Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
agent_zero

#1001 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by agent_zero »

Iako je suviše rano za neke analize, vidi se da europska košarka opet pada u kvalitetu, u odnosu na recimo period prije nekih 10tak godina. Jučerašnje utakmice to jasno pokazuju. I opet raste razlika u korist nba košarke.

Stiče se dojam da bi prosječan nba tim pocijepao svaku reprezentaciju na ovom eurobasketu.
Mustang1

#1002 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Skont'o sam sta je fazon zbog kojeg smo izgubil jucer :D Rano ustali jbt .. Nisu nasi navikli da ustaju prije 2 .. Zato ce danas biti bolje 8-)
ANAKIN

#1003 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by ANAKIN »

agent_zero wrote:Iako je suviše rano za neke analize, vidi se da europska košarka opet pada u kvalitetu, u odnosu na recimo period prije nekih 10tak godina. Jučerašnje utakmice to jasno pokazuju. I opet raste razlika u korist nba košarke.

Stiče se dojam da bi prosječan nba tim pocijepao svaku reprezentaciju na ovom eurobasketu.
to nije utisak, već tužna činjenica
Hedg

#1004 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Pobijedite večeras ove isprane mozgove, molim vas!
MOSALJOZE

#1005 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by MOSALJOZE »

Planule karte za tekmu sa Srbijom što moze značiti ili su Srbi oduševljeni onim što su vidjeli pa su sve pokupovali,ili je naših čini mi se Avdić reće 70 000 odlučilo da pokupuju karte.
Comrad

#1006 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Comrad »

Koliko god se Aco i ostali pravili, mislim da je ocito da je atmosfera u ekipi nikakva. Pocevsi od onih priprema i bezazleno predstavljenog 'konflikta' Ace i Mirze, tu fakat nesto ne stima.

Teletovic se poceo nervirati vec u 2. minuti, sto znaci da je on nikakav izasao vec na parket. Bog zna sta se desava u onoj svlacionici.

Mogao je Sinanovica ubacit, pa nek barem izudara onog freimanisa. Jbt oni nas ubili faulovima, nasi ko mekusci, pustaju frajera da im zabije 20 poena za cetvrtinu i po.

I sa procentom suta od 30 posto nemas sta traziti, da igras protiv ne znam kako slabe ekipe.

Masic, A. 1/5
Wright, Z. 5/12
Gordic, N. 1/7

Tri igraca bekovi sutali 7 od 24, pa jbt ko da su ih bombama gadjali. :-)

Teletovic, M. 6/17
Djedovic, N. 6/16

Djedovic mora shvatiti da mu ne idu oni ulazi, a ni sut mu nije jaca strana. Neka se drzi odbrane.

Protiv Latvije je bilo krajnje neozibljno, nadam se da ce se uspjeti oporaviti i da danas protiv Srbije barem pruzimo igru, a ne ko nekakve babe da se vucaraju po terenu, ljute na sve i svakoga, dok im protivnici trpaju.
Altsa

#1007 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Altsa »

kako to wrote:Da nisu povecali broj ekipa na 24, mi ne bismo ni bili tu. Tako da realno, ako uspijemo bilo koga pobijediti, to ce biti mega uspjeh. Treba biti realan, a realno, mi smo medju top 3 autsajdera.
nemas pojma...mi smo usli kao prvoplasirani u kvalifikacionoj grupi...a da smo autsajderi to stoji pogotovo nakon jucerasnje utakmice
saphir_

#1008 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

ANAKIN wrote:inače za ove fudbalske stručnjake na pdf košarke.... koliko je puta BiH dobila Srbiju u fudbalu?

Madjarska je dva puta bila finalista SP, jel nam sad to govori da su jaci od bilo koje evropske reprezentacije koje nemaju takav rezultat ?
Altsa

#1009 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Altsa »

ANAKIN wrote:
agent_zero wrote:Iako je suviše rano za neke analize, vidi se da europska košarka opet pada u kvalitetu, u odnosu na recimo period prije nekih 10tak godina. Jučerašnje utakmice to jasno pokazuju. I opet raste razlika u korist nba košarke.

to nije utisak, već tužna činjenica
a i cinjenica je da oko 50 igraca iz svih prisutnih reprezentacija nije doslo tj. odbilo da igra na ovom EP
Pismonosa

#1010 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

Imamo stvarno dobre izglede protiv Srbije danas. Odlične. Samo još da se poslože neke stvari: da naši igrači progovore jedan s drugim i počnu normalno komunicirati, da uz pomoć brzinskih elektrošokova izađu iz totalne apatije i letargije, da Teletović ne promaši nijedan prjektil opaljen s koša na koš, da Sinanovića ugrize pauk i da dobije neke supermoći i poludi. Da košarkaši Srbije igraju s povezom naočima, da u dvorani bude 150 000 fantikosa. I još par nekih sitnica. I dobijamo ovo glatko.
Comrad

#1011 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Comrad »

Meni se Aco svidio jer je sa tim nekim entuzijazmom krenuo, sjecam se jos dok se prvi put kandidovao za selektora.

Ali nama treba trener sa iskustvom koji ce moci posloziti stvari i biti autoritet, kao sto Ivkovic kod Srbije. Nemaju ni oni neku bog zna ekipu, ali razvalise Litvaiju. Jbg, Aco mozda jeste bolji od Sabita i Mense, ali opet daleko je to od trenera koji bi nas trebao odvesti ako nista u drugi krug.

Ali savez je krenuo ozbiljno da radi, tako da se nadam da ce vec sljedeci ciklus tu biti neko zvucnije ime. Opet kazem, Aci svaka cast, ali nije bas da imamo tolko losu ekipu, kolko nam je igra sama losa, nikakvog reda. Ipak je tu Wright, Teletovic, Djedovic...ne moze me niko vala ubjediti da Latvija ima bolju ekipu, pa nas opet ubili ljudi, imaju uigrane akcije, izgledaju kao ekipa. Mi tako nismo izgledali, sve je nekako na silu.

Atmosfera je bas losa, nikakvog osmijeha kod igraca, svi se nerviraju odmah na samom pocetku. I ako ja to vidim na tv-u, mogu samo zamisliti tamo iza sta se desava.

Danas samo neka se bore, neka izgore, pa izgubimo izgubimo, ali samo da ne podvijemo rep. :bih: :bih: :bih:
Pismonosa

#1012 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

Comrad wrote:Meni se Aco svidio jer je sa tim nekim entuzijazmom krenuo, sjecam se jos dok se prvi put kandidovao za selektora.
E to je ono što nas jebe, druže sudija :D Izgradili smo neki novi image i kult reprezentacije pretežno na jakom jeziku i uz pomoć medija. Aci nije mrsko to Ćirino napucavanje vještačke atmosfere i isticanje kvaliteta i tamo gdje ih nemamo. U kvalifikacijama smo vidjeli stvarnu snagu ove ekipe. Solidan tim sa kvalificiranjem na EP kao limitom i krajnjim dometom. I to je to.
Hedg

#1013 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Je li stid ovih ''naših'' što žive u Sloveniji, a ne odu podržati našu reprezentaciju? Posjeta je jučer bila kriminalna! A Srbi će nas večeras uzeti i na tribinama i na parketu.
Altsa

#1014 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Altsa »

niko nema prigovor na savez...ostalo je sve dno dna
JThomas

#1015 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JThomas »

Pismonosa wrote:
Comrad wrote:Meni se Aco svidio jer je sa tim nekim entuzijazmom krenuo, sjecam se jos dok se prvi put kandidovao za selektora.
E to je ono što nas jebe, druže sudija :D Izgradili smo neki novi image i kult reprezentacije pretežno na jakom jeziku i uz pomoć medija. Aci nije mrsko to Ćirino napucavanje vještačke atmosfere i isticanje kvaliteta i tamo gdje ih nemamo. U kvalifikacijama smo vidjeli stvarnu snagu ove ekipe. Solidan tim sa kvalificiranjem na EP kao limitom i krajnjim dometom. I to je to.
ma mi nemamo smislene akcije, to je potpuno u pravu samir avdić što je juče rekao. motivacija i atmosfera su bitni segmenti, al' brate postavka na terenu nula poena.
It_is_a_Leclerc

#1016 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

kako to wrote:Da nisu povecali broj ekipa na 24, mi ne bismo ni bili tu. Tako da realno, ako uspijemo bilo koga pobijediti, to ce biti mega uspjeh. Treba biti realan, a realno, mi smo medju top 3 autsajdera.
Klasična greška u koracima. BiH je kao prvoplasirana u svojoj grupi prošla na EP. Da nisu povećali broj na 24 ne bi bilo, recimo, naših jučerašnjih protivnika Latvijaca, ili današnjih - Srba iz Srbije.
Pismonosa

#1017 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

JThomas wrote: ma mi nemamo smislene akcije, to je potpuno u pravu samir avdić što je juče rekao. motivacija i atmosfera su bitni segmenti, al' brate postavka na terenu nula poena.
Sve skupa kad smućkaš dobiješ ono od jučer. Trenera bez autoriteta, uvrijeđene zvijezde, novajlije koji razmišljaju "ma boli me kurac" i sve ostalo popratno. Imali smo nerealna očekivanja od ove ekipe. Sad je već sve puno jasnije.
Asamoah Gyan

#1018 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Asamoah Gyan »

Kada samo vidiš to ozareno lice Marka Šutala, taj pogled pun entuzijazma i želje sve ti je jasno. Frajer na parketu djeluje ko rob na plantaži pamuka, plus što ne zna.
It_is_a_Leclerc

#1019 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Ponovit ću. Reprezentacija se ne sastavlja od igrača koji se u 23. odluče za koju će reprezentaciju nastupati i slično. Reprezentacija se pravi od ljudi koji stasaju u omladinskim pogonima ( i od supertalentovanih ljudi tipa Teletović), a, s obzirom da su naši omladinski pogoni, sa priličnim uspjehom, upaljeni tek prije godinu-dvije, da ovako bezbolno možemo obaviti smjenu generacija kako to radi Srbija, možemo očekivati tek za 4-5 godina.

Tad ćemo, uz iskusne Teletovića, Đedovića, Wrighta, imati Đedovića Jr., Sulejmanovića, Nurkića, Buzu, Aleksića, Glogovca, Lazića, Polutka i dr. juniore i kadete koji će, samo ako nastave pravilan razvoj, postati pravi igrači, i tek tada možemo očekivati ozbiljan nastup na Eurobasketu.

Dotad - sa Mašićem, Šutalom, Sinanovićem, Pašalićem i dr. izvlačiti koliko god je moguće.
Edin H.

#1020 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Edin H. »

Hocete li isto tako govoriti ako Srbe danas zveknemo, a znate da mozemo?
Hedg

#1021 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Hedg »

Da igra Neno Marković, ja bih bio siguran u pobjedu.
Pismonosa

#1022 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Pismonosa »

Edin H. wrote:Hocete li isto tako govoriti ako Srbe danas zveknemo, a znate da mozemo?
Samo u slučaju da Srbija odigra na nivou na kojem smo mi igrali jučer. A to postići je težak zadatak za sve ekipe na turniru :D

Volio bih ja da fulam više nego išta. Al' teško će naši do pozitivnog rezultata protiv konstantno dobrog Krstića, ko raketa brzog Nedovića, Markovića i ostalih.

Niko od mene neće biti sretniji ako promašim u prognozi :bih:
opremdobro30

#1023 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by opremdobro30 »

Gledam ove na rtrs kako imaju emisiju iz studija kad igra srbija i komentiraju srbiju kao "nasu" reprezentaciju.Bas me zanima kako ce separatisti danas komentirati mec bih-srbija

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
JThomas

#1024 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JThomas »

srbija je juče ograničila jednu litvaniju na 56 koševa. ako radikalno ne popravimo timsku igru u odnosu na juče, nas bi mogli i ispod petobanke.
Referent za ONO i DSZ

#1025 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Referent za ONO i DSZ »

It_is_a_Leclerc wrote:Ponovit ću. Reprezentacija se ne sastavlja od igrača koji se u 23. odluče za koju će reprezentaciju nastupati i slično. Reprezentacija se pravi od ljudi koji stasaju u omladinskim pogonima ( i od supertalentovanih ljudi tipa Teletović), a, s obzirom da su naši omladinski pogoni, sa priličnim uspjehom, upaljeni tek prije godinu-dvije, da ovako bezbolno možemo obaviti smjenu generacija kako to radi Srbija, možemo očekivati tek za 4-5 godina.

Tad ćemo, uz iskusne Teletovića, Đedovića, Wrighta, imati Đedovića Jr., Sulejmanovića, Nurkića, Buzu, Aleksića, Glogovca, Lazića, Polutka i dr. juniore i kadete koji će, samo ako nastave pravilan razvoj, postati pravi igrači, i tek tada možemo očekivati ozbiljan nastup na Eurobasketu.

Dotad - sa Mašićem, Šutalom, Sinanovićem, Pašalićem i dr. izvlačiti koliko god je moguće.

Bravo leclerc, ovo je po meni sustina stvari a mislim da itekako poznajem ovu igru.
Samo bi rekao "KLAP" if you now what I mean :D
Locked