građana na nju ne nasjeda da Demokratska fronta i Željko Komšić izmišljaju neke nove nacije i narode. Svatko se može slobodno izjasniti i kao Bošnjak, Hrvat, Srbin, ali i kao Bosanac ili Hercegovac. Jest, ja sam Hrvat, ali sam Bosanac, onaj u Mostaru jest Hrvat, ništa veći ili manji od mene, ali je Hercegovac, uvijek će biti Hercegovac i uvijek će biti moj sunarodnjak više nego Hrvat iz Slavonije ili Dalmacije, bez obzira što me može voljeti ili ne voljeti jer kažem da sam Bosanac i ponosan, baš kao što bi i Hercegovci morali isticati i biti ponosni na to što pripadaju toj ljepoti od zemlje. Problem kod vladanja nacionalista od 1990. godine i jest bio taj što, ako si se izjasnio kao Bosanac, Hercegovac, Židov, Rom ili bilo kako drugo, jesi imao zajamčena ustavna prava samo na papiru, ali u praksi nisi mogao društveno i poslovno napredovati ako se nisi izjasnio kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat. Plus što si morao pripadati nacionalnim strankama, plus što ti te onda stranke kažu da si to što jesi samo ako redovito posjećuješ vjerske objekte i slaviš vjerske blagdane, da bi uspio u životu. Oni su ti koji ograničavaju ljude da javno kažu kako se i što osjećaju, opredjeljuju, misle, da daju vlastite prijedloge ili rješenja, već su svojom politikom ozakonili dvoličnost, poniznost i nametnuli neprirodan stil ponašanja ljudima koji su prisiljeni prihvatiti ga. Ta diskriminacija vlada i sada, pa ako su ljudi i dalje spremni živjeti u sve većem psihološkom ropstvu, moralnoj i ekonomskoj bijedi, nepotizmu i nesposobnosti lidera, onda neka glasuju kako su glasovali i do sada. Mi želimo stvoriti političku stranku u kojoj nacionalno i vjersko neće biti primarno i “plaćena karta“ za politički, poslovni i drugi uspon i uspjeh u privatnom i javnom životu u BiH.

Nećemo one koji zbog funkcije postaju poslušnici

Tko može jamčiti da se Vi kao predsjednik Demokratske fronte nećete početi ponašati kao predsjednici SDP-a, SDA, HDZ-a, SNSD-a, SBB-a?

- Demokratska fronta je zamišljena da mlađim generacijama pruži priliku da dođu u mogućnost da nametnu svoje ideje, donose i mijenjaju zakone, vode javne i privatne kompanije, praktično krenu u obračun s korupcijom u javnom sektoru, praktično se suprotstave organiziranom kriminalu i nepotizmu u institucijama, a ne da riječ policija koriste samo kad govore o obračunu s organiziranim kriminalom na ulicama. Demokratska fronta je stranka koja otvara vrata onim mladim ljudima koji tvrde da su kompetentni, sposobni i koji imaju osobne hrabrosti, po cijenu da se žrtvuju do kraja za ono što govore. Nemojte mi “omladinaca“ koji će radi pozicije u Demokratskoj fronti zastupati sve napredne ideje, pa kada dođe na funkciju, postati poslušni mali birokrat koji prstom neće mrdnuti u ostvarenju onoga što je planirano! Nemojte misliti da mi takve pogreške nećemo praviti, kao što ne treba nitko misliti da mi pogreške nećemo primijetiti, reagirati i ukloniti problem, koji je uglavnom čovjek koji ih pravi zahvaljujući stranačkoj ili javnoj funkciji na koju su došli zahvaljujući stranci. To će oni raditi sami sebi, jer će morati napisati i prezentirati tijelima stranke radni program ili elaborat o tome gdje to oni sebe vide i što to oni i kada mogu realizirati? Onda će podnositi izvješća o tome dokle su stigli. Dakle, ako netko nema vizije, ili ima viziju samo radi svojih osobnih, u pravilu kriminalnih aktivnosti, kako bi se problemi trebali i mogli rješavati, onda takvoga neće smijeniti Željko Komšić ili vrh stranke, već će se sam smijeniti zbog lažnih obećanja, kriminala i nesposobnosti.
Drugo, u samim programskim aktima stranke, zajamčeno je pravo na frakciju unutar Demokratske fronte. Svatko može stati iza dijela članstva koje ima drukčije stavove u odnosu na određena rješenja, a da ga Željko Komšić i vrh stranke ne mogu zbog toga izbaciti iz stranke, ili mu narediti da “misli kao vođa“. Naravno, postojat će temeljni zahtjevi oko kojih nije moguće formirati frakciju. Na primjer, da se frakcija oformi oko ulaska BiH u NATO? To nije stvar oko koje možete raspravljati unutar Demokratske fronte. BiH ima primarni državni interes postati dio NATO-a i ući u Europsku uniju. Mi ćemo kao država s ulaskom Hrvatske u EU ove godine postati itekako odvojeni od europskog i svjetskog utjecaja i sve ćemo manje biti bilo kome zanimljivi, kako u odnosu na svoje, tako i u odnosu na regionalne ili globalne probleme. A kada vas prestanu smatrati bitnim, onda će vam vrlo brzo tuđin odlučivati o sudbini. I o tome ne bi bilo zgorega da građani ove zemlje promisle kada budu glasovali na sljedećim izborima.

I prije osnivanja stranke, veći broj medija iznio je niz negativnih kritika na Vaš osobni račun i na novo političko organiziranje. Smatrate li da ćete do izbora 2014. uspjeti steći povjerenje medija kada su u pitanju politički stavovi koje zastupate?
- Da vam pravo kažem, nikada se nisam nadao da će ovakvi mediji koji trenutačno postoje biti skloni Demokratskoj fronti i meni. Svatko u ovoj državi zna tko vlada medijima u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, bilo da su javni ili privatni. Svi oni životno ovise o “politički neovisnim financijerima“, pa mi nije čudno što su im oni pokazali koga i kako trebaju napasti. Ono što me s druge strane čudi jest što su njihovi nalogodavci u nama prepoznali problem, ako već smatraju da naše ideje neće imati odjeka među građanima Bosne i Hercegovine?! Očito da misle suprotno. Ono što mi očekujemo od medija, ako u njima ima profesionalnih novinara, a ne bilježnika misli svojih nalogodavaca, jest da našim članovima omoguće da kažu ono što zastupaju i, naravno, pravo na predstavljanje i demantije. To će biti sasvim dovoljno. Za drugo ćemo se sami morati pobrinuti i nije nam namjera svidjeti se svima i svakome.

“Prirodni” politički neprijatelji

Smatrate li, kao što govori veći dio vladajućih političara, da je međunarodna zajednica ta koja je mogla puno više učiniti za BiH kako bi se ključni reformski procesi odavno završili?
- Stvar je u tome što predstavnici međunarodne zajednice govore što treba uraditi u ovoj zemlji 15 zadnjih godina, a ne od izbora 2010. godine. Dakle, ljudi su nam pokušali pomoći na razne načine, ali nikada nisu htjeli raditi naš posao. A vladajuće stranke su ovdje htjele da im međunarodna zajednica jamči tri stvari - da im daju basnoslovne novčane donacije, da ih dovode na vlast svake četiri godine i da rade njihov posao. Nacionalne stranke i sada na tome ustrajavaju jer, ako ćemo suštinski pogledati, te stranke, osim što su pljačkale proračune, bogatile svoje pojedince i lagale na izborima svoje narode, nisu uradile ništa. U ovoj zemlji možete vidjeti hacijendu lidera političke stranke oko koje su srušene tvornice i gladnih ljudi koji kopaju po kontejnerima. Dakle, neka iziđu i kažu što su to izgradili za svoje narode u ovih 20 godina! Sve su srušili svojim narodima zaklinjući se u njihove nacionalne i vjerske interese, a sebi su izgradili građevine vrijedne desetke milijuna maraka! I što su očekivali? Da im Štefan Füle, Valentin Inzko ili neko treći napravi državu blagostanja, a da oni odbijaju svaki prijedlog o reformama koje su im stranci predložili? Pa, evo, ti stranci ih doslovno mole da poslije toliko godina provedu presudu “Sejdić - Finci“ pa nema nikakve “fajde” od toga.
Ono u što sam se uvjerio kao član Predsjedništva BiH jest da predstavnici međunarodne zajednice mogu imati pozitivnu i konstruktivnu ulogu samo ako mi pokažemo da prihvaćamo zahtjeve Europske unije u praktičnom smislu. Dakle, nije dovoljno usvojiti zakon, on se mora i provesti u praksi i postati društveni standard. Mi smo loš primjer rascjepkanog društva po svim osnovama, a to međunarodna zajednica nikada neće prihvatiti, ne zbog nas i naše sreće, već zbog njih i njihovih uređenih demokracija.

Koga vidite kao svoje “prirodne” saveznike u eventualnoj koaliciji ako osvojite dio vlasti na izborima 2014. godine?
- Pričekajte da vidimo tko su nam “prirodni” politički neprijatelji. Što se mene tiče, eventualni koalicijski sporazum će biti takav da će se dogovarati u pojedinostima, detaljima. Nemojte misliti da ću po svaku cijenu dogovarati nekakvu platformu u općem smislu. Evo, imali ste platformu pa su svi pomalo lagali i na kraju se sve pretvorilo u veliku laž i obmanu glasača svih stranaka...

Mislite i na glasače SDP-a?

-I SDP-a, SNSD-a, SDA, HSP-a, Narodne stranke Radom za boljitak... Hajdemo se, ljudi, dogovoriti oko općih interesa. Ne posebno Bošnjaka, posebno Srba, posebno Hrvata. Što ima jedan Srbin danas što nosi majicu s likom ratnih zločinaca Karadžića i Mladića? Ima samo majicu. Koliko novca on i njegova obitelj imaju u džepovima, na bankovnim računima, u jorganima? Pitajte ih jesu li zadovoljni svojim ekonomskim statusom. Ako jesu, ne treba ništa mijenjati. Važno je da je čovjek individualno zadovoljan i da voli nekakvog zločinca, a njemu što Bog da. Nije mene briga što misli i kako radi predsjednik bilo koje političke stranke. Meni je bitno je li čovjek kojeg je taj predsjednik stranke, vođa, doveo u situaciju da gleda svoju obitelj kako je na egzistencijalnom minimumu svjestan da je to posljedica upravo tog njegovog nacionalnog vođe i njegove odvratne i lažne priče koju je pričao dok je taj njegov glasač postajao sve siromašniji i siromašniji. Dakle, ako nema svijesti kod Bošnjaka, Srbina i Hrvata, da se njegov vođa, bošnjački, srpski, hrvatski, obogatio na osnovu njegovog osiromašenja, teško da će itko od njih biti u stanju sudjelovati u ovoj državi u onome što će pokrenuti stvari na bolje. Hajdemo početi misliti na budućnost sve djece, a ne samo svoje! Nikako mi ne ide u glavu da netko u ovoj zemlji može očekivati da će samo njegovo dijete biti sito, lijepo obučeno, sretno, obrazovano i imati posao, a da se kao društvo nećemo založiti da to imaju sva djeca. Demokratska fronta će biti vrlo jasan pokazatelj, po broju osvojenih glasova, žele li građani ove države stvarno da im bude onako kako je u zadnjih 20 godina ili će oni preuzeti na sebe odgovornost da sudjeluju u nečem boljem. Ako neće, Demokratska fronta će biti oporba zahvaljujući takvima kakvi jesmo.

Smijem li reći da sam Hrvat ako nisam član HDZ-a

Kada Vas žele ocrniti kod hrvatskog naroda u BiH, onda iz HDZ-a kažu da je Željko Komšić lažni Hrvat kojeg hrvatskom narodu serviraju Bošnjaci kao pripadnika Armije RBiH i Zlatnog ljiljana, da su im Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Je li to točno?

- Pa to što govorite je suština presude “Sejdić - Finci“ koju ni HDZ, ni SDA, ni SDS, ni SNSD, ne žele vidjeti. Vraćamo se na pitanje smijem li ja reći da sam Hrvat ako nisam član HDZ-a, a da me građani izaberu za hrvatskog člana Predsjedništva? Smije li građanin reći da je Rom, a da ga izaberete za svog člana Predsjedništva? Mogu li reći da sam Bosanac, a da me građani u RS-u i FBiH izaberu za svog člana Predsjedništva BiH? Sada ne mogu i to je stalno, gotovo retardirano, biranje podobnih Bošnjaka, Srba i Hrvata iz nacionalnih stranaka. Dakle, Željko Komšić može biti Hrvat samo ako HDZ potvrdi da je on Hrvat. Ja sam kao bivši član SDP-a, i hvala ljudima iz SDP-a koji su me predložili i svim građanima koji su me izabrali prvi put po principu da kao Hrvat budem izabran za člana Predsjedništva BiH, a da nisam HDZ-ov Hrvat! To je u razvijenim demokratskim zemljama stvar koja se podrazumijeva, samo je kod nas presedan. Zato smo zemlja tronacionalističke diktature, u kojoj diktatori, njihove obitelji i prijatelji imaju sve, a ostali nemaju više ništa. Demokratska fronta je tu te stvari ispraviti i mi ćemo uz pomoć građana doći u situaciju to ispraviti i donijeti stvarnu, a ne održati trenutačno teorijsku ravnopravnost svim ljudima koji žive u ovoj, istinski to mislim, najljepšoj i najboljoj Bosni i Hercegovini, a koji po Ustavu BiH i Europskoj konvenciji o zaštiti ljudskih prava imaju pravo izjasniti se onako kako osjećaju i kamo smatraju da pripadaju. Da im više nitko ne govori tko su, tko moraju biti, kako bi im se trebali pokopati preci, kako bi bilo dobro da se s nekim prestanu družiti, viđati, održavati susjedske odnose. Da više prestane ova odvratna dvoličnost gdje netko pita kako se zoveš pa onda razmišlja hoće li nešto učiniti dobro ili ti nanijeti zlo.

Nećemo dopustiti da dva - tri lidera iz SDP-a ubace svoje ljude na pozicije u DF-u

Opće je uvjerenje javnosti da će Demokratska fronta preuzeti najveći broj glasača i članova SDPB-a. Je li to dio Vaše političke strategije?
- Znate što, u razgovoru s jednim Vašim bivšim kolegom dotaknuli smo se tajnog funkcioniranja SDA kada je Haris Silajdžić formirao Stranku za BiH. Navodno je Silajdžićeva stranka bila neprijatelj broj jedan za SDA, pa je po toj matrici i njezin predsjednik Silajdžić dobio toljagom po glavi u Krajini. Suštinski, SDA je na samom osnivačkom skupu “izbušila“ Stranku za BiH sa svojim, iz desetaka materijalnih razloga i koristi, odanim ljudima na ključnim pozicijama, koji su onda preveli Silajdžića “žednog preko vode“ ponovno pod skute Koalicije za cjelovitu i demokratsku BiH gdje je SDA vodila glavnu riječ, plus kroz članove Silajdžićeve stranke. Rezultat je da Stranka za BiH danas postoji samo formalno kroz par ljudi u par parlamenata i nema biračko tijelo.
Kada se za prošle izbore isto tako pojavila nova stranka, čiji se medijski jezik zasniva na neprijateljstvu prema SDA, ona je po istom principu u samom startu kampanje “izbušena“ odanim ljudima SDA. Lider te stranke je sada čvrsto uz lidera SDP-a i malo mari za funkcioniranje stranke. Možda je samo pitanje vremena kada će i ta stranka napraviti novu Koaliciju za cjelovitu i demokratsku BiH sa SDA. Demokratskoj fronti apsolutno nije u interesu slabiti članstvo SDP-a iz samo jednog razloga - nije SDP politika dva ili tri čovjeka, to je ozbiljna politička stranka koja je djelovanjem dva ili tri čovjeka dovedena pred idejni i moralni slom. Na tu ranjenu političku stranku Demokratska fronta neće “pucati“, kao što neće dopustiti da dva ili tri lidera iz SDP-a ubace svoje ljude na pozicije u Demokratsku frontu, niti će davati povoda, osim svojim programom i jasnim političkim ciljevima, da netko bude naš član ili glasač.

Poznati političari nemaju više što ponuditi, mogu samo nastaviti uzimati od naroda

Spočitava Vam se da ste oko sebe okupili potpuno nepoznate ljude?

- A tko su to po vama poznati ljudi s političke scene? Jesu li to ovi političari koji su poznati po broju kaznenih prijava, optužnicama i nevjerojatnim sposobnostima da se oslobađaju od očito počinjenog kriminala i zloporabe službenog položaja u vrijeme obavljanja javnih funkcija? Jesu li poznati političari oni koji u zadnjih 17 godina obnašajući premijerske i ministarske funkcije nisu bili u stanju napraviti ništa, ali apsolutno ništa dobro za svoje narode koje su predstavljali, osim što su ih opljačkali kroz nemilosrdnu proračunsku potrošnju? Jesu li to estradne zvijezde koje su na ratnoj muci i jadu ovih naroda postali dio nacionalističkog folklora vladajućih stranaka pa prelaze iz stranke u stranku i ne znajući za što se tko zalaže? Ako su to po vama poznati političari i zvučna imena, hvala vam, eto ih vama.
Ti takozvani poznati su se i pokazali. Oni nemaju što više ponuditi, osim što i dalje mogu nastaviti uzimati od naroda. Pokušat ćemo upravo s tim nepoznatim, čestitim i poštenim ljudima bez mrlje u karijerama. Kada bi za sve narode u najljepšoj zemlji Bosanaca i Hercegovaca, Hercegovaca i Bosanaca, kako vam drago, Demokratska fronta dala mali doprinos u pomaku k vladavini europskih standarda i kada bi bili nada građanima da s nama mogu promijeniti svoj ekonomski i socijalni status, mislim da bi za ljude u DF-u to bilo neprocjenjivo mnogo.

Razgovarao: Mensur Osmović
webby-x

#1021 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

dijaliza wrote:Ako baš hoćete, ja sam u to vrijeme tek odrastao, tako da nije bilo “tehničkih mogućnosti“ da me formiraju takve ideje.
Dakle, rodio se u komunizmu, odrastao u komunizmu,
ali ne postoji mogućnost da su ga formirale takve ideje?
Koji genijalac.

:D

Inače, kaže da zna da su svi mediji pod kontrolom neke
stranke. Da li je to znao i dok je bio u SDP-u i dok je
Bakir palio i žario na FTV-u?

:-)
kamen spoticanja

#1022 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

SDP filijala nazalost...
ultima_palabra

#1023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

_Reds_ wrote:
Na kojem nivou ??

Clana predsjednistva? Drzavni parlament? federalni parlament ?? Kanton Sarajevo ?
Državni parlament, a može i federalni.
Krushna mrva

#1024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

SDA SDP SBB DF SNSD SDS HDZ HDZ+ HSP MESARI DNZ SDU BUDIMIR SRS SPS NS BPS BOSS.....Tu ko napravi vlast na razini drzave treba mu sponenik dici
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

auuuuuuu dobro si
Post Reply