Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post Reply
Canton

#101 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

Murisno1 wrote:
De ba nemojte ga branit više, živi bili :D
Ma mogu privatni mediji radit šta žele čovječe, shvati. Ako im program donosi publiku, dobro naplate oglasni prostor i od toga žive. Privatni mediji troše svoje pare u pronalasku sadržaja.

Da je FTV makar 1/3 kvalitetna kao HRT pa hajd ... nego to je ljaga od televizije svakako. Lud,zbunjen je vrhunac produkcije njihove. Filmovi prdekana. Slika prdekana. Studijo prdekanaa. Voditelji prdekana. Program prdekana. Oprema prdekana. Jedino što valja na federalnoj je ona voditeljica aida il kako joj već ime.

A za sve imaju lovu (pretplatu), za koju se bukvalno ne trebaju brinuti + marketing. I opet imamo takvu televiziju.

Al džaba o ovome pričat ... jer i u svemu ovome, vjerovatno, "nema ništa loše" itd ...
Sve sto si rekao se slazem

Medjutim... ovo objasnjavanje Babicu zbog cega nije isao na sastanak sa Milanovicem pakovati kao uredjivanje dnevnika mi je smijesno, a jos smijesnije da neko nasjeda na to.
klixober

#102 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by klixober »

Murisno1 wrote: Ma mogu privatni mediji radit šta žele čovječe, shvati.
Dokad će se gurati ova nakaradna teza?
Murisno1

#103 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Murisno1 »

komeba wrote:
Ne gura je niko. To je tako. To što ti to ne razumiješ je druga stvar.
edit: Raditi što žele (u skladu sa zakonom i dozvoljenim, normalno)
Canton

#104 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

Murisno1 wrote:
Ja ne znam ko im to osporava. Neka rade sta hoce, naravno u skladu sa pravilima.
Ja sam govorio o tome kako ljudi nasjedaju "na prvu" i mogu shvatiti kada nasjedne neko ko povrsno ili nikako prati politicka desavanja u BiH, ali kada nasjedne neko ko zna kako, sta "fercera" e to mi postaje u najmanju ruku smijesno.
nosara

#105 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

Canton wrote:
Murisno1 wrote:
Ma mogu privatni mediji radit šta žele čovječe, shvati. Ako im program donosi publiku, dobro naplate oglasni prostor i od toga žive. Privatni mediji troše svoje pare u pronalasku sadržaja.

Da je FTV makar 1/3 kvalitetna kao HRT pa hajd ... nego to je ljaga od televizije svakako. Lud,zbunjen je vrhunac produkcije njihove. Filmovi prdekana. Slika prdekana. Studijo prdekanaa. Voditelji prdekana. Program prdekana. Oprema prdekana. Jedino što valja na federalnoj je ona voditeljica aida il kako joj već ime.

A za sve imaju lovu (pretplatu), za koju se bukvalno ne trebaju brinuti + marketing. I opet imamo takvu televiziju.

Al džaba o ovome pričat ... jer i u svemu ovome, vjerovatno, "nema ništa loše" itd ...

Medjutim... ovo objasnjavanje Babicu zbog cega nije isao na sastanak sa Milanovicem pakovati kao uredjivanje dnevnika mi je smijesno, a jos smijesnije da neko nasjeda na to.
On njemu nista nije objasnjavao, on je njemu NAREDIO koja ce varijanta ici u dnevniku... I pusti suplju... Ovaj ga nije ni pitao, a vec je dobio ferman...
zahvalan

#106 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by zahvalan »

ja u onom Videu nisam moga bas najbolje sve razumjeti sve sto se moglo cuti jeste uredu uredu i pola toga mi izgleda da je izmisljeno,cak i kad sam pokusavao citati s usana ne poklapa mi se s tekstom :-) :-) :-)

Zbunjen sam

A sto se tice MVP,ako nista covjek prica Engleski jezik a taj se svugdje u svijetu Priznaje
Murisno1

#107 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Murisno1 »

Canton wrote:
Murisno1 wrote:

Me nemoj molim te. Ovo je bruka. Nama na štetu svima. Sreća njegova što su budale prije njega toliko usrale svoj poso da ovo još ima neku prođu kod raje. Ako se ikad moglo komotno reći da su svi isti - to je današnji vakat. Nažalost.
Canton

#108 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

zahvalan wrote:ja u onom Videu nisam moga bas najbolje sve razumjeti sve sto se moglo cuti jeste uredu uredu i pola toga mi izgleda da je izmisljeno,cak i kad sam pokusavao citati s usana ne poklapa mi se s tekstom :-) :-) :-)

Zbunjen sam

A sto se tice MVP,ako nista covjek prica Engleski jezik a taj se svugdje u svijetu Priznaje
O tome sam i pokusao da govorim ovdje, ali ocito ne pali.
Canton

#109 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

nosara wrote:
Canton wrote:
Murisno1 wrote:

On njemu nista nije objasnjavao, on je njemu NAREDIO koja ce varijanta ici u dnevniku... I pusti suplju... Ovaj ga nije ni pitao, a vec je dobio ferman...
Ne dozvoli da te mrznja zaslijepi
vade_mecum

#110 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by vade_mecum »

zahvalan wrote:ja u onom Videu nisam moga bas najbolje sve razumjeti sve sto se moglo cuti jeste uredu uredu i pola toga mi izgleda da je izmisljeno,cak i kad sam pokusavao citati s usana ne poklapa mi se s tekstom :-) :-) :-)

Zbunjen sam

pricao ga je i sacirbej...sta vise bolje nego bosanski, pa sta sad?
StupskaBitanga

#111 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by StupskaBitanga »

Ako ništa Lagumdžija zna od ovog frankeštajn stanja napraviti urnebesnu predstavu
Pošto nemamo državu kako treba tj normalnu i uređenu mislim da MVP koji je tik uz premijera može sebi dozvoliti da pravi ovakve predstave
Murisno1

#112 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Murisno1 »

Canton wrote:
Murisno1 wrote:
Ja ne znam ko im to osporava. Neka rade sta hoce, naravno u skladu sa pravilima.
Ja sam govorio o tome kako ljudi nasjedaju "na prvu" i mogu shvatiti kada nasjedne neko ko povrsno ili nikako prati politicka desavanja u BiH, ali kada nasjedne neko ko zna kako, sta "fercera" e to mi postaje u najmanju ruku smijesno.
Ma uredu je. Očajnički ga pokušavate saprati. Ovo sranje je zabilježeno videom, na njegovu nesreću. On godinama uređuje politiku federalne, samo što, eto, niko nije snimio. Šupački i ljigavo ba.
Canton

#113 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

Murisno1 wrote:
Ma uredu je. Očajnički ga pokušavate saprati. Ovo sranje je zabilježeno videom, na njegovu nesreću. On godinama uređuje politiku federalne, samo što, eto, niko nije snimio. Šupački i ljigavo ba.
Nema se sta saprati.
Niti ga branim sto ga volim, niti ga kudim sto ga mrzim. Pokusavam biti realan i nepristrasan.
Zanimljivo da se ovome pridaje veca paznja nego stvarnom gafu i stvarnom problemu, odbijanju susreta sa Milanovicem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#114 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by hrasno38 »

davone10 wrote:
Sasvim_Obican wrote:Ne branim ovaj gaf, ali politika SDP-a prema Hrvatima nije šovinistička !

Čisto da se razumijemo !

Politika SDP-a BiH je sovinsticka prema hrvatskom narodu u BiH.
To je evidentno iz niz manipulacija koje je SDP BiH napravio prema Hrvatima iz BiH u zadnjih 15-ak mjeseci......

Lagumdžija je bojkotirao Milanovica zbog sastanka sa HNS-om.

Što je HNS?

HNS je "politički zbijeg" hrvatskog naroda u BiH formiran nakon forimiranja Federalne vlade bez većinskih političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH.

Time je narušen DUH DAYTONSKE BiH koja je svojim pravilima pokušala da zaštiti da jedni narodi drugima izaberu političke predstavnike. Pa od tuda u Daytonskom ustavu i postoje silna vijeća naroda koja su trebala filtrirati pokušaje da prosta večina donese odluku nad manjinom. Naime SDP je pronašao "rupe" u Daytonskim i izbornim pravilima i iskoristio ih na brutalan način...( npr. jezicak na vagi je bio to sto je imenovao gđu Nemec iz Goražda za vijeće naroda iz reda iz Hrvata). Bošnjaci iz Goražda birajući SDP su vukli gospođu Nemec u vijeće naroda i time su Hrvatima izabrali presdstavnika koji treba dati zeleno svijetlo sazivu federalne vlade.

Da se da se konkretno ta ista gospođa prezivala npr. Hadžispahić ne bi došla na tu listu SDP-a. Znaći da se SDP ciljano bavio nacionalnim inženjeringom.

Istinska socioldemokratska opcija se nikada ne bavi takvim rabotama i ne ostvaruje dominaciju jedne nacionalne skupine nad političkim predstavnicima drugog naroda takvim potezima. Predstavnici prave socialdemokratske opcije pokusavaju zatvoriti takve rupe i narode koji se stite takvim mehanizmima u Ustavu a ne ih koristiti i zloupotrbljavati.

To mi je primjerenije komunistima. I pitanje je koliko je SDP BiH uopce evoluirao iz bivseg komunistickog svjetonazora gdje je negirano nacionalno totalitarnim metodama...
Od tud i velika razlika izmedju SDP BiH i SDP RH.
Jeste ako se primjeni Coviceva i Ljubiceva formula da su samo pravi Hrvati oni koji glasaju za partije koje oni predstavljaju. Ali ta formula se moze primjenjivati samo u mislima i samo u milsima su ova dvojica predstavnici cjelokupnog hrvatskog puka u BiH. Nema brale dovoljno glasova da bi se opet kofrcilo 4 godine i kralo iz svih mogucih resursa. I lijanovici su hrvatska partija ili nisu dovoljno dobri hrvati zato sto nisu etnicki cista partija, i SDP je pomeo partije velikih hrvata pa stvarno ne znam o cemu ti pricas. Za razliku od HDZ-ova u SDP-u svako moze biti kandidat za funkciju jer to nije etnicka nego gradjanska stranka i jedino sto mogu reci da su ovo vjerovatno posljednji izdisaji HDZ-ova ali i SDA koji su 20 godina ljude ove zemlje zavijali u crno. Kad je Ljubic tako cestit hrvat sto nije tebe poslao u diplomatiju a ne svoju kcerku koja je uzgred receno toliko dugo u toj diplomatiji da cisto sumnjam da zna gdje se nalazi BiH. Ne supljiraj vise zivota ti o ugrozenosti hrvata jer ih najvise ugrozava upravo koalicija HDZ-ova. A ti imas pojma o komunizmu koliko i ja o pravljenju bosanskog lonca...mada bih volio da oni jesu upravo ti komunisti koji su tipove ala Covic i Ljubic stavljali na prava mjesta.....u zatvore.
nosara

#115 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

Canton wrote:
nosara wrote:
Ne dozvoli da te mrznja zaslijepi
Naklonost prema ovakvoj nakazi od partije zasljepljuje gore od bilo kakve mrznje... Argumenata ko kise...
Murisno1

#116 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Murisno1 »

Canton wrote:
Murisno1 wrote:
Nema se sta saprati.
Niti ga branim sto ga volim, niti ga kudim sto ga mrzim. Pokusavam biti realan i nepristrasan.
Zanimljivo da se ovome pridaje veca paznja nego stvarnom gafu i stvarnom problemu, odbijanju susreta sa Milanovicem.
Pa i taj se gaf sapirao na isti način ko što ti sapireš ovaj. A argumenti ko salata. Malo ovo, malo ono, malo mrkva, malo luk. Ja ga nisam nikad volio i ne bi da detaljišem što mislim da je to šupak čovjek, jer to je jedna posebna tipa ljudi. Nebitno ...

Zlatko je bahat i arogantan. Što nije problem biti. Naprotiv, poželjno je to biti na takvoj poziciji, ali samo, SAMO ako znaš šta radiš i ako imaš argumente/djela koja potvrđuju ono što pričaš.

Njegovu aroganciju i bahatost ( i odnos prema državnoj imovini, u ovom slučaju televiziji) ne pravda ništa - nema argumente, nema djela. Nema ništa osim pobjede na izborima. A pobijedio je jer su ljudi toliko zamrzili sve ostale. Ok, zna frajer engleski ...
Canton

#117 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

nosara wrote:
Naklonost prema ovakvoj nakazi od partije zasljepljuje gore od bilo kakve mrznje... Argumenata ko kise...
Ima dobrih, ima losih poteza. Kada se hvali treba hvaliti prave stvari, kada se kudi onda treba raditi argumentovano.
Ovaj video nema nikakve veze sa onim tekstom u koji je upakovan.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#118 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by hrasno38 »

Canton wrote:
nosara wrote:
Ima dobrih, ima losih poteza. Kada se hvali treba hvaliti prave stvari, kada se kudi onda treba raditi argumentovano.
Ima, jer to tako zele oni koji ga mrze i oni kojima neda pardona.
beeri

#119 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by beeri »

Zbunjen sam

Haris prica 7(cini mi se) stranih jezika,od toga,engleski mu je bolji neg bosanski,pa sto onda ne glasaste za Hareta,kad je to najbitnije za jednog politicara?
nosara

#120 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

hrasno38 wrote: Jeste ako se primjeni Coviceva i Ljubiceva formula da su samo pravi Hrvati oni koji glasaju za partije koje oni predstavljaju. Ali ta formula se moze primjenjivati samo u mislima i samo u milsima su ova dvojica predstavnici cjelokupnog hrvatskog puka u BiH. Nema brale dovoljno glasova da bi se opet kofrcilo 4 godine i kralo iz svih mogucih resursa. I lijanovici su hrvatska partija ili nisu dovoljno dobri hrvati zato sto nisu etnicki cista partija, i SDP je pomeo partije velikih hrvata pa stvarno ne znam o cemu ti pricas. Za razliku od HDZ-ova u SDP-u svako moze biti kandidat za funkciju jer to nije etnicka nego gradjanska stranka i jedino sto mogu reci da su ovo vjerovatno posljednji izdisaji HDZ-ova ali i SDA koji su 20 godina ljude ove zemlje zavijali u crno. Kad je Ljubic tako cestit hrvat sto nije tebe poslao u diplomatiju a ne svoju kcerku koja je uzgred receno toliko dugo u toj diplomatiji da cisto sumnjam da zna gdje se nalazi BiH. Ne supljiraj vise zivota ti o ugrozenosti hrvata jer ih najvise ugrozava upravo koalicija HDZ-ova. A ti imas pojma o komunizmu koliko i ja o pravljenju bosanskog lonca...mada bih volio da oni jesu upravo ti komunisti koji su tipove ala Covic i Ljubic stavljali na prava mjesta.....u zatvore.
Slazem se da je hadeze grobar hrvata ma gdje bili... Ne slazem se da ce ovakav sdp uzrokovat nestajanje hadezea, a pogotovo sda, upravo zbog toga sto nisu ono sto ti govoris da jesu, narocito jer nisu ono sto bi se iz imena moglo, pogresno, zakljucit i procijenit... Neko drugi, u buducnosti, mozda... Ali jako, jako tesko... Taman kad su se poceli razmicat i rastresat, sdp je bacio cement... :-?
klixober

#121 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by klixober »

Murisno1 wrote:
komeba wrote:
Guraš ti. Osnovni problem sa medijima nije kako se finansiraju, nego kako izvještavaju. Daleko više mog novca je otišlo na finansiranje medija koje očima ne mogu smisliti, nego na javne emitere koje plaćam RTV taksom. Npr. BH telekom i Elektroprivreda i Elektroprivreda se reklamiraju u tim medijima i direktno ih finansiraju, a ja plaćam te kompanije ništa manje nametnuto nego RTV taksu i poreze jer nemam drugog izbora - imaju stopostotni monopol. Milion je puteva kojim moje pare idu takvim medijima i na kraju dana mi je jedino bitno kako mediji izvještavaju, a priče o finansiranju medija su samo alibi za prikrivanje sopstvenih laži pojedinih "privatnih" medijia.
nosara

#122 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

Canton wrote:
nosara wrote:
Slazem se da je dobar potez posjeta susjednoj rs... Treba razvijat dobre medjudrzavne odnose... :lol:

Sto se ti ce pakovanja, problem je u tome sto oni to vise i ne pakuju... Bahatost i bezobrazluk bez granica...
Canton

#123 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Canton »

beeri wrote:

Zbunjen sam

Haris prica 7(cini mi se) stranih jezika,od toga,engleski mu je bolji neg bosanski,pa sto onda ne glasaste za Hareta,kad je to najbitnije za jednog politicara?
Hare je sazrio za penzije. Nadam se da ce mu se i Zlatko pridruziti nakon ovog mandata. Dosta je ba
Murisno1

#124 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Murisno1 »

komeba wrote:
Guraš ti. Osnovni problem sa medijima nije kako se finansiraju, nego kako izvještavaju. Daleko više mog novca je otišlo na finansiranje medija koje očima ne mogu smisliti, nego na javne emitere koje plaćam RTV taksom. Npr. BH telekom i Elektroprivreda i Elektroprivreda se reklamiraju u tim medijima i direktno ih finansiraju, a ja plaćam te kompanije ništa manje nametnuto nego RTV taksu i poreze jer nemam drugog izbora - imaju stopostotni monopol. Milion je puteva kojim moje pare idu takvim medijima i na kraju dana mi je jedino bitno kako mediji izvještavaju, a priče o finansiranju medija su samo alibi za prikrivanje sopstvenih laži pojedinih "privatnih" medijia.
Ma ti si pobrko lonke čovječe.
Osim ako ti nije fora bila dokazati da ti umiješ da pratiš tok kretanja svog novca, ovo ti nije nikakav argument na temu o kojoj pričamo.

Mediji prodaju robu, oglasni prostor, onome ko hoće da kupi. Cijena tog oglasnog prostora zavisi od kvaliteta i kvantiteta publike. Kvalitet i kvantitet publike određuje sadržaj.

Nagradno pitanje: Da federalnu ne finansiraju građani, da li bi ta ljaga od televizije, sa ovakvim sadržajem, postojala duže od mjesec dana?
nosara

#125 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

Sasvim_Obican wrote: Što se tiče ovog "skandala". Ja ne znam jeste vi kad bili na ovakvim dešavanjima. Političari ili bilo koje javne ličnosti imaju svoje "omiljene novinare" kojima na ovakav način daju izjave ( "državni udar", "nisam htio doći" i sl. ) I onda novinar u prilogu kaže - "funkcioneri SDP-a nisu htjeli doći na sastanak jer ovo smatraju državnim udarom" bla-bla !
Moze nezvanicno, preko zalogaja, gutljaja... Ali ne tako da to onda "novinar" skoro od rijeci do rijeci ponovi u centralnoj informativnoj emisiji kao Jedinu Istinu... :lol:
Post Reply