ružna brate, šta ćeš

edit: slika nije retuširana
druga k'o jest' malo
p.s. kad se već gađamo slikama opremljenijih modela
Moderators: _BataZiv_0809, anex

što sam se ušutio za cijene u HR i SRB...znači ovako, u HR je skuplja Fabia zbog trošarina, što znači da je jeftinija bila bi bolje kotirana...zar to ne ide u prilog mojoj tvrdnji da se Fabia kupuje samo zato jer je jeftina?goran16v wrote: Normalno je da je analiziranje podataka krenulo od mene jer se samo tako moze razgovarati i uporedjivati auti, a ne nekom pricom napamet, lupanjem cijena, predpostavkama "ja mislim" i "ja znam", teorijama zavjere. Sto si se poklopio usima za cijene u SRB i HR? Sto si se poklopio usima o prici sa ASA Autom, jel ASA pravi i prodaje Skode u HR da bi bile prodavanije of Fiata? Daj mi pokazatelj da je Punto pouzdaniji od Fabie. Ja sam tebi da da nije. Ti nemas apsolutno nijedan argumenat, samo napamet prica...
Da mi se ne rasplaces, necu te pitati da li su bas svi uvezeni Fiati Punto ex sluzbeni zgazeni dostavnjaci da bi niska cijena bol apravilo, i ako jesu (a naravno da nisu) zasto se uvoze iskljucivo Fiati Punto, zasto se ne uvoze iste takve Fabie (koje naravno postoje), zasto se ne uvoze normalni Fati Punto, ili zasto su vec 2 trgovca fiatima propala (Teloptic i Unis automobili) i zasto je Fiat ui 2011. prodao tek 42 automobila u BiH kad je Punto kad su vec tako dobar, ali cu te zamoliti da analiziras cijene polovnih Fiata Punto i Skoda Fabia na mobile.de ili nekoj drugoj stranici.
Uzivaj...

koliko vidim, jedina prednost onog GP-a na slici su komande na volanu...ostalo je sve isto i kod Fabie, prema tome ne kaki bezveze...frngla wrote:
p.s. kad se već gađamo slikama opremljenijih modela

pa sta bi rekli za fiatov dvocilindras sa turbom hahah, downsize motori su buducnosttechnoGeek wrote:Kada vec pomenu goran da se motori ugradjuju i u novog Pola, znaci dijele iste motore, da kazem kako je forumusu na 20.000 otisao taj troklipas u helac, sreca pe je u garantnom roku. Znaci na 20.000 nesto takvo da se desi, na novom autu niko ne bi pomisljao ni u ludilu. Ne govorite samo kako je to miran motor i kako je necujan, jer nije, s kilometar ga prepoznajem koliko bruji. To je isto kao da stavite opkladu na konja s tri noge protiv onog s cetiri, jednostavno gubite u svakom slucaju.
Gledaj samo da bude minimum Laguna 2 phase 2kamen spoticanja wrote:ja bi samo da izjavim da sam odustao od pomenute fabije i kupujem lagunu aBd![]()
naravno ako se opet ne predomislimzato o laguni nista ne pisite

Nije u 4 ujutru nego u 06:07tavustavus wrote:ovo sa brojkama je argumentovano nema sta...nego za ovog sto je postavio ovu potrosnju 4,4..jeste jarane ovako al u 4 ujutru kad krenes za mostar...po gradu 10-12l..garntiram zivotom covjek je imao i prodao..dobro ponekad je bilo i 8...napominjem da je ovo gradsko auto i da se vozi u gradskim uslovima semafora i guzvi ..gdje ide prva druga treca..i vidi 4 eventualno 5 navece...
...i da bude odlicno za temu prodo je i kupio fiestu dizel neki stariji model,ne znam tacno...ostaje mjesecno za mesa i puta do jablanice...
![]()
![]()
..

Slazem se u tvojoj konstataciji,jer meni se cini da Punto mk2 dodje kao malo jaci facelifting mk1.frngla wrote:abarth jei rado bih posjedovao jednog
edit: to ne mijenja cinjenicu da je fabia mk1 bolja od punta mk2 o kojem je ovdje zapoceta prica
Podvozje ti je tu u pet deka (mcpherson naprijed,straga polukruta,ispravite ako grijesim) tu ti nema nekog pametovanja kada svi isto koriste,elektroniku,koja zeza talijane,vecinom pravi Bosch,osim procesora motora koju pravi Magnetti,ali ona nikada ne odlazi (uvijek ima izuzetaka),motori su tu negdje isto,ne bih dao prednost nikome. A i Fiati traju,svaki Punto koji se vozi ovdje ti je presao min 200k (uz izuzetke) pa na vise,mislim da je to sasvim pristojan vijek trajanja,jer ne vjerujem da ima Fabia da je presla 500 000 (mozda ima izuzetaka),ali ih ima i kod Punta.frngla wrote:ljepse izgleda 100%, tu rasprave sigurno nema... kvalitetniji (podvozje, elektronika, motor) nije 100%, motor mozda, ali elektronika i podvozje nisu sigurno... ja sam samo realan, skoda je napravljena da traje, a fiat da izgleda lijepo, u sustini to je razlika
Hvala na pozravima, samo sljedeci put posalji pozdrave za direktore vise uvoznika i distributera osim Skode...530i wrote:gorane16v
pozdrav za tebe i tvog šefa svih šefova Nihada...dobit ćeš popust 10% na sljedećem mijenjanju gumica trapa u ASI...to je moj skromni prijedlog...
i btw ja ružnog volana u fabiji 2...ovaj četverokraki...
Nemoj sad opet skretati s teme i izvrtati pricu kad te argumenti poraze. Postavio si vrlo jasno pitanje: Kako bi se Skoda Fabia prodavala u BiH da joj je cijena kao u SRB, aludirajuci da je cijena Fabie u BiH nerealno niska kao rezultat monopola ASA Auta. Kao odgovor sam ti naveo cjene zvanicnih cjenovnika po kojima je Fabia u SRB cak i jetinija nego u BiH i da o dampning cijenama Skode nema govora. Prica o Skodi kao domacem proizvodu i mahinacijama ASA Auta je davno deplasirana da bi posluzila kao ikakav argument. Ljubazno te molim da malo procitas nego sto opet pocnes pisati napamet. Citiras me da je Fabia skuplja u HR zbog trosarina i da nema trosarina bila bi jeftinija i bolje prodavana. Fabia je skuplja u HR u odnosu na BiH, a u HR trosarina je davanje koje se primjenjuje na svaki auto, a ne samo na Skodu tako da je ovo sto si napisao apsulutna glupost.johntra wrote:
što sam se ušutio za cijene u HR i SRB...znači ovako, u HR je skuplja Fabia zbog trošarina, što znači da je jeftinija bila bi bolje kotirana...zar to ne ide u prilog mojoj tvrdnji da se Fabia kupuje samo zato jer je jeftina?
dalje, cijene u SRB su slične, ali tamo će teško ko proći pored subvencija za kupovinu auta iz Kragujevca, tako i jeftina Fabia...
dalje, izgleda da ti moram crtati priču oko ASA auta...ljudi prodavali ilegalno lafo domaća auta po dampinškim cijenama, krenula priča oko ukidanja carina, šta ćemo sada kad i ostali auti budu mogli biti 16 milja? ma ništa, hajmo davati akcijske cijene, koje btw, za Fabiu traju više od dvije godine...nek je prodaju sad po 16 milja, pa da vidimo koliko bi Sandera uzelo potencijalne kupce Fabie...
dalje, ti si meni dao jedan pokazatelj da je Fabia pouzdanija i to ADAC listu, a svi znamo šta spada u ADAC listu, ali jok, izgleda da je samo tebi to relevantno..
dalje, nisu svi Punto modeli razgaženi, ali upravo zbog toga što raja misli da jesu, često se dešava pad cijene i nepovjerenje kupaca prema njima...nisam jednom išao kupovati sa kolegom Punta i nisam jednom naišao na čuđenje vlasnika kad smo im rekli da se radi o prerađenim modelima...Fabia Praktik nije toliko praktična za prepravljanje, jer je veća i uglavnom se radi o karavanskim modelima, te je konverzija skuplja, a i teže je skriti činjenicu da se radi o dostavnom autu, za razliku od Punta sa troje vrata...
što se tiče prodaje FIAT-a u BiH, tu se jedino možemo složiti...FIAT je ovdje propao zbog javašluka likova koji su radili sa njima, a to je Autocommerce...kako objasniti činjenicu da levati u toj kompaniji ne žele prodavati novi Doblo, jer im se ne isplati...a znaš zašto? jer im je logika poslovanja takva da uvoze Doblo iz Turske u Hrvatsku i Sloveniju, pa ga uvoze ovdje i moraju platiti carinu...a nijednom nisu pomislili da BiH I Turska imaju sporazum o bescarinskom trgovanju...inače, spirala pada FIAT-a u BiH traje posljednje dvije godine, a to se povezuje sa odlaskom čovjeka koji je bar nešto ovdje radio kako valja, iako je i on imao svojih mušica...prije toga, FIAT je ovdje prodavao između 400 i 500 auta, što nije mala cifra za bh. uslove...
Za SRB mi nisi nista rekao nego si se poklopio i skrenuo temu na drugu stranu. Ne ponasaj se djetinjasto s tim "sta me boli briga" itd isl nego malo citaj i istrazuju prije nego pocnes (opet) lupati gluposti napamet. Bez obzira na cijene u HR je u 2011. Fabia je na 14. mjestu (BTW Octavia je na 1. mjestu) a tvog razvikanog Fiata (Grande) Punta (Evo) ne znas ni ti sam kako se vise zove taj auto nema u prvih 20. Za ovu pricu nije toliko bitno sto je Fabia na 14. mjestu ukupno a na 4. u klasi ali jeste sto Fiata nema ni u prvih 20 i to ti je takodjer pokazatelj gdje je Fiat GP u prici.johntra wrote:rekao sam ti za Srbiju, šta je za Hrvatsku? Boli me briga za trošarine i visoku cijenu, ne prodaje se, jer nije jeftina...i to je dovoljno da kažem da se Škoda kupuje samo zato što je jeftina...pa baš zato što se trošarina primjenjuje na svako auto, to dokazuje da Škoda Fabia nema šanse kada svi imaju iste uslove prodaje..znači, opet sam u pravu...
dalje, priča o ASA autu nije deplasirana, postoji istraga koji se vodi protiv Imamovića za štetu nanesenu državi (vidim da ti je možda šef, pa mi je sad ovo prepucavanje još interesatnije), tako da je to daleko od priče napamet...jbga, nisi ti najpametniji na ovom forumu...
dobro, našao si kako Punto slabije kotira na njemačkim listama...ako je Škoda Fabia toliko kvalitetnija, što se onda ne prodaje više od Punta širom svijeta, a plus još jeftinija?
što se tiče bh. tržišta, fakat moram uzeti blok 5 i crtati ti, jer koliko god ti puta kažem o kakvim se ljudima radi, ti fol izbacuješ neke podatke, kao eto da me matematički pobiješ...cifra od 400 do 500 nije nerealna, jer je bilo takve godišnje prodaje...dalje, naveo ti plastični primjer (ne)poslovanja, ali ti i dalje furaš po svom...Autocommerce se i jeste obogatio na početku, ali kasnije postali bahati, što su kupci kaznili..srećom, te će se stvari uskoro promijeniti i doći će ljudi koji će postaviti stvari na pravo mjesto...
koja ti je ta?ElRe wrote:Gledaj samo da bude minimum Laguna 2 phase 2kamen spoticanja wrote:ja bi samo da izjavim da sam odustao od pomenute fabije i kupujem lagunu aBd![]()
.
Laguna 2001. god je Laguna II Phase 1, Laguna II Phase II je od 2005 do 2007.kamen spoticanja wrote:koja ti je ta?ElRe wrote:Gledaj samo da bude minimum Laguna 2 phase 2kamen spoticanja wrote:ja bi samo da izjavim da sam odustao od pomenute fabije i kupujem lagunu aBd![]()
.
ova je 1.9 DCI godiste 2001