BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Arteta
#1001 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Doci ce puno ljudi i izvan Zenice, svi hoce da vide Udinese.
-
Djubre_
#1002 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Da ce prazne tribine biti, nece. Da ce biti pune, nece. Ko ce doci gledati jedne i druge, ja stvarno ne znam. Ja sam iz zenice, i nikad ne bih otisao da podrzim takav jedan klub. U ovom slucaju,ni udinese. Jer bih samo popunio jedno mjesto na takvoj utakmici.omega369 wrote:iskreno ocekujem da ce zenicka publika ostati dosljedna i udinese ispratiti sa praznim tirbinama. djeneral neka kesu puni tamo gdje je i do sada naucio
Oni koji ce doci dati podrsku, barem ja tako mislim. Su gradjani sirokog, kojih je vrlo malo. I mozda par komsija rodbine i prijatelja iz nekog slicnog hr mjesta u bih.
I.mozda par penzionera iz zenice.. kojima je svejedno ko igra..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
oglo
#1003 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
spinujete stavri, nije stvar emisija ili tekstova,jednostavno iz sirokog ili mostara ilii herecegovine dolaze vijesti koje kako kome odgovaraju,u vecini predstavljeni kao ekstremisti i oni losi,a mi ovdje smo ti dobri.Ne znam ni jedu utkamicu da nije prosla bez vrijednja njih,iste stavri se desavaju i kod njih.Ali oni su ti kojei na kraju budu losi,a mi ovdje dobri.Evo ti procitaj komentare ka naslovnici vezano za utakmicu siroki udinese,sve ce ti bit jasno
ja cu ih podrzat protiv udinezea,a vi talijani bujrum napunite stadion.Ocito ovu drzavu svi gledaju kako njima odgovora,a da je jedni je hoce kao unitranu gdje ce voditi glavnu rijec o svemu i odlucivat kako njima odgovora bez obzira na druge,drugi hoce svoj dio de drzave i da se i njih nesto pita,a treci imaju svoj dio i hcoe odcjepljenje. Kroz ovo se gleda i sport i ekonomija i sve u ovoj drzavi.Dok se to ne promjeni i svi ne odustanu od 100 % svojih ideja ,nema napredka i od toga nemozemo pobjeci
ja cu ih podrzat protiv udinezea,a vi talijani bujrum napunite stadion.Ocito ovu drzavu svi gledaju kako njima odgovora,a da je jedni je hoce kao unitranu gdje ce voditi glavnu rijec o svemu i odlucivat kako njima odgovora bez obzira na druge,drugi hoce svoj dio de drzave i da se i njih nesto pita,a treci imaju svoj dio i hcoe odcjepljenje. Kroz ovo se gleda i sport i ekonomija i sve u ovoj drzavi.Dok se to ne promjeni i svi ne odustanu od 100 % svojih ideja ,nema napredka i od toga nemozemo pobjeci
Last edited by oglo on 26/07/2013 12:10, edited 1 time in total.
- tm-maglaj
#1004 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Široki, voljeli ga mi ili ne, je jedini bh klub koji je i dalje u evropi.. samim time zaslužuje trenutno više medijske pažnje od ostalih naših klubova koji su ipak nanijeli sramotu "ugledu" bh. fudbala ove godine ( vidi pod F.K. Sarajevo)
A u našu zemlju će prvi put nakon Newcastla i Malage doći ekipa iz liga petice, što bio ogroman uspjeh i za sve veće timove od Širokog.. ja im čestitam i želim puno sreće u Evropi u predstavljanju
..
A u našu zemlju će prvi put nakon Newcastla i Malage doći ekipa iz liga petice, što bio ogroman uspjeh i za sve veće timove od Širokog.. ja im čestitam i želim puno sreće u Evropi u predstavljanju
-
vryzas
#1005 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
north wrote:Mene zanimaju samo dobre vijesti, kao recimo ovo, može i na ppvryzas wrote:EselamAlejk wrote:Idi bolan na proteste po Atini, pusti se šupljih informacija na oba podforuma, smaraš i svoje a boga mi i nas.
![]()
vatra a? Imas pravo na jednu exluzivu po izboru iz rubrike juce, danas, sutra...interesuje li te mozda visina duga pojedinacno po svakom potrazivanju, mozda naredno igracko pojacanje, ili eventualno neki podatak iz blize/dalje proslosti tipa na koju utakmicu zamalo niste otputovali?
![]()
Samo pitaj...da se sve saznati
Bice @north, polako samo...trenutno je vanredna situacija, a jasno ti je i zbog cega. Puno je razlicitih misljenja, svako sad vuce na svoju stranu, dosta kontradiktornosti u izjavama itd. Neki krive Husrefa, drugi ga brane, treci su realni glede limitiranog igrackog kadra...
Javim kad bude nesto konkretno
- Charuga
- Globalni moderator
#1006 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Dobro, objasnio si sto ti je bilo na dusi i nemoj vise o tome, vratimo se temi a manimo se politike.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1007 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ako nam je normalano ocekivati da se fudbaler Širokog odluci igrati za BiH, onda nam mora normala biti i navijati za Široki protiv Udinese-a. Simple as that
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1008 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sreća ima ovih Zeničana, pa je ipak malo lakše, al` još uvijekoglo wrote:nikako sto mi je zao,oept neopravdano(a uticaj zenickih kanala kojih nema,i zenickih medija kojih nema ) u sustini je nebitan jer je i sama zenica donkele zapostavljena,aaherecegovsci pogotovo.I tek kad dignu glas onda su rusioci sevega i oni tamoPlavih_11 wrote:Kako su medijski podrzani na zenickim portalima i TV kanalima? Prica li se o njima i njihovim uspjesima? Cisto informativno ...oglo wrote:siroki da dolazi iz sarajeva i ima lobi u okvirima BIh ko sarajevski klubovi niko ih ne bi mogao za rep uhvatiti.
I opet svaka cast da dolaze iz sredine koja je manja od solitera na grbavici. Ali navikli smo na pdojecnjivanje i omalovazavanje njihov rada.I dovodu jedini pravu fudbalsku ekipu nakon puno godina u ovu crikus drzavu i niko nist.,tako i kosarkaski klub je medijski ne zastupljen ne opravdano jer ,odakle dolaze i nose se s puno mocnijim lobjima, finasijskim ekipama.,
ali znamo ko konce vuce na drzavnim emiterima,savezu ii centrima moci u federaciji da se ne lazemo. I ne trebas se ti nac uvrijedjno jer si iz sarajeva ovo je daleko od nas obicnog svijeta.
a u Zenici ako budu igrali opet vecin akoja bude na stadionu ce navijati za talijane (kao u inat njima,oni tamo,listicani.u**** i to) cobanija ko i kod vas
- ultima_palabra
#1009 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Navijanje je subjektivna kategorija... ja ne mogu sebe natjerati da navijam za Sarajevo u Evropi, a kamoli za EDIT: J.bem ga ja, manite se vise ovakvih pridjeva.Slo Burner wrote:Ako nam je normalano ocekivati da se fudbaler Širokog odluci igrati za BiH, onda nam mora normala biti i navijati za Široki protiv Udinese-a. Simple as that
- omega369
#1010 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
samo zamjeni tezu i sve je okSlo Burner wrote:Ako nam je normalano ocekivati da se fudbaler Širokog odluci igrati za BiH, onda nam mora normala biti i navijati za Široki protiv Udinese-a. Simple as that
moze li? sta mislis? ja ne bih rekao
- ellaxaz
#1012 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
"FederBet prijavio tri utakmice iz Evropske Lige koje su pod sumnjom o namještanju. Riječ je o ekipama iz Moldavije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Madarske i Georgije"
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/f ... 7195955.ab
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/f ... 7195955.ab
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1013 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
ultima_palabra wrote:Navijanje je subjektivna kategorija... ja ne mogu sebe natjerati da navijam za Sarajevo u Evropi, a kamoli za EDIT: J.bem ga ja, manite se vise ovakvih pridjeva.Slo Burner wrote:Ako nam je normalano ocekivati da se fudbaler Širokog odluci igrati za BiH, onda nam mora normala biti i navijati za Široki protiv Udinese-a. Simple as that
Priznaj da si ebo mater Melunovicu kad mu onaj sinoc odbrani, priznaj!
-
Mokes
#1014 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Prvak Albanije je ucinio ono sto prvak BiH bezuspjesno pokusava evo vec treci put, a to je proci u 3. pretkolo LP.
I da, danas je tacno godina od najvece poslijeratne pobjede nekog bh. kluba u Evropi https://www.youtube.com/watch?v=X-Bq7-RHOrY
Nama trebaju ovakvi igraci koji znaju i koji ce se boriti za klub
I da, danas je tacno godina od najvece poslijeratne pobjede nekog bh. kluba u Evropi https://www.youtube.com/watch?v=X-Bq7-RHOrY
Nama trebaju ovakvi igraci koji znaju i koji ce se boriti za klub
-
vryzas
#1015 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Slo Burner wrote:Ako nam je normalano ocekivati da se fudbaler Širokog odluci igrati za BiH, onda nam mora normala biti i navijati za Široki protiv Udinese-a. Simple as that
Jbg. mnogi nisu u stanju da razdvoje neke stvari. U isti kos svrstavaju navijace od kojih su neki fasisti, sistem finansiranja koji je blago receno kriminalan zbog izbjegavanja placanja poreza sirom Hercegovine, "udaranja reketa" raznim privatnicima, a sve u sprezi sa vladajucom strukturom na tom podrucju, igrace na terenu&strucni stab i eventualno neke ljude iz NK Siroki.
Kad spomenu reprezentativce...kad se sjetim samo ljudi koji su igrali za BiH srcem i dusom u raznim sportovima, a sa druge strane slika u kojim sredinama su zaradjivali za hljeb
- Herr Flick
#1016 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sta bi trebao Utrecht da uradi??Pa oni ispali od jos gorih amatera iz Luksemburga..Previse navijaci Sarajeva drame,bilo pa proslo 
-
oglo
#1017 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
kad o tome pricas onda siroki jedini postuje ovu drzavu jer placa porez i sve ostalo i nemaju duga ko ostali,ako na tu stranu vcues pricu.
-
eroslav
#1018 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
bem mu miša, danas se skoro sa svima slažem..neće na dobro izaći!oglo wrote:spinujete stavri, nije stvar emisija ili tekstova,jednostavno iz sirokog ili mostara ilii herecegovine dolaze vijesti koje kako kome odgovaraju,u vecini predstavljeni kao ekstremisti i oni losi,a mi ovdje smo ti dobri.Ne znam ni jedu utkamicu da nije prosla bez vrijednja njih,iste stavri se desavaju i kod njih.Ali oni su ti kojei na kraju budu losi,a mi ovdje dobri.Evo ti procitaj komentare ka naslovnici vezano za utakmicu siroki udinese,sve ce ti bit jasno
-
vryzas
#1019 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
oglo wrote:kad o tome pricas onda siroki jedini postuje ovu drzavu jer placa porez i sve ostalo i nemaju duga ko ostali,ako na tu stranu vcues pricu.
Naravno da placa...poenta je ko ne placa, a daje pare klubu
- art vandeley
#1020 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Anorthosisa koji je igrao Champ. League, od 3:0, poraz i ispadanje 4:0 , GefleHerr Flick wrote:Sta bi trebao Utrecht da uradi??Pa oni ispali od jos gorih amatera iz Luksemburga..Previse navijaci Sarajeva drame,bilo pa proslo
Bogme i Sparta iz Praga kao i Sturm (isto igr˙o CL)
Problem je sto kod nas ne postoji ono sto je skoro svugdje prisutno:
-Pomladjivanje i stvaranje...
-Na pravom smo putu, bit cemo bolji...
-Trebamo biti strpljivi...
-
palermo
#1021 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
da dolazi iz sarajeva već bi ispao, nažalost.oglo wrote:siroki da dolazi iz sarajeva
I tu negdje treba tražiti i probleme, nije slučajno što je KK Bosna na ovim granama, nije slučajno što je RK Bosna upala u bh rukometni prosjek, i nije slučajno što i Sarajevo i Željo ispadaju redovno u prvim evropskimkolima. Ja stvarno kao čovjek koji ne živi u Sarajevu, niti navijam za ijedan od ovih klubova, ne znam gdje je tu problem. Mogu samo nagađati, refleksija općeg stanja u Sarajevu,suviše riba a more malo ( menadžerskih), nepostojanje pravih lidera, mahalski menatlitet itd....
Naravno, vi možete sada reći da su Željo i Sarajevo prvi i drugi na tabeli, jesu, ali zar bi negdje drugo trebali biti,armije navijača stoje iza njih, kako god okreneš najlakše im je do para doći, imaju infrastrukturu......problem je što oni su reper bh fudbala, oni uspostavljaju kriterije kvalitete, i nažalost iz godine u godinu ti kriteriji postaju sve niži. Izvlačenje na to liga nam je slaba jer potpuno pogrešno, ona je slaba prevashodno zbog želje i Sarajeva, a ne zbog Viteza ili GOŠK-a (kako se ovdje da često pročitati). Sreća je što se ovdje ipak radi o fudbalu, pa visoka poltika zbog sebe ne može dozvoliti totalno srozavanje ovih klubova, u suprotnom nisam daleko od mišljenja da im i sudbioa KK Bosna ne bi bila budućnost. Dobro, neko mi može zamejriti da sam vodje izjednačio Željo i Sarajevo, jeste Željo je u ovom trenutku korak ispred, ali opet ni on ne postavlja nove više kriterije, kao što sam se ja nadao još prije dvije godine.
I samo još nešto onako fudbalski ( kad sam se već raspisao
I...još, pročitah na kliksu, da je raskinut ugovor sa Melunovićem, ja tog Melunovića niti sam gledao, niti znam šta o njemu (osim ovih par evropskih utakmica) ali na ovaj način ponašati se prema nekome je baš nekako.......cipelariti čovjeka dok je na podu je nekako baš nedostojno renomea Sarajeva. Moglo ga se staviti na klupi,prebaciti u drugi tim, pričekati par kola pa onda raskinuti ugovor....ovako, ostao sam bez riječi
-
El_comadante
#1022 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
po koeficijentu za uefina takmicenja smo prestigli fince a nas moldavci tako da smo na istoj poziciji. jedina promjena moze doci da nas kazahstan prestigne zavisno od toga sta ce uraditi njihovi prestavnici a ima ih dva Aktobe i Sahtar u lp.
-
EdinŠopović
#1023 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma u strahu su velike oči. Navijači traže akciju, a lakše je otjerati Melunovića nego Musemića. Iako je više kriv drugi, nego prvi.palermo wrote:
I samo još nešto onako fudbalski ( kad sam se već raspisao) , ja sam Husrefa gledao kao igrača, mislim da sam 60 posto utakmica one godine kada je Sarajevo bilo prvak bivše juge gledao,kada slušaš Husrefa, ne možeš da ga ne voliš,vidiš da on živi ovaj posao......ali nakon deset godina trenerskog rada i nikakvog pomaka u kvaliteti njegovog trenerskog rada, mislim da bi Sarajevo moralo da traži neka nova rješenja. I to izvan paradigme koja traje već toliko godina.
I...još, pročitah na kliksu, da je raskinut ugovor sa Melunovićem, ja tog Melunovića niti sam gledao, niti znam šta o njemu (osim ovih par evropskih utakmica) ali na ovaj način ponašati se prema nekome je baš nekako.......cipelariti čovjeka dok je na podu je nekako baš nedostojno renomea Sarajeva. Moglo ga se staviti na klupi,prebaciti u drugi tim, pričekati par kola pa onda raskinuti ugovor....ovako, ostao sam bez riječi
- JThomas
#1024 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
a musemića lakše nego komplet upravu. a i komplet upravu je lakše otjerati nego se zapitati - vole li možda pitari da im se pričaju šarene laže i uljepšava istina?
-
vryzas
#1025 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
JThomas wrote:a musemića lakše nego komplet upravu. a i komplet upravu je lakše otjerati nego se zapitati - vole li možda pitari da im se pričaju šarene laže i uljepšava istina?
Dilema dana, sedmice, mjeseca, godine...jos malo pa decenije