Bosno nasa najljepsa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

JBT

Post by JBT »

Ne mijenjaj nista. Moze otic na gore.
Tornjak

Post by Tornjak »

verbal wrote:
Tornjak wrote:
verbal wrote: I onda ja ismijavam samoga sebe :lol:

Konjino, shvati da je BiH lijepa, ali daleko od toga da ima sve.

Vidim kako lijep rijecnik imas a drugome si dosao pametovati.

Da te to nisu Danci naucili :lol:
Mladac, ti si ispucao svoj bonus i idi sada trazi sebi vrsnjaka.
Ma pazi starce da ti neotkaze srce :lol:
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

JBT wrote:Ne mijenjaj nista. Moze otic na gore.
nista nije toliko lose da gore ne moze bit...

:lol:
JBT

Post by JBT »

Upravo tako.
:)
Fair Life

Post by Fair Life »

St.Germain wrote:...slazem se...ali ima BIH i svojih prednosti i VELIKIH potencijala. kao sto je multietnicnost i multireligijski karakter. ...
Pa zar je drugacije kod tebe, kod mene i u mnogim drugim zemljama Svijeta.

Kod nas u BiH taj multi-etno-kulti karakter je u medjusobnom prozdiranju, a drugdje u svijetu u medjusobnom uvazavanju i toleranciji...
St.Germain

Post by St.Germain »

jeste, slazem se, ali ne postoji bas puno zemalja na svijetu koje su toliko sarolike kao nasa. nekome drugome je tolerancija vazna za mentalno zdravlje drustva, nama je to imperativ bez koje nasa zemlja ne moze postojati. i samo zbog toga je situacija specificna
margareta

Post by margareta »

St. Germain samo kod nas je imperativ misaona imenica ili tek gramaticki pojam.
hananah

Post by hananah »

:sad: Eto, tema se pretvori u prepucavanje zbog jednog lika ciji postovi se ne trebaju citati ili samo do pola i jednostavno ne reagirati na njih. Ljudi moji, treba se okrenuti lijepim i bitnim stvarima a ne nebitnim, pa zar nije bitnije postaviti lijepe slike i biti ponosan na sve ono lijepo sto nas okruzuje nego zezati se oko postova vezanih za jednog totalno nebitnog lika koji upravo dokazuje zasto u Bosni nema napretka, jer je vode likovi poput njega, ljudi kojima je sve vaznije osim Bosne same :(
fukara_tz

Post by fukara_tz »

Hannah super ti je tema :) evo i od mene par slika nase lijepe BiH

Fojnica
Image
Mlin je takodje u Fojnici
Image
Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Engram::X wrote:mrzim licemjera koji sa sigurne udaljenosti i nakon potopa & bitke glume dusebriznike

u bosni bosanci rade, odlucuju i teze boljem sutra

zive od danas do sutra bez vidljive buducnosti

dok ti imas osiguran dom, posao i sutra, prosjecni bosnjo nema osigurano ni danas
Upravo o TOME i ja diskutujem ova tri mjeseca na forumu. I to ne iz ugla covjeka koji zivi u Svedskoj nego iz ugla onoga koji je u istoj toj zemlji dozivio 32 godine prije nego je bio protjeran!
A u te 32 godine vidio sam, prije svega zahvaljujuci mukotrpnom radu i ogromnom broju prijatelja, poznanika, poslovnih saradnika sirom BiH i Jugoslavije, kako se MOZE raditi i uspjeti u sredjenoj zemlji sa sredjenim pravnim sistemom, u zemlji sa ljudskim pravima i SLOBODAMA i sa uredjenom ekonomskom politikom!
Ne, necu reci da je sve to bilo savrseno dok sam ja tamo zivio i radio, ali bili smo tad za sadasnju BiH i Svedska i Danska i Svicarska!
Samo sto ti i tebi slicni hababi niste u stanju da vidite dalje od svog balavog nosa! I sto su vam hohstapleri koje branite i koji su i doveli do toga sto i ti sam pobroja u svom postu zamutili i pogled i svijest!
Engram::X wrote:
prema tome nastavis li unositi apatiju, smutnju i mrznju prema svemu bosnjackom, islamskom i opcenito bosanskom ocekuj da fasujes po njusci :oops:

;)
A na ovo sam jednom odgovorio....
Ne pitajte me sto se ne vracam...
Cetnici su me protjerali, a "oslobodioci" mi ne daju nazad...

Vidis kako se polako pokazujete svi vi koji ste za OVAKVU BiH...
Jadni i vi i ona s vama!

p.s. isprepad´o si me praaavo... :roll:
I Internet mi bio od straha crk´o, a ja mislio od nevremena :D
tenor

Post by tenor »

Ja mislim da je za stanje u bosni kriva hercegovina
Ujek ide BOSNA I HERCEGOVINA a to znaci da su oni zadnji pa ne pospreme iza sebe pa mi ispastamo
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak, uzaludan trud !

Da li si mogao nagovoriti rahmetli Himzu Vilica da prestane piti, ili Enu Memkinog... ili Zexa. Nisi mogao, jer trijezan i razuman svijet nije njihova zivotna sredina.

Neko je pijan od rakije, a neko od "opijuma za narod". Cast prvima !

Batali...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:Vodenjak, uzaludan trud !

Da li si mogao nagovoriti rahmetli Himzu Vilica da prestane piti, ili Enu Memkinog... ili Zexa. Nisi mogao, jer trijezan i razuman svijet nije njihova zivotna sredina.

Neko je pijan od rakije, a neko od "opijuma za narod". Cast prvima !

Batali...
Jes vala..
I to sto kazes!

I bas ti hvala sto me malo podsjeti na one gore... :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

tenor wrote:Ja mislim da je za stanje u bosni kriva hercegovina
Ujek ide BOSNA I HERCEGOVINA a to znaci da su oni zadnji pa ne pospreme iza sebe pa mi ispastamo
:lol:

Dobra fora, prEznam! :)
Kareem Abdul-Jabbar

#115 Re: Bosno nasa najljepsa

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

hananah wrote:Ovako: svjedoci smo raznih dogadjanja u svijetu, kao sto su zemljotresi, vulkani, poplave, pa ratovi i svasta nesta. Razmisljam o nasoj Bosni, eto rat je iza nas, i nadam se da se ponoviti nece, pa razmisljam o tome kako je Bosna lijepa i ima jako malo prirodnih nepogoda, zatim predivne planine, rijeke i jezera, lijepe ljude, divne historijske gradjevine, i razmisljam kako smo mi nezahvalan narod, kako mozemo da budemo presretni sto imamo lijepu zemlju umjesto toga mi je unistavamo ljudskom gluposcu, umjesto da Bosnu, kao kucu nasu, uredimo tako da budemo ponosni na nju i da joj se svi dive.
Molim vas sto manje politike i religije u ovu temu, svi smo mi razliciti, ali upravo je to ono sto treba da nas spaja a ne razdvaja, ni dva prsta na ruci nisu ista pa opet ruka perfektno funkcionise, zasto nismo u stanju urediti nasu Bosnu tako, kad smo vec jako sretni da imamo sve sto imamo, samo trebamo pogledati kroz prozor i vidjeti tu ljepotu.
Ima puno zemalja koje nisu tako prirodno lijepe, pa stanovnici tih zemalja urede tako da im se ostatak svijeta moze diviti.
Nasa Bosna je kao djevojka koja je prirodno lijepa ali ne vodi racuna o sebi :(
Zasto?
:):):):):)

Kakva ste Vi dama, Hananah!!!!! :):):):)
Kakav duh, kakvo razmisljanje!!! :):):):)
Kako rijetka normalnost u danasnjem okruzenju raznoraznih mediokriteta!!! :):):):)
Cestitam i Vama i onima koji su Vas rodili, podigli na noge i odgojili!!! :):):):)
Divno!!! :):)

P.S.

Zar nije ova dama apsolutni sampion ovog foruma!!! :):) (ne trazim da se iko slozi-samo konstatujem sam za sebe :D)

P.P.S.

Hananah za predsjednika planete!!! :D
hananah

Post by hananah »

:roll: Fala ti, ali tema je o bosni :)
Fair Life

#117 Re: Bosno nasa najljepsa

Post by Fair Life »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:Hananah za predsjednika planete!!! :D
Galaksije !
Vodenjak

#118 Re: Bosno nasa najljepsa

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
Kareem Abdul-Jabbar wrote:Hananah za predsjednika planete!!! :D
Galaksije !
Aaaaa ne bu islo Fair!
Slazem se sa Kareemom! "Samo" planete! 8)
Sto sve gluposti svaljivati samo na njena nejaka pleca? :)
focak

Post by focak »

LiliumBosniacum wrote:maglic

Image

Image

Image

Image
Lilium Bosnacium, hvala za slike

Maglic i njegova okolina uz Zelenogoru, Perucica i kanjon Sutjeske cini jednu divnu prirodnu ljepotu Focanske opstine i Bosne.
margareta

#120 Re: Bosno nasa najljepsa

Post by margareta »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:
hananah wrote:Ovako: svjedoci smo raznih dogadjanja u svijetu, kao sto su zemljotresi, vulkani, poplave, pa ratovi i svasta nesta. Razmisljam o nasoj Bosni, eto rat je iza nas, i nadam se da se ponoviti nece, pa razmisljam o tome kako je Bosna lijepa i ima jako malo prirodnih nepogoda, zatim predivne planine, rijeke i jezera, lijepe ljude, divne historijske gradjevine, i razmisljam kako smo mi nezahvalan narod, kako mozemo da budemo presretni sto imamo lijepu zemlju umjesto toga mi je unistavamo ljudskom gluposcu, umjesto da Bosnu, kao kucu nasu, uredimo tako da budemo ponosni na nju i da joj se svi dive.
Molim vas sto manje politike i religije u ovu temu, svi smo mi razliciti, ali upravo je to ono sto treba da nas spaja a ne razdvaja, ni dva prsta na ruci nisu ista pa opet ruka perfektno funkcionise, zasto nismo u stanju urediti nasu Bosnu tako, kad smo vec jako sretni da imamo sve sto imamo, samo trebamo pogledati kroz prozor i vidjeti tu ljepotu.
Ima puno zemalja koje nisu tako prirodno lijepe, pa stanovnici tih zemalja urede tako da im se ostatak svijeta moze diviti.
Nasa Bosna je kao djevojka koja je prirodno lijepa ali ne vodi racuna o sebi :(
Zasto?

Kakva ste Vi dama, Hananah!!!!! :):):):)
Kakav duh, kakvo razmisljanje!!! :):):):)
Kako rijetka normalnost u danasnjem okruzenju raznoraznih mediokriteta!!! :):):):)
Cestitam i Vama i onima koji su Vas rodili, podigli na noge i odgojili!!! :):):):)
Divno!!! :):)

P.S.

Zar nije ova dama apsolutni sampion ovog foruma!!! :):) (ne trazim da se iko slozi-samo konstatujem sam za sebe :D)

P.P.S.

Hananah za predsjednika planete!!! :D
IMPRESIVNO. MOJA MALENKOST SE PRIDRUZUJE AUTORU I POTPISUJE PRIJEDLOG.
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Slazem se i ja!!!!
Post Reply