bojkotujete li koga i zasto?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
male_okice

#101 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by male_okice »

ja ne bojkotujem nista.
kOmpir

#102 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by kOmpir »

LaCici wrote:Sarajevo taxi jer su bezobrazni
Dnevni avaz jer je nastao na kriminalu i ima najnepismenije i najneprofesionalnije novinare
Janu i ostale vode koje nisu iz BiH jer imamo toliko vode a uvozimo tudju
+1, zaboravih i to spomenuti. Sjećam se da dok sam gledao tv reklame za Janu bi se vrtile svakih sat vremena. Inače sam primjetio i politiku marketa kao što su Konzum da podižu cijenu našim vodama, pa je tako recimo Planinski biser ,koji je svugdje 1,40-1,45K KM, u Konzumu košta 1,65 KM, a K Plus voda 1,35. Iako K Plus vodu toče u Širokom brijegu, opet ubiru veći profit...
wewa

#103 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by wewa »

mi ni ne kupujemo vodu, osim mineralne a tu uvijek Sarajevski kiseljak.
HAVANA

#104 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by HAVANA »

Kelj.Ne mogu ga smislit.
miki.ba

#105 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by miki.ba »

prilagodjena wrote:ja,ako ikako mogu,zaobilazim slovenačke fime i proizvode....samo radi love iz ljubljanske banke
Ja također bojkotujem slovence, slovenke i sve što je skovenačko....mrzim slovense :D
wewa

#106 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by wewa »

HAVANA wrote:Kelj.Ne mogu ga smislit.
ti si dobar kakvih ima :roll: :lol:
vještica

#107 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by vještica »

Hm, fascinatno kako ova tema brzo raste :thumbup:

Evo i mog skromnog doprinosa. Bojkotujem:

- Belisimu - jer izrabljuje radnike a prodaje kinesku robu pod "dizajnersku domaću"
- Avaz i sva druga avazova izdanja- mislim da nema potrebe objašnjavati
- Sarajevo taxi - ne pale taksimetre, a i kad pale ne vraćaju kusur
- GRAS - kad god je to moguće.
- pekaru Edin na baščaršiji jer žene poslužuju zadnje bez obzira na to čiji je red (nije samo moje iskustvo) :-)
- caffe Vatru - zbog neljubaznog osoblja i papanluka koji se tamo okuplja.
- Mc Donalds - zbog štete koju njihova hrana pravi širom svijeta kreirajući naciju gojaznih, a i zbog toga što ne koriste domaće proizvode.
- Mango - jer su prodavačice neljubazne ukoliko ne udjete "napucani".
- Kozum - sve prodavnice zbog visokih cijena domaćih proizvoda i izuzetno neljubaznog osoblja
- Hrvatsko primorje - iz istih razloga kao i Konzum....

Ima toga još, al eto nek ovo bude početak :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#108 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by JoseMujica »

u mene su svi veliki brandovi blacklisted...jednostavno mi se ne bacaju pare i libo me racku za nečiji dobar/loš glas ili popularnost
Melanholik

#109 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by Melanholik »

Koka-kolu, Disney, Nike, Phillips, McDonalds, Nestle, Adidas, Apple (njega svakako bojkotuje moj budžet) i još puno njih koje se ne mogu trenutno sjetiti, zbog ovoga:

i zbog rada djece. ima još puno gorih videa koje nisam mogla sada tražiti.

još bojkotujem Merkator, DP i Konzum.

jedno vrijeme sam bojkotirala Violetu jer sam čula da koriste svinjsku mast u proizvodnji papira, ali se to ispostavilo kao netačno. :mrgreen:
wewa

#110 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by wewa »

Addidas pretpostavljam isto kao Nike, zbog djecjeg rada?

a zasto ove lance trgovina?
prilagodjena

#111 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by prilagodjena »

wewa wrote:
ciki4 wrote:Isključivo zbog neljubaznosti i nekulture radnica. Nikad dobar dan, doviđenja, prevrtanje očima kad zamoliš da ti nešto objasne, pokažu, a par puta na kasi su tračale kupca koji je upravo izašao, a ja sam slijedeća na tapeti :lol: e kontam nećeš više!
Doduše, išla sam samo u jednu njihovu radnju, na socijanlnom, ali pretpostavljam da su (ne)kriteriji prilikom zapošljavanja isti :-? .
eh, onda ja ne bih presla preko praga BINGa... neki dan momak na kasi komentarise paru u kupovini, naginje se prema momku dok cura placa: opa, carape se kupile, bice svega :-) :shock:
baca stvari kad provuce kod, dovikuje se s kolegom ni ne gledajuci kupca. strasno nesto.
itekako znam o čemu pričaš....par puta sam bila kad dečko na kasi komentira kupca ispred :-) ima ih dvojica...ovome što je komentirao je ime vedran,vidjeh na akreditaciji
svejedno,odem u bingo,najbliže mi a bogme i najjeftinije :D
Melanholik

#112 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by Melanholik »

Merkator zato što je slovenski, DP zato što ga je kupio Merkator :lol: , a Konzum zato što će uskoro kupiti sve moguće lance i držati monopol u regiji, počevši od naše zemlje... bojkotovala bih ja njih još, ali sama više ne znam gdje da kupujem.
bambina78

#113 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by bambina78 »

Melanholik wrote: jedno vrijeme sam bojkotirala Violetu jer sam čula da koriste svinjsku mast u proizvodnji papira, ali se to ispostavilo kao netačno. :mrgreen:
Nije valjda da jedes toalet papir :run:
wewa

#114 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by wewa »

prilagodjena wrote:
wewa wrote:
ciki4 wrote:Isključivo zbog neljubaznosti i nekulture radnica. Nikad dobar dan, doviđenja, prevrtanje očima kad zamoliš da ti nešto objasne, pokažu, a par puta na kasi su tračale kupca koji je upravo izašao, a ja sam slijedeća na tapeti :lol: e kontam nećeš više!
Doduše, išla sam samo u jednu njihovu radnju, na socijanlnom, ali pretpostavljam da su (ne)kriteriji prilikom zapošljavanja isti :-? .
eh, onda ja ne bih presla preko praga BINGa... neki dan momak na kasi komentarise paru u kupovini, naginje se prema momku dok cura placa: opa, carape se kupile, bice svega :-) :shock:
baca stvari kad provuce kod, dovikuje se s kolegom ni ne gledajuci kupca. strasno nesto.
itekako znam o čemu pričaš....par puta sam bila kad dečko na kasi komentira kupca ispred :-) ima ih dvojica...ovome što je komentirao je ime vedran,vidjeh na akreditaciji
svejedno,odem u bingo,najbliže mi a bogme i najjeftinije :D
da, da, njih dvojica su stalno u istoj smjeni... da su svi na kasi takvi, bome bih bojkotovala i BINGO.
LaCici

#115 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by LaCici »

vještica wrote: - caffe Vatru - zbog neljubaznog osoblja i papanluka koji se tamo okuplja.
Imas pravo na svoje misljenje, ali meni je to jedino normalno mjesto u gradu i to upravo zbog uvijek savrseno ljubaznog osoblja i zbog toga sto nema papanluka. Ali eto, svako ima svoje. :)
JThomas

#116 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by JThomas »

:lol:
vještica

#117 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by vještica »

LaCici wrote:
vještica wrote: - caffe Vatru - zbog neljubaznog osoblja i papanluka koji se tamo okuplja.
Imas pravo na svoje misljenje, ali meni je to jedino normalno mjesto u gradu i to upravo zbog uvijek savrseno ljubaznog osoblja i zbog toga sto nema papanluka. Ali eto, svako ima svoje. :)
Hm, baš tako - imaš i ti pravo na svoje mišljenje naravno.

Nego da dodam i bojkot ovogodišnje predstavnice BiH na Eurosongu...
Zelena Carapa

#118 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by Zelena Carapa »

Bojkotujem sve proizvode iz jedne drzave s cijom se politikom ne slazem. Cini mi se da nista vise ne bojkotujem.
HAVANA

#119 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by HAVANA »

vještica wrote:
LaCici wrote:

Nego da dodam i bojkot ovogodišnje predstavnice BIHna Eurosongu...
Zasto?
vještica

#120 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by vještica »

HAVANA wrote:
vještica wrote:
LaCici wrote: Imas pravo na svoje misljenje, ali meni je to jedino normalno mjesto u gradu i to upravo zbog uvijek savrseno ljubaznog osoblja i zbog toga sto nema papanluka. Ali eto, svako ima svoje. :)

Nego da dodam i bojkot ovogodišnje predstavnice BIHna Eurosongu...
Zasto?
Pa bojim se da će biti previše OT, al' evo - pjesma je grozna, nepamtljiva kao za djeciji slager napisana, a ni pjevacica nije daleko od toga (da znam da je profesorica klavira, ali to ne znači da zaista zna pjevati). Ne kažem da su prethodnih godina bili bolji niti da mi nešto bolje ponuditi imamo, al eto bilo bi lijepo da je i građane neko pitao prije nego je odluka donesena. Vjerovatno je ne bi bilo ni na mapi. Bodove ćemo dobiti kao i uvijek od dijaspore i komšija i to je tou principu. Jednom riječju katastrofa.
sadalius

#121 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by sadalius »

- coca cola
- avaz
- sarajevo taxi
- proizvode iz srbije
LaCici

#122 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by LaCici »

Vjestice, vjestice :-D
Ni meni se pjesma ne svidja, ali da kazes da Maya ne zna pjevati e to je bas previse, zena ima nevjerovatan glas. Al' hajd odosmo na neku drugu temu. :-D
DaysleepeR

#123 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by DaysleepeR »

domaće TV stanice, vjerske zajednice, političke stranke, nacionaliste, fašiste, vjerske fanatike, domaći sport, domaće navijačke skupine, koncerte isprazne ex yu muzike...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#124 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by ladyblue18 »

Hmmm sve ono sto mi se ne svidja.

Avaz uglavnom, Janu, coca-colu cu ovu nasu pocet bojkotovati samo zato jer vise nije ni c od nekadasnje :-)

Ostalo, ne razmisljam vala nesto globalno, i ako mi nesto treba ja cu ga kupit pa makar ne znam ko bio proizvodjac.

A sto se tice price oko bojkota pojedinih kompanija zbog jeftine radne snage, pa ko bi onda ostao da ga ne bojkotujemo uopste?
alica.k

#125 Re: bojkotujete li koga i zasto?

Post by alica.k »

ja se samo trudim ne kupovati kozmetiku testiranu na zivotinjama....mada je i to tesko kod nas obzirom da za neke stvari nema alternative...

sad se vracam na temu i vidim spda u ovu temu i avaz, narodnjaci, uvozna voda i tako....pa dobro, onda i to bojkotujem. i sarajevo taxi isto.
Post Reply