Ako sta zalim, to je sto sam dopustio da imam Cartoon, Nicklodeon, Disney channel,.. u kuci i sto je sad kasno da to blokiram ili zabranim. Nema niti jednog normalnog crtica, sve neke sizofrenicne face, efekti, ludjacke izbeljene oci, neartikulisani krikovi,...
Crtici na nasim kanalima su opet OK, ali je sinhronizacija ocajna. Sve se svodi na neartikulisano krestanje da bi se bolje prikrio originalni glas u pozadini, a silu kroatizama i sam ponekad ne razumijem.
Tom and Jery, Dusko dugousko,.. ipak sadrze veliku kolicinu nasilja, nepravde(Dusko napr. i zapocne belaj, i shebe jadnog Milivoja na pravdi boga

), onda ima dosta predrasuda na granici rasizma(uobicajeni stereotipi o inferiornim azijatima i crncima samo kao pjevacima ili sluskinjama),.. itd. Ptica trkacica koja uvijek pobjegne stvara neuroticnost, bijes i traume,... Teletabisi zaglupljuju,..
Opet sa druge strane zivimo u drustvu koje nije bezazleno i gdje neko nepripremljen na nasilje lako nahebe ako odrasta u staklenom kavezu.
Crtici za djecu trebaju biti poucni gdje posebno izdvajam madjarsku skolu i legendarnog Gustava.
Iz iste kinematografije dolazi i jedan od najboljih dugometraznih svih vremena - Vitez Janos.
http://www.youtube.com/watch?v=tbW5eewKAO0