Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
nosara

#1001 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
Cobra, zaboravio si da su se neke od stranaka koje si spomenuo stavile Komsicu na raspolaganje isti dan kad je izasao iz mehane... Komplet stranke, useljive, namjestene...

Da se kladimo da ce 70% opstinskih odbora sdp-a preci u njegovu stranku NAKON sto je REGISTRUJE...?

Ne moze svanut prije nego izadje sunce... :wink:
nadam se da ces izgubiti opkladu
Na stranu Komsic, ali ako je tebi ovakav sdp nesto sto treba odrzat, nemam rijeci...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1002 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:
nosara wrote:
Cobra, zaboravio si da su se neke od stranaka koje si spomenuo stavile Komsicu na raspolaganje isti dan kad je izasao iz mehane... Komplet stranke, useljive, namjestene...

Da se kladimo da ce 70% opstinskih odbora sdp-a preci u njegovu stranku NAKON sto je REGISTRUJE...?

Ne moze svanut prije nego izadje sunce... :wink:
nadam se da ces izgubiti opkladu
Na stranu Komsic, ali ako je tebi ovakav sdp nesto sto treba odrzat, nemam rijeci...
nismo se razumjeli

opstinskim odborima je Zlaja Tito, ti ljudi ne bi donijeli nikakav kvalitet novoj stranci, naprotiv
ako si mislio na buraniju (tj. clanstvo), to je druga prica

a vec sam rekla, SDP se treba odrzati, ali samo kao opomena...
nekavalaitrebatako

#1003 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nekavalaitrebatako »

Ma ne treba se održati, neka propadne skroz. Treba nama čist račun, slavna trojka, pa udri jedno 15 godina. Šta će dalje biti, nemam pojma.
nosara

#1004 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

plain vanilla wrote: ako si mislio na buraniju (tj. clanstvo), to je druga prica
Upravo to...
nosara

#1005 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

nekavalaitrebatako wrote:
Ma ne treba se održati, neka propadne skroz. Treba nama čist račun, slavna trojka, pa udri jedno 15 godina. Šta će dalje biti, nemam pojma.
Vise se na tu pricu ne moze uhvatit niko, jer se sdp percepira kao dio nacionalnog trolista...
plain vanilla

#1006 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote: ako si mislio na buraniju (tj. clanstvo), to je druga prica
Upravo to...
e to je vec nesto drugo,
ti ljudi ciji se glas ne cuje ce sigurno uglavnom glasati za Komsica
nosara

#1007 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:
Upravo to...
e to je vec nesto drugo,
Ti glasovi ce se cuti i prije izbora, ubijedjen sam...
plain vanilla

#1008 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote:
nosara wrote:
Upravo to...
e to je vec nesto drugo,
Ti glasovi ce se cuti i prije izbora, ubijedjen sam...
ne kazem da nece, ne znam, ali znam da se u SDP-u nisu culi niti ce

i sve vrijeme dumam ko bi to mogao iz TZ krenuti s njim i odvesti ljude iz SDP-a kod njega :mrgreen:

da se razumijemo, ja licno nisam uvjerena u uspjeh o kojem vi pricate, ali bih bila presretna da me razuvjeri
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1009 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Jucer i danas sam imao kontakt, zbog raznih razloga, sa 25-30 razlicitih ljudi. I tako, barem poneka recenica i o Komsicu i njegovoj najavi za novu stranku.
SDA i SDP aktivisti, umanjuju njegov znacaj, cak i otvoreno ga kritikuju..dok svi drugi, cak i glasaci ove dvije stranke ali koji nisu u strukturama tih stranaka, Komsica podrzavaju i djeluje mi da je njegovo potencijalno glasacko tijelo punoo puno sire, nego recimo kao sto neki ovdje potenciraju da je to zapravo samo SDP razocarani glasaci ili apstinanti u glasanju.

Naravno, jako je btno sa kojim ce se ljudima okruziti Zeljko. Bitno je, i to JAKO, kojih ce prvih 7-8 ljudi biti oko njega.

Ako i tu napravi kvalitetnu selekciju, onda ima velke sanse da na vec na prvim svojim izborima, kao nova stranka, osvoje jako puno glasova. Tako djeluje, na ulici Sarajeva je takav puls, htjeli to neki priznati ili ne.
It_is_a_Leclerc

#1010 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo da to ne bude stranka ala Naša stranka koja ozbiljno radi jedino u Kantonu Sarajevo dok je u ostatku BiH svedena na statističku pogrešku ili nešto još minornije. Iskreno vjerujem da će Komšić, ako odigra pametnu "utakmicu" oko sebe okupi intelektualnu elitu koju je Lagumdžija potjerao iz stranke, i odabere dobru i mudru političku platformu, već na narednim općim izborima imati svoje poslanike na svim nivoima vlasti.
nosara

#1011 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

plain vanilla wrote: ne kazem da nece, ne znam, ali znam da se u SDP-u nisu culi niti ce

i sve vrijeme dumam ko bi to mogao iz TZ krenuti s njim i odvesti ljude iz SDP-a kod njega :mrgreen:

da se razumijemo, ja licno nisam uvjerena u uspjeh o kojem vi pricate, ali bih bila presretna da me razuvjeri
Ne mogu shvatit da neko bez oraha u dzepovima danas ima zelju i volju da slijedi zlatka i kompaniju... Toliko katastrofalnih poteza za dvije godine "vlasti" na svim nivoima nije zabiljezeno na ovim prostorima... To je cinjenica...
plain vanilla

#1012 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
plain vanilla wrote: ne kazem da nece, ne znam, ali znam da se u SDP-u nisu culi niti ce

Ne mogu shvatit da neko bez oraha u dzepovima danas ima zelju i volju da slijedi zlatka i kompaniju... Toliko katastrofalnih poteza za dvije godine "vlasti" na svim nivoima nije zabiljezeno na ovim prostorima... To je cinjenica...
to ti je nekako kao opsesija...ako pricamo o aktivnim clanovima
neki od njih su odrastali kroz FOM i njima Zlaja jeste Tito
naucio ih je da nema demokratije, da se sluze svim i svacim... oni nisu u stanju izabrati taj OO bez prevara, bez papirica s imenima podobnih...onda mozes misliti sta je na visim nivoima i kad je veci ulog u pitanju
imaju isti mentalni sklop kao on, i vjerovatno ce takvi i ostati u SDPu do zadnjeg dana, naravno osim onih koji ce bjezati za boljim foteljama, ali nikad od njih insana

zato i rekoh da je bolje da ostanu tamo gdje jesu
Guido_Špišić

#1013 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Guido_Špišić »

komsic ce osvojiti mnogo glasova na sljedecim izborima. sdp ce biti sveden na izvanparlamentarnu stranku kao szbih. sdu, i ns ce nestati takodje. mnogi nacionalisti iz sbb i sda ce takodje dati glas komsicu.

medjutim, komsic ovu stranku nije osnovao. on je samo pijun u rukama onih koji su prepoznali momenat da je dobro vrijeme da se uzme puno glasova na njegovu popularnost i pad popularnosti sdp-a. cim se glasovi podjele i ti njegovi nalogodavci preuzmu javne kompanije i ministarstva uvalice sav lopovluk komsicu koji ce mozda na kraju zavrsit i u zatvoru.
nosara

#1014 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by nosara »

:D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1015 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by -LIBERO- »

Guido_Špišić wrote: medjutim, komsic ovu stranku nije osnovao. on je samo pijun u rukama onih koji su prepoznali momenat da je dobro vrijeme da se uzme puno glasova na njegovu popularnost i pad popularnosti sdp-a. cim se glasovi podjele i ti njegovi nalogodavci preuzmu javne kompanije i ministarstva uvalice sav lopovluk komsicu koji ce mozda na kraju zavrsit i u zatvoru.
Vanzemaljci, MOSAD, cionisti, Vatikan..hezbulah, CIA, KGB, templari ????

Ko je iza Komsica?
It_is_a_Leclerc

#1016 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by It_is_a_Leclerc »

-LIBERO- wrote:
Guido_Špišić wrote: medjutim, komsic ovu stranku nije osnovao. on je samo pijun u rukama onih koji su prepoznali momenat da je dobro vrijeme da se uzme puno glasova na njegovu popularnost i pad popularnosti sdp-a. cim se glasovi podjele i ti njegovi nalogodavci preuzmu javne kompanije i ministarstva uvalice sav lopovluk komsicu koji ce mozda na kraju zavrsit i u zatvoru.
Vanzemaljci, MOSAD, cionisti, Vatikan..hezbulah, CIA, KGB, templari ????

Ko je iza Komsica?
Dodik ? :D :roll: :D
plain vanilla

#1017 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

Guido_Špišić wrote:komsic ce osvojiti mnogo glasova na sljedecim izborima. sdp ce biti sveden na izvanparlamentarnu stranku kao szbih. sdu, i ns ce nestati takodje. mnogi nacionalisti iz sbb i sda ce takodje dati glas komsicu.

medjutim, komsic ovu stranku nije osnovao. on je samo pijun u rukama onih koji su prepoznali momenat da je dobro vrijeme da se uzme puno glasova na njegovu popularnost i pad popularnosti sdp-a. cim se glasovi podjele i ti njegovi nalogodavci preuzmu javne kompanije i ministarstva uvalice sav lopovluk komsicu koji ce mozda na kraju zavrsit i u zatvoru.
pa kako sve to kad jos nije ni osnovao stranku
u cijim rukama je pijun? daj nam imena
Shahab

#1018 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Shahab »

Guido_Špišić wrote:komsic ce osvojiti mnogo glasova na sljedecim izborima. sdp ce biti sveden na izvanparlamentarnu stranku kao szbih. sdu, i ns ce nestati takodje. mnogi nacionalisti iz sbb i sda ce takodje dati glas komsicu.

medjutim, komsic ovu stranku nije osnovao. on je samo pijun u rukama onih koji su prepoznali momenat da je dobro vrijeme da se uzme puno glasova na njegovu popularnost i pad popularnosti sdp-a
U pravu si..uz ogradu da se njihovi interesi daleko dublji od pljačke javnih preduzeća. To je ipak specifičnost SDP koruptokracije...To su snage koje uvode stabilnost u bosanski politički sistem, snage koje su izuzetno mnogo investirale u zaštitu svojih geostrateških interesa da bi Federaciju prepustile silama organizovanog kriminala koje predstavlja Zlatko Lagumdžija...
Guido_Špišić

#1019 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Guido_Špišić »

Shahab wrote:

medjutim, komsic ovu stranku nije osnovao. on je samo pijun u rukama onih koji su prepoznali momenat da je dobro vrijeme da se uzme puno glasova na njegovu popularnost i pad popularnosti sdp-a
U pravu si..uz ogradu da se njihovi interesi daleko dublji od pljačke javnih preduzeća. To je ipak specifičnost SDP koruptokracije...To su snage koje uvode stabilnost u bosanski politički sistem, snage koje su izuzetno mnogo investirale u zaštitu svojih geostrateških interesa da bi Federaciju prepustile silama organizovanog kriminala koje predstavlja Zlatko Lagumdžija...
to su sile koje nisu mogle da capnu koliko su htjele u sdp-u, pa ce sad pokusati preko komsica.
Cosmic

#1020 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

Guido_Špišić wrote: to su sile koje nisu mogle da capnu koliko su htjele u sdp-u, pa ce sad pokusati preko komsica.
Ko?
Guido_Špišić

#1021 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Guido_Špišić »

Cosmic wrote:
Guido_Špišić wrote: to su sile koje nisu mogle da capnu koliko su htjele u sdp-u, pa ce sad pokusati preko komsica.
Ko?
pa bivsi clanovi sdp-a koji su nagovorili komsica na sve ovo.
Cosmic

#1022 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

Guido_Špišić wrote: pa bivsi clanovi sdp-a koji su nagovorili komsica na sve ovo.
Koji konkretno? Imena?
Guido_Špišić

#1023 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Guido_Špišić »

Cosmic wrote:
Guido_Špišić wrote: pa bivsi clanovi sdp-a koji su nagovorili komsica na sve ovo.
Koji konkretno? Imena?
ne trebaju mi imena da vidim sta se desava. uostalom, rekao je da ce sve biti uskoro pa vidit cemo.
Cosmic

#1024 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Cosmic »

Guido_Špišić wrote: ne trebaju mi imena da vidim sta se desava. uostalom, rekao je da ce sve biti uskoro pa vidit cemo.
Možda tebi ne trebaju, ali nama koji nismo tako široka pogleda poput tebe trebaju. U protivnom bićeš etiketiran kao bacač šuplje. Inače, ako uzmemo u obzir koliko bacača šuplje defiluje ovom temom u zadnja dva-tri dana, logično bi bilo da PDPSFBiH po hitnom postupku usvoji proširenu listu zanimanja na kojoj će biti i bacač šuplje, pa da vam svima fino naplaćuju porez kao i svim ostalim radnicima. Predlažem i porez na prekovremeni rad.

Mislim, kad može ovlaživač drveta može vala i bacač šuplje.
sarajevo999999

#1025 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by sarajevo999999 »

Spominjete 8000 300000 120000 i ostale 000.Da vas pitam,koliko 000 glasova treba toj stranci da se kaze-uspjela je?
Locked