Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
newphoenix

#101 Re: Samsung galaxy S3

Post by newphoenix »

Like
rashtiman wrote::lol: :lol: :lol: pazi crash test dva telefona mu je provokacija

Zasto udaras glavom u sto Chuckie jer zbog sto si toliko hvalio iPhone pred rajom a sad kad si vidio ovaj telefon ne mozes da predjes na Samsung S3. Inace ni iPhone ni S3 su super telefoni ali nisu za mene.
febo_acm

#102 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Kao neko ko je imao sve modele iPhona i oba Galaxy modela, mogu vam reći da ste simpatični :D Sada igrom slučaja koristim N8. Vjerujem da skoro niko od vas nije duže koristio sve pomenute modele, a pričate o njima kao da ste ih uporedo koristili godinama.

SGS II - predobar model, sa custom rom meni je radio fenomenalno, nikada nisam imao problema(checkrevo HD rom). Veličina super, otporan na udarce, tanak... Sviđa mi se što Android nije ograničen.

iPhone 4- fenomen. Istina, dva puta mi se razbio od pada :D Touch i retina neprevaziđeni, džaba i Amoledi i sve. Možda bi mogao biti malo veći display. iOs perverzija. I im in love :D

Nokia N8 - izrada super, kamera beton... Touch poprilično loš u odnosu na iPhone i SGS II, po mom mišljenu dosta sopriji mob od pomenuta dva. Generalno za te pare je OK.

SGS III - o čemu vi pričate ljudi? Može li neko postaviti slike iz prve ruke i utiske? Čemu poređenje sa iPhone 4? Mobitel je sigurno perverzija, pa neka ga hejta ko hoće :D Isto kao što će i biti i iPhone 5.

Svaku temu i raspravu upropstite hejterskim komentarima...
Qler

#103 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

Touch na N8 nije los, samo je OS spor, zato lagga, pogledaj kada listas slike npr. i nema razlike u odnosu na ostale, samo kada je nesto "zahtjevnije" onda solazi do izrazaja 680MHz i 256MB RAM-a....
febo_acm

#104 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Upravu si, upravo sam probao :)
mousstapha

#105 Re: Samsung galaxy S3

Post by mousstapha »

Citam ovu temu i ne mogu da vjerujem da ima vise fanatizma nego na sportskim temama. Cak se analizira i psiholoska grupa ljudi koji kupuju odredjene modele.

Na kraju ce svako od nas kupiti model koji mu se u tom trenutku najvise svidja i to ne moze niko promjeniti. Cak i kad mi se svidja odredjeni proizvod nekog svjetskog brenda izbjegavam ga previse hvaliti, jer znam da oni maksimalno cijede profit ne mareci ni za kupce ni za one jadne Kineze sto rade 16 sati u tvornicama. Sve su ovo prolazne stvari megabajti, gigabajti, pixeli i mega pixeli...
HRossi

#106 Re: Samsung galaxy S3

Post by HRossi »

mousstapha wrote:Citam ovu temu i ne mogu da vjerujem da ima vise fanatizma nego na sportskim temama. Cak se analizira i psiholoska grupa ljudi koji kupuju odredjene modele.

Na kraju ce svako od nas kupiti model koji mu se u tom trenutku najvise svidja i to ne moze niko promjeniti. Cak i kad mi se svidja odredjeni proizvod nekog svjetskog brenda izbjegavam ga previse hvaliti, jer znam da oni maksimalno cijede profit ne mareci ni za kupce ni za one jadne Kineze sto rade 16 sati u tvornicama. Sve su ovo prolazne stvari megabajti, gigabajti, pixeli i mega pixeli...
Potpisujem. Ima jedna ruda zove se Coltan...

S3 je zvijer po konfiguraciji, samo sve preko 4.3" ekrana je preveliko za svakodnevnu upotrebu, preforsirali su sa rezolucijom tj HD ekranom, pa su napravili skoro pa ciglu da bi to sve se uklopilo, po meni nedostatak.
staradis

#107 Re: Samsung galaxy S3

Post by staradis »

Jesam li ja jedini kad kazem da sve preko 4 incha je preveliko?
_Alcatraz_

#108 Re: Samsung galaxy S3

Post by _Alcatraz_ »

Chuckie wrote:
rashtiman wrote::lol: :lol: :lol: pazi crash test dva telefona mu je provokacija

Koliko god si droid fanboy i moderator si, i ne znam zašto dopuštaš takve postove, jer tema ide u k..c
Tema nije ni 4S, ni SGS2, prema tome taj post je oftopik totalni.
Gore si upozoravao, a sad druga priča.

Nije oftopik jer pojedinci tvrde kako je i na SGS3 plastika za qrac, a nisu ni dotakli telefon. Ako je na SGS2 plastika kao na snimku, onda na SGS3 moze biti samo bolja. To je cilj posta! Da bih ti docarao mogucu kvalitetu plastike na SGS3 morao sam postovati onaj video. Tvoji kometari su vise o iOSu i globalno o aDroidu nego o samom SGS3.
A to sto neki kude plastiku na smartu SGS3 koji su samo na slikama vidjeli i donose zakljucke na osnovu iNovinara je bas i provokacija i suplja prica.

Svi pricaju od SGS3 na osnovu clanaka, reklama, iNovinarskih kritika i sl. SGS3 niko nije koristio par dana da moze donijeti zakljucak sta je dobro a sta ne tako da...
Gray

#109 Re: Samsung galaxy S3

Post by Gray »

staradis wrote:Jesam li ja jedini kad kazem da sve preko 4 incha je preveliko?
Ja sada imam 4, mislim da je 4-4,3 neka granica, ali moram prvo vidjeti kako lezi u ruci.
@no403

#110 Re: Samsung galaxy S3

Post by @no403 »

Pa sad 4" inča - može i malo veće (do 4,5") ali je zanimljivo da se onaj trend od prije 9-10 godina koji se zvao sto manji i lakši mobitel okrenuo u skroz suprotnom pravcu i sad nakon golemog Note uredjaja Samsung misli da smo svi zreli da prihvatimo 4,8" ekran na flagship modelu za široko tržište? Ja nesumnjam da ce se SGS 3 prodavati dobro ali bar za mene je on samo zbog dimenzija promašaj i ja ga neću kupiti samo zato što je dodao još 1,15 cm na već podug SGS II.
Chuckie

#111 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

I ja to tvrdim. Postoji nešto što se zove ergonomija, a sve preko 4" nema veze s time.

Ovi sa SGS2, Note, SGS3 /kad bude/ neka uzmu telefon u jednu ruku, da vidimo dokle im palac doseže na putu ka gornjem suprotnom uglu ekrana, vjerovatno do polovice te udaljenosti. Prema tome to nije telefon.

To je već druga kategorija uređaja, a zovu je tablet.
febo_acm

#112 Re: Samsung galaxy S3

Post by febo_acm »

Meni je 4.3" bilo extra. Volio bi i da novi iPhone bude preko 4", ali vidjet ćemo :D
Chuckie

#113 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Nego jedino što valja na SGS3 je ovo

Image

:D
zemo_online

#114 Re: Samsung galaxy S3

Post by zemo_online »

ne svidja mi se malo izbacena kamera, bolje bi bilo da je u ravnini ili uvucena jer narusava lijep dizajn i tankost ovog mobitela.
ono sto fascinira je mogucnost da u njemu imate 128 gb memorije,najvise od svih.

-nego evo najtanji mobitel od svih i isto tako fascinantan

http://www.gsmarena.com/htc_one_s-4574.php
_Alcatraz_

#115 Re: Samsung galaxy S3

Post by _Alcatraz_ »

Chuckie wrote:
I ja to tvrdim. Postoji nešto što se zove ergonomija, a sve preko 4" nema veze s time.
Slazem se sa tim, ali danas se sve svodi na modu i kuliranje, a ne na ergonomiju ili ti potrebe korisnika.

Kome od 90% korisnika treba SGS3 Quad-core 1.4 GHz i za sta ce ga koristiti osim za kameru?
Koja poboljsanja dolaze sa Android v4.0.4 Ice Cream Sandwich sistemom osim sminke i kako ce to iskoristiti da poboljsa funkciju telefona?
Neko je spomenuo i bolja graficka (Mali-400MP) itd.

99% radnog vremena isti smartphone ce raditi u leru.
Natrpa nekih aplikacija samo da se fali koliki mu je "gepek" na telefonu i sta sve u njega moze da se snimi i sl.

Postoje ljudi kojima to sve stvarno treba ali njih je 5% u svijetu.
Ostali su ili fensi-smensi korisnici ili djeca koji se furaju na "gige" i gamerske mogucnosti SPhonea.
Tako da je ergonomija na zadnjem mjestu, a "SMINKA KRALJU" na prvom. :dance:

S obzirom na veci ekran, Quad-core 1.4 GHz, Mali-400MP i 1Gb RAMa ima da dere bateriju. Tu su slabo radili i ne vjerujem da ce se uz uz ovaj hardver kod SGS3 baterija Li-Ion 2100 mAh naspram SGS2 baterije Li-Ion 1650 mAh znacajno produziti vrijeme izmedju ponovnog punjnja baterije. Zivi bili pa vidjeli.

Je li iko pokusao ili planira da napravi cluster sa SGS x? :thumbup:
newphoenix

#116 Re: Samsung galaxy S3

Post by newphoenix »

FREE 50GB Dropbox-a na dvije godine .

Galaxy S3 Features Include Free 50 GB Dropbox

http://www.galaxyinsider.com/news/1039
zateznistub

#117 Re: Samsung galaxy S3

Post by zateznistub »

_Alcatraz_ wrote:
Chuckie wrote:

Koliko god si droid fanboy i moderator si, i ne znam zašto dopuštaš takve postove, jer tema ide u k..c
Tema nije ni 4S, ni SGS2, prema tome taj post je oftopik totalni.
Gore si upozoravao, a sad druga priča.

Nije oftopik jer pojedinci tvrde kako je i na SGS3 plastika za qrac, a nisu ni dotakli telefon. Ako je na SGS2 plastika kao na snimku, onda na SGS3 moze biti samo bolja. To je cilj posta! Da bih ti docarao mogucu kvalitetu plastike na SGS3 morao sam postovati onaj video. Tvoji kometari su vise o iOSu i globalno o aDroidu nego o samom SGS3.
A to sto neki kude plastiku na smartu SGS3 koji su samo na slikama vidjeli i donose zakljucke na osnovu iNovinara je bas i provokacija i suplja prica.

Svi pricaju od SGS3 na osnovu clanaka, reklama, iNovinarskih kritika i sl. SGS3 niko nije koristio par dana da moze donijeti zakljucak sta je dobro a sta ne tako da...
Bravo majstore :thumbup:
new_york

#118 Re: Samsung galaxy S3

Post by new_york »

Chuckie

#119 Re: Samsung galaxy S3

Post by Chuckie »

Možda na benchmarku, ali za moje pare izbor bi bio OneX uvijek.
new_york

#120 Re: Samsung galaxy S3

Post by new_york »

pa nije samo po benchmarku pobjedio,pobjedio je i po displeyu,kameri,prostoru,bateriji,procesoru i grafici skoro u svakoj kategoriji a jos je rijec o predprodukcijskom modelu.
Saka

#121 Re: Samsung galaxy S3

Post by Saka »

Džaba mu kad je ružan. :)
inSighT
Vozim: na guranje

#122 Re: Samsung galaxy S3

Post by inSighT »

Chuckie wrote:Možda na benchmarku, ali za moje pare izbor bi bio OneX uvijek.
Klasični hejterski post; nije ni pročitao članak, već odmah hvali drugog, btw slabijeg, konja! :lol:
Qler

#123 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

Samsung mozda jeste bolji ali par stvari koje bi mene privukle kod HTC-a su prvo osjecaj kvalitete, ako vec dajem pare za nesto hocu da nije kao da je iz legolanda izaslo (iako bi i lego mob djelovao kvalitetnije), drugo, ljepsi je (opet to je subjektivno) trece, samsung da moze i logo apple-a bi kopirao, a to me bas odbija.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#124 Re: Samsung galaxy S3

Post by bordo gandalf »

Qler jesi li drzao SGS3 u ruci?
Quaresma

#125 Re: Samsung galaxy S3

Post by Quaresma »

jel to pokusavas reci da ce S3 biti izuzetak? kvalitetnije izrade?
Post Reply