PEKARE U SARAJEVU
- dust in the wind
#101 Re: PEKARE U SARAJEVU
panera definitivno... sinoc isla maksuz iz grada... pa pice super, kolaci supet...kljukusu propala... dobra... malo je jednom palacinak bio zilav, ali oprostivo... 
-
addy_sa
#102 Re: PEKARE U SARAJEVU
ma ne može se nijedna porediti sa Panerom !
-
ActionWoman
#103 Re: PEKARE U SARAJEVU
Da zivnemo malo temu. U kojim pekarama u Sarajevu se moze uplatiti Hljeb za poslije?
-
quarterback
#104 Re: PEKARE U SARAJEVU
moze u grbavica pekari ali su mi pali u ocima jer izdaju fiskalni racun tek kada se zatrazi a neki dan kada sam uzeo hljeb za poslije nisam vidio ni da je odvojila jedan hljeb na neku posebno mjesto ni da je to negdje zabiljezila....ActionWoman wrote:Da zivnemo malo temu. U kojim pekarama u Sarajevu se moze uplatiti Hljeb za poslije?
-
ActionWoman
#105 Re: PEKARE U SARAJEVU
vjerujem da ce ga dati siromasnima. U Grbavica pekarama je obicaj da oko 23:00 besplatno dijele hljebove i ostala peciva. Don't worry 
- Cholina_Lokica
#106 Re: PEKARE U SARAJEVU
Jako cesto i u toku danaActionWoman wrote:vjerujem da ce ga dati siromasnima. U Grbavica pekarama je obicaj da oko 23:00 besplatno dijele hljebove i ostala peciva. Don't worry
Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
-
quarterback
#107 Re: PEKARE U SARAJEVU
istina to sto kazes za dijeljenje, i sam sam dosta puta dobio hljeb ili pecivo navece ali eto, malo mi nekako bilo onako kad sam vidio da nisu ni zapisaliActionWoman wrote:vjerujem da ce ga dati siromasnima. U Grbavica pekarama je obicaj da oko 23:00 besplatno dijele hljebove i ostala peciva. Don't worry
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#108 Re: PEKARE U SARAJEVU
imaš na malti kod telekoma granap
sa kruh za kasnije
sa kruh za kasnije
-
sopran
#109 Re: PEKARE U SARAJEVU
U Aspeku na Titovoj.ActionWoman wrote:Da zivnemo malo temu. U kojim pekarama u Sarajevu se moze uplatiti Hljeb za poslije?
- SmokingMan
#110 Re: PEKARE U SARAJEVU
Ova tema će očigledno da mi upropastiti sav moj veliki trud da malo popravim kondiciju.
Imaret,Gold,Grbavica.Paštetice sa sirom,Kroasani,Pereci rules + manji gazirani trovač.
Imaret,Gold,Grbavica.Paštetice sa sirom,Kroasani,Pereci rules + manji gazirani trovač.
- glossyB
#111 Re: PEKARE U SARAJEVU
Imam top 3
Stvarno su najbolje 
1. Huth
2. Malta
3. Panera
1. Huth
2. Malta
3. Panera
- raskopusa
#112 Re: PEKARE U SARAJEVU
gdje se nalazi na otoci?karanana wrote:nafaka.
prave somune i za konzum.
- Ned071
#113 Re: PEKARE U SARAJEVU
odmah prije podvoznjaka za buca potok, s lijeve strane kada ides od otoke, u nizu nakon pijace, salona lili, pored friterskog salona. somun prva liga 
-
bull21
#114 Re: PEKARE U SARAJEVU
Izbjegavajte Grbavicu. Pred par sedmica prijatelj se otrovao sirom iz paštetice kupljene gore.
- homega
#115 Re: PEKARE U SARAJEVU
Grbavica je jedna od najčistijih pekara. Ako je ova informacija istinita, onda je ovo prvi slučaj trovanja, mada mi nije jasno trovanje sirom iz proizvoda koji je prošao termičku obradu visokom temperaturombull21 wrote:Izbjegavajte Grbavicu. Pred par sedmica prijatelj se otrovao sirom iz paštetice kupljene gore.
- navedeni
#116 Re: PEKARE U SARAJEVU
Panera je restoran hahahah
nema sta nema
-
quarterback
#117 Re: PEKARE U SARAJEVU
ne mogu reci da su mi prirasli srcu ali tamo pojedem bar 4 puta sedmicno sirnicu i nisam imao nikakve probavne smetnje radi toga, doduse u zadnje vrijeme sve cesce odem u pekaru željo (most kod elektroprivrede), malo su povoljnijihomega wrote:Grbavica je jedna od najčistijih pekara. Ako je ova informacija istinita, onda je ovo prvi slučaj trovanja, mada mi nije jasno trovanje sirom iz proizvoda koji je prošao termičku obradu visokom temperaturombull21 wrote:Izbjegavajte Grbavicu. Pred par sedmica prijatelj se otrovao sirom iz paštetice kupljene gore.
- duga puska
#118 Re: PEKARE U SARAJEVU
ovih dana idem svakodnevno, nema dalje...Ned071 wrote:odmah prije podvoznjaka za buca potok, s lijeve strane kada ides od otoke, u nizu nakon pijace, salona lili, pored friterskog salona. somun prva liga
nadjoh ovo, al' ih stancaju
http://youtu.be/hsQOBBjOPiw
-
el_Norte
#119 Re: PEKARE U SARAJEVU
Koje od ovih boljih pekara rade 0-24 ? Radi li Ravenna ?
- perfect_guy
#120 Re: PEKARE U SARAJEVU
da. Ja sam bar znao i u 2-3 ujutro kod njih kupovatiSilvioM wrote:Koje od ovih boljih pekara rade 0-24 ? Radi li Ravenna ?
-
mali_balon
#121 Re: PEKARE U SARAJEVU
Eh da vas malo upozorim ili shvatite kako god hocete. Imao sam priliku raditi sa pekarima jedan mjesec, obisao sam haman sve pekare u KS. Samim tim sam ih obilazio ali ulazio na tkz sluzbeni ulaz, i ulazio tamo gdje se mjesa tjesto prave, kifle, i ostale pizdarije.
Samo cu reci da od tad izbjegavam sve pekare gdje gazduju albanci, izuzetak je europasan 2 (mislim da se ovako zove) u onoj novoj zgradi, koja je cista, ali samo zato sto je kao neka sefica nasa zena. Gdje god nema nasih zena to je katastrofa, da vam se zivot zgadi.
Panera ko apoteka (nije reklama nego vidim da je pomenuta), s poda se moze jesti, to su marame na glavama, mrezice na kosama, kecelje, gdje se priprema tjesto nema ulaska u obuci u kojoj se hoda vani itd itd gdje sam npr u jednoj albanskoj pekari unio blata u prostoriju gdje se mejsi tjesto jer se drugacije nije moglo uci.
Ne bi da zvucim, nacionalisticko fasisticki ili kako god ali mnogo su cisce tkz "nase" pekare od Albanskih, naravno ima izuzetaka ali .....
Naravno vecina i tih Albanskih je cista nako, moglo bi se to sve bolje, a tek da vidite majstore pekare to je prica za sebe
, ima ih koji spavaju u pekarama valjda su ilegalci sta li...
Opet da napomenem ima izuzetaka li vecina je...da kazem upitne higijene....
Samo cu reci da od tad izbjegavam sve pekare gdje gazduju albanci, izuzetak je europasan 2 (mislim da se ovako zove) u onoj novoj zgradi, koja je cista, ali samo zato sto je kao neka sefica nasa zena. Gdje god nema nasih zena to je katastrofa, da vam se zivot zgadi.
Panera ko apoteka (nije reklama nego vidim da je pomenuta), s poda se moze jesti, to su marame na glavama, mrezice na kosama, kecelje, gdje se priprema tjesto nema ulaska u obuci u kojoj se hoda vani itd itd gdje sam npr u jednoj albanskoj pekari unio blata u prostoriju gdje se mejsi tjesto jer se drugacije nije moglo uci.
Ne bi da zvucim, nacionalisticko fasisticki ili kako god ali mnogo su cisce tkz "nase" pekare od Albanskih, naravno ima izuzetaka ali .....
Naravno vecina i tih Albanskih je cista nako, moglo bi se to sve bolje, a tek da vidite majstore pekare to je prica za sebe
Opet da napomenem ima izuzetaka li vecina je...da kazem upitne higijene....
-
gidra
#122 Re: PEKARE U SARAJEVU
ma Panera je priča za sebe. Panera pa 5 praznih mjesta pa ostale pekare u Sarajevu.
Čovjek je od pekare milioner postao, i zapošljava preko 70 ljudi kojima uredno izmiruje sve obaveze
Čovjek je od pekare milioner postao, i zapošljava preko 70 ljudi kojima uredno izmiruje sve obaveze
- karanana
#123 Re: PEKARE U SARAJEVU
Bojkot pekare otoka. Kad naloze da peku citava otoka i chengic vila se zapuse i truju narod. Nemogu prozor otvoriti ni na kant. Reze nos i grlo smrad. Ko da ljude loze ili plastiku u najboljem slucaju. I onda se cudimo sto su no3 ocitavanja na otoci najveca i sto je najzagadjeniji dio grada.
-
passiv
#124 Re: PEKARE U SARAJEVU
ma panera je najmanje pekara, ono je vise neki restoran sa hranom za ponijeti, btw. obavezno probati mantije u paneri sa jogurtom naravno

- djeco rucak je gotov
#125 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mozda srbe sa kosova loze.karanana wrote:Bojkot pekare otoka. Kad naloze da peku citava otoka i chengic vila se zapuse i truju narod. Nemogu prozor otvoriti ni na kant. Reze nos i grlo smrad. Ko da ljude loze ili plastiku u najboljem slucaju. I onda se cudimo sto su no3 ocitavanja na otoci najveca i sto je najzagadjeniji dio grada.
Sto se ne zalite u opstini?