plain vanilla wrote:Tamo gdje je zabranjeno pusenje niti idem niti pusim. Tamo gdje je dozvoljeno, naravno da cu zapaliti.
Ako smo na rucku, a ja prije zavrsim s jelom, pitam smeta li nekome da zapalim..ako smeta, nije mi tesko malo sacekati.
Za ostale stolove, bas me vala briga..i ja slusam kako se oni dernjaju, kako vicu na mobitel, podriguju, mljackaju, hrakchu..niko me ne pita smeta li mi
Pušenje u BBI
- Not My Idea
#101 Re: Pušenje u BBI
- Lakat Jebić
#102 Re: Pušenje u BBI
a vasa logika je bas onako prosvjetiteljska, maltene volterovska?
-
VjecitiStudent
#103 Re: Pušenje u BBI
Evo i zakona
http://mz.ks.gov.ba/sites/mz.ks.gov.ba/ ... -98%29.pdf
Za sprovodjenje je nadlezna Sanitarna inspekcija, kazne su 30km za pusace, od 500 do 2000km za kafane.
Brojevi su ovdje:
http://kuip.ks.gov.ba/
@Poznanik, hoces li ih ti zvati?
http://mz.ks.gov.ba/sites/mz.ks.gov.ba/ ... -98%29.pdf
Za sprovodjenje je nadlezna Sanitarna inspekcija, kazne su 30km za pusace, od 500 do 2000km za kafane.
Brojevi su ovdje:
http://kuip.ks.gov.ba/
@Poznanik, hoces li ih ti zvati?
- Not My Idea
#104 Re: Pušenje u BBI
micki, kad bude zabranjeno, necemo pushit, do tada, voz
cuj zivota ti, lijepa motika i pendrek

cuj zivota ti, lijepa motika i pendrek
- Altsa
#105 Re: Pušenje u BBI
ovim samo potvrdujes da je tacno ono sto sam napisaoseln wrote:A odakle je poznato, hljeba ti? Rek'o Muderiz?Altsa wrote:poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi..:
poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi...jebe im se za one koji ne puse i kojima to smeta pa bila to i njihova djeca...a kada im to kazes onda se jos i naljute
Last edited by Altsa on 28/11/2012 13:51, edited 2 times in total.
-
VjecitiStudent
#106 Re: Pušenje u BBI
Zabranjeno vec jeste. Nego, ko ce zvati inspekciju i prijaviti BBI, Altu, Merkator, ... ???Not My Idea wrote:micki, kad bude zabranjeno, necemo pushit, do tada, voz![]()
cuj zivota ti, lijepa motika i pendrek![]()
- seln
#107 Re: Pušenje u BBI
Kako bolan ostaviti prepucavanje po strani, kada ga ti prvi forsiras i stvaras histeriju protiv pusaca?VjecitiStudent wrote:Ostavimo prepucavanja po strani, nego kako ukinuti pusenje barem u trznim centrima, sta kaze zakon, ima li kakva inspekcija nadlezna za sprovodjenje ovog zakona koju bi mogli ganjati?
I ja sam za provodjenje zakona, ali imam utisak da neki ovdje ne zele provodjenje zakona, vec glave pusaca nabijene na kolac.
- Not My Idea
#108 Re: Pušenje u BBI
Pa zovi ti, sto da ne? Zovi nadlezne.VjecitiStudent wrote: Zabranjeno vec jeste. Nego, ko ce zvati inspekciju i prijaviti BBI, Altu, Merkator, ... ???
Ne znam za te zabrane, nisam iz Sarajeva, kod mene je svugdje dozvoljeno.
- seln
#109 Re: Pušenje u BBI
Ja te opet pitam, odakle je poznato? I ako moze, baz argumenata na nivou Avaza.Altsa wrote:ovim samo potvrdujes da je tacno ono sto sam napisaoseln wrote:A odakle je poznato, hljeba ti? Rek'o Muderiz?Altsa wrote:poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi..:
poznato je da su pusaci najsebicniji ljudi...jebe im se za one koji ne puse i kojima to smeta pa bila to i njihova djeca...a kada im to kazes onda se jos i naljute
-
VjecitiStudent
#110 Re: Pušenje u BBI
seln wrote:Kako bolan ostaviti prepucavanje po strani, kada ga ti prvi forsiras i stvaras histeriju protiv pusaca?VjecitiStudent wrote:Ostavimo prepucavanja po strani, nego kako ukinuti pusenje barem u trznim centrima, sta kaze zakon, ima li kakva inspekcija nadlezna za sprovodjenje ovog zakona koju bi mogli ganjati?
I ja sam za provodjenje zakona, ali imam utisak da neki ovdje ne zele provodjenje zakona, vec glave pusaca nabijene na kolac.
Citiranje studije je tebi "nabijanje glava pusaca na kolac"????
- seln
#111 Re: Pušenje u BBI
Ko ti govori o citiranju studije?VjecitiStudent wrote:seln wrote:Kako bolan ostaviti prepucavanje po strani, kada ga ti prvi forsiras i stvaras histeriju protiv pusaca?VjecitiStudent wrote:Ostavimo prepucavanja po strani, nego kako ukinuti pusenje barem u trznim centrima, sta kaze zakon, ima li kakva inspekcija nadlezna za sprovodjenje ovog zakona koju bi mogli ganjati?
I ja sam za provodjenje zakona, ali imam utisak da neki ovdje ne zele provodjenje zakona, vec glave pusaca nabijene na kolac.![]()
Pogledaj malo postove....ubij, zakolji, da pusac ne postoji.
- MedenoSrce
#112 Re: Pušenje u BBI
@nmi jes to opet bila nestasna pa ti nema pp-a?
Ne idem u BBI ne sluze alkohol.
Ne idem u BBI ne sluze alkohol.
-
VjecitiStudent
#113 Re: Pušenje u BBI
De, citiraj me, molim te.seln wrote:Ko ti govori o citiranju studije?VjecitiStudent wrote:
![]()
- Not My Idea
#114 Re: Pušenje u BBI
Ta mjesta tipa BBI ili Atla, ako vec stoji zabrana- onda su tu krivi vlasnici samog prostora/kafica/restorana.
To se lijepo pridje insanu s cigarom i na fin i civilizovan nacin objasni da nema pusenja. Takodjer, logicno je da se uklone sve pepeljare sa stolova.
Ali posto oni sami to ne zele jer ce tako izgubit na zaradi i posjeti, ova prica je suvisna.
To se lijepo pridje insanu s cigarom i na fin i civilizovan nacin objasni da nema pusenja. Takodjer, logicno je da se uklone sve pepeljare sa stolova.
Ali posto oni sami to ne zele jer ce tako izgubit na zaradi i posjeti, ova prica je suvisna.
-
VjecitiStudent
#115 Re: Pušenje u BBI
Prica nije suvisna, sve sto treba jeste da neko pozove inspekciju.Not My Idea wrote:Ta mjesta tipa BBI ili Atla, ako vec stoji zabrana- onda su tu krivi vlasnici samog prostora/kafica/restorana.
Naravno, alternativa je ovdje palamudimo jos pedeset strana.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#116 Re: Pušenje u BBI
mislis? meni to toliko digne pritisak, da mogu dobiti srcani/mozdani udar, a i uzrokuje mi probleme s varenjemmicki125 wrote:prešućujete jednu veliku razliku. podrigivanje i vikanje, osim što je nekulturno, nije otrovno.Not My Idea wrote:plain vanilla wrote:Tamo gdje je zabranjeno pusenje niti idem niti pusim. Tamo gdje je dozvoljeno, naravno da cu zapaliti.
Ako smo na rucku, a ja prije zavrsim s jelom, pitam smeta li nekome da zapalim..ako smeta, nije mi tesko malo sacekati.
Za ostale stolove, bas me vala briga..i ja slusam kako se oni dernjaju, kako vicu na mobitel, podriguju, mljackaju, hrakchu..niko me ne pita smeta li mi
- Altsa
#117 Re: Pušenje u BBI
izadi smoru na ulicu pa ce ti sve biti jasno...zamoli nekoga da ugasi cigaru jer ti smeta pa ce biti dobro da sve na kraju ne zavrsi sa fizickim obracunom...nisam jednom vidio majku koja je otalambacila cigaru i sjedi sa bebom itd. a imam i jednu u kuci prema tome popusti sa tim svojim pusackim sranjimaseln wrote: Ja te opet pitam, odakle je poznato? I ako moze, baz argumenata na nivou Avaza.
- Not My Idea
#118 Re: Pušenje u BBI
Pa eto, jel vec okreces broj?VjecitiStudent wrote:Prica nije suvisna, sve sto treba jeste da neko pozove inspekciju.Not My Idea wrote:Ta mjesta tipa BBI ili Atla, ako vec stoji zabrana- onda su tu krivi vlasnici samog prostora/kafica/restorana.
Naravno da ne okreces nego ces palamudit jos tih 50 strana.
-
VjecitiStudent
#119 Re: Pušenje u BBI
Budem definitivno to ucinio, no prvo cu uljudno sacekati veterane ove teme da to prvi ucine, ja sam se prikljucio temi tek danas.Not My Idea wrote:Pa eto, jel vec okreces broj?VjecitiStudent wrote:Prica nije suvisna, sve sto treba jeste da neko pozove inspekciju.Not My Idea wrote:Ta mjesta tipa BBI ili Atla, ako vec stoji zabrana- onda su tu krivi vlasnici samog prostora/kafica/restorana.
Naravno da ne okreces nego ces palamudit jos tih 50 strana.
-
MirtolaDas
#120 Re: Pušenje u BBI
Da li je ikada sprovedena anketa ili studija da se vidi koliko stanovnika BiH uzva u duvanu, jer cini mi se, da im zabranis pusenje u velikim objektima tipa BBI da bi bojkot od strane pusaca bio osjetan u kasama restorana i prodavnica koji se nalaze po takvim objektima. Ako sracunas PDV koji placaju drzavi onda ni drzavi ni biznisima nije u cilju da zabrane pusenje. Zakon je tu da bi svi poput pokretaca time imali osjecaj da imaju pravo na zelju za zdravijom sredinom dok u stvarnosti od toga nema nista. Od jedne kazne ce dobiti par hiljada maraka, od hiljada obroka sazvakanih u zadimljenom prostoru mnogo vise, hrana + duvan.
- Lakat Jebić
#121 Re: Pušenje u BBI
jel sad i na ulici smeta?Altsa wrote:izadi smoru na ulicu pa ce ti sve biti jasno...zamoli nekoga da ugasi cigaru jer ti smeta pa ce biti dobro da sve na kraju ne zavrsi sa fizickim obracunom...nisam jednom vidio majku koja je otalambacila cigaru i sjedi sa bebom itd. a imam i jednu u kuci prema tome popusti sa tim svojim pusackim sranjimaseln wrote: Ja te opet pitam, odakle je poznato? I ako moze, baz argumenata na nivou Avaza.borba ti je unaprijed osudena na propast
- seln
#122 Re: Pušenje u BBI
To upotrebljavam samo u komunikaciji sa civiliziranim ljudima.micki125 wrote:sa zadovoljstvom. i slobodno ignoriši ovo ljubazno, ne pristaje ti.seln wrote:[
Slazem se.
Hocemo li i dalje da si zabijamo kajle ili da se ljubazno ignorisemo?
- agnostic_front
#123 Re: Pušenje u BBI
Ma glupost. Ako BBI dozvoli da se puši, šta imaju zakon donosit koji to zabranjuje. I neka su ovo uradili, ovo sa fotografije. Kome smeta dim, nek ne sjedi, vrlo prosto.
- seln
#124 Re: Pušenje u BBI
Ne, nisi ti rekao "ubij, zakolji"...ali ti pripremas teren, kao nacisticki "naucnici" koji su "studijama" dokazivali rasnu inferiornost Jevreja. Poslije toga, uvijek se nadje dovoljno galamdzija "ubij, zakolji, zatvori u kavez"VjecitiStudent wrote:De, citiraj me, molim te.seln wrote:Ko ti govori o citiranju studije?VjecitiStudent wrote:
![]()
- seln
#125 Re: Pušenje u BBI
I ti na osnovu reakcije jednog shanera zakljucujes kakvi su pusaci generalno?Altsa wrote:izadi smoru na ulicu pa ce ti sve biti jasno...zamoli nekoga da ugasi cigaru jer ti smeta pa ce biti dobro da sve na kraju ne zavrsi sa fizickim obracunom...nisam jednom vidio majku koja je otalambacila cigaru i sjedi sa bebom itd. a imam i jednu u kuci prema tome popusti sa tim svojim pusackim sranjimaseln wrote: Ja te opet pitam, odakle je poznato? I ako moze, baz argumenata na nivou Avaza.borba ti je unaprijed osudena na propast
I zivo mi se kopulira za tim da mijenjam tvoje nepusacke zablude.