Ukraden mobitel, tražim ga ne odustajem!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ortodont

#101 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by ortodont »

trazimsamsung wrote:Samsung GT-S5320, ne mogu ti reci napamet kako se i gdje namjesta to dok ga ne vratim.
Neko je postavio profil od ovog jahe, evo neki Samsung postavljen 4.5 s tim da su 2 i 3 zamijenjene (S5230).
Je li to taj?

Code: Select all

http://www.pik.ba/artikal/3223784/samsung-s5230/
trazimsamsung

#102 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by trazimsamsung »

Mislim da jeste, slika je sa neta pa ne mogu biti siguran.
amortizer

#103 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by amortizer »

thea wrote:ja koliko znam da se satalitom moze locirati mjesto gdje se mobilni nalazi
Sa cim?
hamalalija

#104 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by hamalalija »

amortizer wrote:
thea wrote:ja koliko znam da se satalitom moze locirati mjesto gdje se mobilni nalazi
Sa cim?
salatom BA
trazimsamsung

#105 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by trazimsamsung »

Ajooooooooj nasao neko identitet lika i trazi mi 1000 KM za informaciju :D :D :D
Yamahalac

#106 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Yamahalac »

amortizer wrote:
Sa cim?
evo cime

http://www.youtube.com/watch?v=ilXt5N1arz4
ortodont

#107 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by ortodont »

trazimsamsung wrote:Ajooooooooj nasao neko identitet lika i trazi mi 1000 KM za informaciju :D :D :D
:lol:
Paćenici, čuj 1000, možeš mu dati 20KM da popije kafu. :cry:
xamp

#108 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by xamp »

Yamahalac wrote:
moze, moze, onome su locirali sina tako, kad je otisao autom prema krivaji
Ne locira se satelitom, vec triangularnom distribucijom signala, odnosno na osnovu pozicije 3 najbliza predajnika..
xamp

#109 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by xamp »

trazimsamsung wrote:Ajooooooooj nasao neko identitet lika i trazi mi 1000 KM za informaciju :D :D :D
Hahaha, mog'o si onda i meni dat milju xD
amortizer

#110 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by amortizer »

xamp wrote:
Yamahalac wrote:
moze, moze, onome su locirali sina tako, kad je otisao autom prema krivaji
Ne locira se satelitom, vec triangularnom distribucijom signala, odnosno na osnovu pozicije 3 najbliza predajnika..
Ma to je drugo nesto o cemu ti pricas!
Ovo je nova metoda, nesto kao sto traze vodu sa onim rasljama, e tako se ovdje trazi sa talitom! :run:
amortizer

#111 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by amortizer »

Pa KENO ti trazi. Konta ako ga provalis, bar ce milju uzeti, a ovako je samo 90 dobar. :D

P.S. mislim da je to neka sala, a da ce ipak identitet biti otkriven pomocu ljudi koji ga poznaju
ice2cube

#112 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by ice2cube »

Saznaj adresu i razvali ga :D
milojicabrzi

#113 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by milojicabrzi »

hamalalija wrote:ili ako Milojica dodje sa kolegama i to rijesi
Hehe, vidim da pises "ne pismen" odvojeno, pa mi odmah jasno kako si ti ekstra pismena osoba :-D

Naravno da je svima stalo da se ispostuje zakon i da sve moze proci na sudu, ali se moze brzo djelovati, kako bi se dokazi sacuvali. Kada se dese krivicna djela u kojima se koriste mobiteli, logovi, IP adrese, kljucno je da se javi telekomu ili provajderu, te da se ti podaci zabiljeze i sacuvaju. Nakon toga, zavrsi se procedura, pa se na temelju naredbe suda, dostavljaju podaci.

Bilo bi glupo raditi mimo zakona i naredbi jer sve moze pasti na sudu.

Uglavnom, kada je u pitanju kriminal, agencije i firme uglavnom saradjuju sa istraziteljima, jer im je to u interesu.
Nije tu stvar da se neko boji nekoga ili ne boji, ali svako ko bespotrebno opstruira nas rad, rizukuje da se to protumaci kao prikrivanje pocinilaca ili ometanje istrage, a vjeruj mi, pametnjakovice koji se *urce i kofrce, mi dobro zapamtimo :mrgreen:
Not My Idea

#114 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Not My Idea »

manki wrote:Jbt zivot, treba definitivno clanak na klix-u - Policija Nesposobna, Forumasi Rijesili Slucaj :lol: :thumbup:
:D :D
:shock: :-) koji nick, da ga procheramo sa foruma?! :D

sretno tebi i javi kako se bude zavrsilo. i u pamet!
dowydyenya

#115 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by dowydyenya »

Ponovo da postavim pitanje o cemu se ovdje radi posto vidim da ima raznih profila na ovoj temi ?

Imao sam jedan smijesan slucaj sa mobitelom gdje sam davno postavio temu i po sve sudeci noj sin je bio kriv sto mu je mobitel ukraden hehe

viewtopic.php?f=1&t=88162

Nije Kriv

Postao/la dowydyenya dana 03 jun 2011, 21:08
Poslije 4 godine dobijam postu sa suda na koju sam totalno i zaboravio.Radi se o tome da sam prijavio slucaj kradje mobitela.Desilo se to u bolnici Kosevo kada mi je sin (maloljetnik) lezao na traumatologiji.Tu je tada stigao i jedan narkoman koji je primljen par dana poslje njega.Vjerovatno zbog nedostatka opojnih sredstava zamolio je mog sina da mu da mobitel jer treba da obavi jedan razgovor.No medjutim decko je pozvao taxi i onako u gipsu do pojasa pobjegao iz bolnice sa mobitelom moga sina.

Slucaj sam uredno prijavio policiji gdje su mi rekli da je on njima dobro poznat.Inace radi se o sinu jednog pjevaca.Nakon toliko vremena sa suda je stiglo rijesenje ovim rijecima:

Na osnovu clana 231. stav . 4 . ZKP-a F BIH obavjestavamo vas da je Kantonalno tuzilastvo donijelo naredbu da se istraga nece sprovoditi protiv osumnjecenog E.S.prijavljenog da je pocinio krivicno djelo-Kradje iz clana 286 . stav . 1 . KZ FBIH jer iz prijave i pratecih spisa proizilazi:

da je djelo koje je pocinio osumnjeceni nije krivicno djelo
HaHaHa2

#116 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by HaHaHa2 »

Not My Idea wrote:

haj ti ceraj anamo koliko te volja ;)
Not My Idea

#117 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by Not My Idea »

HaHaHa2 wrote:
Not My Idea wrote:

haj ti ceraj anamo koliko te volja ;)
:lol: Neka, vidis da stignem sve. A kako je to vezano za temu?
milojicabrzi

#118 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by milojicabrzi »

dowydyenya wrote:Na osnovu clana 231. stav . 4 . ZKP-a F BIH obavjestavamo vas da je Kantonalno tuzilastvo donijelo naredbu da se istraga nece sprovoditi protiv osumnjecenog E.S.prijavljenog da je pocinio krivicno djelo-Kradje iz clana 286 . stav . 1 . KZ FBIH jer iz prijave i pratecih spisa proizilazi:

Po zakonu, kao osteceni, imas pravo prituzbe Glavnom tuziocu u roku od (mislim) 8 dana od dobijanja obavijesti.
kokuz_sa

#119 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by kokuz_sa »

dowydyenya wrote:Ponovo da postavim pitanje o cemu se ovdje radi posto vidim da ima raznih profila na ovoj temi ?

Imao sam jedan smijesan slucaj sa mobitelom gdje sam davno postavio temu i po sve sudeci noj sin je bio kriv sto mu je mobitel ukraden hehe

viewtopic.php?f=1&t=88162

Nije Kriv

Poslije 4 godine dobijam postu sa suda na koju sam totalno i zaboravio.Radi se o tome da sam prijavio slucaj kradje mobitela.Desilo se to u bolnici Kosevo kada mi je sin (maloljetnik) lezao na traumatologiji.Tu je tada stigao i jedan narkoman koji je primljen par dana poslje njega.Vjerovatno zbog nedostatka opojnih sredstava zamolio je mog sina da mu da mobitel jer treba da obavi jedan razgovor.No medjutim decko je pozvao taxi i onako u gipsu do pojasa pobjegao iz bolnice sa mobitelom moga sina.

Slucaj sam uredno prijavio policiji gdje su mi rekli da je on njima dobro poznat.Inace radi se o sinu jednog pjevaca.Nakon toliko vremena sa suda je stiglo rijesenje ovim rijecima:

Na osnovu clana 231. stav . 4 . ZKP-a F BIH obavjestavamo vas da je Kantonalno tuzilastvo donijelo naredbu da se istraga nece sprovoditi protiv osumnjecenog E.S.prijavljenog da je pocinio krivicno djelo-Kradje iz clana 286 . stav . 1 . KZ FBIH jer iz prijave i pratecih spisa proizilazi:

pa imao si 8 dana da se zalis nakon donosenja odluke..pitanje je jesil..
mada mislim da ti mozes podignut parnicu radi nadoknade steta i dusevne boli 8-)

e sada tvoj sin mu je dao mob..ovaj moze kazati da ga je zaboravio vratiti i da je tv sin izasao iz bolnice i da nije znao ko je i sta je a doktori nisu zeljeli dati ime da ti on moze dat mob..i radi toga ispade da nije KD..
mada ovo ti je cista suplja jer tuzilastvo ima prevse posla pa gdje god moze da izvuce sta da ne treba previse da radi onda to i ucine..
jos ako je babo povukao koju vezu naravno da ce se ic linijom manjeg otpora(ovaj put zakonska linija)

uglavnom pojeo vuk magarca sve ovce na broju :D
hamalalija

#120 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by hamalalija »

milojicabrzi wrote:
hamalalija wrote:ili ako Milojica dodje sa kolegama i to rijesi
Hehe, vidim da pises "ne pismen" odvojeno, pa mi odmah jasno kako si ti ekstra pismena osoba :-D

Naravno da je svima stalo da se ispostuje zakon i da sve moze proci na sudu, ali se moze brzo djelovati, kako bi se dokazi sacuvali. Kada se dese krivicna djela u kojima se koriste mobiteli, logovi, IP adrese, kljucno je da se javi telekomu ili provajderu, te da se ti podaci zabiljeze i sacuvaju. Nakon toga, zavrsi se procedura, pa se na temelju naredbe suda, dostavljaju podaci.

Bilo bi glupo raditi mimo zakona i naredbi jer sve moze pasti na sudu.

Uglavnom, kada je u pitanju kriminal, agencije i firme uglavnom saradjuju sa istraziteljima, jer im je to u interesu.
Nije tu stvar da se neko boji nekoga ili ne boji, ali svako ko bespotrebno opstruira nas rad, rizukuje da se to protumaci kao prikrivanje pocinilaca ili ometanje istrage, a vjeruj mi, pametnjakovice koji se *urce i kofrce, mi dobro zapamtimo :mrgreen:

Vidim u nedostatku argumenata fatamo se za tipkarske pogreske, ali to ipak ne umanjuje upitnist tvoje strucnosti. Mozda ja jesam ne pisme (btw uputi me na praovpis u kojem je ovo ne tacno ili netacno), ali dobro poznajem zakon i procedure.
amko76

#121 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by amko76 »

:lol: :lol: :lol: popravi mi dan

satalit :D

Ti mora da si dobra k'o dobar dan :) moj broj :D
dowydyenya

#122 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by dowydyenya »

Ama covjece bolnica dala ime doticnog, navedeno da je pobjegao sa lijecenja,imao svjedoka koji je lezao do njih u krevetu,uredno sve prijavljeno.
Nisam se zalio jer je sve ispalo previse smijesno i vidno da ga neko pokriva.Kontaktirao mu majku zna sve bit ce regulisano to haha(nikad feninga),policija zna za njega rekose mi cesto on to radi dobro nam je poznat i presuda bi kakva bi.

I ja da se zalim ma daj baaaa :D
PriNc_ba

#123 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by PriNc_ba »

dowydyenya wrote:Imao sam jedan smijesan slucaj sa mobitelom gdje sam davno postavio temu i po sve sudeci noj sin je bio kriv sto mu je mobitel ukraden hehe

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=1&t=88162

Nije Kriv

Sta mislite da li se vrijedi zaliti na ovakvu presudu.
e ja cu se sad zadati dok ne skontam koji je pjevac u pitanju :lol: sto mi baci bubicu i sad ne mogu prestati kontati o ovome :D ahahhaahaha

ajde olaksaj nam (mi) :-) ili ces me pustiti da se mucim :P
PriNc_ba

#124 Re: Ukraden mobitel, trazim ga ne odustajem!

Post by PriNc_ba »

da nije sin Abida Sakalasa ? :lol: :run:
Post Reply