Majjah wrote:Citam redovno sta se ovdje pise od kad sam pokrenuo temu, zanimljivi komentari i od onih koji (jos uvijek) sa podsmjehom gledaju na italijanska auta, kao i od onih kojima vec pomalo na zivce ide stereotipna prica u njemackim autima kao jedinim pravim....
Hele nejse, da se ja ubacim sa onim sta me je snaslo u zadnje tri sedmice od kad vozim ovu moju Alfu
..sta da kazem a da ne ispadne da samo hvalim svoje novo auto...da kako mogu a da mi se zena ne naljuti, nasao bih kakvu spuzvu i otisao u garazu da spavam sa njom
Auto je FENOMENALNO, za razliku od jednog Golfa IV koji je skuplji od nje barem jedno 5 do 7 hiljada, ova Alfa ima SVE, od sigurnosti, komfora do ugodjaja. Utegnuta je kao da nije 9 godina stara. Golfa dok sam vozio, jedva sam cekao da izadjem iz njega jer su me ledja konstantno boljela nakon duzih voznji, ovdje bih sjediste najradje nekako izvadio navecer da ko covjek pogledam neku utakmicu ili film, a ujutru ponovo vratio kad krenem na posao
Nakon generalne inspekcije, morao sam promjeniti vodenu pumpu koja me je polovna kostala 40KM i termostat koji me je u Anetu na grbavici nov kostao 45KM. Svjecice (koje mu se mjenjaju na 100.000 km), remenovi su mu novi, tako da njih jos nisam mijenjao.
Nakon sto sam mu rezervoar napunio do vrha, vozio se 100 km i ponovo napunio, dozivio sam svojevrstan sok-14,5 litara!!!
Nemoguce-neko je nesto cackao i zajebao....i bio sam u pravu! ,,Strucnjak'' koji je postavljao remen nije vratio motor u fazu. Ponovio sam test i rezultat je ovaj put bio 9,8 litara na kombinovanoj voznji, grad-van grada-autoput!Ovo ce se vjerovatno moci smanjiti jos za par deca , jer mi obratji u leru variraju, nekad i ,,zakucaju'' na 1200-1600, pa mi je majstor savjetovao da negdje nadjem njegov step motor (motoric od ler gasa). Uglavnom, auto je