BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrastov žižak

#1001 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

just principe wrote:vidimo srbi izgubili, hrvati losi, slovenci takodjer. Crnogorci ok. Mi solidni nismo ni navikli na vise. I kad neko rece da bi skup ovih igraca donio srebro na olimpijadi :-)
Pa u svake od tih repki fale glavni igrači. Bez obzira na to, logika ti nije dobra jer selekcija najboljih igrača iz svake te države je naravno puno bolja od zasebnih nacionalnih selekcija. Možda ne bi uzeli srebro na ovoj u Londonu, ali garantujem da bi na jednoj od iduće dvije uzeli. Jebi ti to, Španija bez Gasola i Navara je barem 40% slabija ekipa, Argentina prestarila, a zamjena ni na vidiku, Francuska također na zalasku, jedino Rusija što je u progresu, ali i od njih bi bili jači. Naravno govorimo o potencijalnoj Jugi - evo sad kad bi sastavili mogući roster, sigurno bi na papiru bili druga selekcija svijeta.

Koje li je Acino iznenađenje, možda četvrtina u kojoj primamo -20 poena :mrgreen:
cyprus

#1002 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Ma ja nešto ne vjerujem u pobjedu protiv Latvije :D :sad:
Mostarac1981

#1003 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mostarac1981 »

Koliko ekipa ide na EP?
Mračajski proto

#1004 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mračajski proto »

16, ja mislim.
Comrad

#1005 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Onu prvu tekmu smo ih mogli lagano otrest 15 razlike, nego ne znam koji je qrac bio nasima :D Ili prva tekma, mozda domaca publika, prevelika zelja...previse, ali previse zicera promasili, Latvijcima dopustali da sutaju trojke ko da su na treningu i to je to.

Ja mislim da je najbitnije da im se ne dopustaju sutevi za tri poena. Pritistnuti i zatvoriti trojku koliko god je moguce, jer u Skenderiji cim smo to uradili ovi su se odmah gubili. Ali previse puta su nas razvukli i imali cist sut, to se ne smije desavati. I plus ako mi budemo realizovali one glupe zicere kojih smo se u skenderiji nafulali mislim da je pobjeda itekako moguca...

:bih: :bih: :bih: :bih:
Mostarac1981

#1006 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mostarac1981 »

I jos me nesto zanima, sto ovako "malo" igraca imamo?
Jesu li povrede u pitanju ili sta?
Mračajski proto

#1007 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Povrede. Zbog istih u timu nema Naletelića i Bavčića. Što se ovog prvog tiče, izgleda da je povreda nešto ozbiljnija.
Comrad

#1008 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Takodjer i smjena generacije...Nema Bajramovića, Ikonića, Vasiljevića, Nešovića, Varde...
It_is_a_Leclerc

#1009 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Mostarac1981 wrote:Koliko ekipa ide na EP?
24. Već se kvalifikovalo, po raznim osnovama, osam selekcije. Iz kvalifikacija dalje idu, po prve dvije najbolje iz svake grupe, te 4 najbolje trećeplasirane ekipe. (šest je grupa).
Mostarac1981 wrote:I jos me nesto zanima, sto ovako "malo" igraca imamo?
Zato što se Aco odlučio potpuno renovirati ekipu, odnosno napraviti jednu reprezentativnu bazu za narednih 4-5 godina. Nema Bajramovića, Domercanta, Ikonića, Vasiljevića, Jazvina. Nešovića, Miloševića i drugih. Plus - imali smo problema sa povredama, pa nam nema - Gordića, Bavčića, Pašalića, Kuzmića, Brkića. Baš smo veliki peh imali.

Kad se oni vrate, i kad dobavimo još dva-tri igrača na kojima KS radi da igraju za nas, bit ćemo spremni za Sloveniju.
ultima_palabra

#1010 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

Jel se priključio Bavčić?
veella

#1011 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by veella »

Gdje ima prenos osim na BHT1???
El_comadante

#1012 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

It_is_a_Leclerc wrote:
24. Već se kvalifikovalo, po raznim osnovama, osam selekcije. Iz kvalifikacija dalje idu, po prve dvije najbolje iz svake grupe, te 4 najbolje trećeplasirane ekipe. (šest je grupa).
Zato što se Aco odlučio potpuno renovirati ekipu, odnosno napraviti jednu reprezentativnu bazu za narednih 4-5 godina. Nema Bajramovića, Domercanta, Ikonića, Vasiljevića, Jazvina. Nešovića, Miloševića i drugih. Plus - imali smo problema sa povredama, pa nam nema - Gordića, Bavčića, Pašalića, Kuzmića, Brkića. Baš smo veliki peh imali.

Kad se oni vrate, i kad dobavimo još dva-tri igrača na kojima KS radi da igraju za nas, bit ćemo spremni za Sloveniju.
pa za povrede je znao i ranije i možda je trebao barem ove kvalifikacije odraditi sa Bajramovićem i ostalim čisto radi širine klupe.
Mračajski proto

#1013 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

ultima_palabra wrote:Jel se priključio Bavčić?
Jeste. Spreman je za večeras.
shake69

#1014 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shake69 »

It_is_a_Leclerc wrote:

Jedina greska Ace, po meni je izostavljanje Bajramovica koji je upravo mogao Mirzu ponekad odmoriti jer igraju na istom mjestu u ekipi. Peh su nam odsustvo playmakera (Gordic i Naletilic), pa je hudi Wright po 40 minuta u igri. Tu se nesto moralo smisliti a i ne vjerujem da je Mitrovic bas beskoristan. Zasto ga nije gurnuo u vatru bar par minuta. Lahko je vratiti igraca ako vidis da se 'pogubio' i ne pruza sta od njega ocekujes.
Comrad

#1015 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Bavka je trebao biti tu da ulazi kad se Mirza umori. Ali je peh bio pa se i Bavka povrijedio gotovo na kraju priprema. Mislim da je tad vec bilo kasno zvati Bajramovica.

Takodjer, mislim da je Bajramovic spor za ovu igru kakvu sad igramo. Hvala mu za sve i ostalim kosarkasima koji su bili tu, ali vrijeme je za neke nove momke. :-D

:bih:
Bodkin

#1016 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

Tkd wrote:Padaju oni ako Bog da 10+ razlike.

Naša prva petorka je dosta jača od njihove, no, možda se neki i vrate prije nego je bilo očekivano. Treba realno pisati, rooster nam je , pogotovo prvi dosta jači u odnosu na njih. Samo smireno ući u utakmicu kao protiv Rumunije i to je to.

:bih:
ako dobijemo, dobijamo ne vise od 4-5 razlike
Altsa

#1017 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Altsa »

El_comadante wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

pa za povrede je znao i ranije i možda je trebao barem ove kvalifikacije odraditi sa Bajramovićem i ostalim čisto radi širine klupe.
mislim da ne bi bilo fer odigrati sa starim kvalifikacije i onda ih pred evropsko hladno nogirati...smjena generacija se morala uraditi a za to hadzic nije imao muda niti znanja...jedino sto je aco pogrijesio je sto nije zovnuo vise igraca bas zbog ovih povreda koje su nas pogodile...takoder mi nikad nece biti jasno kako selektori zovnu pojedine igrace u reprezentaciju a ti isti igraci ne odigraju ni sekunde na terenu ni na jednoj tekmi :? ...pa ako nije dobar ni za sekunde igre onda nije dobar ni za reprezentacije...cudi me da nije dao malo mitrovicu da igra...sto neko rece igra par minuta ako ne valja leti van...sretno veceras ali bit ce tesko ako budemo igrali prosjecno..samo najbolja igra vodi do pobjede
Mustang1

#1018 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Mustang1 »

Mislim da je danas kljucno zatvoriti im sut za 3 poena .. Onaj njihov blentavi .. I protiv Gruzije sam ih malo gledao u zadnjoj minuti dvije su stigli 12 razlike jer su ih Gruzijci malo popustili oni zabili par trica i izjednacili ... Eh sad hocemo li ih mi moci zatvoriti jer su i nama u prvoj utakmici zabijali svakakvih suteva sa trice
Comrad

#1019 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ma nije bas tako jednostavno ni ubaciti te momke. Jbg protiv Holandije ih je malo ubacio i evo gledam Naletelic, Avdibegovic, MItrovic ukupan sut 0% 0/10.

E sad isto tako reci pa zasto ih je onda zvao, jbg koga je mogao zovnuti. Nemamo bas neki izbor. I vidi da je covjek pratio igrace i radio sve nanovo, jer je 80% novih igraca.
Altsa

#1020 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Altsa »

Bubalo1 wrote:Mislim da je danas kljucno zatvoriti im sut za 3 poena .. Onaj njihov blentavi .. I protiv Gruzije sam ih malo gledao u zadnjoj minuti dvije su stigli 12 razlike jer su ih Gruzijci malo popustili oni zabili par trica i izjednacili ... Eh sad hocemo li ih mi moci zatvoriti jer su i nama u prvoj utakmici zabijali svakakvih suteva sa trice
tacno jer su na prosloj tekmi dali 13 trica od 30 pokusaja...ako ih tu zaustavimo ili daj boze da budu imali los pucacki dan onda smo na konju
jazzer

#1021 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by jazzer »

Altsa wrote:tacno jer su na prosloj tekmi dali 13 trica od 30 pokusaja...ako ih tu zaustavimo ili daj boze da budu imali los pucacki dan onda smo na konju
Ma bar im je 5 totalno nerezonskih suteva uslo, sa 8 metara. Istice napad dva puta a kreten sa zvukom sirene
pogodi :x . To se ne moze braniti. Ne vjerujem da mogu ponoviti onakvu sutersku noc, prvo sto nece (valjda :)
imati srece kao u prvoj utakmici a drugo pripremice ih Aco za kvalitetniju odbranu, siguran sam.

Moja prognoza da je da ce biti gusto ali se nadam pobjedi.
El_comadante

#1022 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

jazzer wrote:
Altsa wrote:tacno jer su na prosloj tekmi dali 13 trica od 30 pokusaja...ako ih tu zaustavimo ili daj boze da budu imali los pucacki dan onda smo na konju
Ma bar im je 5 totalno nerezonskih suteva uslo, sa 8 metara. Istice napad dva puta a kreten sa zvukom sirene
pogodi :x . To se ne moze braniti. Ne vjerujem da mogu ponoviti onakvu sutersku noc, prvo sto nece (valjda :)
imati srece kao u prvoj utakmici a drugo pripremice ih Aco za kvalitetniju odbranu, siguran sam.

Moja prognoza da je da ce biti gusto ali se nadam pobjedi.
ma protiv nas sviju proćepi i sviju krene šut. Madjarska, Finska, sada Latvija i Gruzija... i u drugim sportovima baš svoj dan imaju protiv nas tako da---
Comrad

#1023 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Jesu pogodili neke nevjerovatne suteve, ali to je normalno za jednu utakmicu, uostalom i mi smo.

Poenta je da su pogodili vise otvorenih, cistih suteva. Jedno 7-8 trica su dali cisto, odigraju akciju, igrac sam ostane i puf trojka. Potrci nasa odbrana da stigne, ali gotovo je kad se ovaj namjesti. To samo sprijeciti, odnosno umanjiti...ne smije se vise desavati da nas onako ko jufku razvlace.
miki.ba

#1024 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by miki.ba »

Poderat cemo ih, samo je bitno da su pasoši na okupu. :bih: :bih: :bih: :bih:
Hibridni_Otučak

#1025 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Hibridni_Otučak »

miki.ba wrote:Poderat cemo ih, samo je bitno da su pasoši na okupu. :bih: :bih: :bih: :bih:
Sad ce bit Aco izgubio autobus sa igracima.. :D
Nadam se pobjedi :bih: :bih:
Locked