Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
j@ pa j@

#101 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
j@ pa j@ wrote:zar nije point gard - bek suter??

nisam najbolji sa engleskim... jer mi plejmejker zvuci engleski a na nasem se isto kaze??

ebat ga... za njega svakako kazu da je mogao igrati na svim pozicijama.

kako god...

ako uporedjujemo nba tu je stojke neprevazidjen. u evropi sale i bodi bond.

sale je vise trofeja i srece donio svojoj zemlji i sebi (igrajuci na svim tim prvenstvima kljucne uloge) nego kukoc svojoj (govorim o poslijeratnom periodu) i tu se prica zavrsava.

ja ne bih mijenjao ni jedno zlato sa EP-a i SP-a za reprezentaciju za 10 nba prstena a ako stavis ruku na srce ne bi ni ti.

point guard je playmaker

kukoč je krilo,ne bek,nisi baš na ti sa košarkom?

ti govoriš o poslijeratnom perodu,a o prijeratnom ne želiš da pričaš zbog čega?,možda zbog toga što tad đorđević nije ni bio baš u repci za razliku od kukoča koji je tad bio proglašavan najboljim igračem sv. prvenstva i tri puta bio prvak evrope sa klubom

ko smo ja i ti da pričamo o mijenjanju tih medalja,nba titula kao i medalje sa sv. prvenstava imaju svoju težinu
...

kukoc koliko znam je mogao igrati na svim pozicijama a igrao je dobro i 2 i 3 i 4, i uz to imao i laku ruku i odlican sut.
sto se tice to prije i poslije rata... jednostano sam u postu napisao po vremenima poceo sa zuckom preko praje, moke i kice a zavrsio sa poslijeratnim vremenom kada sam i pomenuo saleta. na sta je krenulo pitanje po cemu je on bolji od kukija. u tom vremenu je jednostavno napravio daleko vise i to je to. ti si i stavio primjedbu na moj post koji se vezano za saleta i bodi bonda i odnosio na poslijeratni period.... (iliti period raspada bivse nam drzave).
snaga_znanja

#102 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by snaga_znanja »

Jedino mjerljivo. Novak Djokovic definitivno najbolji sto se ostvarenih rezultata tice. Dalje bi to bilo tesko posloziti.

Koliko god neko trpao fudbalere u ove izbore jako ce tesko proci. Jer reprezentacija Jugoslavije ili neke poslije nisu osvojile neko takmicenje. Klubovi osim Zvezde talasika. Tako da bi Savicevic definitivno bio u vrhu ovog izbora. Suker, Prosinecki, Jarni isto tako. Meho Kodro onako sentimentalno ali nije to na nivou ovih prethodnika.

Kosarkasi bi definitivno morali imati mjesta u ovom izboru. Kukoc, Petrovic, Bodiroga, Djordjevic, Stojakovic, Divac, pa onda od stariji barem koliko je meni poznato Delibasic. Vjerujem da sam ovdje zaboravio bar 5 extra klase kosarkasa sto dovoljno govori o kvalitetu kosarke u ex-Yu.

Ove zimske sportove ne bih ubrajao jer je to za mene incident. Ono sto su Kostelici napravili ravno je putovanju u svemir uzimajuci u obzir koliko je truda ulozeno u njihove uspjehe. U izboru najsportska porodica oni su definitivno br. 1.

Atletiku ne poznajem dobro ali i tu bi imali svasta nesto za reci.

Tako da bi sentimentalno izbor bio sveden na:

Prosinecki, Djokovic i Kukoc/Djordjevic/Bodiroga. :lol:

Gdje su tu rukometasi koji su na ovim prostorima uvijek bili ekstra klase. Od Irfana Smajlagica do Ivana Balica. Sve elita elite. 8-)
j@ pa j@

#103 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
j@ pa j@ wrote:vidim ovdje se ubilo od objektivnosti.

prvo... sport sa daleko najvise gistrovanih clanova i igraca je odbojka pa bi tom logikom biti medju najboljim u tom sportu bilo samim tim i najteze (ovaj sto ide tom logikom). dalje planetarno gledano je rukomet dosta nepopularan i nerasprostranjen sport i tek je od vaterpola nesto popularniji ali je daleko iza fudbala, kosarke, tenisa i odbojke (kao u ostalom i skijanje). samim tim su po meni braca grbici, kvisko i miljkovic ispred balica a likovi su bili proglasavani najboljim na mnogim odbojkaskim turnirima a i za naj odbojkase evrope i svijeta. dalje... ceca je, kako neko rece proglasena za naj rukometasicu svijeta svih vremena. isto tako filip filipovic, udovicic i daca ikodinovic su proglasavani za naj vaterpoliste i godinama dominiraju ali je vaterpolo ipak manje popularan sport od odbojke i tenisa.

kada smo kod drazena onda tu nastaje ono da se ranom smrti ulazi u legendu i zanemaruju se cinjenice a ide se samo nekim licnim ukusom i idelopoklonstvu ranopreminilim osobama koje nisu ispunile svoj potencijal. drazen je bio vanserijski suter ali je isto tako bio i propuh u odbrani. on je prije svega grijao klupu u nba dok su tamo mnogi drugi ostavili daleko veci trag. a prije svih divac i stojakovic. ova dvojica su i jedini sa ovih prostora bili ucesnici ol stara. nisu bili ni 6i igraci ni grijali klupu nego su bili glavna pokretacka poluga uz bibija i vebera timu koji je igrao najatraktivniju kosarku u nba jedno vrijeme. i bili su jako blizu sampionskom prstenu. (stojakovic ga je i osvojio na kraju sa dalasom). ostavili su neke rekorde u previh 4-5 svih vremena u nba po broji trojki, poena, procentima suta, blokadama, asistencijama sa pozicije centra itd... stojakovic je bio i u drugoj ekipi cijele nba (drazen jednom u trecem timu) i cak 3 puta ucesnik ol stara. bio je i 3i u izboru za MVP citave nba a 2 puta je bio i pobjednik u sutiranju trojki. reci da drazen nije igrao jer se tada nisu evropljani mogli probiti ne pije vode jer je u isto vrijeme divac bio u prvom timu daleko boljeg tima a bilo je i drugih evropskih igraca koji su vodili znacajne uloge u svojim timovima.

sto se tice zucka.... on je u svoje vrijeme bio daleko najdominantniji od svih. dalje u generaciji kindje (kojem svaka cast) su osovine tima ipak bili kica, moka i praja.

od rata na ovamo su najzapazeniji ipak bili bodiroga (najbolji evropljanin decenije), sale, stojak i divac.

od kosarkasa koji su sami mogli odluciti utakmice (oni sa mudima do poda) se isticu ponajprije sale i bodi bond. (kicu, praju i moku nisam upamtio, ipak sam bio premali). sale je kao klinac donio partizanu titulu protiv huventuda u posljednjim sekundama a u prvoj poslijeratnoj utakmici sa hrvatskom je sam srbiju vratio u zivot i na kraju trojkom uz zvuk sirene donio pobjedu svom timu (EP '97 u spaniji). prije toga je u finalu EP-a '95 ubo 41p uz sut za 3 poena 9/12. bodi bond je cesto vadio kestenje iz vatre ali ostaje upamceno onih 9p bez promasaja na minus 8 u posljednja 2min finala SP-a u indijanapolisu 2002 (uz guroviceve 4 vezane trojke na nekih -10 desetak minuta do kraja u 1/4 F protiv drim tima). uz duzno postovanje drazenu .. ne sjecam se da je sam odradio neke velike stvari u nekim jako vaznim trenutcima. a ondasnji tim juge se setao do titula i isto bi radio bez bilo kog pojedinacnog igraca u timu pa i bez drazena.

za seles se slazem da bi bila najbolja ikada da nije bilo onog teroriste.

jedini koji su proglaseni sportistima godine sa ovih prostora su janica i nole ali se mora reci ipak da muski sport uvjek ima prednost i da je to uvjek glavna nagrada. ima vecu tezinu i vecu popularnost muzki dio svakog sporta ali i u globalu se uvjek vise prati a takodjer je i tenis planetarno puno popularniji od skijanja kojim se ozbiljno bave samo u evropi i sjevernoj americi. to se moze vidjeti po pracenosti u medijima, turnirima, nagradama, sponzorskim ugovorima itd...

toliko o svemu.... sve gore navedeno su lako provjerljive cinjenice

zar nije fudbal sport sa najviše registrovanih igrača,bar na ex yu prostoru?

zar nije kukoč bio zapaženiji od npr. đorđevića?
j@ pa j@

#104 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

pa zaboravio si zucka
a iz kindjine generacije praju, kicu i moku koji su, bar po meni, imali zapazenije uloge od kindjeta. (najbolji bekovski par, vjerovatno i bolji od sale - sale para mada ove prije nisam upamtio).
just principe

#105 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by just principe »

jedna od najglupljih tema na forumu..Za povracati je

gora je od one top5 filmova svih vremena..
Last edited by just principe on 12/02/2012 21:03, edited 1 time in total.
lelan

#106 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by lelan »

Safet Sušić
Dražen Petrović
Mirza Delibašić KINĐE
dječak sa šibicama

#107 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by dječak sa šibicama »

cyprus wrote:Ševal Zahirović, Almedin Hota i Nudžein Geca
Dodao bih Vejsila Varupu.
j@ pa j@

#108 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

sto se tice brojnosti clanova (ne i drzava clanica) stoni tenis kao kineski nacionalni sport zauzima sigurno zavidno mjesto... ;)
MokeQc

#109 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by MokeQc »

Ja dajem svoj glas za Nikolu Nikica, i za prvu pratilju, kravu mu u njega - Jagodu
Najjaci tandem svih vremena 8-)
Better Man

#110 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Better Man »

Đorđević jeste bio dobar košarkaš, kao i Stojaković, ali oni su male mace za Dražena Petrovića! Cibona je bila prosječan klub sve do dolaska Dražena koji ih je odveo 2 puta do vrha Evrope. Dražen je otišao u NBA, jer je u Evropi osvojio sve što je mogao osvojiti i što u Evropi više nije imao šta pokazati, jednostavno bio je najbolji. U NBA je imao peh da je bio u pogrešnom klubu, odnosno imao je idiota za trenera. Prelaskom u Netse počeo je da pokazuje svoju briljantnost koju je prekinula tragična smrt. Ne treba zaboraviti da je predvodio svoju reprezentaciju u finalu OL u Barceloni protiv jedinog istinskog Dream Teama i da su u jednom trenutku imali i vodstvo. Nikad neću zaboraviti jednu njegovu akciju u tom finalu, oteo je protivniku loptu i sam istrčao kontru umjesto da priđe košu i položi ili zakuca, stao je na šut za 3 poena i pogodio. Za Kukoća sam več rekao da je osvojio sve što se može osvojiti u košarci. Sa Jugoplastikom osvojio sve što se može osvojiti. Dovoljno reči da je bio 3 puta prvak Evrope. Onda je otišao u Italiju i opet bio najbolji. Nakon toga logika je bilo da ode u NBA što je kruna njegove karijere. U nekim ključnim utakmicama je bio glavni igrač Bullsa, jer je dao neke od najvažnijih koševa. Đorđević, Divac ,Stojaković i ekipa su osvajali titule SP-a u košarci zahvaljujući tome što Ameri nakon OL i Barcelone nisu nikad više poslali istinski Dream Team, jer da su slali ekipu na nivou one iz 1992. godine, ne bi nikad Đorđević, Divac i Stojković vidjeli titule svjetskog prvaka. I samo d dodam da su i Petrović i Kukoć sa reprezentacijom SFRJ osvojili sve što se može osvojiti izuzev Olimpijskog zlata, tu su osvojili srebro.
Last edited by Better Man on 13/02/2012 08:50, edited 1 time in total.
cyprus

#111 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by cyprus »

Zahvaljujući plain_vanilli koja je pomenula Svetlanu Kitić, a koju sam ja smetno sa uma, revidiram svoj prvobitni poredak, koji sada ima svoj definitivan oblik... Tri najbolja sportista ex Yu prostora svih vremena su:

- IVANO BALIĆ
- SVETLANA KITIĆ
- JANICA KOSTELIĆ

Svaka čast i ostalim velikanima ovih prostora, ali ovo troje nema konkurenciju... Posebno nema smisla ovolika prepirka oko ovih košarkaša... Bilo bi smisla da su Delibašić, Petrović, Divac, Kukoč, Stojaković i dr. bili kalibar jednog Michaela Jordana, zato što Balić, te Kostelićeva i Kitićeva jesu taj kalibar bili u svojim sportovima. Ko drugačije tvrdi, nije nimalo objektivan...
j@ pa j@

#112 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

pa u svojim sportovima su najbolji na svijetu bili i:

monika seles
novak djokovic
jelena jankovic
ana ivanovic
jasna sekaric
braca grbic (ili bar jedan od njih)
ivan miljkovic
filip filipovic
daca ikodinovic
vanja udovicic
moze bit i vladimir vujasinovic
cavic
nadja higl
blanka vlasic
onaj rumun dizac tegova
jos par njih iz strelicarstva, kanua, moze bit jedrilicarsta
i mali milion u raznim disciplinama raznih borilackih sportova.... karatista, djudista... evo neki dan neki lik u jagodini postade svjetski prvak u lov kiku u ... sta znam ... tekvandou ili tako sta...
cyprus

#113 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by cyprus »

Jeste, imaju manju konkurenciju, zato i stavljam na ovoj listi Ivana ispred Svetlane, jer je njegova konkurencija dosta veća i teža... Ali treba cijeniti i činjenicu da je neko žensko najuspješnije u svojoj kategoriji u historiji... Ili misliš da žene ne mogu nikako spadati u konklurenciju najboljih sportista nekog prostora?
j@ pa j@

#114 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

zatim bilo je tu i bildera koji su bili u samom vrhu... petar celik evrope a milos sarcev i naser el sobnati u svijetu.
neki lik iz valjda nisa je svjetski prvak u disciplinama snage i to nadmocno (benc pres i ta sranja) itd....
bilo je tu i stonotenisera kao primorac.... boxera kao parlov i benes... onaj gimnasticar cerar cini mi se... ona jovanovicka u plivanju i onaj lik duje dragonja ili kako vec....
j@ pa j@

#115 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

onda bojan krizaj
mistek

#116 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by mistek »

Markica Dodig! :-D

Ne poznajemo dovoljno sve sportove da bi govorili.
cyprus

#117 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by cyprus »

ja@ pa j@... jesu, ali niko od njih nije proglašen niti se smatra za najbolje u tim sportovima svih vremena... Ivano, Svetlana i Janica se smatraju... Što se mene tiče, kraj priče.

Vi nastavite, ako vam je volja :D
vox-populi

#118 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by vox-populi »

Better Man wrote:Đorđević jeste bio dobar košarkaš, kao i Stojaković, ali oni su male mace za Dražena Petrovića! Cibona je bila prosječan klub sve do dolaska Dražena koji ih je odveo 2 puta do vrha Evrope. Dražen je otišao u NBA, jer je u Evropi osvojio sve što je mogao osvojiti i što u Evropi više nije imao šta pokazati, jednostavno bio je najbolji. U NBA je imao peh da je bio u pogrešnom klubu, odnosno imao je idiota za trenera. Prelaskom u Nickse počeo je da pokazuje svoju briljantnost koju je prekinula tragična smrt. Ne treba zaboraviti da je predvodio svoju reprezentaciju u finalu OL u Barceloni protiv jedinog istinskog Dream Teama i da su u jednom trenutku imali i vodstvo. Nikad neću zaboraviti jednu njegovu akciju u tom finalu, oteo je protivniku loptu i sam istrčao kontru umjesto da priđe košu i položi ili zakuca, stao je na šut za 3 poena i pogodio. Za Kukoća sam več rekao da je osvojio sve što se može osvojiti u košarci. Sa Jugoplastikom osvojio sve što se može osvojiti. Dovoljno reči da je bio 3 puta prvak Evrope. Onda je otišao u Italiju i opet bio najbolji. Nakon toga logika je bilo da ode u NBA što je kruna njegove karijere. U nekim ključnim utakmicama je bio glavni igrač Bullsa, jer je dao neke od najvažnijih koševa. Đorđević, Divac ,Stojaković i ekipa su osvajali titule SP-a u košarci zahvaljujući tome što Ameri nakon OL i Barcelone nisu nikad više poslali istinski Dream Team, jer da su slali ekipu na nivou one iz 1992. godine, ne bi nikad Đorđević, Divac i Stojković vidjeli titule svjetskog prvaka. I samo d dodam da su i Petrović i Kukoć sa reprezentacijom SFRJ osvojili sve što se može osvojiti izuzev Olimpijskog zlata, tu su osvojili srebro.
Prvo, ekipa se zove New York Knicks, ne Nicks.

Drugo, Drazen nikada nije igrao za NY Knicks-e, kad ga toliko nahvali, bar si mogao provjeriti gdje je igrao. Nije to tesko, vidi: http://lmgtfy.com/?q=drazen+petrovic
Better Man

#119 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by Better Man »

vox-populi wrote:
Better Man wrote:Đorđević jeste bio dobar košarkaš, kao i Stojaković, ali oni su male mace za Dražena Petrovića! Cibona je bila prosječan klub sve do dolaska Dražena koji ih je odveo 2 puta do vrha Evrope. Dražen je otišao u NBA, jer je u Evropi osvojio sve što je mogao osvojiti i što u Evropi više nije imao šta pokazati, jednostavno bio je najbolji. U NBA je imao peh da je bio u pogrešnom klubu, odnosno imao je idiota za trenera. Prelaskom u Nickse počeo je da pokazuje svoju briljantnost koju je prekinula tragična smrt. Ne treba zaboraviti da je predvodio svoju reprezentaciju u finalu OL u Barceloni protiv jedinog istinskog Dream Teama i da su u jednom trenutku imali i vodstvo. Nikad neću zaboraviti jednu njegovu akciju u tom finalu, oteo je protivniku loptu i sam istrčao kontru umjesto da priđe košu i položi ili zakuca, stao je na šut za 3 poena i pogodio. Za Kukoća sam več rekao da je osvojio sve što se može osvojiti u košarci. Sa Jugoplastikom osvojio sve što se može osvojiti. Dovoljno reči da je bio 3 puta prvak Evrope. Onda je otišao u Italiju i opet bio najbolji. Nakon toga logika je bilo da ode u NBA što je kruna njegove karijere. U nekim ključnim utakmicama je bio glavni igrač Bullsa, jer je dao neke od najvažnijih koševa. Đorđević, Divac ,Stojaković i ekipa su osvajali titule SP-a u košarci zahvaljujući tome što Ameri nakon OL i Barcelone nisu nikad više poslali istinski Dream Team, jer da su slali ekipu na nivou one iz 1992. godine, ne bi nikad Đorđević, Divac i Stojković vidjeli titule svjetskog prvaka. I samo d dodam da su i Petrović i Kukoć sa reprezentacijom SFRJ osvojili sve što se može osvojiti izuzev Olimpijskog zlata, tu su osvojili srebro.
Prvo, ekipa se zove New York Knicks, ne Nicks.

Drugo, Drazen nikada nije igrao za NY Knicks-e, kad ga toliko nahvali, bar si mogao provjeriti gdje je igrao. Nije to tesko, vidi: http://lmgtfy.com/?q=drazen+petrovic
Izvinjavam se greška u kucanju! Umjesto da Napišem New Jersey Nets, ja napišem Knickse i to pogrešno!
gost iz ZG

#120 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by gost iz ZG »

Nikad, apsolutno NIKAD u anketama nisu zajedno muški i ženski sportaši.
Moraš odvojiti
Drugo, vidim ovdje svak pomalo navija "za svoje"
Jedine mjerodavne/realne/objektivne ankete su (opet) one strane - iako se tiču tzv. "naših" sportaša
salihamidžić 20

#121 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by salihamidžić 20 »

-Ivica Osim
-Drazen Petrovic
-Safet Susic
-... :thumbup:
just principe

#122 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by just principe »

gost iz ZG wrote:Nikad, apsolutno NIKAD u anketama nisu zajedno muški i ženski sportaši.
Moraš odvojiti
Drugo, vidim ovdje svak pomalo navija "za svoje"
Jedine mjerodavne/realne/objektivne ankete su (opet) one strane - iako se tiču tzv. "naših" sportaša

tema je trebala da glasi NAJDRAZI sportista a ne top3 najboljih jer mnogi veze nemaju ni o cemu ali vazno je da se pise ko je po njima vrh vrhova i niko vise..Tema je glupa vec sam rekO, sama pomisao na ex yu mi ide na neku stvar..Pojedinac koji je otvorio themu i njegovi istomisljenici su trebali staviti do znanja o cemu se radi,..To je zapravo top3 srpskih sportista kad se misli na pagansku Yugu..Slobodno naglasite..
Jos nam samo fale glupi slovenac i makedonac pa da i on napise svoju verziju top3 :lol:
j@ pa j@

#123 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

cyprus wrote:ja@ pa j@... jesu, ali niko od njih nije proglašen niti se smatra za najbolje u tim sportovima svih vremena... Ivano, Svetlana i Janica se smatraju... Što se mene tiče, kraj priče.

Vi nastavite, ako vam je volja :D
mozda sekaricka??

da li su ivano i janica proglasene za najbolje svih vremene? ne znam .... nisam cuo da je bilo neko takvo proglasenje, mozda i jeste... molio bih link ili nesto? za cecu znam da jeste... ne tako davno i to jako uvjerljivo. (sta znam mozda80% glasova ili tako nesto).
j@ pa j@

#124 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

gledam nesto... nagrade za najbolje rukometasa/cu svijeta u raznim godinama sa ovih nasih prostora su dobijali:

1988 Veselin Vujović Yugoslavia
2000 Dragan Škrbić Yugoslavia
2003 Ivano Balić Croatia
2005 Árpád Sterbik Serbia and Montenegro
2006 Ivano Balić Croatia
2007 Nikola Karabatić France

1988 Svetlana Kitić Yugoslavia

http://en.wikipedia.org/wiki/IHF_World_ ... f_the_Year

po dva puta osim balica je izabran i usebajev (jednom igrao za rusiju drugi put za spaniju) i mislim da ce i karabatic biti izabran za proslu godinu.

sto se tice odbojke evo statistike nagrada za naj igrace:

MVP:
1. Ivan Miljković - 5 awards
2. Giba - 4
3. Lorenzo Bernardi - 3

Best spiker:
1. Ron Zwerver - 4
1. Bas van der Goor - 4
1. Dante Amaral - 4

Best scorer:
1. Ivan Miljković - 6
2. Marcos Milinković - 3

Best setter:
1. Raúl Diago - 4
2. Shin Yong-Chul - 3
2. Maurício Lima - 3
2. Ricardo Garcia - 3
2. Lloy Ball - 3
2. Paweł Zagumny - 3
2. Nikola Grbić - 3

Best blocker:
1. Gustavo Endres - 4
2. Andrija Gerić - 4

Best server:
1. Ron Zwerver - 3
2. Haruhiko Hanawa - 2
2. Goran Vujević - 2
2. Luigi Mastrangelo - 2
2. Osvaldo Hernandez - 2
2. Andrea Sartoretti - 2
2. Matey Kaziyski - 2
2. Semen Poltavsky - 2
2. Clayton Stanley - 2

Best libero:
1. Sergio - 4
2. Mirko Corsano - 3
2. Alexey Verbov - 3

Best digger:
1. Aldis Berzins - 2
1. Bob Ctvrtlik - 2
1. Scott Fortune - 2
1. Sergio - 2

Best receiver:
1. Bob Ctvrtlik - 2
1. Scott Fortune - 2
1. Pablo Meana - 2
1. Sergio - 2

8 the best volleyball players:
1. Ivan Miljković - 12 awards
2. Sergio - 9
3. Ron Zwerver - 8
4. Osvaldo Hernandez - 6
4. Andrea Sartoretti - 6
4. Dmitriy Fomin - 6
4. Marcos Milinković - 6
4. Robertlandy Simon - 6

izgleda da miljkovic ima prednost nad drugima

http://www.volleyball-movies.net/fanclu ... r-2011-125

za vaterpolo nisam nasao jos statistiku ali je prepuno igraca sa ovih prostora i mislim da su i sapic i filipovic i vujasinovic i ikodinovic jako visoko plasirani.
j@ pa j@

#125 Re: Top 3 sportista sa Ex-YU prostora svih vremena

Post by j@ pa j@ »

za pilica i prpica jesam .... nivo troickog ... prpic nivo zivojinovica al samo u singlu, boba je bio br1 u dublu i osvojio i gs.

za ljibibcica nisam.

za ljubu jesam... top3 ... mozda jedan od najlosijih ikada br3. do nedavno nije imao ni jedan masters (nije imao ni jedan kao br3) ... za tako visok plasman jako slab ucinak. ipak legenda teniska sa ovih prostora (banjalucanin rodjenjem). svako ko dodje do br3 u tako jakom i popularnom sportu zasluzuje sve pohvale.

to i pokazuje samo koliko je nole jak... jer je 4 godine drzao poziciju br3 u vrijeme 2 od 2-3 najbolja igraca svih vremena a sada je i br1 u njihovovj eri.
Post Reply