1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
- heckler
-
udrch
#102 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Ne postoji mi draži praznik od ovoga..ni vjerski ni državni ni zvjerski..
Ovo je dan ponosa..to je dan kad je počeo jedan dug put..
Ovo je dan ponosa..to je dan kad je počeo jedan dug put..
- Hemel
-
Hodidid
#104 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Svako zna svoje. Ti furaj svoj film a mi kojima ovaj praznik nesto znaci u zivotu furacemo svoj film ako nista zbog onih koji dadose ili izgubise zivot i zdravlje zbog drzave Bosne i Hercegovine.amko76 wrote:Tačno, vidi se da se na silu stvara takva slika. Meni ništa više ne znači iako je značilo nekad. Izgubio sam te iluzije davno. Da sam zbrisao u dijasporu ili zajahao neku funkciju, sad bih i ja bio pun patriotizma kao oni. Ovako jok.
-
stokton
#105 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA
SRETAN DAN NEZAVISNOSTI
JEDNE I JEDINE
- Chisum
#106 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Taj rad!
Da sa-x uliva i ovog smajlija medju ponudjene, ispali bi pravi mangupi... nane mi.
Last edited by Chisum on 01/03/2012 23:27, edited 1 time in total.
- RIZVA
- Hemel
#108 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Ovo moram prenijeti...
01.03.2012.
Općinski odbor HDZ BiH Tuzla
Čestitka povodom Dana neovisnosti

OO HDZBiH Tuzla želi svim građanima Bosne i Hercegovine, a na poseban način našim članovima, prijateljima i simpatizerima, čestitati 1 ožujka, dan neovisnosti Bosne i Hercegovine.
Podsjećamo da su se 29. veljače i 1. ožujka 1992. godine građani Bosne i Hercegovine, točnije njih više od 60 %, plebiscitarno opredijelili za neovisnu Bosnu i Hercegovinu. Veliku ulogu u svemu tome odigrao je i hrvatski narod koji je na poziv HDZBiH i Katoličke crkve, masovno izašao na referendum, a samim time i bezrezervno podržao neovisnost zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine.
Tada donesenu odluku trebalo je krvlju braniti u domovinskome ratu koji je nedugo nakon toga započeo. I ovaj put hrvatski narod daje veliki doprinos organizirajući se u postrojbama prvenstveno HVO, ali i Armije RBiH.
Danas, 20 godina poslije, hrvatski narod još uvijek vodi borbu, ovaj put političku, za ravnopravan položaj u domovini Bosni i Hercegovini za koju je toliko toga dao u najtežem razdoblju.
U toj borbi svoj će doprinos nastaviti davati i Općinski odbor HDZBiH Tuzla koji će svojim radom i djelovanjem ukazivati na propuste i tražiti da se ravnopravnost naroda i građana temelji na djelima, a ne na riječima. Inzistirat ćemo na tome da nadležne općinske vlasti čuju potrebe i glas hrvatskoga naroda, ali i svih ostalih građana, kako bi ovaj prostor izgradili po uzoru na moderne europske države u kojima vladaju mir, sloboda, demokracija i poštivanje ljudskih prava.
SRETAN NAM SVIMA DAN NEOVISNOSTI!
Ivica Kovačević
Predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Tuzla
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=45988
01.03.2012.
Općinski odbor HDZ BiH Tuzla
Čestitka povodom Dana neovisnosti
OO HDZBiH Tuzla želi svim građanima Bosne i Hercegovine, a na poseban način našim članovima, prijateljima i simpatizerima, čestitati 1 ožujka, dan neovisnosti Bosne i Hercegovine.
Podsjećamo da su se 29. veljače i 1. ožujka 1992. godine građani Bosne i Hercegovine, točnije njih više od 60 %, plebiscitarno opredijelili za neovisnu Bosnu i Hercegovinu. Veliku ulogu u svemu tome odigrao je i hrvatski narod koji je na poziv HDZBiH i Katoličke crkve, masovno izašao na referendum, a samim time i bezrezervno podržao neovisnost zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine.
Tada donesenu odluku trebalo je krvlju braniti u domovinskome ratu koji je nedugo nakon toga započeo. I ovaj put hrvatski narod daje veliki doprinos organizirajući se u postrojbama prvenstveno HVO, ali i Armije RBiH.
Danas, 20 godina poslije, hrvatski narod još uvijek vodi borbu, ovaj put političku, za ravnopravan položaj u domovini Bosni i Hercegovini za koju je toliko toga dao u najtežem razdoblju.
U toj borbi svoj će doprinos nastaviti davati i Općinski odbor HDZBiH Tuzla koji će svojim radom i djelovanjem ukazivati na propuste i tražiti da se ravnopravnost naroda i građana temelji na djelima, a ne na riječima. Inzistirat ćemo na tome da nadležne općinske vlasti čuju potrebe i glas hrvatskoga naroda, ali i svih ostalih građana, kako bi ovaj prostor izgradili po uzoru na moderne europske države u kojima vladaju mir, sloboda, demokracija i poštivanje ljudskih prava.
SRETAN NAM SVIMA DAN NEOVISNOSTI!
Ivica Kovačević
Predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Tuzla
http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=45988
- Mikado
-
oridjidji
#110 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Jedna si jedina moja domovina , jedna si jedina Bosna i Hercegovina.

- Bosnolog
#111 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Stjepan je nas Kulin 21 vijeka,....Kakva ziva hodajuca legenda,...Ovaj covjek je moralna,politicka ljudska i partiotska gromada,....Steta sto ovaj dokazani domoljub nije ostao na celu HDZ-a umjesto fasistre i izdajnika Mate Bobana,danas bi bilo duplo vise Hrvata u Bosni na svojim ognjistima,ne bi bilo sukoba sa ARBiH niti bi se desla genocidna tvorevna u BiH a rat bi bio zavrsen 1993 godine,Republika Bonsa i Hercegovina bi bila slobodna sa sretniom i boljom buducnosti,.....Hvala ti Stjepane ljudino na ovim izrecenim rijecima,.....Ovakvi ljudi su sklonjeni u stranu a dovedene poloticke i nemoralne hulje i prostitutke koje izdaju i prodaju BiH i njene gradane iduci na noge dusmanima i fasistima uoci dana nezavisnosti, kezeci se i vrijedajuci gradan i zrtve tvorevine koju priznaju i od koje prave drzavu,....U nasoj drzavi je nesto truhlo i jako naopako,.....
-
Canton
#112 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Mislim da je lose organizovna odnosno nije nikako organizovana proslava jednog od ako ne i najznacajnijeg datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Ako se ista moglo nauciti od komunista onda je to oranizacija i proslava velikih datuma za drzavu, promocija tekovina borbe itd. Niti su na televiziji bili kakvi dokumentarni programi, niti su sve skola organizovale priredbe. Izuzev par tribina po gradovima, nista znacajno. Nisam zadovoljan
- pojedinac
#113 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Svaka ti čast Stjepane Kljuiću!
Ovako govori PRAVI Bosanac i Hercegovac.
Ovako govori PRAVI Bosanac i Hercegovac.
- Gojeni H
#114 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Neka pripadne onima koji je zele.
-
Drvenija87
- escobar__
#116 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
De iure radni dan u 60tak posto države, de facto u 80%. U Tuzli mislim da svaka druga firma danas uobičajeno radi, ne sumnjam da je tako i u ostalim bošnjačkim sredinama.
Al' voli se Bosna...
Al' voli se Bosna...
- muha_sa
- Tesla10
#118 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Bosna se voli i radomescobar__ wrote:De iure radni dan u 60tak posto države, de facto u 80%. U Tuzli mislim da svaka druga firma danas uobičajeno radi, ne sumnjam da je tako i u ostalim bošnjačkim sredinama.
Al' voli se Bosna...
I ja danas radim pa šta?
Nema odmora dok traje obnova.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
- muha_sa
- SmokingMan
#121 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Sretan dan nezavisnosti,slobodan mi jedan,iako sam dio posla jutros otkvitao od kuće kako bi sutra bilo što manje obaveza,a što se tiče Milorada Dodika i njemu sličnim,neka se jebu svi redom!!!
-
TheMule
- mO k3
#123 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Znali ko e-mail od Mladena Ivanića da mu maksuz čestitam 1. Mart
Hvala unaprijed bilo bi lijepo da nas bude još vise
-
Medo-NO
#124 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Sretan svima Dan nezavisnosti! 
- jao_situacije
#125 Re: 1 Mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine
kabineti:mO k3 wrote:Znali ko e-mail od Mladena Ivanića da mu maksuz čestitam 1. Mart
čović
ivanić
i