Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
-
caros
#101 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Pa to za samofinansirajuće je isto i na ekonomiji npr., ne sumnjam da je isto i na svim ostalim, njima su jedino pare bitne.
-
DJadi
#102 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Jel bolje biti najbolji student na zurnalistici ili biti neki prosjek negdje drugo ? Skolovan novinar i novinar koji pise nako su nebo i zemlja. Ja znam ljude koji su upisali bas FPN da bi odsocili od "mase" doduse nekim ni to ne krene za rukom-maggie- wrote:Ako si išao u neku jaku gimnaziju, šteta bi bilo da upišeš FPN. Ja sam htjela upisati žurnalistiku, al' onda me ljudi odgovorište, i sad kad realno sagledam stvari, novinar danas može biti haman svako. Pa eto većina voditelja (a ja sam htjela biti voditeljica) ni nemaju završen fakultet potreban za njihovu struku. Ako ti se ide na fax, samo da nešto studiraš, onda upiši. Uvijek je bolje nešto studirati nego ne studirati ništa. Iako svi govore da je FPN najlakši fakultet, sve zavisi od osobe do osobe. Neko je stvoren samo za matematiku, neko samo za pisanje, nego samo za ovo, neko za ono... A uostalom, svi imamo svoju nafaku, niko ti ne garantuje da ćeš imati posao i ako završiš neki jači fakultet.
Sretno!
I usput nevezano za tvoj post a vidim da se pita nema prijemnog sigurno.
-
Ineedamiracle
#103 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
DJadi wrote:Ja sam treca godina na socijalnom radu od 300 na prvoj godini sad ima oko 100( sto redovnih, sto obnove, sto kolizije) negdje oko 60-70 ce odprilike zavrsiti. Toliko o tome da se moze pasti samo sa stepenica. FPN nije ETF normalno. Ja da sam volio brojeve, matematiku da sam osjecao potrebu da budem inzenjer upisao bi ETF ali eto ja sam lud pa mislim da je mogu sutra pomoci ljudima pa sam ovo upisao. Inace prvo sam isao na psihologiju ali nisam polozio Bosanskisto se vidi i po mom post da mi ne ide najbolje ali sad sam sretan sto sam zavrsio na socijalnom radu.
Ono sto unistava reputaciju FPN-a je sto primaju sve i svasta ja kad nisam upo u redovne samo sam se prebacio na samofinansirajuce i primljen sam tako je svako mogao. I tako prime neke bolide sto "idu" na FPN a vise sjede po kafama nesto prepisu i poloze nesto realno znam da takvih ima i na ETF-u sam jedno 90% manje nego na FPN-u jer tamo ne primaju svakog.
Sada kako je novi dekan moras molbu pisat da te prebace na samofinansirajuce ali isto ti dojde. Od ove godine ce sve sto ne bude primljeno ici na DL (tako sam cuo da se prica) AKo nekog nesto zanima sto se tice socijalnog rada nek pita
Šta je to DL?
- Atridij
#104 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Meni su svajetovali da ga izbjegavam kao kugu.
-
caros
#105 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
"Distance learning"
-
Ineedamiracle
#106 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ahaa..: )caros wrote:"Distance learning"
- skafiskafsnjak
#107 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
reci im da su glupi i ograniceniAtridij wrote:Meni su svajetovali da ga izbjegavam kao kugu.
-
Ineedamiracle
#108 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Još nešto da vas pitam
Znal iko da li, i na kojem fakultetu, primaju ovjerene kopije svjedodžbi? (Da ja ipak predam na još jedan ) 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#109 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
pa to se ne može baš zbog toga 
- addem
#110 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Jel se moze raditi na bausteli kad zavrsis ovaj fakultet. Zna li neko nekoga da je posao u struci dobio?
- Truba
#111 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
moji svi prijatelji rade po medijima ili PR po dobrim firmama... (od državnih do privatnih)
problem su generacije poslije 2005 što su dipl.
mislim da je za njih manje mjesta + recesija koja je pomela toliko firmi
-
Ineedamiracle
#112 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Black swan wrote:pa to se ne može baš zbog toga
E jooj... : D
- _Reds_
#113 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Black swan wrote:moji svi prijatelji rade po medijima ili PR po dobrim firmama... (od državnih do privatnih)
Jesu ovo price, od tetke, rodica, pa njena rodica.
-
furfru
#114 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Smatram da je današnje vrijeme gdje prevladava tolika srdzba za pustošenjem i korupcijom važno imati diplomu,ma kakva god da ona bila.To pišem iz razloga što nam je držva totalno neuređena i nesigurna za sve nas,tako da je dobro imati i ono nešto malo što će te nekada dignuti i izdvojiti od mase.Cjelokupno to opisuje naš mentalitet, da ima 1000 t kompota svi bi navalili na njega a to je ista stvar i sa diplomama.Više se i ne gleda šta je tko završio,na takve smo stvari spali.A i oni koji završe jake fakultete sa uloženim,velikim trudom- danas sutra propadnu.Jednostavno je sve relativno..
Dok se zemlja ne stabilizira i dovede se do čina uređenja i glavnih sektora koji su bitni,ne možemo se međusobno razlikovati osobito što se tiče fakulteta
Imati svoju diplomu (prepisivnjem,novcem itd) za vrijeme recesije je vrlo važno
Ja planiram upisati FPN-smjer Socijalni rad .. ne sputava me ništa i ne dotiču me ovi komentari,danas svako može da zbori i nadglašava svoje mišljenje.Ako je nekom stalo da se raspita,nek se raspita od pravih ljudi koji znaju prave odgovre.A i oni koji visoko lete nisko padaju(koji vole mašinerije,matematiku neka izvole)!
Nego imam pitanje u vezi socijalnog rada.. Mora li se biti baš redovan na predavanjima i postoji li opcija polaganja preko interneta(zbog daljine) i koje uslove trebaš imati za takvo što?
Dok se zemlja ne stabilizira i dovede se do čina uređenja i glavnih sektora koji su bitni,ne možemo se međusobno razlikovati osobito što se tiče fakulteta
Ja planiram upisati FPN-smjer Socijalni rad .. ne sputava me ništa i ne dotiču me ovi komentari,danas svako može da zbori i nadglašava svoje mišljenje.Ako je nekom stalo da se raspita,nek se raspita od pravih ljudi koji znaju prave odgovre.A i oni koji visoko lete nisko padaju(koji vole mašinerije,matematiku neka izvole)!
Nego imam pitanje u vezi socijalnog rada.. Mora li se biti baš redovan na predavanjima i postoji li opcija polaganja preko interneta(zbog daljine) i koje uslove trebaš imati za takvo što?
-
Ineedamiracle
#115 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
furfru wrote:Smatram da je današnje vrijeme gdje prevladava tolika srdzba za pustošenjem i korupcijom važno imati diplomu,ma kakva god da ona bila.To pišem iz razloga što nam je držva totalno neuređena i nesigurna za sve nas,tako da je dobro imati i ono nešto malo što će te nekada dignuti i izdvojiti od mase.Cjelokupno to opisuje naš mentalitet, da ima 1000 t kompota svi bi navalili na njega a to je ista stvar i sa diplomama.Više se i ne gleda šta je tko završio,na takve smo stvari spali.A i oni koji završe jake fakultete sa uloženim,velikim trudom- danas sutra propadnu.Jednostavno je sve relativno..
Dok se zemlja ne stabilizira i dovede se do čina uređenja i glavnih sektora koji su bitni,ne možemo se međusobno razlikovati osobito što se tiče fakulteta![]()
Mudro zboriš..
Ja sad' kad sam se upisala, bilo je od ponudjenih i DL..tako da valjda moze
-
furfru
#116 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Ja ću se u četvrtak upisat, iako je predzadnji dan nadam se da ne igra veliku ulogu
))I čula sam da nema prijemnog ispita..
Sve sreća pa su rezultati 9.juna, ne kasne s tim.Znači ima DL,morat ću se to bolje raspitati kada se budem upisivala.
Tenk ju
Sve sreća pa su rezultati 9.juna, ne kasne s tim.Znači ima DL,morat ću se to bolje raspitati kada se budem upisivala.
Tenk ju
- Truba
#117 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
ne kontam što želite reći_Reds_ wrote:Black swan wrote:moji svi prijatelji rade po medijima ili PR po dobrim firmama... (od državnih do privatnih)
Jesu ovo price, od tetke, rodica, pa njena rodica.
imam imena i prezimena kolega iz moje generacije i znam tačno gdje rade...
centrotrans
rad
MVP
federalni parlament
razne općine
predstavništva firmi i Firmi
nevladin sektor
jedna je radila čak i u naftnoj kompaniji
neki rade ko profe maternjeg jezika
2-3 se nije snašlo i rade u office shoes ili reebok prodavaonicama
-
Ineedamiracle
#118 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Meni su rekli da ce rezultati biti 4. Julafurfru wrote:Ja ću se u četvrtak upisat, iako je predzadnji dan nadam se da ne igra veliku ulogu))I čula sam da nema prijemnog ispita..
Tenk ju
- Truba
#119 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
gledam ove postdipl studije i odmah me stomak zaboli
pa iz istih knjiga sam ja učio ispite prije 12 godina
pa jesu li išta mogli olakšati i promijeniti u tih 12 godina
makar dopunjeno izdanje knjige s ispravljenim greškama
kad čujem ime maršal mekluan odmah dobijem dijareju
a u silabusu opet greške
daj prakse daj konkretnog posla iz redakcije
uredničkog zanata
šta me gabri za kameru obskuru
i zašto mađarska ima ratnu mornaricu a nema more
najmoćnije je kad vidim knjige "za učit" iz 1988.
i to "domaće" ko da gledam da su iste kopije u opticaju
ovo je gore od diplomiranja na sovjetskoj firmi
"upoznati studenta s tehnologijom koja služi za prijenos podataka na daljinu"
ovo ko u filmu s radnjom u sedamdesetim Almost famous kad onaj lik objašnjava drugom liku kako se na tržištu pojavila FAX MAŠINA
woow
a tek predmet ZAKON O RADU MEDIJA
knjiga iz 2002. i 1988
pa to je zastarjelo
odo se kupat
pa iz istih knjiga sam ja učio ispite prije 12 godina
pa jesu li išta mogli olakšati i promijeniti u tih 12 godina
makar dopunjeno izdanje knjige s ispravljenim greškama
kad čujem ime maršal mekluan odmah dobijem dijareju
a u silabusu opet greške
daj prakse daj konkretnog posla iz redakcije
uredničkog zanata
šta me gabri za kameru obskuru
najmoćnije je kad vidim knjige "za učit" iz 1988.
ovo je gore od diplomiranja na sovjetskoj firmi
"upoznati studenta s tehnologijom koja služi za prijenos podataka na daljinu"
ovo ko u filmu s radnjom u sedamdesetim Almost famous kad onaj lik objašnjava drugom liku kako se na tržištu pojavila FAX MAŠINA
woow
a tek predmet ZAKON O RADU MEDIJA
knjiga iz 2002. i 1988
pa to je zastarjelo
odo se kupat
-
furfru
#120 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Kada si se upisivala jesu ti dali ovaj zahtjev da popuniš http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/wp-content ... us-FPN.pdf ili si morala to sama kopirati pa ispunit i predati njima ?Ineedamiracle wrote:Meni su rekli da ce rezultati biti 4. Julafurfru wrote:Ja ću se u četvrtak upisat, iako je predzadnji dan nadam se da ne igra veliku ulogu))I čula sam da nema prijemnog ispita..
Tenk ju
-
viktorkiss
#121 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
Imal itko da hoce ili je upisao 1godinu sigurnost i mirovni studij
hvala
-
Ineedamiracle
#122 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
furfru wrote:Kada si se upisivala jesu ti dali ovaj zahtjev da popuniš http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/wp-content ... us-FPN.pdf ili si morala to sama kopirati pa ispunit i predati njima ?Ineedamiracle wrote:Meni su rekli da ce rezultati biti 4. Julafurfru wrote:Ja ću se u četvrtak upisat, iako je predzadnji dan nadam se da ne igra veliku ulogu))I čula sam da nema prijemnog ispita..
Tenk ju
Oni su mi dali
- Klavikula
#123 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
htio bih pitati na koje pozicije se moze zaposliti magistar sigurnosti?
hvala
hvala
- Truba
#124 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
zavisi kakve si sreće i bekgraunda
- Klavikula
#125 Re: Fakultet Političkih nauka, Sarajevo
mislim da ako je to lose i sam znam odgovorBlack swan wrote:zavisi kakve si sreće i bekgraunda