Može li religija pomoći državi BiH ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
cartman

#1001 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by cartman »

fatamorgana wrote:
cartman wrote:jel tesko shvatit da svaka religija ima svoj dress code?
Nije, al' meni su takvi likovi smiješni, hoće da izgledaju ozbiljno, trude se iz petnih žila al' ne uspijevaju i to bode u oči .... :lol:

ma nije mi ni smijesno, al mi je bez veze sto je nasim sagovornicima to tesko priznat. ponavljam, nema nista lose u tom sto se neko oblaci kako mu religija nalaze
fatamorgana

#1002 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

cartman wrote:
fatamorgana wrote:
Nije, al' meni su takvi likovi smiješni, hoće da izgledaju ozbiljno, trude se iz petnih žila al' ne uspijevaju i to bode u oči .... :lol:

ma nije mi ni smijesno, al mi je bez veze sto je nasim sagovornicima to tesko priznat. ponavljam, nema nista lose u tom sto se neko oblaci kako mu religija nalaze
Kad bi priznali pola bi im se oprostilo, :lol:
nasa

#1003 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

Bezveze je rasprava odnosno rasprava je jer @fata ili ne konta ili se pravi da ne konta,naravno da svi vjerski funkcioneri postuju dres code u zavisnosti od religije kojoj pripadaju sto opet nije obavezno ali je tradicija koju slijede...
cartman

#1004 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by cartman »

nasa wrote:
Bezveze je rasprava odnosno rasprava je jer @fata ili ne konta ili se pravi da ne konta,naravno da svi vjerski funkcioneri postuju dres code u zavisnosti od religije kojoj pripadaju sto opet nije obavezno ali je tradicija koju slijede...

ali cekaj, ako se neke upute mogu ignorirat, a neke se moraju postovat. mislim, ako su svete knjige bozije objave, valjda bi se trebali pridrzavat svega sto stoji u njima? ili se moze izabrat sta ti pase a sta ne?
fatamorgana

#1005 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
A jesul' i ovi samozvani vjerski funkcioneri dužni poštovati dres code il' je to onako malo "ad libitum" sa njihove strane?
Nefs-i Mulhima

#1006 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Nefs-i Mulhima »

cartman wrote:ali cekaj, ako se neke upute mogu ignorirat, a neke se moraju postovat. mislim, ako su svete knjige bozije objave, valjda bi se trebali pridrzavat svega sto stoji u njima? ili se moze izabrat sta ti pase a sta ne?
Tipicno pitanje i konstatacija onoga koji nema iole ikakvog znanja o islamu :roll:

O ovome i na slicna pitanja se pricalo na 10001 put....
fatamorgana

#1007 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Nefs-i Mulhima wrote:
cartman wrote:ali cekaj, ako se neke upute mogu ignorirat, a neke se moraju postovat. mislim, ako su svete knjige bozije objave, valjda bi se trebali pridrzavat svega sto stoji u njima? ili se moze izabrat sta ti pase a sta ne?
Tipicno pitanje i konstatacija onoga koji nema iole ikakvog znanja o islamu :roll:

Pa da utvrdimo malo gradivo, Ikre, ;-)
cartman

#1008 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by cartman »

Nefs-i Mulhima wrote:

pod 1, ne pricamo iskljucivo o islamu, vec o abrahamskim religijama. atak je najbolja odbrana.

pricalo se hiljadu puta, a nikad se nije dao konkretan odgovor, a ako jeste, ja ga nisam zapamtio :D
Kroksica

#1009 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Kroksica »

Odjeca ovog Japanca nije islamski dress code.
fatamorgana

#1010 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Kroksica wrote:
Možda , ali zašto onda "nepogrešivo" asocira?
Nefs-i Mulhima

#1011 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Nefs-i Mulhima »

fatamorgana wrote:Tipicno pitanje i konstatacija onoga koji nema iole ikakvog znanja o islamu :roll:

Bice nesta fato od tebe, nesto vise od trolla..
Image

cartman wrote: pod 1, ne pricamo iskljucivo o islamu, vec o abrahamskim religijama. atak je najbolja odbrana.

pricalo se hiljadu puta, a nikad se nije dao konkretan odgovor, a ako jeste, ja ga nisam zapamtio :D
Jesil i ti to samoproglaseni expert za SVE abrahamske religije?
Nije atak, nego konstatacija da se o tome pricalo sa aspekta islama 1001 put tako da je suvisno ista vise reci.
Konkretan odogvor? Mislis odgovor koji tebi odgovara :roll:
fatamorgana

#1012 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Nefs-i Mulhima wrote: Jesil i ti to samoproglaseni expert za SVE abrahamske religije?
Jok, eto ti si ....
nasa

#1013 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

cartman wrote:
nasa wrote:

ali cekaj, ako se neke upute mogu ignorirat, a neke se moraju postovat. mislim, ako su svete knjige bozije objave, valjda bi se trebali pridrzavat svega sto stoji u njima? ili se moze izabrat sta ti pase a sta ne?
Ja ne kontam je li stvarno tako malo znate o Objavama ili mijesate Objave s nekom praksom,
sumnjam da je svestenicima receno U bibliji kako da se oblace,sumnjam da su cak pomenuti i oni :)
Sto se tice islama odjeca se uglavnom praktikuje po sunetu ne po Objavi ali evo 10 put cu ponoviti ne postoji islamska nosnja vec odredjeni propisi koji se trebaju postovati....i ne postoji odjeca za vjerske sluzbenike ,oni slijede tradiciju...
cartman

#1014 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by cartman »

Kroksica wrote:
istina, al ne pricamo samo o japancu

Jesil i ti to samoproglaseni expert za SVE abrahamske religije?
Nije atak, nego konstatacija da se o tome pricalo sa aspekta islama 1001 put tako da je suvisno ista vise reci.
Konkretan odogvor? Mislis odgovor koji tebi odgovara :roll:

niti sam to igdje rekao niti imam misljenje da sam ekspert, ali mislim da znam dovoljno da mogu diskutovat o religijama. pa sa obzirom da jos nisam dobio dva ista odgovora, jer svako ima svoje vidjenje religije, ne, nisam nabasao na konkretan odgovor... koji odgovara svima, oko kojeg se svi mozemo slozit. meni nije tesko priznat kad pogrijesim ili kad ne znam
fatamorgana

#1015 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote:ali evo 10 put cu ponoviti ne postoji islamska nosnja vec odredjeni propisi koji se trebaju postovati....i ne postoji odjeca za vjerske sluzbenike ,oni slijede tradiciju...
Evo i ja ću ponovit po 10-ti put, zašto se onda ovi likovi oblače k'o beduini?
nasa

#1016 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote:
A jesul' i ovi samozvani vjerski funkcioneri dužni poštovati dres code il' je to onako malo "ad libitum" sa njihove strane?
Kako su samozvani ,ali hajde....Nisu po vjeri,a po funkciji pretpostavljam da jesu,kao kuhat ako negdje radis moras postovati i propise o oblacenju ,tako i oni vjerovatno moraju postovati dres code institucija u kojima rade...
nasa

#1017 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote:ali evo 10 put cu ponoviti ne postoji islamska nosnja vec odredjeni propisi koji se trebaju postovati....i ne postoji odjeca za vjerske sluzbenike ,oni slijede tradiciju...
Evo i ja ću ponovit po 10-ti put, zašto se onda ovi likovi oblače k'o beduini?
Zato sto je isto ko kod nas hodza,kontas sad......sta ti je ba veceras :lol:

I nije beduinska odjeca ali hajde ...krenulo te veceras na sve strane....
fatamorgana

#1018 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote: Zato sto je isto ko kod nas hodza,kontas sad......sta ti je ba veceras :lol:
Spuc'o me japanac, :lol:
Nefs-i Mulhima

#1019 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Nefs-i Mulhima »

fatamorgana wrote:Jok, eto ti si ....
Image
cartman wrote:niti sam to igdje rekao niti imam misljenje da sam ekspert, ali mislim da znam dovoljno da mogu diskutovat o religijama. pa sa obzirom da jos nisam dobio dva ista odgovora, jer svako ima svoje vidjenje religije, ne, nisam nabasao na konkretan odgovor... koji odgovara svima, oko kojeg se svi mozemo slozit. meni nije tesko priznat kad pogrijesim ili kad ne znam
'Mislis da znas'? Da znas koliko znas, ono sto pricas pricao bi sa dozom opreza, jer bi shvatio koliko malo znas (paradoksalno, ali tako je)....
Ukoliko te zanima stajaliste trazi od ucenih ljudi. Ma koliko sam procitao tekstova i edukovao se, ne uzimam sebi za pravo da 'mislim da znam' i da svojim mozda pogresnim misljenjem nekog uputim na pogresno zanje i zakljucke.
fatamorgana

#1020 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

nasa wrote: Kako su samozvani ,ali hajde....Nisu po vjeri,a po funkciji pretpostavljam da jesu,kao kuhat ako negdje radis moras postovati i propise o oblacenju ,tako i oni vjerovatno moraju postovati dres code institucija u kojima rade...
i Zike i njemu slični?
cyprus

#1021 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by cyprus »

42 stranice :shock:
cartman

#1022 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by cartman »

Nefs-i Mulhima wrote:'Mislis da znas'? Da znas koliko znas, ono sto pricas pricao bi sa dozom opreza, jer bi shvatio koliko malo znas (paradoksalno, ali tako je)....
Ukoliko te zanima stajaliste trazi od ucenih ljudi. Ma koliko sam procitao tekstova i edukovao se, ne uzimam sebi za pravo da 'mislim da znam' i da svojim mozda pogresnim misljenjem nekog uputim na pogresno zanje i zakljucke.
onda je najbolje sutit i slusat sta mi "uceni" ljudi kazu kako trebam zivit svoj zivot, da slucajno nebi dosao do svog zakljucka
Last edited by cartman on 17/01/2013 01:14, edited 1 time in total.
fatamorgana

#1023 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

Nefs-i Mulhima wrote: Image
Sjo kad već spomenu Helvisa evo za naše dame, :)

fatamorgana

#1024 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by fatamorgana »

cyprus wrote:42 stranice :shock:
pomažemo državi, ;-)
nasa

#1025 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote: Zato sto je isto ko kod nas hodza,kontas sad......sta ti je ba veceras :lol:
Spuc'o me japanac, :lol:
Japanac te je skroz zaokupio,pusti bola' sta nas briga ,a i ocigledno je lik neki vjerski funkcioner zato je tako obucen ,nije to ni islamska ni arapska odjeca nego se u njih :D tako hodze oblace....
Ako se onako sam od sebe obukao ko arapski sejh bez povoda ,sto mislim da nije slucaj,onda sta imamo o tome pisati 4 sata....
Post Reply