SKODA FABIA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
frngla

#101 Re: SKODA FABIA

Post by frngla »

Image
ružna brate, šta ćeš :lol:

Image

edit: slika nije retuširana ;-)
druga k'o jest' malo :lol:

p.s. kad se već gađamo slikama opremljenijih modela :)
medoIL

#102 Re: SKODA FABIA

Post by medoIL »

Ne znam za vas ,ali meni se dize kosa na glavi kad cujem škoda. Dizajnerski najgora auto industrija, kad vidim onaj sanduk ili ti ga octavia najezim se.
johntra

#103 Re: SKODA FABIA

Post by johntra »

goran16v wrote: Normalno je da je analiziranje podataka krenulo od mene jer se samo tako moze razgovarati i uporedjivati auti, a ne nekom pricom napamet, lupanjem cijena, predpostavkama "ja mislim" i "ja znam", teorijama zavjere. Sto si se poklopio usima za cijene u SRB i HR? Sto si se poklopio usima o prici sa ASA Autom, jel ASA pravi i prodaje Skode u HR da bi bile prodavanije of Fiata? Daj mi pokazatelj da je Punto pouzdaniji od Fabie. Ja sam tebi da da nije. Ti nemas apsolutno nijedan argumenat, samo napamet prica...
Da mi se ne rasplaces, necu te pitati da li su bas svi uvezeni Fiati Punto ex sluzbeni zgazeni dostavnjaci da bi niska cijena bol apravilo, i ako jesu (a naravno da nisu) zasto se uvoze iskljucivo Fiati Punto, zasto se ne uvoze iste takve Fabie (koje naravno postoje), zasto se ne uvoze normalni Fati Punto, ili zasto su vec 2 trgovca fiatima propala (Teloptic i Unis automobili) i zasto je Fiat ui 2011. prodao tek 42 automobila u BiH kad je Punto kad su vec tako dobar, ali cu te zamoliti da analiziras cijene polovnih Fiata Punto i Skoda Fabia na mobile.de ili nekoj drugoj stranici.
Uzivaj...
što sam se ušutio za cijene u HR i SRB...znači ovako, u HR je skuplja Fabia zbog trošarina, što znači da je jeftinija bila bi bolje kotirana...zar to ne ide u prilog mojoj tvrdnji da se Fabia kupuje samo zato jer je jeftina?
dalje, cijene u SRB su slične, ali tamo će teško ko proći pored subvencija za kupovinu auta iz Kragujevca, tako i jeftina Fabia...
dalje, izgleda da ti moram crtati priču oko ASA auta...ljudi prodavali ilegalno lafo domaća auta po dampinškim cijenama, krenula priča oko ukidanja carina, šta ćemo sada kad i ostali auti budu mogli biti 16 milja? ma ništa, hajmo davati akcijske cijene, koje btw, za Fabiu traju više od dvije godine...nek je prodaju sad po 16 milja, pa da vidimo koliko bi Sandera uzelo potencijalne kupce Fabie...
dalje, ti si meni dao jedan pokazatelj da je Fabia pouzdanija i to ADAC listu, a svi znamo šta spada u ADAC listu, ali jok, izgleda da je samo tebi to relevantno..
dalje, nisu svi Punto modeli razgaženi, ali upravo zbog toga što raja misli da jesu, često se dešava pad cijene i nepovjerenje kupaca prema njima...nisam jednom išao kupovati sa kolegom Punta i nisam jednom naišao na čuđenje vlasnika kad smo im rekli da se radi o prerađenim modelima...Fabia Praktik nije toliko praktična za prepravljanje, jer je veća i uglavnom se radi o karavanskim modelima, te je konverzija skuplja, a i teže je skriti činjenicu da se radi o dostavnom autu, za razliku od Punta sa troje vrata...
što se tiče prodaje FIAT-a u BiH, tu se jedino možemo složiti...FIAT je ovdje propao zbog javašluka likova koji su radili sa njima, a to je Autocommerce...kako objasniti činjenicu da levati u toj kompaniji ne žele prodavati novi Doblo, jer im se ne isplati...a znaš zašto? jer im je logika poslovanja takva da uvoze Doblo iz Turske u Hrvatsku i Sloveniju, pa ga uvoze ovdje i moraju platiti carinu...a nijednom nisu pomislili da BiH I Turska imaju sporazum o bescarinskom trgovanju...inače, spirala pada FIAT-a u BiH traje posljednje dvije godine, a to se povezuje sa odlaskom čovjeka koji je bar nešto ovdje radio kako valja, iako je i on imao svojih mušica...prije toga, FIAT je ovdje prodavao između 400 i 500 auta, što nije mala cifra za bh. uslove...
ElRe

#104 Re: SKODA FABIA

Post by ElRe »

Posto je Fabia redizajn, neka to bude i Punto

Image

Image
Image

I klot verzije Fabie IIb i Punta Evo

Image
Image
Last edited by ElRe on 23/03/2012 15:05, edited 1 time in total.
johntra

#105 Re: SKODA FABIA

Post by johntra »

frngla wrote:
p.s. kad se već gađamo slikama opremljenijih modela :)
koliko vidim, jedina prednost onog GP-a na slici su komande na volanu...ostalo je sve isto i kod Fabie, prema tome ne kaki bezveze...
hostapler

#106 Re: SKODA FABIA

Post by hostapler »

Nisam bas stavio najopremljeniji,ali kad me vec vuces da ti kazem.

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Uploaded with ImageShack.us
frngla

#107 Re: SKODA FABIA

Post by frngla »

abarth je :thumbup: i rado bih posjedovao jednog :)

edit: to ne mijenja cinjenicu da je fabia mk1 bolja od punta mk2 o kojem je ovdje zapoceta prica :lol:
technoGeek

#108 Re: SKODA FABIA

Post by technoGeek »

Kada vec pomenu goran da se motori ugradjuju i u novog Pola, znaci dijele iste motore, da kazem kako je forumusu na 20.000 otisao taj troklipas u helac, sreca pe je u garantnom roku. Znaci na 20.000 nesto takvo da se desi, na novom autu niko ne bi pomisljao ni u ludilu. Ne govorite samo kako je to miran motor i kako je necujan, jer nije, s kilometar ga prepoznajem koliko bruji. To je isto kao da stavite opkladu na konja s tri noge protiv onog s cetiri, jednostavno gubite u svakom slucaju.
kamen spoticanja

#109 Re: SKODA FABIA

Post by kamen spoticanja »

ja bi samo da izjavim da sam odustao od pomenute fabije i kupujem lagunu aBd :D
naravno ako se opet ne predomislim :D zato o laguni nista ne pisite :D
technoGeek

#110 Re: SKODA FABIA

Post by technoGeek »

Ledja će ti biti zahvalna :D
frngla

#111 Re: SKODA FABIA

Post by frngla »

technoGeek wrote:Kada vec pomenu goran da se motori ugradjuju i u novog Pola, znaci dijele iste motore, da kazem kako je forumusu na 20.000 otisao taj troklipas u helac, sreca pe je u garantnom roku. Znaci na 20.000 nesto takvo da se desi, na novom autu niko ne bi pomisljao ni u ludilu. Ne govorite samo kako je to miran motor i kako je necujan, jer nije, s kilometar ga prepoznajem koliko bruji. To je isto kao da stavite opkladu na konja s tri noge protiv onog s cetiri, jednostavno gubite u svakom slucaju.
pa sta bi rekli za fiatov dvocilindras sa turbom hahah, downsize motori su buducnost :D
ElRe

#112 Re: SKODA FABIA

Post by ElRe »

kamen spoticanja wrote:ja bi samo da izjavim da sam odustao od pomenute fabije i kupujem lagunu aBd :D
Gledaj samo da bude minimum Laguna 2 phase 2 :).

Evo jedan detalj zavrsne obrade na Fabii IIb, 1.2 HTP Classic

Image
Image

Ovakvih propusta na Fabii I i IIA nije bilo.

Ako na prvoj slici ovaj donji dio malo pomjeris rukom, ili prodjes preko šina, rupe dobije se ovo na II slici. Onda ga fino namjestis i tako do sljedece rupe. Fabia je nova, presla tek nesto preko 4000 km.
maxell_sarajevo

#113 Re: SKODA FABIA

Post by maxell_sarajevo »

tavustavus wrote:ovo sa brojkama je argumentovano nema sta...nego za ovog sto je postavio ovu potrosnju 4,4..jeste jarane ovako al u 4 ujutru kad krenes za mostar...po gradu 10-12l..garntiram zivotom covjek je imao i prodao..dobro ponekad je bilo i 8 :thumbup: ...napominjem da je ovo gradsko auto i da se vozi u gradskim uslovima semafora i guzvi ..gdje ide prva druga treca..i vidi 4 eventualno 5 navece... :lol: ...i da bude odlicno za temu prodo je i kupio fiestu dizel neki stariji model,ne znam tacno...ostaje mjesecno za mesa i puta do jablanice... :sax: :run: :dance: ..
Nije u 4 ujutru nego u 06:07 :)
Najgore je kad pricaju o Fabiji oni koji je nemaju pa se sve svodi rekla kazala.
Evo ti danasnja slika slikano u 16:00 relacija Tehnicka skola - Dobrinja- Stup, prosjecna brzina je 25km/h po board-u.
Potrosnja zanemarivih 6,6l/100km.Eto poselami druga sa Fiestom i reci mu da se zajebo pravo sto je prodao Skodu.

Image

Samo jos nemoj reci da vise vjerujes svojim proracunima potrosnje nego board comp.
hostapler

#114 Re: SKODA FABIA

Post by hostapler »

Na board se ja popisam (bukvalno),od cepa do cepa,ostalo je sve da se covjek tjesi.
hostapler

#115 Re: SKODA FABIA

Post by hostapler »

frngla wrote:abarth je :thumbup: i rado bih posjedovao jednog :)

edit: to ne mijenja cinjenicu da je fabia mk1 bolja od punta mk2 o kojem je ovdje zapoceta prica :lol:
Slazem se u tvojoj konstataciji,jer meni se cini da Punto mk2 dodje kao malo jaci facelifting mk1.
Ali nadam se da ces se sloziti da je GP bolji od Fabie mk2. Odakle god da se krene.
Prodajni rezultati me ne interesuju (pogotovo u BIH).
frngla

#116 Re: SKODA FABIA

Post by frngla »

ljepse izgleda 100%, tu rasprave sigurno nema... kvalitetniji (podvozje, elektronika, motor) nije 100%, motor mozda, ali elektronika i podvozje nisu sigurno... ja sam samo realan, skoda je napravljena da traje, a fiat da izgleda lijepo, u sustini to je razlika ;-)
hostapler

#117 Re: SKODA FABIA

Post by hostapler »

Ovdje se poredi cijena nove Fabie (14458 KM) i novog GP (20490 KM) i stvarno GP je u pocetku odmah skuplji (ne malih) 6000 ravno (model sa 5v i motorom 1.4 sa 78 KS).
E sada,u cemu je kvaka.
Fabia ima 3-cilindras sa 60 KS,a ako se uzme motor uporediv sa Fiatovim (dakle 1.4 sa 85 KS cijena je 18434 KM). Opet ne malih 2000.
Ali idemo dalje. Ono sto dođe u GP serijski u Fabiji morate doplatiti. Navest cu samo tri stavke kojima cijena Fabije prelazi cijenu GP. Centralna brava sa daljinskim zakljucavanjem + prednji podizaci (doplata 615 KM),klima uređaj (doplata 1750 KM),ABS (doplata 502 KM),pa cijena Fabije vec prelazi cijenu GP za 800 KM,a nisam htio vise navoditi opremu koja fali Fabiji (a koju GP ima serijski) jer bi joj to cijenu diglo na cca 23000 KM,dakle 2500 vise nego na GP.
LP :thumbup:
Last edited by hostapler on 23/03/2012 19:51, edited 2 times in total.
hostapler

#118 Re: SKODA FABIA

Post by hostapler »

frngla wrote:ljepse izgleda 100%, tu rasprave sigurno nema... kvalitetniji (podvozje, elektronika, motor) nije 100%, motor mozda, ali elektronika i podvozje nisu sigurno... ja sam samo realan, skoda je napravljena da traje, a fiat da izgleda lijepo, u sustini to je razlika ;-)
Podvozje ti je tu u pet deka (mcpherson naprijed,straga polukruta,ispravite ako grijesim) tu ti nema nekog pametovanja kada svi isto koriste,elektroniku,koja zeza talijane,vecinom pravi Bosch,osim procesora motora koju pravi Magnetti,ali ona nikada ne odlazi (uvijek ima izuzetaka),motori su tu negdje isto,ne bih dao prednost nikome. A i Fiati traju,svaki Punto koji se vozi ovdje ti je presao min 200k (uz izuzetke) pa na vise,mislim da je to sasvim pristojan vijek trajanja,jer ne vjerujem da ima Fabia da je presla 500 000 (mozda ima izuzetaka),ali ih ima i kod Punta.
goran16v

#119 Re: SKODA FABIA

Post by goran16v »

530i wrote:gorane16v
pozdrav za tebe i tvog šefa svih šefova Nihada...dobit ćeš popust 10% na sljedećem mijenjanju gumica trapa u ASI...to je moj skromni prijedlog...

i btw ja ružnog volana u fabiji 2...ovaj četverokraki...
Hvala na pozravima, samo sljedeci put posalji pozdrave za direktore vise uvoznika i distributera osim Skode...
530i

#120 Re: SKODA FABIA

Post by 530i »

De nam elaboriraj ove nedostatke sa slike, a tiče se plastike i to kod fabije 2b...gdje je tu extra, super, odlično, kvalitetno, najbolje, adac-šampionski...i ostalo :mrgreen: :skoljka:
goran16v

#121 Re: SKODA FABIA

Post by goran16v »

johntra wrote:
što sam se ušutio za cijene u HR i SRB...znači ovako, u HR je skuplja Fabia zbog trošarina, što znači da je jeftinija bila bi bolje kotirana...zar to ne ide u prilog mojoj tvrdnji da se Fabia kupuje samo zato jer je jeftina?
dalje, cijene u SRB su slične, ali tamo će teško ko proći pored subvencija za kupovinu auta iz Kragujevca, tako i jeftina Fabia...
dalje, izgleda da ti moram crtati priču oko ASA auta...ljudi prodavali ilegalno lafo domaća auta po dampinškim cijenama, krenula priča oko ukidanja carina, šta ćemo sada kad i ostali auti budu mogli biti 16 milja? ma ništa, hajmo davati akcijske cijene, koje btw, za Fabiu traju više od dvije godine...nek je prodaju sad po 16 milja, pa da vidimo koliko bi Sandera uzelo potencijalne kupce Fabie...
dalje, ti si meni dao jedan pokazatelj da je Fabia pouzdanija i to ADAC listu, a svi znamo šta spada u ADAC listu, ali jok, izgleda da je samo tebi to relevantno..
dalje, nisu svi Punto modeli razgaženi, ali upravo zbog toga što raja misli da jesu, često se dešava pad cijene i nepovjerenje kupaca prema njima...nisam jednom išao kupovati sa kolegom Punta i nisam jednom naišao na čuđenje vlasnika kad smo im rekli da se radi o prerađenim modelima...Fabia Praktik nije toliko praktična za prepravljanje, jer je veća i uglavnom se radi o karavanskim modelima, te je konverzija skuplja, a i teže je skriti činjenicu da se radi o dostavnom autu, za razliku od Punta sa troje vrata...
što se tiče prodaje FIAT-a u BiH, tu se jedino možemo složiti...FIAT je ovdje propao zbog javašluka likova koji su radili sa njima, a to je Autocommerce...kako objasniti činjenicu da levati u toj kompaniji ne žele prodavati novi Doblo, jer im se ne isplati...a znaš zašto? jer im je logika poslovanja takva da uvoze Doblo iz Turske u Hrvatsku i Sloveniju, pa ga uvoze ovdje i moraju platiti carinu...a nijednom nisu pomislili da BiH I Turska imaju sporazum o bescarinskom trgovanju...inače, spirala pada FIAT-a u BiH traje posljednje dvije godine, a to se povezuje sa odlaskom čovjeka koji je bar nešto ovdje radio kako valja, iako je i on imao svojih mušica...prije toga, FIAT je ovdje prodavao između 400 i 500 auta, što nije mala cifra za bh. uslove...
Nemoj sad opet skretati s teme i izvrtati pricu kad te argumenti poraze. Postavio si vrlo jasno pitanje: Kako bi se Skoda Fabia prodavala u BiH da joj je cijena kao u SRB, aludirajuci da je cijena Fabie u BiH nerealno niska kao rezultat monopola ASA Auta. Kao odgovor sam ti naveo cjene zvanicnih cjenovnika po kojima je Fabia u SRB cak i jetinija nego u BiH i da o dampning cijenama Skode nema govora. Prica o Skodi kao domacem proizvodu i mahinacijama ASA Auta je davno deplasirana da bi posluzila kao ikakav argument. Ljubazno te molim da malo procitas nego sto opet pocnes pisati napamet. Citiras me da je Fabia skuplja u HR zbog trosarina i da nema trosarina bila bi jeftinija i bolje prodavana. Fabia je skuplja u HR u odnosu na BiH, a u HR trosarina je davanje koje se primjenjuje na svaki auto, a ne samo na Skodu tako da je ovo sto si napisao apsulutna glupost.
Ja te ne mogu ubjediti da ADAC nije dio zavjere ASA Auta kojom, se favorizira Skoda na stetu Fiata, ali te molim da navedes neku statistiku po kojoj je Punto pouzdaniji od Skode Fabie, a kao sljedeci agrument da je Fabia pouzdaniji tj. kvalitetniji auto od Fiata Punta cu ti navesti podatke TUV-a (Njemackog udruzenja za teh. ispekciju) o pouzdanosti auta za 2011 godinu:
Za auta stara 2-3 god:
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-2-3/298
34. mjesto - Skoda Fabia
107. mjesto - Fiat Punto
Za auta stara 4-5 god:
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-4-5/299
74. mjesto - Skoda Fabia
96. mjesto - Fiat Punto
Za auta stara 6-7 god:
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... 11-6-7/300
53. mjesto - Skoda Fabia
73. mjesto - Fiat Punto
za auta stara 8-9 god:
44. mjesto - Skoda Fabia
60. mjesto - Fiat Punto
U medjuveremnu se poigraj i sa podacima Njemackog Istituta za kvalitet Dekra
http://www.used-car-report.com/index.php?id=12
Pa ces vidjeti kakav je odnos Fabia - Punto.
U BiH 2011. god Fiat je u BiH prodao 42 vozila, 2010. godine 234 vozila, 2009. godine 286 kom, 2008. godine 366 kom sto je u prosjeku 2% ukupnog trzista (osim 2011. godine kad je udio bio 0,37%), tako da je cifra od 400 - 500 kom nedostizna, a koliki bi to bio udio u trzistu najbolje govore procenti. Da je Fiat auto koji u BiH ima povoljan odnos cijena novog-pouzdanost-cijena odrzavanja-pad cijene ljudi bi se obogatili na njegovoj prodaji, kao sto su se obogatili prodajuci ostale marke, sve da ga uvoze iz Tunguzije, a ne iz Turske ili odakle vec pa kao toboze zbog toga prodaja ne ide.
Takodjer, provjeri i uporedi cijene polovnih Fiata Punto i Skoda Fabia na mobile.de. Cijena npr. Fiata GP 1,3 MJet 2008 god, dizel i predjenih do 100k km u DE je od cca 5,5k EUR pa navise, cijena Fabie II 1,4 TDI 2008 god i predjenih do 100k km u DE je od 6,7k EUR pa navise. Cak i u Italiji cijena tog GP krece od nekih cca 5,5k EUR, a Fabie od 7k EUR. Jel i tamo vlada trziste ex zgazenih dostavnih Puntica pa da i tamo zbog tog razloga Fabia bolje drzi cijenu od Punta?
johntra

#122 Re: SKODA FABIA

Post by johntra »

rekao sam ti za Srbiju, šta je za Hrvatsku? Upravo jer se trošarina odnosi na svako auto, to dokazuje da Škoda Fabia nema šanse kada svi imaju iste uslove prodaje..bez obzira što je skuplja nego u BiH, radi se o drugom najjeftinijem autu na HR tržištu, a opet se ne prodaje kako bi trebala...i opet preslikana slika iz BiH, hajmo joj spustiti cijenu da je prodajemo...Hrvati nisu glupi ko Bosanci...
dalje, priča o ASA autu nije deplasirana, postoji istraga koji se vodi protiv Imamovića za štetu nanesenu državi (vidim da ti je možda šef, pa mi je sad ovo prepucavanje još interesatnije), tako da je to daleko od priče napamet...jbga, nisi ti najpametniji na ovom forumu...
dobro, našao si kako Punto slabije kotira na njemačkim listama...ako je Škoda Fabia toliko kvalitetnija, što se onda ne prodaje više od Punta širom svijeta, a plus još jeftinija?
što se tiče bh. tržišta, fakat moram uzeti blok 5 i crtati ti, jer koliko god ti puta kažem o kakvim se ljudima radi, ti fol izbacuješ neke podatke, kao eto da me matematički pobiješ...cifra od 400 do 500 nije nerealna, jer je bilo takve godišnje prodaje...dalje, naveo ti plastični primjer (ne)poslovanja, ali ti i dalje furaš po svom...Autocommerce se i jeste obogatio na početku, ali kasnije postali bahati, što su kupci kaznili..srećom, te će se stvari uskoro promijeniti i doći će ljudi koji će postaviti stvari na pravo mjesto...
goran16v

#123 Re: SKODA FABIA

Post by goran16v »

johntra wrote:rekao sam ti za Srbiju, šta je za Hrvatsku? Boli me briga za trošarine i visoku cijenu, ne prodaje se, jer nije jeftina...i to je dovoljno da kažem da se Škoda kupuje samo zato što je jeftina...pa baš zato što se trošarina primjenjuje na svako auto, to dokazuje da Škoda Fabia nema šanse kada svi imaju iste uslove prodaje..znači, opet sam u pravu...
dalje, priča o ASA autu nije deplasirana, postoji istraga koji se vodi protiv Imamovića za štetu nanesenu državi (vidim da ti je možda šef, pa mi je sad ovo prepucavanje još interesatnije), tako da je to daleko od priče napamet...jbga, nisi ti najpametniji na ovom forumu...
dobro, našao si kako Punto slabije kotira na njemačkim listama...ako je Škoda Fabia toliko kvalitetnija, što se onda ne prodaje više od Punta širom svijeta, a plus još jeftinija?
što se tiče bh. tržišta, fakat moram uzeti blok 5 i crtati ti, jer koliko god ti puta kažem o kakvim se ljudima radi, ti fol izbacuješ neke podatke, kao eto da me matematički pobiješ...cifra od 400 do 500 nije nerealna, jer je bilo takve godišnje prodaje...dalje, naveo ti plastični primjer (ne)poslovanja, ali ti i dalje furaš po svom...Autocommerce se i jeste obogatio na početku, ali kasnije postali bahati, što su kupci kaznili..srećom, te će se stvari uskoro promijeniti i doći će ljudi koji će postaviti stvari na pravo mjesto...
Za SRB mi nisi nista rekao nego si se poklopio i skrenuo temu na drugu stranu. Ne ponasaj se djetinjasto s tim "sta me boli briga" itd isl nego malo citaj i istrazuju prije nego pocnes (opet) lupati gluposti napamet. Bez obzira na cijene u HR je u 2011. Fabia je na 14. mjestu (BTW Octavia je na 1. mjestu) a tvog razvikanog Fiata (Grande) Punta (Evo) ne znas ni ti sam kako se vise zove taj auto nema u prvih 20. Za ovu pricu nije toliko bitno sto je Fabia na 14. mjestu ukupno a na 4. u klasi ali jeste sto Fiata nema ni u prvih 20 i to ti je takodjer pokazatelj gdje je Fiat GP u prici.
Ovo za Imamovica nemam nikakav komentar jer apsolutno nema nikakve veze sa njim nego sa Fiatom kao brendom, Skoda odavno nije domaci proizvod i carine iz EU, kao i sa TR su odavno 1%, sto se lako dokazuje brojem prodatih ostalih brendova.
Sto se tice prodaje u BiH, ja sam ti dao podatke od 2008. godine na ovamo, najvise prodaih 366 kom, a ti spominjes cifre od neke 500. Pa daj podatak majka mu stara koje je godine prodato 500 kom i koliko je to % ukupno prodatih a ne lupajcifre napamet. Posto vidim da patis od amnezije da te podsjetim, nekad davno prije Autocommerca Fiat je zastupao i Teloptic, i kako je zavrsilo? Sta je sa Unis Automobilima? Propala stvar...
Prije nego se povucem iz dalje rasprave…
Na nicim izazvanu tvrdnju da je kupovina Punta bolji izbor nego kupovina Fabie, koju su drugi nastavili da je Punto bolji auto od Fabie, da bi na kraju Fabia bila kanta na tockovima ja sam postavio pitanje na osnovu kojih argumenata jer cijena novog, prodaja i pad cijene poredeci ta 2 auta govore suprotno.
Na tvrdnju da Punto nije preskup za nizak kvalitet nego da je zbog zavjere ASA Auta cijena nove Fabie u BiH nerealno niska, te da bi prodaja bila daleko manja da se prodaje po cijemama iz SRB sam odgovorio jednostavim podatkom da je Fabia u SRB jeftinija nego u BiH, da je Fabia jeftinija od GP i u HR i u SRB tako da o nekom dapmiranju cijena ne moze biti govora.
Na tvrdnju da je Punto ovdje ima veliki pad cijene u BiH samo i iskljucivo zato sto su vecina Fiata Punto itd koji se ovdje prodaju zapravo zgazeni prepravvljeni ex dostavnjaci, a ne zato sto to odrazava odnos cijena-kvalitet te reputaciju sam jednostavno odgovorio podacima sa mobile.de iz DE i IT po kojima je polovan GP jeftiniji od Fabie istih ili slicnih karakteristika. Znaci Punto nema veci pad cijene zato sto se prodaju ex dostavnjaci nego zato sto je to Fiat Punto.
Na tvrdnju da ADAC-a statistika nije relevantna na podacima TUV-a, i DEKRE sam pokazao da je GP manje pouzdan tj vise kvarljiv auto od Fabie (da ne potezemo da li to ima veze sa kvalitetom).
Tvoj veliki problem je sto za ozbiljniju raspravu nemas argumente nego pises namapet i emocijama kao vozac i ljubitelj Fiata. Kad dodjes do argumenata onda mozemo nastaviti s pricom, a do tad budi pozdravljen....
Last edited by goran16v on 24/03/2012 12:10, edited 3 times in total.
kamen spoticanja

#124 Re: SKODA FABIA

Post by kamen spoticanja »

ElRe wrote:
kamen spoticanja wrote:ja bi samo da izjavim da sam odustao od pomenute fabije i kupujem lagunu aBd :D
koja ti je ta?
ova je 1.9 DCI godiste 2001 :D
goran16v

#125 Re: SKODA FABIA

Post by goran16v »

kamen spoticanja wrote:
ElRe wrote:
koja ti je ta?
ova je 1.9 DCI godiste 2001 :D
Laguna 2001. god je Laguna II Phase 1, Laguna II Phase II je od 2005 do 2007.
Post Reply