da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jutarnja zvijezda

#101 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by jutarnja zvijezda »

donja_crtica wrote:Image

Da ste mu ovo dale
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol:
sad je smijesno ,ali vjeruj nije bilo ni malo !
plejka2

#102 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

a to prizivanje duhova je neka zajebancija ili stvarno moze? :roll:
fatamorgana

#103 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by fatamorgana »

babyline wrote:jedno vece, bio je bas pun mjesec i nesto cudno, sam tako lose spavala, takoreci ni oka sklopila nisam, u neka doba sam cula nekakve zvukove iz stana, tiho pucketanje kao iz drveta, ormara, zida, kao da neki crvi buse rupice, kao da djetlic kucka po drvetu.... i to je trajalo satima....ko neka lagana skirpa. jedva sam docekala jutro, a i da sam mogla zaspati od tih zvukova koje sam osluskivala i cula nisam se usudila jer me hvatao stah sta li ce se destiti ako zaspim. elem, prava nocna mora. ujutru sa bila happy da je ta noc prosla. ne ponovilo se!
A da nije bio u pitanju neki crv sumnje, :?
plejka2

#104 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

sto ste vi strasljivi :razz:
plejka2

#105 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

dzast konstatacija.
:razz:
plejka2

#106 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

mozda si se prepala hu knows :razz:

ma ne postoji nista to su sve price za djecu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#107 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by PipiDugaDevetka »

Rodno mjesto WOODOO-a je Afrika, tačnije Congo i susjedne zemlje.
Jamajčani su uglavnom afričkog porijekla i tamo su prenijeli ta vjerovanja.

Moja sarajevska šefica je bila sa Jamajke, pa mi poklonila šal od kašmira. Njoj kao ne treba.

Od tada, pa nadalje sve mi se u votaŽi strovalilo, pa ide nizbrdo,...H*bo je šal.
azurna_obala

#108 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by azurna_obala »

jutarnja zvijezda wrote:posto vidim da idu i price o duhovima :D evo nestoi od mene.
kada sam bila dijete imali smo komsiju (zvacu ga dida).taj covjek je bio ziva enciklopedija.sta god smo ga pitali u vezi skolskog gradiva ,sve je znao. e on je tvrdio da je od mladosti medij i da moze komunicirati sa duhovima.imao je dva sina,vec ozbiljni ljudi,(crveni kao crvena paprika),koji su naravno to ismijavali.tako ,da bi dokazao svoje tvrdnje ,dida jednu noc zakaze spiritualisticku seansu.bili su pozvani i moji roditelji.mi djeca NE.koga je on zvao i kako se to sve odvijalo ,ja ne znam,znam samo da su njegovi sinovi izletili iz kuce u papucama ,i to u snijeg ,a moji su strcali niz stepenice bijeli kao kreda,i samo govorili : "sta ono bi---pa sve slike i lusteri se polupase".vise nikome nije bilo smijesno.dida mi je samo objasnio ,da se dobro mora paziti da se ne pozove zao duh. i to mi se urezalo u pamcenje.
prosle su godine i jednoga dana nesto sam citala na tu temu i onda o tome pricala sa mojom najboljom prijateljicom.bila je opisana neka jednostavna tehnika pozivanja i mi odlucimo da isprobamo ,ima li tu neke istine. dogovorimo se da pozovemo pokojnog muza nase dobre prijateljice ,koji je umro iznenada vrlo mlad ,a bio je jako dobar covjek.i ucinimo mi to .uz blagu jezu i neki usiljeni smijeh. mi smo postavljale pitanja ,"on" je odgovarao i tako dok nam nije dosadilo. raspakovale smo "rekvizite" i zaboravile na nasu "seansu".nakon nekoliko dana dosla mi je u posjetu njegova udovica. u toku razgovora ,ispricala mi je da vec par dana ima problema sa spavanjem ,jer svaku noc sanja pok.muza koji luta po groblju i ne moze da nadje svoj grob. :shock: :shock: skoro sam pala sa stolice od uzasa.naravno da joj nisam mogla reci sta smo prijateljica i ja radile.vjerujte,jedva sam cekala da ode ,da zovnem prijateljicu i da vidimo sta sad da radimo.srecom sacuvala sam clanak ,pa smo sad ozbiljno procitale sve sto pise. a u stvari najvaznije je posebnom tehnikom "duha "vratiti.mi to naravno nismo uradile jer smo se u stvari zafrkavale. bilo tu nesto ili ne NIKADA vise u zivotu nisam tako nesto ucinila. :sad:

Jaooo prizivanje duhova, to je bilo popularno kad sam bila mala...kad malo narastoh, odlučimo sestra ja, i rodica da zovemo duhove :roll: ...i tako mi sačekale noć,, uzele neku iglu, svijeću, neka slova i brojeve napisale, tako nam kazali ovi što su radili...i mi počele, kad javlja se neki ime mu je počinjalo sa slovo M, ja mislim, bio mlad oko 27 god...ma nije to potrajalo 10 min mi pošizile od straha, bacimo ono sve, upalile svjetlo, ma strašno, i nikad više, prvi i zadnji put.... :shock: :shock:
plejka2

#109 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

babyline wrote:
plejka2 wrote:mozda si se prepala hu knows :razz:

ma ne postoji nista to su sve price za djecu.
:kiss: dje si bio da mi to kazes tada
a ko zna dje :lol:
ma desava se covjeku svasta ja to zovem trenutak slabosti al nemoj da te to plasi...normala je to.
fatamorgana

#110 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by fatamorgana »

plejka ghostbuster, :D

Aurora_25

#111 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Aurora_25 »

Taman sam zaboravila :D I ja nadjoh vakat kad da citam ovo..
Dok sam zivjela u kuci svojih roditelja, a koja je napravljena davnih godina, slusala sam nanine price o mjestu na kojem je napravljena, mjestu gdje su postojala i jos uvijek postoje groblja. Dok se pravila, i temelji kopali, nailazili su na nekakve kosti.. Elem, ne znam kako su to sve rijesili, ali se sjecam prica da u gluha doba noci cuju po kuci lupkanje, setanje, skripanje.. Kao da je dolazilo sa sprata iznad. Uvijek sam mrzila taj sprat gdje je bila moja soba. Nisam to nikad dozivjela, i hB pa nisam, ali mi se desilo par puta, dok sam prolazila hodnikom, da osjetim uzdahe za vratom koji su licili na jecanje. Brrrrrr... mislila sam da umisljam, ali nisam, ponovilo se nekoliko puta, i prestalo je onda kad sam svima ispricala sta mi se desilo. Nekoliko puta sam ostala sama spavati u sobi ( a do tad sa sestrom), i onaj momenat izmedju jave i sna, bilo je negdje oko 3h, tacno sam osjetila necije ruke, kako me doslovno drmusaju na krevetu, to me istraumiralo! Kasnije nisam nikad smjela ostati sama, ali poslije nekog vremena, i isto je bilo jako kasno, sama u sobi, isto mi se desilo. Sjecam se da je nana pricala kako je osjecala necije prisustvo, neko je pokriva, gurka ruke za njena ledja, u pola noci.. A mama je pricala kako cuje korake kroz sobu u gluha doba noci, patos skripi..... Joj kad se sjetim... Brrrrrr..... Nikad vise nisam prenocila u toj kuci!
plejka2

#112 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by plejka2 »

Ductus Holedocus

#113 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Ductus Holedocus »

cula sam i ja neku pricu da je nesto na groblju bilo sagradjeno i da su sve cudne stvari desavale...ali da me ubijes ne mogu se sjetiti sta,kako :?
Nego,kako se dozivaju duhovi.Ozbiljno :D
Probacu nagovoriti ć'oeka da dozivamo :-)
hogar strasni

#114 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by hogar strasni »

100% istinita prica, mali zaseok u blizini Pala, radnja se desavala 70 tih godina, covjek se ozenio kupio plac i pravio je kucu, rodila mu se kcerka,oko 4g poslije rodjenja djete je vec moglo da prica, tako je pocelo da roditeljima spominje nekog djeda koji dolazi kod nje i razgovaraju i da moli tatu da premijesti stepenice ispred kuce, to su dugo prepisivali djecjoj masti, ali djete je stalno ponavljalo istu pricu, da djed dodje kad nikog nema i da trazi da se stepenice izmijeste. covjek je izludio kontali da se neko neprikrada djetetu, pravili sacekuse..nista,djete po svom, na kraju je sa kumom razbio stepenice, i prica da ga je nesta vuklo da kopa i na manje od metar da je udario na kamen, kad ga je otkopao vidio je da je to u stvari nadgrobni kamen, sve je vratio, zvao svestenika da to posveti, kasnije je cuo da je tu bilo vojnicko groblje,znam samo da je odselio odatle nedugo potom.
bijela

#115 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by bijela »

4m3l wrote:samo da zabiljezim pa cu sutra citati, ne smijem sada :mrgreen: :)
:lol: i ja evo počela u ova doba čitati, a sve mi nešto... khm :D
bolje da zatvorim forum :run:
Woman

#116 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Woman »

Ductus Holedocus wrote:cula sam i ja neku pricu da je nesto na groblju bilo sagradjeno i da su sve cudne stvari desavale...ali da me ubijes ne mogu se sjetiti sta,kako :?
Nego,kako se dozivaju duhovi.Ozbiljno :D
Probacu nagovoriti ć'oeka da dozivamo :-)
joj i mene to zanima
Ductus Holedocus

#117 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Vrag neka vas nosi,sviju :D
meni se vec pocelo prividjati..Cujem neki zvuk,kontam duhovi dolaze..polahko otvorim vrata,akd brat muti slag mikserom u kuhinji :D
prpa me uhvatila nek se zna..samo glumim kabadahiju..I ja bi ko biva duhove prizvala
btw.evo paloma mi se odvila,majke mi
Muzikjunki

#118 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by Muzikjunki »

I kako sad da covjek ide na spavanje poslije ovih prica?! :-?
fatamorgana

#119 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by fatamorgana »

Muzikjunki wrote:I kako sad da covjek ide na spavanje poslije ovih prica?! :-?
Polahko, :D
krompir i riza

#120 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by krompir i riza »

Ductus Holedocus wrote: btw.evo paloma mi se odvila,majke mi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ductus Holedocus

#121 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

krompir i riza wrote:
Ductus Holedocus wrote: btw.evo paloma mi se odvila,majke mi

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nije smijesno,cijelu noc nisam zaspala.Razbolila sam se,mozda su to zli dusi :roll: :D
bez zezancija,uhvatila me prpa,izasla sam sa strahom na tarasu.Pricinjava mi se sto sta,btw gdje i ne bi cijelu noc sam proucavala te duhove :D
krompir i riza

#122 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by krompir i riza »

sorry :D al' nasmijalo me ovo kako si napisala , kontam: čuj paloma :lol: neću više,časna riječ :D
vjerujem da ti nije bilo ugodno :-? ja ovo ne bih čitala po noći, ma nema šanse :roll:
a šta se desilo? tek tako se sama odmotala ?
SaPnA

#123 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by SaPnA »

sjeca li se ko teme "duhovi u kuci" :D tad nije bilo spavanja :lol: :lol:
NightSky

#124 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by NightSky »

Ductus Holedocus wrote:cula sam i ja neku pricu da je nesto na groblju bilo sagradjeno i da su sve cudne stvari desavale...ali da me ubijes ne mogu se sjetiti sta,kako :?
Najstariji pravi čovjek Homo habilis je živio prije oko 2,5 miliona godina, Homo sapiens se pojavio prije oko 100.000 godina. Svi ti ljudi koji su živjeli unazad stotina hiljada i miliona godina su negdje pokopani, drugim riječima - ne postoji komadić zemlje gdje neko nije svoje kosti ostavio. Sve što danas postoji sagrađeno je na nečijem grobu.
Vođeno tom logikom, sve bi trebalo biti opsjednuto duhovima.
Last edited by NightSky on 27/04/2012 10:09, edited 1 time in total.
neki

#125 Re: da li su vam se desavale neobjasnjive stvari

Post by neki »

Pola Sarajeva je izgradjeno na groblju.. :-)
Post Reply