donja_crtica wrote:
Da ste mu ovo dale
sad je smijesno ,ali vjeruj nije bilo ni malo !
donja_crtica wrote:
Da ste mu ovo dale
A da nije bio u pitanju neki crv sumnje,babyline wrote:jedno vece, bio je bas pun mjesec i nesto cudno, sam tako lose spavala, takoreci ni oka sklopila nisam, u neka doba sam cula nekakve zvukove iz stana, tiho pucketanje kao iz drveta, ormara, zida, kao da neki crvi buse rupice, kao da djetlic kucka po drvetu.... i to je trajalo satima....ko neka lagana skirpa. jedva sam docekala jutro, a i da sam mogla zaspati od tih zvukova koje sam osluskivala i cula nisam se usudila jer me hvatao stah sta li ce se destiti ako zaspim. elem, prava nocna mora. ujutru sa bila happy da je ta noc prosla. ne ponovilo se!
jutarnja zvijezda wrote:posto vidim da idu i price o duhovimaevo nestoi od mene.
kada sam bila dijete imali smo komsiju (zvacu ga dida).taj covjek je bio ziva enciklopedija.sta god smo ga pitali u vezi skolskog gradiva ,sve je znao. e on je tvrdio da je od mladosti medij i da moze komunicirati sa duhovima.imao je dva sina,vec ozbiljni ljudi,(crveni kao crvena paprika),koji su naravno to ismijavali.tako ,da bi dokazao svoje tvrdnje ,dida jednu noc zakaze spiritualisticku seansu.bili su pozvani i moji roditelji.mi djeca NE.koga je on zvao i kako se to sve odvijalo ,ja ne znam,znam samo da su njegovi sinovi izletili iz kuce u papucama ,i to u snijeg ,a moji su strcali niz stepenice bijeli kao kreda,i samo govorili : "sta ono bi---pa sve slike i lusteri se polupase".vise nikome nije bilo smijesno.dida mi je samo objasnio ,da se dobro mora paziti da se ne pozove zao duh. i to mi se urezalo u pamcenje.
prosle su godine i jednoga dana nesto sam citala na tu temu i onda o tome pricala sa mojom najboljom prijateljicom.bila je opisana neka jednostavna tehnika pozivanja i mi odlucimo da isprobamo ,ima li tu neke istine. dogovorimo se da pozovemo pokojnog muza nase dobre prijateljice ,koji je umro iznenada vrlo mlad ,a bio je jako dobar covjek.i ucinimo mi to .uz blagu jezu i neki usiljeni smijeh. mi smo postavljale pitanja ,"on" je odgovarao i tako dok nam nije dosadilo. raspakovale smo "rekvizite" i zaboravile na nasu "seansu".nakon nekoliko dana dosla mi je u posjetu njegova udovica. u toku razgovora ,ispricala mi je da vec par dana ima problema sa spavanjem ,jer svaku noc sanja pok.muza koji luta po groblju i ne moze da nadje svoj grob.![]()
skoro sam pala sa stolice od uzasa.naravno da joj nisam mogla reci sta smo prijateljica i ja radile.vjerujte,jedva sam cekala da ode ,da zovnem prijateljicu i da vidimo sta sad da radimo.srecom sacuvala sam clanak ,pa smo sad ozbiljno procitale sve sto pise. a u stvari najvaznije je posebnom tehnikom "duha "vratiti.mi to naravno nismo uradile jer smo se u stvari zafrkavale. bilo tu nesto ili ne NIKADA vise u zivotu nisam tako nesto ucinila.
a ko zna djebabyline wrote:plejka2 wrote:mozda si se prepala hu knows![]()
ma ne postoji nista to su sve price za djecu.dje si bio da mi to kazes tada
4m3l wrote:samo da zabiljezim pa cu sutra citati, ne smijem sada![]()
joj i mene to zanimaDuctus Holedocus wrote:cula sam i ja neku pricu da je nesto na groblju bilo sagradjeno i da su sve cudne stvari desavale...ali da me ubijes ne mogu se sjetiti sta,kako![]()
Nego,kako se dozivaju duhovi.Ozbiljno![]()
Probacu nagovoriti ć'oeka da dozivamo
Polahko,Muzikjunki wrote:I kako sad da covjek ide na spavanje poslije ovih prica?!
Ductus Holedocus wrote: btw.evo paloma mi se odvila,majke mi
nije smijesno,cijelu noc nisam zaspala.Razbolila sam se,mozda su to zli dusikrompir i riza wrote:Ductus Holedocus wrote: btw.evo paloma mi se odvila,majke mi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Najstariji pravi čovjek Homo habilis je živio prije oko 2,5 miliona godina, Homo sapiens se pojavio prije oko 100.000 godina. Svi ti ljudi koji su živjeli unazad stotina hiljada i miliona godina su negdje pokopani, drugim riječima - ne postoji komadić zemlje gdje neko nije svoje kosti ostavio. Sve što danas postoji sagrađeno je na nečijem grobu.Ductus Holedocus wrote:cula sam i ja neku pricu da je nesto na groblju bilo sagradjeno i da su sve cudne stvari desavale...ali da me ubijes ne mogu se sjetiti sta,kako![]()
Pola Sarajeva je izgradjeno na groblju..Ductus Holedocus wrote:cula sam i ja neku pricu da je nesto na groblju bilo sagradjeno i da su sve cudne stvari desavale...ali da me ubijes ne mogu se sjetiti sta,kako![]()