Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Moderator: anex
-
bumboo
#101 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ja bila prije 2 dana u Zmaju, nisam dobila nikakav račun. Konobar me poslao na kasu unutra i tu sam platila, bez računa. Kad vratim film 2-3 dana i sjetim se šta sam sve plaćala, mogu na prste jedne ruke izbrojiti gdje sam dobila račun. Duži je spisak radnji i kafića gdje nisam.
- karanana
#102 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
ne kontam sta je dokaz kriminala sa ovog racuna?dedovic.almir wrote:Meni nisu izdali racun na PANONSKIM JEZERIMA u TUZLI - nad kojim gazduje firma izgleda najboljeg jarana od nacelnika Opcine Tuzla JKP "PANNONICA" d.o.o. Tuzla - puni naziv: Javno komunalno preduzeće "PANNONICA" d.o.o. za sportsko-rekreativne aktivnosti Tuzla MBS1-12833, uprava: Porobić Maid, Čiji je osnivać Općina Tuzla sa udjelom od 8.000,00 KM i Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla , ul. Hasana Brkića 72 sa udjelom od 2.000,00 KM
Dnevno ima preko 15.000 posjeta - dakle izbjegnu 15.000 fiskalnih racuna po danu.
EVO I DOKAZA KRIMINALA Opcine Tuzla:
- ChataDodajStaHoces
#103 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Petak vecer u Barhani trazio racun i fol im pokvarena fiskalna bila, nesto nije radilo. Zaboravih tu vecer da mi mogu napisati onaj fiskalni nota racun, i nisam se mogao peglati jer sam bio s rajom. Uglavnom rekli su mi kao dodji sutra, dat cemo ti bez problema.
Ukoliko ne trazite, rijetko gdje ce vam dati racun. A kad trazite, ocekujte cudan pogled od konobara/prodavaca.
Ukoliko ne trazite, rijetko gdje ce vam dati racun. A kad trazite, ocekujte cudan pogled od konobara/prodavaca.
- mirnisan
#104 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
pogledaj malo kako otvara kasu pa ce ti sve biti jasno.to traje godinama.dobro se obogatio utajom poreza.mayab wrote:Vezano za druga dogadjanja oko cevabdžinica ZMAJ, jeste li ikada tamo dobili fiskalni racun, ja se toga ne mogu bas sjetiti
- dedovic.almir
#105 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Kriminal je sto ovo NIJE FISKALNI RACUN.karanana wrote:ne kontam sta je dokaz kriminala sa ovog racuna?dedovic.almir wrote:Meni nisu izdali racun na PANONSKIM JEZERIMA u TUZLI - nad kojim gazduje firma izgleda najboljeg jarana od nacelnika Opcine Tuzla JKP "PANNONICA" d.o.o. Tuzla - puni naziv: Javno komunalno preduzeće "PANNONICA" d.o.o. za sportsko-rekreativne aktivnosti Tuzla MBS1-12833, uprava: Porobić Maid, Čiji je osnivać Općina Tuzla sa udjelom od 8.000,00 KM i Rudnik soli "Tuzla" d.d. Tuzla , ul. Hasana Brkića 72 sa udjelom od 2.000,00 KM
Dnevno ima preko 15.000 posjeta - dakle izbjegnu 15.000 fiskalnih racuna po danu.
EVO I DOKAZA KRIMINALA Opcine Tuzla:
-
quarterback
#106 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
maloprije na parkingu kod suda (tamo iza mcd) tip kaze 3 KM, kazem mu daj mi racun da mogu da pravdam (ko fol da pravdam, hocu racun...) kaze on evo koji ces i izvadi gutu ispod stola, hoces ovaj od 5 KM...
ti ne uzmes racun a on bukvalno sebi u dzep stavi razliku i jos tvojim racunom koji nisi uzeo pravda drugi racun i opet sebi u dzep....
pa najbolje raditi na parkingu, em igras igrica na racunaru em zaradjujes

ti ne uzmes racun a on bukvalno sebi u dzep stavi razliku i jos tvojim racunom koji nisi uzeo pravda drugi racun i opet sebi u dzep....
pa najbolje raditi na parkingu, em igras igrica na racunaru em zaradjujes
Last edited by quarterback on 26/06/2012 23:41, edited 1 time in total.
- burekodsira
#107 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
smjesno je to da kod nas sve mora biti bukvalno, ali fakat
znacni nije fiskalni dok god ne pise da je fiskalni
a kad bude pisalo fiskalni znaci da je fiskalni a ne da je gazda mozda ukuco jedan red teksta dodatno 
znacni nije fiskalni dok god ne pise da je fiskalni
-
matematicar_teski
#108 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Evo jedna ekskluziva,aBd naredne sedmice krece velika akcija porezne uprave,kaznjavamo sve redom(od kioska do interexa
).
-
quarterback
#109 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
trajace 3 dana a onda po starom
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#110 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
quarterback wrote:maloprije na parkingu kod suda (tamo iza mcd) tip kaze 3 KM, kazem mu daj mi racun da mogu da pravdam (ko fol da pravdam, hocu racun...) kaze on evo koji ces i izvadi gutu ispod stola, hoces ovaj od 5 KM...
-
gerberica
#111 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Sta ce vam ti racuni?Ako vam treba da vam ja donesem,nece narod da uzima,puna ih kanta svaki dan.Valjda to nisu ovi nasi forumasi 
-
Walter76
#112 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Sto je najgore, nece ta bagra ni prismrditi interex-u i ovim 'velikim' dok ce doticni kiosk prevrnuti naopacke i svaku olovku i zvaku prebrojati dok ce se oko jadnog prodavaca/ice skupiti one gorile drotovske kao da je terorista.matematicar_teski wrote:Evo jedna ekskluziva,aBd naredne sedmice krece velika akcija porezne uprave,kaznjavamo sve redom(od kioska do interexa).
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
- poznanik
#113 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Inspektorima porezne uprave obaveza je stalna kontrola, stalni nadzor nad provedbom zakona o fiskalnoj politici, a ne kojekakve "akcije", ne bi li javnost stekla utisak da nešto radematematicar_teski wrote:Evo jedna ekskluziva,aBd naredne sedmice krece velika akcija porezne uprave,kaznjavamo sve redom(od kioska do interexa).
- madnessa
#114 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ih da oni rade svaki dan svoj posao, pa makar sat dnevno, gdje bismo sad bili... Svi bi preventivno izdavali račune. Al' zna se kome idu kad idu i koliko često. Najave ti se danima unaprijed i tamam imaš vremena da prikriješ tragove javašluka.
Da hoće vala i ljude kažnjavati što ne traže račune. Valjda u životu i to doživim...
Da hoće vala i ljude kažnjavati što ne traže račune. Valjda u životu i to doživim...
- mayab
#115 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Interex i ostali "veliki igraci" redovno izdaju fiskalni racun, kad je jos neko u nekom velikom supermarketu nesto platio a da ne vidi racuna?Najmrzi su mi oni sto " na dan prodaju 50 kafa i par sokova", a gazde voze najnovije limuzine...Walter76 wrote:Sto je najgore, nece ta bagra ni prismrditi interex-u i ovim 'velikim' dok ce doticni kiosk prevrnuti naopacke i svaku olovku i zvaku prebrojati dok ce se oko jadnog prodavaca/ice skupiti one gorile drotovske kao da je terorista.matematicar_teski wrote:Evo jedna ekskluziva,aBd naredne sedmice krece velika akcija porezne uprave,kaznjavamo sve redom(od kioska do interexa).
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
-
KenCo
#116 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
odakle poceti...
restoran "Vetro" u importane centru ( vec dva puta zaredom), svaka pekara u koju sam ikada usao... cevapdzinica "zmaj"
nastavite niz..
restoran "Vetro" u importane centru ( vec dva puta zaredom), svaka pekara u koju sam ikada usao... cevapdzinica "zmaj"
nastavite niz..
-
matematicar_teski
#117 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
prije nekoliko sedmica vetro je kaznjen sa 5000 KM,zar opet ne izdvaju racune, hvala na obavjestiKenCo wrote:odakle poceti...
nastavite niz..
-
gerberica
#118 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Sad su nadrapali izgleda.matematicar_teski wrote:prije nekoliko sedmica vetro je kaznjen sa 5000 KM,zar opet ne izdvaju racune, hvala na obavjestiKenCo wrote:odakle poceti...
nastavite niz..
- Hemera
#119 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
ima kafic u importane centru 2 puta sam bila nezz kako se zove,ugl kad sidjete dole sa stepenicama pa odmah pravo
pisalo im u racunu da su oslobodeni pdv-a ili tako nesto na taj fazon kao nemaju pdv..imala sam negdje racun ali nemogu da ga nadem
pekara imaret,as,ravena ne daju racune
pisalo im u racunu da su oslobodeni pdv-a ili tako nesto na taj fazon kao nemaju pdv..imala sam negdje racun ali nemogu da ga nadem
-
duboka_misao
#120 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
da, oslobodjeni su placanja PDV-a ako imaju promet manji od 50.000 KMHemera wrote:ima kafic u importane centru 2 puta sam bila nezz kako se zove,ugl kad sidjete dole sa stepenicama pa odmah pravo
cini mi se da je i Aquarius kod chopinga oslobodjen jer imaju jadan promet jel...
a sto se tice pekara ja ne udjoh ni u jednu koja daje racun ..mozda keiser ? oni su mi malo ozbiljniji
- strong69
#121 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Bogami, meni su juce donijeli fiskalni racun. I to odmah.matematicar_teski wrote:prije nekoliko sedmica vetro je kaznjen sa 5000 KM,zar opet ne izdvaju racune, hvala na obavjestiKenCo wrote:odakle poceti...
nastavite niz..
-
mumy
#122 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
evo ja svaki otkucam,uvaljujem al slabo ko hoce da uzme racun...ja bi prije kaznjavala gradjane...em ne uzimaju racun,em ga bacaju okolo pored vidjeljive kante
-
matematicar_teski
#123 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
nece jos zadugo,kad im iscuri lagano 50-250 KMmumy wrote:evo ja svaki otkucam,uvaljujem al slabo ko hoce da uzme racun...ja bi prije kaznjavala gradjane...em ne uzimaju racun,em ga bacaju okolo pored vidjeljive kante
-
motorola01
#124 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pekara Pruscanovic Zenica. Obrce ogromne pare, a racuna ni na mapi. Fiskalni, jel se to jede, a u centru grada...
-
gerberica
#125 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ma nece ni kod mene skoro niko da uzima osim konobara jer pravdaju.Zato mi se kanta napuni sad pa sad.