Gdje izaci sama u SA???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Mašinac

#101 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Mašinac »

Zašto uopšte izaći "sama" bilo gdje? :?

Ljudi općenito nebi trebali "samovati"! :D

U društvu je ugodnije.

Jedino u WC sama idi, ostalo u društvu.
azurna_obala

#102 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by azurna_obala »

Ja kontam...da je ovoj samoj ženi stalo do društva i da nađe isto, sama bi ga pronašla...ovako nauku napraviste od ničega.
Mr.Penguin

#103 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Mr.Penguin »

I kako ti ide?
kukuruz_kokicar

#104 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by kukuruz_kokicar »

1) Nabavi ili posudi psa i šetaj ga svaki dan. Nećeš biti sama i vjeruj mi da ćeš imati prilike da sretneš barem 15 ljudi dnevno sa kojima ćeš imati priliku čavrljati do iznemoglosti.
2) Upiši se u neki klub - mtb, planinarski klub, kurs plesa ili nešto deseto što te zanima. Sigurno ćeš imati prilike da se tamo družiš, a takva ćeš druženja vjerovatno nastaviti i van kluba.
3) Otvori temu sa "Gdje izaci sama u SA???" :D i javiće ti se bar pet-šest ljudi (uglavnom muških) koji će te pozvati na druženje. Kakve će ko imati motive - do tebe je da raskopaš.

Sjedeći sama u kafićima ili u kinu - vratićeš se kući nesretnija i usamljenija nego što si izašla. Svi tamo sjede i čavrljaju sa nekim 'svojim' - a ti sama 'čučiš' - gledaš ih kako se zajedno smiju, muntaju, jedu kokice ili piju kafu. Bez'ze.

Sretno...
chengaba

#105 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by chengaba »

kukuruz_kokicar wrote:1) Nabavi ili posudi psa i šetaj ga svaki dan. Nećeš biti sama i vjeruj mi da ćeš imati prilike da sretneš barem 15 ljudi dnevno sa kojima ćeš imati priliku čavrljati do iznemoglosti.
2) Upiši se u neki klub - mtb, planinarski klub, kurs plesa ili nešto deseto što te zanima. Sigurno ćeš imati prilike da se tamo družiš, a takva ćeš druženja vjerovatno nastaviti i van kluba.
3) Otvori temu sa "Gdje izaci sama u SA???" :D i javiće ti se bar pet-šest ljudi (uglavnom muških) koji će te pozvati na druženje. Kakve će ko imati motive - do tebe je da raskopaš.

Sjedeći sama u kafićima ili u kinu - vratićeš se kući nesretnija i usamljenija nego što si izašla. Svi tamo sjede i čavrljaju sa nekim 'svojim' - a ti sama 'čučiš' - gledaš ih kako se zajedno smiju, muntaju, jedu kokice ili piju kafu. Bez'ze.

Sretno...
Ja koliko kontam, žena hoće sama da izađe negdje, a ne da upoznaje ljude.
Pod ovim se podrazumijevaju lokali gdje recimo ljudi dolaze da čitaju knjige, novine, surfaju, popiju kafu sa svojim mislima i to, a ne sad klub za usamljena srca...

E sad druga je stvar što kod nas baš i nema puno takvih lokala, ali evo moj prijedlog je bio Ribica.
Ako postavljačica teme ipak hoće usamljena srca, nek' me ispravi! :)
shin

#106 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by shin »

@op

Upisi kakav sport/fitness, vazda kuliras sama sa sansama da neko/nekome uleti.
prilagodjena

#107 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by prilagodjena »

doselila u sarajevo i imam samo pozitivna iskustva....nikad nisam primjetila nikakvu hladnoću,naprotiv.družim se sa ljudima koji mi odgovaraju i kojima ja odgovaram :)

penelope,ako ti treba društvo za kaficu slobodno se javi :)
Penelopy

#108 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Penelopy »

bila na kafi sa babyline, na rucku i kafi sa dr.cuddy, dobila par mailova od nekih ljudi koji, izgleda, razmisljaju poput mene...
alica.k

#109 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by alica.k »

:thumbup:
eto, pa nek neko kaze da smo iskompleksirani i ograniceni.
sgunited

#110 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by sgunited »

pa kod nas nije bas uobicajno ali ne znaci da nije normalno, preko dana mozes bilo gdje sasvim normalno to je uobicajno a sto se tice uvecer mozda city pub je najbolje rjesenje, samo za sankom kao u filmovima :D
Ally71

#111 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Ally71 »

lara b. wrote:ja sam prije par godina dosla u sa, pa vremenom stekla neku vrstu prijatelja... npr.s nekima idem u kino/pozoriste, s drugima idem na fitnes, s trecima ispijam kafice i idem na koncerte... :D
pravih prijatelja bas i nema, nekako su svi malo cudni, za razliku od zg ovdje su svi kao susretljivi, raja...ali kada ih upoznas moras paziti sta i kako, jer svi su prepuni kompleksa, nekako ograniceni i da, ima veze i to odakle potjecu, mada svako moze naci nesto za sebe... uglavnom nije tako lose... :bih:
evo ja preporucujem za pocetak neko druzenje uz fitness ili zumbu...tu dolazi dosta zanimljivih zena... pa kasnije odete na kaficu i popricate :thumbup:

evo i ja se slazem sa larom...fitnes za pocetak za druzenje, na primjer....ja isto nisam iz sarajeva, ali evo tu zivim vec 10-15 godina i super sam raje upoznala, sto kroz poslove koje sam radila i razne seminare (visednevne) gdje sam bila...slazem se s tobom i meni bi bilo nekako ofirno izaci sama navecer..preko dana izadjem na pauzi na poslu, prosetam, odem rucam, to mi je ok sama..ali nekako navecer, ne bih se mogla zamisliti sama da izadjem....nije bas da se ljudi trzaju da se upoznaju, ako vide da si sam, npr u kaficu...vise te gledaju kao cudaka.... :(
Penelopy

#112 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Penelopy »

Ally71 wrote:
lara b. wrote:ja sam prije par godina dosla u sa, pa vremenom stekla neku vrstu prijatelja... npr.s nekima idem u kino/pozoriste, s drugima idem na fitnes, s trecima ispijam kafice i idem na koncerte... :D
pravih prijatelja bas i nema, nekako su svi malo cudni, za razliku od zg ovdje su svi kao susretljivi, raja...ali kada ih upoznas moras paziti sta i kako, jer svi su prepuni kompleksa, nekako ograniceni i da, ima veze i to odakle potjecu, mada svako moze naci nesto za sebe... uglavnom nije tako lose... :bih:
evo ja preporucujem za pocetak neko druzenje uz fitness ili zumbu...tu dolazi dosta zanimljivih zena... pa kasnije odete na kaficu i popricate :thumbup:

evo i ja se slazem sa larom...fitnes za pocetak za druzenje, na primjer....ja isto nisam iz sarajeva, ali evo tu zivim vec 10-15 godina i super sam raje upoznala, sto kroz poslove koje sam radila i razne seminare (visednevne) gdje sam bila...slazem se s tobom i meni bi bilo nekako ofirno izaci sama navecer..preko dana izadjem na pauzi na poslu, prosetam, odem rucam, to mi je ok sama..ali nekako navecer, ne bih se mogla zamisliti sama da izadjem....nije bas da se ljudi trzaju da se upoznaju, ako vide da si sam, npr u kaficu...vise te gledaju kao cudaka.... :(
:thumbup:
Mr.Penguin

#113 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Mr.Penguin »

@Penelopy steta sto nisi posjetila Sarajevo sa drugim stanjem uma od trenutnog,
vjerujem da bi ti mnogo ljepse bilo da si Sarajevo povezala sa necim pozitivnim.
Penelopy

#114 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Penelopy »

Mr.Penguin wrote:@Penelopy steta sto nisi posjetila Sarajevo sa drugim stanjem uma od trenutnog,
vjerujem da bi ti mnogo ljepse bilo da si Sarajevo povezala sa necim pozitivnim.
Da nisam pozitivno razmisljala o Sarajevu nikad ne bih ni dosla :)
Nije da me neko tukao po usima da dodjem....
Inace, do sada sam imala samo pozitivna iskustva i sto se tice grada i sto se tice ljudi.
Mr.Penguin

#115 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Mr.Penguin »

Penelopy wrote:
Mr.Penguin wrote:@Penelopy steta sto nisi posjetila Sarajevo sa drugim stanjem uma od trenutnog,
Inace, do sada sam imala samo pozitivna iskustva i sto se tice grada i sto se tice ljudi.
pa eto :D :thumbup:
spreca

#116 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by spreca »

Penelopy wrote:
Eh...ima ona pjesma...."ko se jednom napije vode sa Bas carsije ,nikad vise iz Sarajva taj otici ne umije..." :D
Penelopy

#117 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Penelopy »

Takvu pjesmu ima svaki grad koji ima cesmu :)
spreca

#118 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by spreca »

Penelopy wrote:Takvu pjesmu ima svaki grad koji ima cesmu :)
Mozda mozda :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#119 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by ladyblue18 »

Tema ociscena.

Prvi ko napise rijec a da nema veze sa temom, ili o tome jesu li Sarajlije kompleksasi, koga vole ili ne vole, ili tema skrene na pricu o dosljama, ici ce na dugi odmor. :sax:
zemo_online

#120 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by zemo_online »

Penelopy wrote:Pitanje: gdje sama zenska u 40-im godinama moze izaci u Sarajevu ( osim pozorista i kina)? Skoro sam se doselila i ne poznajem haman bas nikog u Sarajevu, a ne mogu stalno sama u 4 zida...

javi mi se na pm
Post Reply