GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- burek_in_space
#101 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Nisam rasista majke mi, ali odvalim se smijati kad god vidim Balotelija ( ko je ovaj drugi
) na grupnim slikama reprezentacije Italije 
- 2407
#102 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
A jest malo neobicno
ovaj drugi ti je Angelo Ogbonna, nova nada talijanskog zadnjeg reda, koji igra trenutno u drugoligasu Torinu.
- burek_in_space
#103 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
A shto je najgore, nije uopshte neobichno, ako se uzme u obzir da su Siciliju davno nekad, josh u doba rimskog carstva, naseljavali iskljuchivo crnci. 
- aveos
#104 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Malo Susic za Index o "grupi C"
http://www.index.hr/euro-2012/clanak/sa ... 17990.aspx
- Bosanski_kralj
#105 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Odlična analiza!aveos wrote:Malo Susic za Index o "grupi C"
- BHF_Manijak
#106 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Pa jebo majku prati li ovaj fudbal ikako sem kad mora igrati redovne utakmice?!
Jebote ja, ciji to posao nije, haman da vise pratim nego on od cega hljeb zaradjuje. Hajd ok da ne zna u dusu sastav i slicno, ali bar prokomentarisati.
Al' najjaci je kad rece "u ovim prijateljskim pokusavamo stvoriti bazu igraca koja ce biti okosnica za kvalifikacije za SP", a jebote 90% kadra mu standardni koje poziva svako okupljanje!

Al' najjaci je kad rece "u ovim prijateljskim pokusavamo stvoriti bazu igraca koja ce biti okosnica za kvalifikacije za SP", a jebote 90% kadra mu standardni koje poziva svako okupljanje!
- It_is_a_Leclerc
#107 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ovako... Španija će biti prva. Obrisat će patos ostalima.
Italijani drugi. Znam da se oni uvijek traže u prvim fazama prvenstava.
Irci će biti treći, a Hrvatska, s ovim igračkim kadrom, ne može dalje od jednog ili nijednog boda.
Irci će biti treći, a Hrvatska, s ovim igračkim kadrom, ne može dalje od jednog ili nijednog boda.
- hrle1976
#108 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
aveos wrote:Grupa K (kauc):
Srbija
BiH
Crna Gora
Makedonija
Slovenija
![]()
Mogao si komotno dodati i Bugarsku, Maltu, Moldaviju, San Marino itd.
- Jack Be Nimble
#109 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Nadam se prolazu Hrvatske i evo recimo Italija.
- ultima_palabra
#110 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Casillas oborio svjetski rekord sa 95 pobjeda u dresu reprezentacije.
-
stalaktit
#111 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Možda i hoće biti tako. Ipak, mislim da je Hrvatska bila gora na prošlom Euru. Osim Roberta i Nike Kovača kojeg nema, nije se mnogo stvari promijenilo. Braća Kovač jesu ogromna razlika, nadam se da Vida i Vukojević (koji sada ima puno veće iskustvo) mogu bar djelomično popuniti tu rupu. Da podsjetim - tada su svi govorili da "nikad slabija Hrvatska", a iznijeli su 9 bodova iz skupine s Njemačkom, domaćinom Austrijom i Poljskom, te bili minutu od polufinala.It_is_a_Leclerc wrote:Ovako... Španija će biti prva. Obrisat će patos ostalima.
Ali, u nekim stvarima je Hrvatska danas jača. Prva stvar je zreliji, fizički spremniji i jači Modrić, bolje lijevo krilo (Perišić, što je jako bitno za stranu na kojoj igra Modrić), bolje opcije u napadu (Klasnić i Petrić su bili OK igrači, ali nisu klasa koju pokazuje Jelavić, plus, s Olićem, Mandžukićem i Eduardom izbor je neusporedivo veći), a i veliki faktor je povratak Eduarda, kojeg nije bilo na prošlom EP-u.
Eduardo nije dao do sada Hrvatskoj ono što je mogao. Takva klasa napadača, a takvi tehničari i egzekutori pred golom se rijetko vide, nije bio ni na jednom velikom natjecanju. Ovo mu je zadnji vlak, i na njemu se vidi da je gladan. Taylor mu je zeznuo karijeru, a on se nakon toga nije uspio u Arsenalu ponovno nametnuti. Ali neku večer u prijateljskoj utakmici se dalo vidjeti koja je to klasa igrača. To jednostavno ne nestane ni zbog ozljede ni zbog prolaska vremena. Well, Hrvatska ima težu skupinu na ovom EP-u, puno težu, ali ovaj put ima Eduarda i Jelavića u vrhunskoj formi.
http://www.youtube.com/watch?v=Dz_R5rUQUzk
- Meho Kodro
#112 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Od svih "postsocijalistickih" drzava Hrvatska je najvise puta izborila plasman na SP, EP, od 9 velikih takmicenja Hrvatska je bila na njih 7, po kontinuitetu odmah iza najjacih evropskih drzava
Od ostalih ex-yu drzava Srbija je bila 4 puta, Slovenija 3, a BIH, Makedonija i Crna Gora 0 (s tim da je CG imala samo dva "pokusaja")

Od ostalih ex-yu drzava Srbija je bila 4 puta, Slovenija 3, a BIH, Makedonija i Crna Gora 0 (s tim da je CG imala samo dva "pokusaja")

- elmirčo
#113 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
marketi je odlican, odlican golman.East_side wrote:Aha, nisam ih ni brojao pravo da ti kažem ali kad sam vidio 4 golmana na spisku, "usmrdilo" mi se tu nešto u startuskenderija04 wrote:Ovo je preliminarna lista od 32 imena. Treba sacekati skracenje.to je to znači...
Kad već spominjem golmane, čudi me malo da ovdje nema onog Marchetti-ja. Fino je branio za Lazio ove sezone a nastupao je za repku i ranije.
medjutim, tanak je psihicki, tako da je suspendovan ( ne znam koliko utakmica naredne sezone ) zbog udaranja/guranja sudije pred kraj serie a u utakmici protiv udinezea (2-0) ( http://www.youtube.com/watch?v=HOwQIpRBWCY )
navijam za italijane standardno, i mislim da imaju velike sanse...prije svega, jaki bekovi malo za promjenu ( kielini i mađo) onda de rosi marchisio i pirlo fenomenalni ove sezone, montolivo isto dobar, napad malo šteka ali baloteli je u prvom timu 100%.
uz njega vjerovatno di natale
mislim da ce igrati 4 3 1 2 sto bi moglo itekako upaliti..
sto se tice spanije, mislim da slabiji nego na svejtskom i euru 08, prije svega zbog vilje i toresa...nije to isti tores, mozda napravi neki bljesak al sumnjam..
pitanje je kako ce se ovi iz bilbaa uklopiti al tu je, pred nama pa cemo vidjeti..
hrvati će uzeti irsku bez problema i tu zavristi euro, jer mislim da nemaju sta traziti
irci su mi bara u mraku, ne bih da komentarisem...
i na kraju, sa kojom grupom se ukrsta ova grupa?
soprtski pozdrav
- ultima_palabra
#114 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Jest vala čudno za Marchettija, sigurno osim Buffona Italija nema boljeg golmana.
- hrle1976
#115 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Hrvatska ce 100% izgubiti od Italije - jedno 0-1 ce biti za Italiju. Pa ko zeli da se kladi bujrum 
- 2407
#116 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Nisam pratio PSG pa ne znam valja li sta ovaj Sirigu, mada svejedno rezervni golmani idu kao posmatraciultima_palabra wrote:Jest vala čudno za Marchettija, sigurno osim Buffona Italija nema boljeg golmana.
- ultima_palabra
#117 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Eh, a šta bi na svjetskom?2407 wrote:Nisam pratio PSG pa ne znam valja li sta ovaj Sirigu, mada svejedno rezervni golmani idu kao posmatraciultima_palabra wrote:Jest vala čudno za Marchettija, sigurno osim Buffona Italija nema boljeg golmana.
Solidan je Sirigu, kao i De Sanctis.
- 2407
#118 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Znam ali to je izuzetak a ne pravilo i predstavlja jako mali procenatultima_palabra wrote:Eh, a šta bi na svjetskom?2407 wrote:Nisam pratio PSG pa ne znam valja li sta ovaj Sirigu, mada svejedno rezervni golmani idu kao posmatraciultima_palabra wrote:Jest vala čudno za Marchettija, sigurno osim Buffona Italija nema boljeg golmana.![]()
Solidan je Sirigu, kao i De Sanctis.
- Muhamed Đakmić
#119 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Jesi siguran? Italijani jednom samo Hrvate pobijedili.hrle1976 wrote:Hrvatska ce 100% izgubiti od Italije - jedno 0-1 ce biti za Italiju. Pa ko zeli da se kladi bujrum
-
insomnia99
#120 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
talijani u 5 utakmica nijednom nisu pobjedili hrvatsku....naravno za sve postoji prvi putSarajevo1946 wrote:Jesi siguran? Italijani jednom samo Hrvate pobijedili.hrle1976 wrote:Hrvatska ce 100% izgubiti od Italije - jedno 0-1 ce biti za Italiju. Pa ko zeli da se kladi bujrum
- Muhamed Đakmić
#121 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Skidoh podatak sa Wikipedie, tamo ima i nekakva šesta utakmica o kojoj veze nemam. A znam da je i meni nepoznata ta italijanska pobjeda. Uglavnom, ne bih ja favorizirao Italijane protiv Hrvata, što zbog tradicije, što zbog činjenice da će Italijani bolje igrati kad se moraju prilagođavati protivniku, nego kad se protivnik njima prilagođava. Nikad nisu bili dobra napadačka ekipa.
- burgundy
#122 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Hrvati su uvijek igrali iznad svojih mogucnosti za svoju zemlju,i na tome im svi treba skinuti kapu.Njihovoj sadsnjoj repki fali kvalitete i iskustva,mislim da ce samo ucestvovat ovaj put.
- Muhamed Đakmić
#123 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ne bih ja rekao ni da im fali toliko kvaliteta. Ovo je manje - više ista ekipa koju su i ranije imali. Očekivanja i nisu velika, a protivnici su teški. Mogli bi Hrvati Italiju iznenaditi, Španija je već prevelik zalogaj.
-
insomnia99
#124 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
nemam pojma o kojoj se utakmici radi....ali to je neka zabunaSarajevo1946 wrote:Skidoh podatak sa Wikipedie, tamo ima i nekakva šesta utakmica o kojoj veze nemam. A znam da je i meni nepoznata ta italijanska pobjeda. Uglavnom, ne bih ja favorizirao Italijane protiv Hrvata, što zbog tradicije, što zbog činjenice da će Italijani bolje igrati kad se moraju prilagođavati protivniku, nego kad se protivnik njima prilagođava. Nikad nisu bili dobra napadačka ekipa.
hrvatska ima kvalitetu da prođe ako će svi gristi u obrani....veza i napad su puni opasnih igrača koji mogu zabit...irska će zbog svog stila igre biti najteža utakmica za hrvatskuburgundy wrote:Hrvati su uvijek igrali iznad svojih mogucnosti za svoju zemlju,i na tome im svi treba skinuti kapu.Njihovoj sadsnjoj repki fali kvalitete i iskustva,mislim da ce samo ucestvovat ovaj put.
protiv italije i španjolske se zna....svi iza lopte i čekaj kontru
- Logovan
#125 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
ultima_palabra wrote:Casillas oborio svjetski rekord sa 95 pobjeda u dresu reprezentacije.