BOSNA MOZE BOLJE... PROMJENE !! POSTOJI RJESENJE !!
-
Meyra
"Knjiga uglavnom tretira lopovluke politickog rukovodstva Republike Srpske"
Neko ko je OSUDJEN od Svjetskog suda , nije vjerodostojan pa ma ocemu on pisao, nitii o ovome gore navedenom a ponajmanje o Aliji Izetbegovic.
Ja samo mislim na ugled ovog Foruma!
Sve dokaze , radilo se Tu o jednoj ili drugoj strani treba traziti kod VJERODOSTOJNIH LJUDI, to jest u izjavama vjerodostojnih ljudi.
Nisam ja "mutljava" a i da jesam ne bi bilo vazno JER TO ZNA I BUDALA
da Kriminalci ne mogu svjedociti.
Meyra
Neko ko je OSUDJEN od Svjetskog suda , nije vjerodostojan pa ma ocemu on pisao, nitii o ovome gore navedenom a ponajmanje o Aliji Izetbegovic.
Sve dokaze , radilo se Tu o jednoj ili drugoj strani treba traziti kod VJERODOSTOJNIH LJUDI, to jest u izjavama vjerodostojnih ljudi.
Meyra
- Fair Life
Rjesenje: "Cessante causa, cessat effectus".margareta wrote:F.L.
Mozes li ti sa svoga stanovista ponuditi eventualno moguce rjesenje?
Postoje ljudi "na pozicijama" debelo placeni da iznalaze optimalna rjesenja za dobrobit BiH.
Radije volontiram u humanitarnim organizacijama.
Sve sto napisem je "bona fide", a to sto drugi tumace moju muziku onako kako je prikladna njihovim usima - do njih je.
Last edited by Fair Life on 23/01/2005 12:43, edited 1 time in total.
-
verbal
Ja bih rekao da je problem to sto cim neko kaze nesto protiv Alije Izetbegovica i SDA, odmah prestaje biti vjerodostojanMeyra wrote:
Gdje si ti pravo izucavala? Kod hodze?Meyra wrote: Nisam ja "mutljava" a i da jesam ne bi bilo vazno JER TO ZNA I BUDALA
Meyra
- Fair Life
Saepe fit ut aliorum vitia facilius videamus quam propria.Meyra wrote:...Neko ko je OSUDJEN od Svjetskog suda , nije vjerodostojan pa ma ocemu on pisao, nitii o ovome gore navedenom a ponajmanje o Aliji Izetbegovic.
POcela si pisati prije dva-tri dana i za divno cudo vec ti je na srcu ugled ovog foruma ?Meyra wrote:Ja samo mislim na ugled ovog Foruma!
Ovaj forum je "bonum publicum", iliti 'javno dobro', pa kao takav i meni je na dusi.
Vec sam napisao "neka se cuje i druga strana".Meyra wrote:Sve dokaze , radilo se Tu o jednoj ili drugoj strani treba traziti kod VJERODOSTOJNIH LJUDI, to jest u izjavama vjerodostojnih ljudi.
Najbolje ti znas sta si. Ja nisam ni napisao da si "mutljava", jer nemam pojma sta bi taj termin trebao znaciti.Meyra wrote:Nisam ja "mutljava" a i da jesam ne bi bilo vazno JER TO ZNA I BUDALA
To sto znaju budale - lako je znati. Crede experto !
Koliko se sjecam napisao sam "mutava" , sto bi u slobodnom prevodu znacilo "pravis se Englez". Moj zakljucak je izvucen iz ovog tvog citata ispod u kojem tvrdis da kao "nemas pojma", blago receno o nicemu, a iza toga tvdis da "Sve dokaze , radilo se Tu o jednoj ili drugoj strani treba traziti kod VJERODOSTOJNIH LJUDI, to jest u izjavama vjerodostojnih ljudi."
Meyra wrote:A ima li u Bosni i onih drugih?
Mislim Stranaka koje nisu nacionalne?
Pita Meyra, koja bi rado ucestvovala u Diskusiji ali ne zna, a ne voli da pise o onome sto ne zna.
M.
Last edited by Fair Life on 23/01/2005 13:44, edited 2 times in total.
-
margareta
Meyra nije upitna zakonita vjerodostojnost , nego naprotiv, sve sto je napisano bez presije svakoj 'budali' je jasno da sadrzi vise vjerodostojnih argumenata.Meyra wrote:"Knjiga uglavnom tretira lopovluke politickog rukovodstva Republike Srpske"
Meyra
Nisu zanemariva 'svjedocanstva' bilo cija poslije presije tokom sudskog procesa.
Sa psiholoskog stanovista vise je za vjerovati tim 'svjedocanstvima' nego onim u procesu sudjenja.
Nerijetko se desavalo u sudskoj praxi da se kao relevantni uzmu u obzir vise svjedocanstva poslije nego u toku sudskog procesa.
Na temelju istih nerijetko u istoriji s. praxe vracani su cijeli s.procesi na
ponovo sudjenje sa novim argumentima.
Zlocinacka proslost B.Plavsic je definirana, proces je okoncan za nju i ona sada lagano bez (de)presije, pise svoje memoare u kojima se dotice svih sudionika - aktera rata.
Takva svjedocanstva za mene su vise vrijedna paznje od onih u toku procesa.
-
wandy
Fair Life wrote:Ti uopste ne raspravljas.wandy wrote:Da ne raspravljam sa tobom kad si ti pao na taj nivo da citiras Biljanu Plavsic. Ista osoba koja ljubi Arkana u Bjeljini nakon sto je Arkan izvrsio pokolj nad Bosnjacima.Neznam dali si to stigao da vidis posto si bio zauzet da pratis sta rahmetli Alija radi...
Kazes da sam pao na taj "neki" nivo. Slusaj stari sto cu ti reci... Nisam joj ja pruzio ruku niti sa njom ucestvovao u rasipanju BiH kao sto je "onaj sa francuzicom" kojeg branis.
Uostalom, na kojem je nivou bio Izetbegovic kad je svojim prisustvom "uvelicavao" osnivacku skupstinu SDS-a ?
Ne seruckaj Wandy !!
I da ti odgovorim gdje sam ja bio dok si ti ratovao... Bio sam zatvoren i skoro dvije godine se provlacio kroz 5 (pet) konc. logora koje je "osnivala" ta ista Biljana Plavsic... Vidis, meni to nije oslabilo vid.
Pa po onome sto si sve dosad pisao dobije se utisak da ti za sve to krivis rahmetli Aliju i muslimane.Zalosno je to.
"Samo nas Zlatko moze spasiti"
-
Meyra
Hallo Verbal,
Opstevazece Pravilo za virtualnu komunikaciju, to jest diskusiju u Internetu:
Kad odlucim da napisem jedan Posting u Forum, prvo predocim sebi cinjenicu , da ce ga citati pored ostalih i oni koji imaju sasvim drugacije misljenje o aktuelnoj temi .
Znaci da sam spreman da citam i protu-argumente a niposto ne ocekujem aplaus ( i ako bi bilo super)
Svi drugi imaju pravo da kazu da drugacije o tome misle.
Niko nema pravo da nekoga licno atakuje za njegovo misljenje ako to misljenje ne stoji u sukobu sa Svjetskim Zakonom o Zastiti ljudskih prava.(Rassa, Spol, Religija, drustveni status i drugo)
Prema tome Tvoje pitanje, “da li sam ja kod Hodze pravo ucila” zadire u privatnost.
Ali ipak cu Ti odgovoriti:
Da jesam bogdo, ali nisam. U moje vrijeme su Mektebi bili zabranjeni a to moje roditelje nije smetalo, jer su bili samo za Bratstvo i Jedinsvo.
Meyra
Opstevazece Pravilo za virtualnu komunikaciju, to jest diskusiju u Internetu:
Kad odlucim da napisem jedan Posting u Forum, prvo predocim sebi cinjenicu , da ce ga citati pored ostalih i oni koji imaju sasvim drugacije misljenje o aktuelnoj temi .
Znaci da sam spreman da citam i protu-argumente a niposto ne ocekujem aplaus ( i ako bi bilo super)
Svi drugi imaju pravo da kazu da drugacije o tome misle.
Niko nema pravo da nekoga licno atakuje za njegovo misljenje ako to misljenje ne stoji u sukobu sa Svjetskim Zakonom o Zastiti ljudskih prava.(Rassa, Spol, Religija, drustveni status i drugo)
Prema tome Tvoje pitanje, “da li sam ja kod Hodze pravo ucila” zadire u privatnost.
Ali ipak cu Ti odgovoriti:
Da jesam bogdo, ali nisam. U moje vrijeme su Mektebi bili zabranjeni a to moje roditelje nije smetalo, jer su bili samo za Bratstvo i Jedinsvo.
Meyra
-
Meyra
Halo Fair Life,
Ha, Tvoj Nick ako ga ja dobro razumijem =Fer Zivot - bio bi rjesenje za sve!
Hvala Ti za prevod rijeci "mutava" , stvarno nisam znala znacenje.
A i pola Latinskog jezika koji sam ucila u prvoj Gimnaziji sam zaboravila.
Bilo bi fino da nam to prevedes, time bi ovaj Forum dobio cak i crtu edukativnog karaktera.
Ja i dalje, na osnovu ciste logike misljenja, ostajem pri tome da nikad nije mjerodavno sta jedan protivnik o drugom kaze.
Ta cinjenica je dokumentirana i u cijelom svijetu pa se za dobivanje objektivne slike uvijek traze neutralni pregovaraci.
Pozdrav.
Meyra
Ha, Tvoj Nick ako ga ja dobro razumijem =Fer Zivot - bio bi rjesenje za sve!
Hvala Ti za prevod rijeci "mutava" , stvarno nisam znala znacenje.
A i pola Latinskog jezika koji sam ucila u prvoj Gimnaziji sam zaboravila.
Bilo bi fino da nam to prevedes, time bi ovaj Forum dobio cak i crtu edukativnog karaktera.
Ja i dalje, na osnovu ciste logike misljenja, ostajem pri tome da nikad nije mjerodavno sta jedan protivnik o drugom kaze.
Ta cinjenica je dokumentirana i u cijelom svijetu pa se za dobivanje objektivne slike uvijek traze neutralni pregovaraci.
Pozdrav.
Meyra
- Fair Life
Meyra wrote:Ta cinjenica je dokumentirana i u cijelom svijetu pa se za dobivanje objektivne slike uvijek traze neutralni pregovaraci.
Vjerodostojne dokaze bih jos nekako progutao, ali "vjerodostojne ljude" - ne mogu pa bog...Meyra wrote:Sve dokaze , radilo se Tu o jednoj ili drugoj strani treba traziti kod VJERODOSTOJNIH LJUDI, to jest u izjavama vjerodostojnih ljudi.
Apud bonum iudicem argumenta plus quam testes valent.(Ciceron)
Pred dobrim sudijom vise vrijede dokazi nego svjedoci, a nemoj sumnjati u to da ih ona (Biljana Plavsic) ne posjeduje.
U prilog njezinoj vjerodostojnosti ide i to sto je priznala krivicu svjesna svog dijela odgovornosti za pocinjene zlocine u ovom ratu... i sto je saradjivala sa Tribunalom. Nije li zato dobila skoro pa simbolicnu zatvorsku kaznu ?
Last edited by Fair Life on 23/01/2005 14:46, edited 1 time in total.
-
Avangardan10
Pa normalno da je tako!Fair Life wrote:Meyra wrote:Ta cinjenica je dokumentirana i u cijelom svijetu pa se za dobivanje objektivne slike uvijek traze neutralni pregovaraci.Vjerodostojne dokaze bih jos nekako progutao, ali "vjerodostojne ljude" - ne mogu pa bog...Meyra wrote:Sve dokaze , radilo se Tu o jednoj ili drugoj strani treba traziti kod VJERODOSTOJNIH LJUDI, to jest u izjavama vjerodostojnih ljudi.
Pred dobrim sudijom vise vrijede dokazi nego svjedoci, a nemoj sumnjati u to da ih ona (Biljana Plavsic) ne posjeduje.
-
wandy
To Zlatko nebi nikad uradio pa necu ni jaFair Life wrote:A da se uhvatis u kolo sa Meyrom ?wandy wrote:Pa po onome sto si sve dosad pisao dobije se utisak da ti za sve to krivis rahmetli Aliju i muslimane.Zalosno je to.
-
wandy
Fair Life wrote:Meyra wrote:Ta cinjenica je dokumentirana i u cijelom svijetu pa se za dobivanje objektivne slike uvijek traze neutralni pregovaraci.Vjerodostojne dokaze bih jos nekako progutao, ali "vjerodostojne ljude" - ne mogu pa bog...Meyra wrote:Sve dokaze , radilo se Tu o jednoj ili drugoj strani treba traziti kod VJERODOSTOJNIH LJUDI, to jest u izjavama vjerodostojnih ljudi.
U prilog njezinoj vjerodostojnosti ide i to sto je priznala krivicu svjesna svog dijela odgovornosti za pocinjene zlocine u ovom ratu... i sto je saradjivala sa Tribunalom. Nije li zato dobila skoro pa simbolicnu zatvorsku kaznu ?
Isti oni ljudi sto su govorili da Bosnjaci granatiraju sami sebe da bi doslo da vojne intervencije.
- Fair Life
Opet o ljudima..., kao da su nikli onako gusto kako su sadjeni. Da ih je lako naci ne bi ih Diogen trazilo lampom. Dodje mi da se preselim u kakvo bure citajuci ovaj forum.wandy wrote:Isti oni ljudi sto su govorili da Bosnjaci granatiraju sami sebe da bi doslo da vojne intervencije.
Dokazi su relevantni, sve ostalo "jede govna". Onaj ko nesto tvrdi mora i da dokaze, narocito na sudu...
Njoj je dokazana krivica i dobila je "svoje", ali braneci sebe i ona je iznosila "vjerodostojne dokaze" koji su optuzivali druge.
Procitaj knjigu...
Krajisniku niko nije zategao omcu oko vrata tako cvrsto kao Biljana, a Alija je sa njim bio veoma kooperativan.
Jebiga sada...
-
Avangardan10
Kakvo bure bolan...Fair Life wrote:Opet o ljudima..., kao da su nikli onako gusto kako su sadjeni. Da ih je lako naci ne bi ih Diogen trazilo lampom. Dodje mi da se preselim u kakvo bure citajuci ovaj forum.wandy wrote:Isti oni ljudi sto su govorili da Bosnjaci granatiraju sami sebe da bi doslo da vojne intervencije.
Dokazi su relevantni, sve ostalo "jede govna". Onaj ko nesto tvrdi mora i da dokaze, narocito na sudu...
Njoj je dokazana krivica i dobila je "svoje", ali braneci sebe i ona je iznosila "vjerodostojne dokaze" koji su optuzivali druge.
Procitaj knjigu...
Krajisniku niko nije zategao omcu oko vrata tako cvrsto kao Biljana, a Alija je sa njim bio veoma kooperativan.
Jebiga sada...
Pa uvijek bi se nas'o neki "Aleksandar" da te posjeti...
-
Avangardan10
Znao sam!Fair Life wrote:NE ZAKLANJAJ MI SUNCE !!Avangardan10 wrote:Kakvo bure bolan...
Pa uvijek bi se nas'o neki "Aleksandar" da te posjeti...
Dobro bolan sto si takav ja te htio samo pitat jel imas kakvih zelja...
-
wandy
Ma ona i Krajisnik su bili zrtvovani.Sto to dosad nisu Radovana i Mladica uhapsili.Fair Life wrote:Opet o ljudima..., kao da su nikli onako gusto kako su sadjeni. Da ih je lako naci ne bi ih Diogen trazilo lampom. Dodje mi da se preselim u kakvo bure citajuci ovaj forum.wandy wrote:Isti oni ljudi sto su govorili da Bosnjaci granatiraju sami sebe da bi doslo da vojne intervencije.
Procitaj knjigu...
Jebiga sada...
Ti imas pravo da citas i da vjerujes kome hoces a ja Biljani nikad necu vjerovati.I nemas potrebe da me vrijedas samo zato sto nedjelim tvoj misljenje.
"Samo nas Zlatko moze spasiti "
-
verbal
Mektebi NIKADA nisu bili zabranjeni. Ramazan se postio i Bajram docekivao i tada, diskretno, kako i jeste red, a ne ko danas sto se od toga pravi vasar i narodno veselje. Vrlo dobro se ja sjecam koliko je ljudi 70ih i 80ih dolazilo za Ramazana kod mog oca u pekaru da uzmu lepinje (somun) za iftar ili ispeku baklavu. Niti je bilo zabranjeno, niti si se morao kriti i ko god drugacije kaze laze ko pas.Meyra wrote:
Meyra
DA li si uopste svjestan da se ti priklanjas onima koji s, protiv tvojih roditelja, koji su i pored svega sto nas je zadesilo ostali ljudi i buducnost vide samo u zajednistvu. I ne vide nista sablasno cak ni u (gluho bilo - ne culo se) mjesovitim brakovima.