BH klubovi u Evropi - 2012/13
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#101 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
al' kakvi su to kraljevi, dvije godine nakon emisije dionica ponovo bez prebijene pare... 
-
El_comadante
#102 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ma zapravo treba sačekati da vidimo koga če zaista i izvući nego ovako pogadjati. a Hajduk je sve gori i gori ako je vjerovati medijima da su u zasulu pogotovo ekomski i mislim da ih naši ligaši mogli proći.
- JThomas
#103 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
jeste sigurno. oni nisu bauk.
- Muhamed Đakmić
#104 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Nece nikad ni imati pare, kad od vrha do dna kluba, svi imaju samo cilj da stignu Dinamo. Imam osjecaj da je to cijela misija i vizija kluba, izjednaciti se s Dinamom, uzeti Dinamu titulu. Cim ne uspiju, mijenjaj sve od glave do pete. Totalno pogresan pristup.
-
mistek
#105 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
@cyprus, složio bih se s ovim rasporedom protivnika Želje, s tim da mislim da i sa AEL-om i Sheriffom mogu igrati ravnopravno. Sheriff ništa specijalno, a ekipe s Kipra se mogu pobijediti (dokaz Rabotnički, Šibenik itd.). čak je, po meni, AEL i jedna od boljih opcija za njih.
U drugom pretkolu EL 40 nosioca.
Gomel, Slaven, Staebek, Tromso, Spartak Trnava, St. Patrick's, Ruch, Aktobe, Admira, Servette, Vojvodina, Aalesunds, AGF, AIK, Ried, Kalmar, Elfsborg, Anorthosis.
Ekipe s kojima se naši mogu nositi SIGURNO (za Sarajevo sam ubjeđen, Borac i Široki valjda isto). Boldirani su oni protiv koga bi naše ekipe bili čak i favoriti.
U drugom pretkolu EL 40 nosioca.
Gomel, Slaven, Staebek, Tromso, Spartak Trnava, St. Patrick's, Ruch, Aktobe, Admira, Servette, Vojvodina, Aalesunds, AGF, AIK, Ried, Kalmar, Elfsborg, Anorthosis.
Ekipe s kojima se naši mogu nositi SIGURNO (za Sarajevo sam ubjeđen, Borac i Široki valjda isto). Boldirani su oni protiv koga bi naše ekipe bili čak i favoriti.
- cyprus
#106 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Evo analiza koju sam obećo ganjeti o Evropskoj ligi, ali zasad samo za prvo pretkolo... Prethodno trebam naglasit da podrazumjevam da su Sarajevo, Borac i Široki istog ili sličnog kvaliteta, bez obzira na trenutne razlike, sve to mogu 2-3 transfera ili neki ludi uspon ili pad forme promjeniti... Također, svoj sud o drugim klubovima donosim na osnovu dosadašnjih njihovih rezultata i reputacije njihove lige, pa se tu moram donekle ogradit, jer ne znam kakvo je tačno stanje sada u klubovima (kao što ne znadoh da se evo Hajduk osipa)... Dakle, poredah ih otprilike po jačini:
Ovi klubovi bi mogli biti ravnopravni sa nama (bilo bi ih dobro izbjeć):
MTK Budapest
JJK
Torpedo Kutaisi
Zimbru Chisinau
Od sljedećih klubova smo jači, ali mogu biti opasni:
Daugava
Mura
Metalurg Skopje
Zeta
Celje
Kalju
Ordabasy
Flamurtari
Teuta Durres
Llanelli
Ovi bi se morali baš potrudit da nas iznenade:
Siauliai
Zhetysu
Čelik Nikšić
Gandzasar
Cliftonville
Shirak
Jeunesse Esch
Grevenmacher
Hibernians Paola
Koga ovi izbace, slobodno nek gasi klub:
Vestmannaeyjar
Trans Narva
Crusaders
Portadown
Floriana
Runavik
Vikingur
Thor Akureyri
Cefn Druids
FC Santa Coloma
Eschen/Mauren
UE Santa Coloma
Tre Penne / Libertas
Fiorita
Generalno mislim da u prvom pretkolu neće imat problema ni Borac ni Sarajevo. Koga god da izvuku, mislim da su makar blagi favoriti, a od velikog broja klubova je teško ispast, sve i da se hoće
Ovi klubovi bi mogli biti ravnopravni sa nama (bilo bi ih dobro izbjeć):
MTK Budapest
JJK
Torpedo Kutaisi
Zimbru Chisinau
Od sljedećih klubova smo jači, ali mogu biti opasni:
Daugava
Mura
Metalurg Skopje
Zeta
Celje
Kalju
Ordabasy
Flamurtari
Teuta Durres
Llanelli
Ovi bi se morali baš potrudit da nas iznenade:
Siauliai
Zhetysu
Čelik Nikšić
Gandzasar
Cliftonville
Shirak
Jeunesse Esch
Grevenmacher
Hibernians Paola
Koga ovi izbace, slobodno nek gasi klub:
Vestmannaeyjar
Trans Narva
Crusaders
Portadown
Floriana
Runavik
Vikingur
Thor Akureyri
Cefn Druids
FC Santa Coloma
Eschen/Mauren
UE Santa Coloma
Tre Penne / Libertas
Fiorita
Generalno mislim da u prvom pretkolu neće imat problema ni Borac ni Sarajevo. Koga god da izvuku, mislim da su makar blagi favoriti, a od velikog broja klubova je teško ispast, sve i da se hoće
- Mračajski proto
#107 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Kad je izvlačenje ?
- perfect_guy
#108 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
25.6.Sarajevo_Grad wrote:Kad je izvlačenje ?
-
salle_eh1986
#109 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ja bih recimo još slovan liberec i bate borisov zamjenio i to je tocyprus wrote: Ovi protivnici donose gotovo siguran oproštaj Želje od Evrope:
Basel
Dinamo Zagreb
Partizan
Salzburg
Slovan Liberec
Sa ovima se može igrat, ali su favoriti (neki veći, neki manji):
Slask
AEL
BATE
Žilina
Helsingborg
Sheriff
Debrecen
Sa ovima Željo može potpuno ravnopravno igrat:
Helsinki
Maribor
Zestafoni
A protiv ovih mislim da je favorit:
Ekranas
Ventspils
znači od 17 klubova koje može dobiti, nekih 5 je (recimo) neprelazno dok je 12 moguće...
- cyprus
#110 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ma nije BATE baš toliko jak... Bi naravno bio favorit, ali Željo tu ne bi bio bez ikakvih šansi... Slična je to priča ko o Šerifu...
- cyprus
#111 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
A sad da poredam i moguće protivnike u drugom pretkolu:
Protiv ovih možemo proć jedino da nas namjerno puste:
Anzhi Makhachkala
Twente
PAOK
APOEL
Young Boys
Sparta Praha
Bursaspor
Gent
Legia Warszaw
Lech Poznan
Vitesse Arnhem
Rapid Bucuresti
Viktoria Plzen
Crvena Zvezda
Protiv ovih bi nam trebalo dosta sreće za prolaz:
CSKA Sofia
Metalurg Donetsk
Elfsborg
Ruch Chorzow
Anorthosis Famagusta
Rosenborg
Levski Sofia
Protiv ovih imamo kakve-takve šanse, ali smo i dalje autsajderi:
Vojvodina
Servette
Bnei Yehuda
Maccabi Netanya
Admira Wacker
AIK Stockholm
Spartak Trnava
Slovan Bratislava
Aarhus
Ried
Tromso
Hajduk Split
Sa ovima smo možda i ravnopravni:
Slaven Koprivnica
Gomel
Aalesund
Kalmar
Jedino smo protiv ovih favoriti:
St. Patrick
Aktobe
Stabaek
Sve u svemu, 90% šansi da će se Sarajevo (a i Borac) nać u drugom krugu, ali i 90% šansi da će tamo ispast... Ali eto, možemo se nadat tom prozoru od 10% šansi koje imamo... to bi zaista bio lijep uspjeh
Protiv ovih možemo proć jedino da nas namjerno puste:
Anzhi Makhachkala
Twente
PAOK
APOEL
Young Boys
Sparta Praha
Bursaspor
Gent
Legia Warszaw
Lech Poznan
Vitesse Arnhem
Rapid Bucuresti
Viktoria Plzen
Crvena Zvezda
Protiv ovih bi nam trebalo dosta sreće za prolaz:
CSKA Sofia
Metalurg Donetsk
Elfsborg
Ruch Chorzow
Anorthosis Famagusta
Rosenborg
Levski Sofia
Protiv ovih imamo kakve-takve šanse, ali smo i dalje autsajderi:
Vojvodina
Servette
Bnei Yehuda
Maccabi Netanya
Admira Wacker
AIK Stockholm
Spartak Trnava
Slovan Bratislava
Aarhus
Ried
Tromso
Hajduk Split
Sa ovima smo možda i ravnopravni:
Slaven Koprivnica
Gomel
Aalesund
Kalmar
Jedino smo protiv ovih favoriti:
St. Patrick
Aktobe
Stabaek
Sve u svemu, 90% šansi da će se Sarajevo (a i Borac) nać u drugom krugu, ali i 90% šansi da će tamo ispast... Ali eto, možemo se nadat tom prozoru od 10% šansi koje imamo... to bi zaista bio lijep uspjeh
Last edited by cyprus on 29/05/2012 15:44, edited 1 time in total.
- cvrčak_na_hedonizmu
#112 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Prilično se slažem sa klasifikacijom osim odnosa Liberec i BATE ; Liberec je postao šampion jer je Plzen igrao LŠ pa su malo zajebali ligu dok je Sparta nakon odličnog početka prilično podbacila odnosno opustila i zabahilila. Čisto sumnjam da je Liberec u stanju da zadrži ekipu na okupu. BATE Borisov pak s druge strane u zadnje četiri godine redovno igra grupne faze ( 2xLŠ i 2xEL ). BATE u prvu skupinu, Liberec u drugu i to je više manje to ( mada mislim da ne možemo proći AEL-a ni pod razno jer je u Limasolu u Julu +400 što je za naše igrače nepremostiva prepreka ).cyprus wrote:
Zaista mi često nisi jasan, kad hoćeš da se crta evo:
Ovi protivnici donose gotovo siguran oproštaj Želje od Evrope:
Basel
Dinamo Zagreb
Partizan
Salzburg
Slovan Liberec
Sa ovima se može igrat, ali su favoriti (neki veći, neki manji):
Slask
AEL
BATE
Žilina
Helsingborg
Sheriff
Debrecen
Sa ovima Željo može potpuno ravnopravno igrat:
Helsinki
Maribor
Zestafoni
A protiv ovih mislim da je favorit:
Ekranas
Ventspils
Dok većina mogućih protivnika Sarajeva, Širokog i Borca spada u ovu prvu grupu, kada se radi od drugom pretkolu... Prvo već ne bi trebalo biti prevelik problem...
- Impavidus
#113 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Baš šteta za onih par j.ebenih bodova, koliko bi nam samo značili da budemo nosioci...Ovako se nadati da ćemo izvući jednog od 15-ak timova sa kojima mislim da možemo igrati.
-
El_comadante
#114 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
šteta zaista a to je ona sezona kad nismo izašli u Europu da jesmo bili bi vjerovatno nosioci. zato je jako bitno imati kontinuitet igara u Europi bez obzira na stanje u klubu.Impavidus wrote:Baš šteta za onih par j.ebenih bodova, koliko bi nam samo značili da budemo nosioci...Ovako se nadati da ćemo izvući jednog od 15-ak timova sa kojima mislim da možemo igrati.
- Meho Kodro
#116 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
mistek wrote: U drugom pretkolu EL 40 nosioca.
Cyprus je stavio Slavena iz Koprivnice u "ravnopravne", vjerovatnije je da tu pripadaju nego u skupinu onih protiv kojih su BH klubovi favoriticyprus wrote: Sa ovima smo možda i ravnopravni:
Slaven Koprivnica
Gomel
Aalesund
Kalmar
Nemaju neke razvikane igrace, ali su poznati po discipliniranoj igri i solidnim igrama u Evropi, nikad nisu ispali kad su bili nositelji, a pobjedjivali su i neke jace od sebe - Arisa koji je igrao EL, prije neke slabije Francuze, Portugalce..., nista specijalno, ali nisu za podcjenjivanje...

-
El_comadante
#117 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
ja mislim da Vojvodina nije toliko jaka da bi naši timovi ispali od nje. mislim da bi sva tri pretstavnika ako nebi prošli ispali jedan razlike. nevidim razloga da se Vojvodina toliko fali, a znamo recimo prošle sezone da su ispali od Vaduza...
- gidora
#118 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Da se sad igra pola ekipa iz premier lige bi izbacilo Vojvodinu.U totalnom su rasulu(Zvezda ih je bukvalno pustila zadnje kolo da bi igrali evropu).Hoće li se uspjet konsolidovati... ?El_comadante wrote:ja mislim da Vojvodina nije toliko jaka da bi naši timovi ispali od nje. mislim da bi sva tri pretstavnika ako nebi prošli ispali jedan razlike. nevidim razloga da se Vojvodina toliko fali, a znamo recimo prošle sezone da su ispali od Vaduza...
- ganjeta
#119 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Cyprus
. Hvala majstore.
-
kameni.spavac
#120 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Ma kakvo Sarajv`o
šalim se...
Ovdje se treba okrenuti praćenju prvaka države i svi zdušno da podrše plavu mašinu u pokušaju da napravi jedan veliki iskorak (prolazak u treće pretkolo) koji bi sigurno naredne godine značio status nosioca u drugom pretkolu ko god bio prvak (nadati se da će to opet biti Željo)...
Ovdje se treba okrenuti praćenju prvaka države i svi zdušno da podrše plavu mašinu u pokušaju da napravi jedan veliki iskorak (prolazak u treće pretkolo) koji bi sigurno naredne godine značio status nosioca u drugom pretkolu ko god bio prvak (nadati se da će to opet biti Željo)...
- ultima_palabra
#121 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Otkad prvak BiH nije prošao nekoga u LP?
-
kameni.spavac
#122 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Modriča prošla Dinamo iz Tirane u sezoni 2008/2009, 2:0 u gostima i 2:1 kući da bi onda ispala od Aalborga.
- cyprus
#123 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Sad nešto kontam, trebo sam Vojvodinu ipak spustit u kategoriju niže... Jesu favoriti, ali ipak ne toliko veliki... Bez obzira na stanje unutar kluba, koje ne poznajem...gidora wrote:Da se sad igra pola ekipa iz premier lige bi izbacilo Vojvodinu.U totalnom su rasulu(Zvezda ih je bukvalno pustila zadnje kolo da bi igrali evropu).Hoće li se uspjet konsolidovati... ?El_comadante wrote:ja mislim da Vojvodina nije toliko jaka da bi naši timovi ispali od nje. mislim da bi sva tri pretstavnika ako nebi prošli ispali jedan razlike. nevidim razloga da se Vojvodina toliko fali, a znamo recimo prošle sezone da su ispali od Vaduza...
@Meho Kodro, ma kontam i ja da je Slaven nešto jači od naših klubova, ali mislim da je to tu negdje...
- Zavatoni
#124 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
Iduće godine nam otpada ta godina...iduće će biti sigurno bolje...samo kontinuitet.El_comadante wrote:šteta zaista a to je ona sezona kad nismo izašli u Europu da jesmo bili bi vjerovatno nosioci. zato je jako bitno imati kontinuitet igara u Europi bez obzira na stanje u klubu.Impavidus wrote:Baš šteta za onih par j.ebenih bodova, koliko bi nam samo značili da budemo nosioci...Ovako se nadati da ćemo izvući jednog od 15-ak timova sa kojima mislim da možemo igrati.
I kod Želje je mislim ista situacija.
-
El_comadante
#125 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13
eh to je dobra i korisna informacijaZavatoni wrote:Iduće godine nam otpada ta godina...iduće će biti sigurno bolje...samo kontinuitet.El_comadante wrote:šteta zaista a to je ona sezona kad nismo izašli u Europu da jesmo bili bi vjerovatno nosioci. zato je jako bitno imati kontinuitet igara u Europi bez obzira na stanje u klubu.Impavidus wrote:Baš šteta za onih par j.ebenih bodova, koliko bi nam samo značili da budemo nosioci...Ovako se nadati da ćemo izvući jednog od 15-ak timova sa kojima mislim da možemo igrati.
I kod Želje je mislim ista situacija.