PEKARE U SARAJEVU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dust in the wind

#101 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by dust in the wind »

panera definitivno... sinoc isla maksuz iz grada... pa pice super, kolaci supet...kljukusu propala... dobra... malo je jednom palacinak bio zilav, ali oprostivo... :)
addy_sa

#102 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by addy_sa »

ma ne može se nijedna porediti sa Panerom !
ActionWoman

#103 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by ActionWoman »

Da zivnemo malo temu. U kojim pekarama u Sarajevu se moze uplatiti Hljeb za poslije?
quarterback

#104 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by quarterback »

ActionWoman wrote:Da zivnemo malo temu. U kojim pekarama u Sarajevu se moze uplatiti Hljeb za poslije?
moze u grbavica pekari ali su mi pali u ocima jer izdaju fiskalni racun tek kada se zatrazi a neki dan kada sam uzeo hljeb za poslije nisam vidio ni da je odvojila jedan hljeb na neku posebno mjesto ni da je to negdje zabiljezila....
ActionWoman

#105 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by ActionWoman »

vjerujem da ce ga dati siromasnima. U Grbavica pekarama je obicaj da oko 23:00 besplatno dijele hljebove i ostala peciva. Don't worry :)
Cholina_Lokica

#106 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Cholina_Lokica »

ActionWoman wrote:vjerujem da ce ga dati siromasnima. U Grbavica pekarama je obicaj da oko 23:00 besplatno dijele hljebove i ostala peciva. Don't worry :)
Jako cesto i u toku dana

Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
quarterback

#107 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by quarterback »

ActionWoman wrote:vjerujem da ce ga dati siromasnima. U Grbavica pekarama je obicaj da oko 23:00 besplatno dijele hljebove i ostala peciva. Don't worry :)
istina to sto kazes za dijeljenje, i sam sam dosta puta dobio hljeb ili pecivo navece ali eto, malo mi nekako bilo onako kad sam vidio da nisu ni zapisali
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#108 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Truba »

imaš na malti kod telekoma granap
sa kruh za kasnije
sopran

#109 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by sopran »

ActionWoman wrote:Da zivnemo malo temu. U kojim pekarama u Sarajevu se moze uplatiti Hljeb za poslije?
U Aspeku na Titovoj.
SmokingMan

#110 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by SmokingMan »

Ova tema će očigledno da mi upropastiti sav moj veliki trud da malo popravim kondiciju.

Imaret,Gold,Grbavica.Paštetice sa sirom,Kroasani,Pereci rules + manji gazirani trovač. 8-)
glossyB

#111 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by glossyB »

Imam top 3 :D Stvarno su najbolje :)

1. Huth
2. Malta
3. Panera
raskopusa

#112 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by raskopusa »

karanana wrote:nafaka.

prave somune i za konzum.
gdje se nalazi na otoci? :?
Ned071

#113 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by Ned071 »

odmah prije podvoznjaka za buca potok, s lijeve strane kada ides od otoke, u nizu nakon pijace, salona lili, pored friterskog salona. somun prva liga :thumbup:
bull21

#114 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by bull21 »

Izbjegavajte Grbavicu. Pred par sedmica prijatelj se otrovao sirom iz paštetice kupljene gore.
homega

#115 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by homega »

bull21 wrote:Izbjegavajte Grbavicu. Pred par sedmica prijatelj se otrovao sirom iz paštetice kupljene gore.
Grbavica je jedna od najčistijih pekara. Ako je ova informacija istinita, onda je ovo prvi slučaj trovanja, mada mi nije jasno trovanje sirom iz proizvoda koji je prošao termičku obradu visokom temperaturom :?
navedeni

#116 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by navedeni »

Panera je restoran hahahah :) nema sta nema
quarterback

#117 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by quarterback »

homega wrote:
bull21 wrote:Izbjegavajte Grbavicu. Pred par sedmica prijatelj se otrovao sirom iz paštetice kupljene gore.
Grbavica je jedna od najčistijih pekara. Ako je ova informacija istinita, onda je ovo prvi slučaj trovanja, mada mi nije jasno trovanje sirom iz proizvoda koji je prošao termičku obradu visokom temperaturom :?
ne mogu reci da su mi prirasli srcu ali tamo pojedem bar 4 puta sedmicno sirnicu i nisam imao nikakve probavne smetnje radi toga, doduse u zadnje vrijeme sve cesce odem u pekaru željo (most kod elektroprivrede), malo su povoljniji
duga puska

#118 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by duga puska »

Ned071 wrote:odmah prije podvoznjaka za buca potok, s lijeve strane kada ides od otoke, u nizu nakon pijace, salona lili, pored friterskog salona. somun prva liga :thumbup:
ovih dana idem svakodnevno, nema dalje...
nadjoh ovo, al' ih stancaju
http://youtu.be/hsQOBBjOPiw
el_Norte

#119 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by el_Norte »

Koje od ovih boljih pekara rade 0-24 ? Radi li Ravenna ?
perfect_guy

#120 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by perfect_guy »

SilvioM wrote:Koje od ovih boljih pekara rade 0-24 ? Radi li Ravenna ?
da. Ja sam bar znao i u 2-3 ujutro kod njih kupovati
mali_balon

#121 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by mali_balon »

Eh da vas malo upozorim ili shvatite kako god hocete. Imao sam priliku raditi sa pekarima jedan mjesec, obisao sam haman sve pekare u KS. Samim tim sam ih obilazio ali ulazio na tkz sluzbeni ulaz, i ulazio tamo gdje se mjesa tjesto prave, kifle, i ostale pizdarije.
Samo cu reci da od tad izbjegavam sve pekare gdje gazduju albanci, izuzetak je europasan 2 (mislim da se ovako zove) u onoj novoj zgradi, koja je cista, ali samo zato sto je kao neka sefica nasa zena. Gdje god nema nasih zena to je katastrofa, da vam se zivot zgadi.
Panera ko apoteka (nije reklama nego vidim da je pomenuta), s poda se moze jesti, to su marame na glavama, mrezice na kosama, kecelje, gdje se priprema tjesto nema ulaska u obuci u kojoj se hoda vani itd itd gdje sam npr u jednoj albanskoj pekari unio blata u prostoriju gdje se mejsi tjesto jer se drugacije nije moglo uci.
Ne bi da zvucim, nacionalisticko fasisticki ili kako god ali mnogo su cisce tkz "nase" pekare od Albanskih, naravno ima izuzetaka ali .....
Naravno vecina i tih Albanskih je cista nako, moglo bi se to sve bolje, a tek da vidite majstore pekare to je prica za sebe :D , ima ih koji spavaju u pekarama valjda su ilegalci sta li...

Opet da napomenem ima izuzetaka li vecina je...da kazem upitne higijene....
gidra

#122 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by gidra »

ma Panera je priča za sebe. Panera pa 5 praznih mjesta pa ostale pekare u Sarajevu.
Čovjek je od pekare milioner postao, i zapošljava preko 70 ljudi kojima uredno izmiruje sve obaveze :D
karanana

#123 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by karanana »

Bojkot pekare otoka. Kad naloze da peku citava otoka i chengic vila se zapuse i truju narod. Nemogu prozor otvoriti ni na kant. Reze nos i grlo smrad. Ko da ljude loze ili plastiku u najboljem slucaju. I onda se cudimo sto su no3 ocitavanja na otoci najveca i sto je najzagadjeniji dio grada.
passiv

#124 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by passiv »

ma panera je najmanje pekara, ono je vise neki restoran sa hranom za ponijeti, btw. obavezno probati mantije u paneri sa jogurtom naravno :thumbup: :thumbup:
djeco rucak je gotov

#125 Re: PEKARE U SARAJEVU

Post by djeco rucak je gotov »

karanana wrote:Bojkot pekare otoka. Kad naloze da peku citava otoka i chengic vila se zapuse i truju narod. Nemogu prozor otvoriti ni na kant. Reze nos i grlo smrad. Ko da ljude loze ili plastiku u najboljem slucaju. I onda se cudimo sto su no3 ocitavanja na otoci najveca i sto je najzagadjeniji dio grada.
Mozda srbe sa kosova loze. :D
Sto se ne zalite u opstini?
Post Reply