Za predane Životu

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
bizet

#1001 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:@bizet, u pravu si, al pusti ga ba, @fata je pjesnička duša, ne mogu oni bit' veseli :D

Nego, evo jedno kolo, za veseljenje i za relaksaciju. Zamislite Tiosava kako vozi traktor, a u prikolici sjedi Živkica, na ćurtama, oboje veseli, predvečerje, ljeto, zrikavci zriču :-D :lol:
ne znam ja za fatamorganu ali vidim da si nam ti u pjesnickom modu, a vidi vesel' si :D

idem staviti gulas da se krcka za veceru, oprati prozor na brzinu prije mraka, nesto cvijeca presaditi...ostatak dana je moj za odmor...ispecem kospe u rerni da imam sta grickati, caj od mente sa cimetom i medom i knjiga o prestanku pusenja....naci ce se i neke fine muzike vjerujem...ja se nadam ugodnoj veceri...samo da ne buljim u tv ili forum :)

i ko kaze da pjesnici ne mogu biti veseli? :x ...a suprotnih dokaza barem za na prste jedne ruke za nabrojati :lol:

aj, poz
fatamorgana

#1002 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

bizet wrote:@morgi, iako ti je ova pjesmica sa pozitivnim tekstom nekako je tugaljiva misa mu...slusas li ti sta veselije inace?

:wink:
bizet

#1003 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

fatamorgana wrote:
bizet wrote:@morgi, iako ti je ova pjesmica sa pozitivnim tekstom nekako je tugaljiva misa mu...slusas li ti sta veselije inace?

:) :thumbup:

Great Cornholio

#1004 Re: Za predane Životu

Post by Great Cornholio »

Treba pozitivno razmišljati, ali ne treba živjeti "u oblacima", treba objektivno sagledati situaciju i truditi se da je promjeniš nabolje, makar malo :)

Great Cornholio

#1005 Re: Za predane Životu

Ja zarazne pjesme :-) LA LA LA LA LA LA LA LA LAALA LA LA :lol:

Još jedna motivirajuća, za sve koji rade :D

Prijatan dan vam želim :)
bizet

#1006 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

dan Cornholio :) ...bjezanija....kasnim :oops: ...ne mnogo :D
Great Cornholio

#1007 Re: Za predane Životu

Pobjedismo, golom Svrake u sudijskoj nadoknadi.Teren je bio katastrofalan, bare po pola metra duboke, šutneš loptu svom snagom, ona se otkotrlja par metara.

Gledam ja tako tu utakmicu i razmišljam, analiziram nešto svašta ,ponekad se trznem kad neka šansa bude, i na kraju mi se nametne zaključak da je i život kao ovaj teren u Alžiru, i zbog toga je sreća, pored ostalih važnih faktora, faktor koji je u većini slučajeva presudan za uspjeh, uspjeh u svemu, ne samo u fudbalu.

Ne znam zašto vam ovo ispričah, ali ne može da škodi :)
bizet

#1008 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

sreca je sve Cornholio....sreca je sve...ili barem dobar dio bitnosti...:) (ne znam cemu smajli, valjda ono pozitivizam i tako to)
Great Cornholio

#1009 Re: Za predane Životu

bizet wrote:sreca je sve Cornholio....sreca je sve...ili barem dobar dio bitnosti...:) (ne znam cemu smajli, valjda ono pozitivizam i tako to)
Nije sve, al' bez nje ništa ne može.

Fakat se i ja ponekad zapitam što mi koristimo ove :) ko biva pozitivno ozbiljni, šta li :? :D

Evo i ostalih, malo se pretumbali :shock: :x :cry: :oops: 8-) :sad: :D :-D :) :( :roll: 8) :-? :? :evil: :cry: :?: :idea: :arrow: :| :zjev: :skoljka: :run: :thumbup: :skoljka: :bih: :lol: :lol:
Great Cornholio

#1010 Re: Za predane Životu

Ne treba čovjek sam sebe žaliti, ali ne treba puno ni zamjeriti onima koji to ponekad čine, jer, čini mi se, da i u povremenom prepuštanju tuzi ima neke mudrosti, "pročisti" to nekako čovjeka, šta li, možda ona katarza, što spominju oni neki pametni :-?

Nije vesela pjesma,al' vala rijetko kome je život takav, čovjeka frustrira to što ništa nije sigurno, al' opet, kao što se u pjesmi kaže, ima nešto sigurno, "Nebo je sigurno" :)

bizet

#1011 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

e moj Cornholio i tvoje misli lete prebzro sa teme na temu izgleda...izgleda da te ne mogu pratiti veceras :sad:

sad o sreci, sad o tuzi...recimo da su povezane u neki jing-jang pa ima smisla malo o jednom pa onda o drugom

ma sta je bilo malisa bolan...ko diro da ga bijem?!
Great Cornholio

#1012 Re: Za predane Životu

@bizet, ne smijem ja izgleda više utakmice gledati :-) :lol:

Šalim se, ma tako ja to ponekad puštam nasumice pjesme, pa onda malo "prelijećem" s emocije na emociju, da se koja ne ugasi, jer sve su emocije bitne, da nisu ne bi ih Bog stvorio :)

Nego, imam nešto završiti, na poslu zabušavao :oops: :D pa eto ako navrati @fata, ti ga poselami, i reci da je čak i mene uspio nasmijati 8-) :D onom tam šalom na "smrti" . Neko napisa " Bog sve zna" , a on doda " I komšiluk" :lol:

Evo još jedna, pozitivna, jest da ima par sposnih stihova, al' više je onih koji to nisu.

Laku noć :)
bizet

#1013 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

cuj zabusavo na poslu...hmmm, kao malo sam ljuta sad na tebe :shock:

ma zna fatamorgana da ti njega selamis redovno...ali ako naleti poselamim kako si trazio, nije problem

cuj zabusavo na poslu...ja jos uvijek ne mogu sebi doci...ne vjerujem, ti ne zabusavas :) :lol:

laku noc...od mene nijedna pjesmica veceras...nemam inspiraciju, sori...ma sta se ja sorikam obicnom zabusantu ccccc :razz: :lol: (moram te zezati malo, ali i dalje ti ne vjerujem da si zabusavao na poslu....odbijam da u to vjerujem)
fatamorgana

#1014 Re: Za predane Životu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
.... pa eto ako navrati @fata, ti ga poselami, i reci da je čak i mene uspio nasmijati 8-) :D onom tam šalom na "smrti" . Neko napisa " Bog sve zna" , a on doda " I komšiluk" :lol:
Great Cornholio

#1015 Re: Za predane Životu

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote:
.... pa eto ako navrati @fata, ti ga poselami, i reci da je čak i mene uspio nasmijati 8-) :D onom tam šalom na "smrti" . Neko napisa " Bog sve zna" , a on doda " I komšiluk" :lol:
Vajk migivaš :wink: Salko je najsmješniji, on vajk cirkuzi :D

@bizet, iako to ne bi trebalo biti tako, ni jedna sfera života života ne bi trebala ispaštati zbog neke druge,ništa ne bi trebalo biti najvažnije, sve bi trebalo biti važno, često se dešava, svima nama, da nas nešto toliko zaokupi, pa onda stvorimo probleme u nečemu drugom.
Valja se čovjek disciplinovati, pa naći vrijeme i mjesto za sve što je važno.
Eto, npr. ja, ja ujutro, prije posla, upalim kompjuter,pažnju mi odvuče svašta nešto,i često mi se zna desiti da zbog toga moram trčati na posao.
E pa neću to više raditi, obećavam sam sebi 8-) :)

Prijatan dan vam želim :)
bizet

#1016 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

druzba je druzba, a sluzba je sluzba
raoul duke

#1017 Re: Za predane Životu

Post by raoul duke »

Jesmo li se predali Životu :D
Great Cornholio

#1018 Re: Za predane Životu

raoul duke wrote:Jesmo li se predali Životu :D
Nema povlačenja, ni predaje, ukopali smo se, čekamo novi napad Života :D
Great Cornholio

#1019 Re: Za predane Životu

I šta kaže Roki " Nije fazon u tome koliko jako možeš udariti, nego u tome koiko jak udarac možeš primiti, ostati na nogama i nastaviti "borbu".

Lako je njemu bit heroj u filmu, tam' zaoprave ne udaraju :D
bizet

#1020 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

raoul duke wrote:Jesmo li se predali Životu :D
il' se zivot predao kad je upoznao nas
bizet

#1021 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:I šta kaže Roki " Nije fazon u tome koliko jako možeš udariti, nego u tome koiko jak udarac možeš primiti, ostati na nogama i nastaviti "borbu".

Lako je njemu bit heroj u filmu, tam' zaoprave ne udaraju :D
ne diraj mi Rocky-ja...kako ti sve fino i u sali, a sve preko ledja stvari koje mene inspirisu...Cornholio, od sad cu te zvati Corni :!:

hajde, reci vec jednom ko te bio...pocecu ja dizati tegove, nemas brige...za koju godinu ako budem vjezbala svakodnevno, a taj neko ne bude vjezbao uopste i jos bude puno papao visokokaloricnu hranu, pio alkohol i pusio, mozda imam i sanse da ga savladam :D ...u svakom slucaju zajedno smo jaci...a mozemo ga i udaviti pricom...mislim da bi nam to bila najbolja taktika :lol:
Great Cornholio

#1022 Re: Za predane Životu

Meni je otac rekao da puno pričam, i da zbog toga neću dobro proći u životu, a on što kaže il' je bilo, il' će biti :cry: :lol:

Vidiš, to ti je dobra ideja, to sa dizanjem tegova, zdravom ishranom i ne konzumiranjem raznoraznih "otrova".
Tako bi se trebao ponašati svako onaj ko je predan životu.

A ovo Korni mi zvuči ko malo gej, bolje nek ostane Cornholio :D
bizet

#1023 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:Meni je otac rekao da puno pričam, i da zbog toga neću dobro proći u životu, a on što kaže il' je bilo, il' će biti :cry: :lol:

Vidiš, to ti je dobra ideja, to sa dizanjem tegova, zdravom ishranom i ne konzumiranjem raznoraznih "otrova".
Tako bi se trebao ponašati svako onaj ko je predan životu.

A ovo Korni mi zvuči ko malo gej, bolje nek ostane Cornholio :D

znaci ćale je vidovit :)

eee treba zaraditi da te opet zovem po starom, ne moze to tako lako :razz: ...salim se...ih, pokvarih sad neizvjesnost :lol:

idem ja ubrzo poceti praviti neki kolac...ili hurmasice sa pekmezom ili sta drugo...vidjecu, zavisi od raspolozenja...a da sam za nikotinskog otrova, jesam brate, ne mogu lagati...no radije cu se pocastiti slatkom, a i ubiti vrijeme praveci :)

a sta je sa tvojim zdravim zivotom?
Great Cornholio

#1024 Re: Za predane Životu

bizet wrote:
znaci ćale je vidovit :)

eee treba zaraditi da te opet zovem po starom, ne moze to tako lako :razz: ...salim se...ih, pokvarih sad neizvjesnost :lol:

idem ja ubrzo poceti praviti neki kolac...ili hurmasice sa pekmezom ili sta drugo...vidjecu, zavisi od raspolozenja...a da sam za nikotinskog otrova, jesam brate, ne mogu lagati...no radije cu se pocastiti slatkom, a i ubiti vrijeme praveci :)

a sta je sa tvojim zdravim zivotom?
Ma kakav ba on, pametniji sam ja od njega,to znači da je bio uspješan u odgoju :)

Kakvu neizvjesnost, ne kontam :) ?

Predlažem ti da napraviš hurmašice s pekmezom, il' šta drugo :lol:

Pa eto ja se trudim da se zdravo hranim, ne pijem alkohol i ne pušim, malo sam tjelovježbu zapostavio u posljednje vrijeme, mali fudbal mi je omiljena rekreacija, al' ću se potruditi da se ponovo aktiviram i na tom polju.
bizet

#1025 Re: Za predane Životu

Post by bizet »

Great Cornholio wrote:
Ma kakav ba on, pametniji sam ja od njega,to znači da je bio uspješan u odgoju :)
znaci ćale je fora :)
Great Cornholio wrote:Kakvu neizvjesnost, ne kontam :) ?
pa neizvjesnost kako cu te zvati...mah, :lol:
Great Cornholio wrote:Predlažem ti da napraviš hurmašice s pekmezom, il' šta drugo :lol:
cemu je sudjeno to ce i biti...ili sto se nije trebalo desiti ni nece...jest fino zivotnu filozofiju po kolacima prosipati :)
Great Cornholio wrote:Pa eto ja se trudim da se zdravo hranim, ne pijem alkohol i ne pušim, malo sam tjelovježbu zapostavio u posljednje vrijeme, mali fudbal mi je omiljena rekreacija, al' ću se potruditi da se ponovo aktiviram i na tom polju.
hajde reci da barem citas knjige :D
Post Reply