...kakavdanakneiskustvu wrote:j@ pa j@ wrote:zar nije point gard - bek suter??
nisam najbolji sa engleskim... jer mi plejmejker zvuci engleski a na nasem se isto kaze??
ebat ga... za njega svakako kazu da je mogao igrati na svim pozicijama.
kako god...
ako uporedjujemo nba tu je stojke neprevazidjen. u evropi sale i bodi bond.
sale je vise trofeja i srece donio svojoj zemlji i sebi (igrajuci na svim tim prvenstvima kljucne uloge) nego kukoc svojoj (govorim o poslijeratnom periodu) i tu se prica zavrsava.
ja ne bih mijenjao ni jedno zlato sa EP-a i SP-a za reprezentaciju za 10 nba prstena a ako stavis ruku na srce ne bi ni ti.
point guard je playmaker
kukoč je krilo,ne bek,nisi baš na ti sa košarkom?
ti govoriš o poslijeratnom perodu,a o prijeratnom ne želiš da pričaš zbog čega?,možda zbog toga što tad đorđević nije ni bio baš u repci za razliku od kukoča koji je tad bio proglašavan najboljim igračem sv. prvenstva i tri puta bio prvak evrope sa klubom
ko smo ja i ti da pričamo o mijenjanju tih medalja,nba titula kao i medalje sa sv. prvenstava imaju svoju težinu
kukoc koliko znam je mogao igrati na svim pozicijama a igrao je dobro i 2 i 3 i 4, i uz to imao i laku ruku i odlican sut.
sto se tice to prije i poslije rata... jednostano sam u postu napisao po vremenima poceo sa zuckom preko praje, moke i kice a zavrsio sa poslijeratnim vremenom kada sam i pomenuo saleta. na sta je krenulo pitanje po cemu je on bolji od kukija. u tom vremenu je jednostavno napravio daleko vise i to je to. ti si i stavio primjedbu na moj post koji se vezano za saleta i bodi bonda i odnosio na poslijeratni period.... (iliti period raspada bivse nam drzave).