Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bumboo

#101 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by bumboo »

Ja bila prije 2 dana u Zmaju, nisam dobila nikakav račun. Konobar me poslao na kasu unutra i tu sam platila, bez računa. Kad vratim film 2-3 dana i sjetim se šta sam sve plaćala, mogu na prste jedne ruke izbrojiti gdje sam dobila račun. Duži je spisak radnji i kafića gdje nisam.
karanana

#102 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by karanana »

dedovic.almir wrote:Meni nisu izdali racun na PANONSKIM JEZERIMA u TUZLI - nad kojim gazduje firma izgleda najboljeg jarana od nacelnika Opcine Tuzla JKP "PANNONICA" d.o.o. Tuzla - puni naziv: Javno komunalno preduzeće "PANNONICA" d.o.o. za sportsko-rekreativne aktivnosti Tuzla MBS1-12833, uprava: Porobić Maid, Čiji je osnivać Općina Tuzla sa udjelom od 8.000,00 KM i Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla , ul. Hasana Brkića 72 sa udjelom od 2.000,00 KM

Dnevno ima preko 15.000 posjeta - dakle izbjegnu 15.000 fiskalnih racuna po danu.

EVO I DOKAZA KRIMINALA Opcine Tuzla:
Image
ne kontam sta je dokaz kriminala sa ovog racuna?
ChataDodajStaHoces

#103 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by ChataDodajStaHoces »

Petak vecer u Barhani trazio racun i fol im pokvarena fiskalna bila, nesto nije radilo. Zaboravih tu vecer da mi mogu napisati onaj fiskalni nota racun, i nisam se mogao peglati jer sam bio s rajom. Uglavnom rekli su mi kao dodji sutra, dat cemo ti bez problema.

Ukoliko ne trazite, rijetko gdje ce vam dati racun. A kad trazite, ocekujte cudan pogled od konobara/prodavaca.
mirnisan

#104 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mirnisan »

mayab wrote:Vezano za druga dogadjanja oko cevabdžinica ZMAJ, jeste li ikada tamo dobili fiskalni racun, ja se toga ne mogu bas sjetiti :?:
pogledaj malo kako otvara kasu pa ce ti sve biti jasno.to traje godinama.dobro se obogatio utajom poreza. :(
dedovic.almir

#105 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by dedovic.almir »

karanana wrote:
dedovic.almir wrote:Meni nisu izdali racun na PANONSKIM JEZERIMA u TUZLI - nad kojim gazduje firma izgleda najboljeg jarana od nacelnika Opcine Tuzla JKP "PANNONICA" d.o.o. Tuzla - puni naziv: Javno komunalno preduzeće "PANNONICA" d.o.o. za sportsko-rekreativne aktivnosti Tuzla MBS1-12833, uprava: Porobić Maid, Čiji je osnivać Općina Tuzla sa udjelom od 8.000,00 KM i Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla , ul. Hasana Brkića 72 sa udjelom od 2.000,00 KM

Dnevno ima preko 15.000 posjeta - dakle izbjegnu 15.000 fiskalnih racuna po danu.

EVO I DOKAZA KRIMINALA Opcine Tuzla:
Image
ne kontam sta je dokaz kriminala sa ovog racuna?
Kriminal je sto ovo NIJE FISKALNI RACUN.
quarterback

#106 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

maloprije na parkingu kod suda (tamo iza mcd) tip kaze 3 KM, kazem mu daj mi racun da mogu da pravdam (ko fol da pravdam, hocu racun...) kaze on evo koji ces i izvadi gutu ispod stola, hoces ovaj od 5 KM...

ti ne uzmes racun a on bukvalno sebi u dzep stavi razliku i jos tvojim racunom koji nisi uzeo pravda drugi racun i opet sebi u dzep....

pa najbolje raditi na parkingu, em igras igrica na racunaru em zaradjujes

:?
Last edited by quarterback on 26/06/2012 23:41, edited 1 time in total.
burekodsira

#107 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by burekodsira »

smjesno je to da kod nas sve mora biti bukvalno, ali fakat
znacni nije fiskalni dok god ne pise da je fiskalni :-) a kad bude pisalo fiskalni znaci da je fiskalni a ne da je gazda mozda ukuco jedan red teksta dodatno :-)
matematicar_teski

#108 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by matematicar_teski »

Evo jedna ekskluziva,aBd naredne sedmice krece velika akcija porezne uprave,kaznjavamo sve redom(od kioska do interexa :D).
quarterback

#109 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

trajace 3 dana a onda po starom
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#110 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Entropio »

quarterback wrote:maloprije na parkingu kod suda (tamo iza mcd) tip kaze 3 KM, kazem mu daj mi racun da mogu da pravdam (ko fol da pravdam, hocu racun...) kaze on evo koji ces i izvadi gutu ispod stola, hoces ovaj od 5 KM...
:lol:
gerberica

#111 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by gerberica »

Sta ce vam ti racuni?Ako vam treba da vam ja donesem,nece narod da uzima,puna ih kanta svaki dan.Valjda to nisu ovi nasi forumasi :lol:
Walter76

#112 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Walter76 »

matematicar_teski wrote:Evo jedna ekskluziva,aBd naredne sedmice krece velika akcija porezne uprave,kaznjavamo sve redom(od kioska do interexa :D).
Sto je najgore, nece ta bagra ni prismrditi interex-u i ovim 'velikim' dok ce doticni kiosk prevrnuti naopacke i svaku olovku i zvaku prebrojati dok ce se oko jadnog prodavaca/ice skupiti one gorile drotovske kao da je terorista.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
poznanik

#113 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by poznanik »

matematicar_teski wrote:Evo jedna ekskluziva,aBd naredne sedmice krece velika akcija porezne uprave,kaznjavamo sve redom(od kioska do interexa :D).
Inspektorima porezne uprave obaveza je stalna kontrola, stalni nadzor nad provedbom zakona o fiskalnoj politici, a ne kojekakve "akcije", ne bi li javnost stekla utisak da nešto rade :-)
madnessa

#114 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by madnessa »

Ih da oni rade svaki dan svoj posao, pa makar sat dnevno, gdje bismo sad bili... Svi bi preventivno izdavali račune. Al' zna se kome idu kad idu i koliko često. Najave ti se danima unaprijed i tamam imaš vremena da prikriješ tragove javašluka.
Da hoće vala i ljude kažnjavati što ne traže račune. Valjda u životu i to doživim... :(
mayab

#115 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

Walter76 wrote:
Sto je najgore, nece ta bagra ni prismrditi interex-u i ovim 'velikim' dok ce doticni kiosk prevrnuti naopacke i svaku olovku i zvaku prebrojati dok ce se oko jadnog prodavaca/ice skupiti one gorile drotovske kao da je terorista.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Interex i ostali "veliki igraci" redovno izdaju fiskalni racun, kad je jos neko u nekom velikom supermarketu nesto platio a da ne vidi racuna?Najmrzi su mi oni sto " na dan prodaju 50 kafa i par sokova", a gazde voze najnovije limuzine...
KenCo

#116 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by KenCo »

odakle poceti...

restoran "Vetro" u importane centru ( vec dva puta zaredom), svaka pekara u koju sam ikada usao... cevapdzinica "zmaj"

nastavite niz..
matematicar_teski

#117 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

KenCo wrote:odakle poceti...

restoran "Vetro" u importane centru ( vec dva puta zaredom), svaka pekara u koju sam ikada usao... cevapdzinica "zmaj"

nastavite niz..
prije nekoliko sedmica vetro je kaznjen sa 5000 KM,zar opet ne izdvaju racune, hvala na obavjesti
gerberica

#118 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by gerberica »

matematicar_teski wrote:

nastavite niz..
prije nekoliko sedmica vetro je kaznjen sa 5000 KM,zar opet ne izdvaju racune, hvala na obavjesti
Sad su nadrapali izgleda.
Hemera

#119 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Hemera »

ima kafic u importane centru 2 puta sam bila nezz kako se zove,ugl kad sidjete dole sa stepenicama pa odmah pravo
pisalo im u racunu da su oslobodeni pdv-a ili tako nesto na taj fazon kao nemaju pdv..imala sam negdje racun ali nemogu da ga nadem

pekara imaret,as,ravena ne daju racune
duboka_misao

#120 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by duboka_misao »

Hemera wrote:ima kafic u importane centru 2 puta sam bila nezz kako se zove,ugl kad sidjete dole sa stepenicama pa odmah pravo
pisalo im u racunu da su oslobodeni pdv-a ili tako nesto na taj fazon kao nemaju pdv..imala sam negdje racun ali nemogu da ga nadem
pekara imaret,as,ravena ne daju racune
da, oslobodjeni su placanja PDV-a ako imaju promet manji od 50.000 KM

cini mi se da je i Aquarius kod chopinga oslobodjen jer imaju jadan promet jel...
a sto se tice pekara ja ne udjoh ni u jednu koja daje racun ..mozda keiser ? oni su mi malo ozbiljniji
strong69

#121 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by strong69 »

matematicar_teski wrote:

nastavite niz..
Bogami, meni su juce donijeli fiskalni racun. I to odmah.
mumy

#122 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mumy »

evo ja svaki otkucam,uvaljujem al slabo ko hoce da uzme racun...ja bi prije kaznjavala gradjane...em ne uzimaju racun,em ga bacaju okolo pored vidjeljive kante
matematicar_teski

#123 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

mumy wrote:evo ja svaki otkucam,uvaljujem al slabo ko hoce da uzme racun...ja bi prije kaznjavala gradjane...em ne uzimaju racun,em ga bacaju okolo pored vidjeljive kante
nece jos zadugo,kad im iscuri lagano 50-250 KM
motorola01

#124 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by motorola01 »

Pekara Pruscanovic Zenica. Obrce ogromne pare, a racuna ni na mapi. Fiskalni, jel se to jede, a u centru grada...
gerberica

#125 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by gerberica »

Ma nece ni kod mene skoro niko da uzima osim konobara jer pravdaju.Zato mi se kanta napuni sad pa sad.
Post Reply