Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ho oponopono

#101 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ho oponopono »

vryzas je napisao/la:

Nismo svi isti :wink:
...to stoji...samo govorim u svoje ime! :wink:
addy_sa

#102 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by addy_sa »

nikad se nisam bolje osjecao nego nakon duge veze..imam vremena koliko hocu i za sta ja hocu..druzenja, izlasci, ma i samo citanje ili izlezavanje..trening jer ne letim da se nadjem s njom poslije posla..
bila je to ne tako dobra veza i ne znam ni sam zasto je trajala :)

nekad je sasvim super biti sam i zabavljati se :) kakve veze ba :D
dita von teese

#103 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dita von teese »

Poslije duge veze...uvek ima poslije, tjesim se:)

Eh, ovako - poslije jedne duge veze mogla sam biti samo sretna sto se zavrsila, pa i bila sam.

Nisam ljudima pricala previse o nama, tj. imala sam jednu osobu kojoj sam ispricala 90% stvari, a ostale nisam zamarala detaljima, jer ni sama sebi nisam mogla oprostiti sto sam neke stvari sebi bila dozvolila tad.

Eh - bila sam zahvalna sto sam zavrsila sve i sto nikome nije falila dlaka s glave (tako je to izgledalo) ALI IPAK:

Pa, nekih, pet narednih mjeseci sam se barem jednom sedmicno budila nocu. Budio me je grc koji bi isao iz lijeve ruke prema srcu, uz gusenje, a onda sam ja, posto sam sama spavala u sobi, vikala glasno da me neko cuje, i mlatarala rukom...Bol bi onda prosao, a nekada se znalo desiti da imam vise takvih napada po noci.

U tom periodu sam intenzivno isla na aerobik, tako da mi je to pomoglo, ali ne dovoljno za taj fizicki problem koji me je mucio dugo.

Sad, da li je to zato sto se nisam previse otvarala u vezi s tim, ne znam. Najsmjesnije od svega mi je bilo sto su kruzile price da sam prevarila tu osobu, a ja tri godine poslije toga jos uvijek radim na sebi da budem sebi dobra, a onda mozda i nekome drugom. A svakoj bi djevojci savjetovala da kada skonta da ce prekinuti, OBAVEZNO nadje sebi drugog, jer ce joj biti lakse da prebrodi sve. Ja nisam, i nisam olaksala nikome nista, ni sebi, ni budali koja nije zasluzila da budem uopste fer prema njemu.
_ado_

#104 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by _ado_ »

dita von teese wrote:Poslije duge veze...uvek ima poslije, tjesim se:)

Eh, ovako - poslije jedne duge veze mogla sam biti samo sretna sto se zavrsila, pa i bila sam.

Nisam ljudima pricala previse o nama, tj. imala sam jednu osobu kojoj sam ispricala 90% stvari, a ostale nisam zamarala detaljima, jer ni sama sebi nisam mogla oprostiti sto sam neke stvari sebi bila dozvolila tad.

Eh - bila sam zahvalna sto sam zavrsila sve i sto nikome nije falila dlaka s glave (tako je to izgledalo) ALI IPAK:

Pa, nekih, pet narednih mjeseci sam se barem jednom sedmicno budila nocu. Budio me je grc koji bi isao iz lijeve ruke prema srcu, uz gusenje, a onda sam ja, posto sam sama spavala u sobi, vikala glasno da me neko cuje, i mlatarala rukom...Bol bi onda prosao, a nekada se znalo desiti da imam vise takvih napada po noci.

U tom periodu sam intenzivno isla na aerobik, tako da mi je to pomoglo, ali ne dovoljno za taj fizicki problem koji me je mucio dugo.

Sad, da li je to zato sto se nisam previse otvarala u vezi s tim, ne znam. Najsmjesnije od svega mi je bilo sto su kruzile price da sam prevarila tu osobu, a ja tri godine poslije toga jos uvijek radim na sebi da budem sebi dobra, a onda mozda i nekome drugom. A svakoj bi djevojci savjetovala da kada skonta da ce prekinuti, OBAVEZNO nadje sebi drugog, jer ce joj biti lakse da prebrodi sve. Ja nisam, i nisam olaksala nikome nista, ni sebi, ni budali koja nije zasluzila da budem uopste fer prema njemu.
Izvini, al odavno odvratniju recenicu nisam cuo. :? :( Bio sam ostavljan dosta puta, i to na pravo ruzne nacine, al nikad nisam ni pomislio da bih mogao iskoristiti neku djevojku samo da bih lakse prebrodio ostavljanje.
madtv

#105 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by madtv »

Image
JThomas

#106 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by JThomas »

žene su tu neuporedivo proračunatije, plan B, C i D...
ho oponopono

#107 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ho oponopono »

...dušo, ili si skot ili nisi nazor to nema isti filing, to nije lijepo... jednostavno ne ide to tako ! :mrgreen:
dita von teese

#108 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dita von teese »

Ma sta me briga sta je kome odvratno, ja ne bih vise bila na pola puta do srcanog samo zato sto nisam pomjerila fokus kako treba. A nemas se sta izvinjavati, _ado_, ne shvatam to licno.

Ako se lijecim hranom, onda iskljucivo i jedino - Haribo:=)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#109 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by ladyblue18 »

Dobro je, nek nisam jedina kojoj je zapala za oko ta recenica. :oops:
mullersmichael

#110 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by mullersmichael »

ladyblue18 wrote:Dobro je, nek nisam jedina kojoj je zapala za oko ta recenica. :oops:
+1
eluna

#111 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

mullersmichael wrote:
ladyblue18 wrote:Dobro je, nek nisam jedina kojoj je zapala za oko ta recenica. :oops:
+1
+1
vryzas

#112 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by vryzas »

eluna wrote:
mullersmichael wrote:
+1
+1

+7 :D
dita von teese

#113 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dita von teese »

Mozete osnovati klub. :oops:
fantom slobode

#114 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fantom slobode »

dita von teese wrote:Mozete osnovati klub. :oops:
A sto se ti ogranicavas, lijepo skupis dvojicu, trojicu, pa naizmjenicno, ustanovis raspored prihvatljiv za tebe i super. Cuj samo na kraju veze pronadjes sebi nekog drugog...zbog lakseg pronalaska sebe...
dita von teese

#115 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dita von teese »

Pretjerujes.
vitamini

#116 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by vitamini »

dita von teese wrote:Mozete osnovati klub. :oops:
I meni je zapela za oko ta rečenica. Ali zato što sam ja bila ona ostavljena strana, nakon što je "pripremljen drugi teren". Neke osobe jednostavno ne znaju biti same, ni dana, ni sedmice, da ne govorim o mjesecima, pa čak godinama. Nekome je lako uletiti iz veze u vezu, meni nije, potrebna mi je samoća.
fantom slobode

#117 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fantom slobode »

dita von teese wrote:Pretjerujes.
Eno sad. Razmisli malo, to svakog cini zadovoljnim. Ne treba ti fitnes, stalno si u liniji, ti nemas ogranicenja kao oni, znaci super. Naravno i oni, ako su u stanju nek' probaju gdje drugo. Tebi dobro, moze se dugo tako, znaci par dugih veza paralelno, ako se kakva i prekine, ko kaze da se ne moze druga (treca ili cetvrta) zapoceti.
Ti eto posmatras taj svoj stav kao Ok, a moje je odmah pretjerivanje. Mislim da se sve da razmotriti, nikad se ne zna koje se pokaze kao odgovarajuce. Prvo probas, pa ustanovis je li ti odgovara... ( jesi li probala, pa mislis da to nije to? )
dita von teese

#118 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dita von teese »

fantom slobode wrote:
Eno sad. Razmisli malo, to svakog cini zadovoljnim. Ne treba ti fitnes, stalno si u liniji, ti nemas ogranicenja kao oni, znaci super. Naravno i oni, ako su u stanju nek' probaju gdje drugo. Tebi dobro, moze se dugo tako, znaci par dugih veza paralelno, ako se kakva i prekine, ko kaze da se ne moze druga (treca ili cetvrta) zapoceti.
Ti eto posmatras taj svoj stav kao Ok, a moje je odmah pretjerivanje. Mislim da se sve da razmotriti, nikad se ne zna koje se pokaze kao odgovarajuce. Prvo probas, pa ustanovis je li ti odgovara... ( jesi li probala, pa mislis da to nije to? )

Ne pretjerujes u svom stavu, imas na njega pravo. Pretjerujes u opservaciji, analizama, scenarijima "šbb-kbb".
fantom slobode

#119 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fantom slobode »

dita von teese wrote:
fantom slobode wrote:

Ne pretjerujes u svom stavu, imas na njega pravo. Pretjerujes u opservaciji, analizama, scenarijima "šbb-kbb".
ne radi se o opservaciji, scenariju, analizi ili o nekoj skracenici, bi prijedlog i pitanje...A nigdje ne rekoh da je moj stav, nego sto ljudi sto cudi...nisam ja u klubu koji smatra da to sto ti radis nije prihvatljivo...

Nisi mi odgovorila na pitanje...
dita von teese

#120 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by dita von teese »

fantom slobode wrote: ne radi se o opservaciji, scenariju, analizi ili o nekoj skracenici, bi prijedlog i pitanje...A nigdje ne rekoh da je moj stav, nego sto ljudi sto cudi...nisam ja u klubu koji smatra da to sto ti radis nije prihvatljivo...

Nisam, jer pitanje ima veze samo sa tvojim scenarijem, ali ne i sa mojom recenicom koja ti je zaparala usi. Posto si sam iskonstruisao scenarij, daj sam sebi i odgovor na hipotetsko pitanje za hipotetsku situaciju.
fantom slobode

#121 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by fantom slobode »

dita von teese wrote:
fantom slobode wrote: ne radi se o opservaciji, scenariju, analizi ili o nekoj skracenici, bi prijedlog i pitanje...A nigdje ne rekoh da je moj stav, nego sto ljudi sto cudi...nisam ja u klubu koji smatra da to sto ti radis nije prihvatljivo...

Nisam, jer pitanje ima veze samo sa tvojim scenarijem, ali ne i sa mojom recenicom koja ti je zaparala usi. Posto si sam iskonstruisao scenarij, daj sam sebi i odgovor na hipotetsko pitanje za hipotetsku situaciju.
Meni se cini da ti i dalje o scenariju...prijedlog rekoh...tvoja recenica mi nije zaparala usi, to je tvoj utisak, od kojeg ne mozes da se odvojis. Cini mi se da si rado iskljuciva...steta samo sto se odlucis za jednog novog, meni se cini da svim eventualno ukljucenim, pa i sebi, uskracujes veselje i radost zivota...
Iz ove tvoje price "hipotetika za pocetnike", pomislih da to nisi probala...razmisli malo, mozda je to jos bolje rjesenje, razmotri i tu opciju, naravno u praksi...

prijedlog, nije scenarij, ne snima se film
armminn

#122 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by armminn »

Evo prodje i skoro 3 mjeseca..drzim se,cuvam se izlazim,hodam fali mi ko zrak ali idem kako ono kazes ili prebolis ili prezivis ..ja sam emotivac sve mi tesko pada ali eto samo mi je lose sto sam jedan dan dobar jedan los tri dana dobar jedan los mislim da je dobaro omjer haahaah..cujem ima nekoga pored sebe i to postujem..moras nekada nekoga pusiti i abd jedva cekam opet da se zaljubim da me neko ocara i da ponovno udjem u vezu volio bi..Mislim da se najbolje preboli drugom osobom eto tako... :) glava gore i osmijeh vazda
SARAJKA

#123 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by SARAJKA »

Upravo sam u periodu nakon prekida veze, ne tako duge ali mi je teško palo. Saznala sam da nije osoba onakva kakva se predstavljo :sad: . S jedne strane i drago mi je ako ništa moći ću bar da nastavim dalje i tražim svoju srodnu dušu. Mogu samo da zahvalim osobama kojim sam okružena, koje su mi saslušale, dale savjete, ali sam kao i @quarterback stava da moraš "popričati sam sa sobom" i sebi reči jednu dvije ...... i nastavliti dalje.

@quarterback, @eluna

HVALA Vam na lijepim postovima, iz svakog reda vašeg pisanja može se naučiti.

A svima Vama koji ste u periodu nakon prekida dugih veza ili kraćih , želim puno sreće ...... osmjeh, (kao neko što gore reče), otvoriti se ...... i doći će nova LJUBAV
eluna

#124 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by eluna »

SARAJKA wrote:Upravo sam u periodu nakon prekida veze, ne tako duge ali mi je teško palo. Saznala sam da nije osoba onakva kakva se predstavljo :sad: . S jedne strane i drago mi je ako ništa moći ću bar da nastavim dalje i tražim svoju srodnu dušu. Mogu samo da zahvalim osobama kojim sam okružena, koje su mi saslušale, dale savjete, ali sam kao i @quarterback stava da moraš "popričati sam sa sobom" i sebi reči jednu dvije ...... i nastavliti dalje.

@quarterback, @eluna

HVALA Vam na lijepim postovima, iz svakog reda vašeg pisanja može se naučiti.

A svima Vama koji ste u periodu nakon prekida dugih veza ili kraćih , želim puno sreće ...... osmjeh, (kao neko što gore reče), otvoriti se ...... i doći će nova LJUBAV
nema na čemu sarajka samo hrabro naprijed :thumbup:
leptiricsareni

#125 Re: Kako pronaći sebe nakon duge veze?

Post by leptiricsareni »

iz iskustva :sad: , samo pocnete sebe da volite punooooooooooo, sami sebi postanite jos bitniji i bice vam lijepo vjerujte :)

P.S. pod ovim se me misli da postanete egoisti i sl. vec jednostano da volite sami sebe :-D
Post Reply