Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
likce

#101 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by likce »

Sve ono što si naveo u prvoj rečenici potpisujem... a sad naravno idem dalje, biće kako On odredi, jedino je to istina, a ostalo...
Štaje sad s tobom, jesi li libero još uvijek?
Nisam libero,palo je pomirenje i trenutno je puno bolje nego sto je bilo,ja sam neke stvari promijenio i jos radim na tome,ona neke,sve u svemu trenutno cvjeta pa cemo vidjeti!
Ponekad pomislim da nam je ovo i trebalo,jer covjek nezna sta ima dok to ne izgubi,kako ja tako i ona,kod oboje je prisutan onaj osjecaj kao da smo se tek upoznali!
I da,moras pricati sa njom i slusati sta ti kaze ali zaista slusati i ukljuciti se u neke njene probleme ma koliko oni tebi bili banalni,glupi itd..a isto ocekuj i od nje!
Zelim ti puno srece!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#102 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ladyblue18 »

E da mi je jednom procitati da ovakve mega giga duge veze zavrse brakom... :-)

Covjece, ova recenica iz naslova je klasican izgovor kako sa muske tako i zenske strane, u ravni sa onim "nije do mene do tebe je", za ustvari ne volim te vise, nemam sta vise raditi u ovoj vezi, kraj je. Tacka.
A niti treba iskljuciti mogucnost da je nasla drugog, ne bi bila ni prva ni posljednja, narocito kad momak kaze "ma jok, ne bi ona, nije ona takva"... :roll:

Dalje...8 godina? Procitah malo pomnije i vidim samo rijeci "planirali smo"...izvini ali za 8 godina ste trebali davno isplanirati sve sto ste imali na umu, nece te niko cekati 8 godina i jos Bog zna koliko, narocito ako zensko ne vidi perspektivu u tebi, u vezi vasoj...ceka ceka ceka i ne doceka, i sta treba, cekati jos 20 godina? A njoj prolazi vrijeme...to je tako.
Sto se tice tvog ponasanja, osim ako nisi nasilni papcina koji shuta i shamara zene, ne znam gdje je problem. Svako od nas nekada tersa i ima kratak fitilj, e sad ako ce neko cekati 8 godina i misliti da ce se ovaj drugi promijeniti zbog njega...to ne ide. Jer brate dragi ako za 8 godina ne mozes prihvatiti osobu sa kojom si kakvu jest onda ne znam sta radis u toj vezi toliko dugo.

I sigurna sam da problemi nisu nastali preko noci nego da su tu dugo vremena samo sto ih ljudi primijete na kraju, umjesto da reaguju na vrijeme.

Zakljucak: od te ljubavi nema vise nista.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#103 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by plain vanilla »

Sto se tice tvog ponasanja, osim ako nisi nasilni papcina koji shuta i shamara zene, ne znam gdje je problem. Svako od nas nekada tersa i ima kratak fitilj, e sad ako ce neko cekati 8 godina i misliti da ce se ovaj drugi promijeniti zbog njega...to ne ide. Jer brate dragi ako za 8 godina ne mozes prihvatiti osobu sa kojom si kakvu jest onda ne znam sta radis u toj vezi toliko dugo.
nisi u pravu nikako, ne mora neko biti fizicki agresivan da bi bio nepozeljan za druzenja, izlaske pa i zivot

ako se s nekim ne mozes nista dogovoriti a da on ne plane i ne istjeruje svoje, dzabe ti sve ostalo...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#104 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by ladyblue18 »

plain vanilla wrote:
nisi u pravu nikako, ne mora neko biti fizicki agresivan da bi bio nepozeljan za druzenja, izlaske pa i zivot

ako se s nekim ne mozes nista dogovoriti a da on ne plane i ne istjeruje svoje, dzabe ti sve ostalo...
I tu se opet postavlja pitanje, sta je onda sa njim takvim (ako je vec takav) radila 8 godina?

Ako je davno shvatila da joj takav ne odgovara zar nije bilo hiljadu puta jednostavnije reci to davnih dana, a ne nakon 8 godina mu servirati pricu kako joj treba vremena i prostora da nadje sebe, ma nemoj... :D
adore

#105 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by adore »

Treba mi vrijeme i prostor da pronađem sebe = trošim bespotrebno vrijeme na tebe a i smetaš mi u mom prostoru (google translate :D ) . Sve ostalo je ubleha.
plain vanilla

#106 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by plain vanilla »

ladyblue18 wrote:
plain vanilla wrote: nisi u pravu nikako, ne mora neko biti fizicki agresivan da bi bio nepozeljan za druzenja, izlaske pa i zivot

I tu se opet postavlja pitanje, sta je onda sa njim takvim (ako je vec takav) radila 8 godina?

Ako je davno shvatila da joj takav ne odgovara zar nije bilo hiljadu puta jednostavnije reci to davnih dana, a ne nakon 8 godina mu servirati pricu kako joj treba vremena i prostora da nadje sebe, ma nemoj... :D
joj Lady, mene stvarno cudi kako vi ljubavnim problemima pristupate realno
kakvo je to ljubav ako je sve vrijeme prisutan zdrav razum? :mrgreen:

bila zaljubljena, mislila proci ce, promijenit ce se, odrast ce :mrgreen:
i onda se jedan dan probudis i shvatis da je dosta i razgulis...

ne kazem ja da je bas to razlog, ali ga ne treba iskljuciti
LieToMe

#107 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by LieToMe »

plain vanilla wrote:
ladyblue18 wrote:
plain vanilla wrote: nisi u pravu nikako, ne mora neko biti fizicki agresivan da bi bio nepozeljan za druzenja, izlaske pa i zivot

joj Lady, mene stvarno cudi kako vi ljubavnim problemima pristupate realno
kakvo je to ljubav ako je sve vrijeme prisutan zdrav razum? :mrgreen:

bila zaljubljena, mislila proci ce, promijenit ce se, odrast ce :mrgreen:
i onda se jedan dan probudis i shvatis da je dosta i razgulis...

ne kazem ja da je bas to razlog, ali ga ne treba iskljuciti
e ovo sam i ja prosla ali godinu i par mjeseci bilo bi mi previse 8 godina da se pitam kako sta hoce li nece li, dokle smo, sta smo, kad smo... :-)
nismo svi isti, hvala Bogu a i kao sto kazes nema tu zdrav razum to je od prilike drugo stanje :lol: kao kod trudnica :D
Not My Idea

#108 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Not My Idea »

adore wrote:Treba mi vrijeme i prostor da pronađem sebe = trošim bespotrebno vrijeme na tebe a i smetaš mi u mom prostoru (google translate :D ) . Sve ostalo je ubleha.
:thumbup:
palermo

#109 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by palermo »

plain vanilla wrote:

Impulsivan muškarac je samo eufemizam za nasilan muškarac. Pri tome ne mora nužno biti u pitanju fizička sila, ali sila jeste.
Ne možete osuđivati nekoga zbog toga što je ostao dugo u vezi, i pri tome postavljati pitanje šta si čekao dosada. Ljudi ostaju u vezi zbog raznih razloga, straha od usamljenosti, straha od toga kako će netko regaovati, gubljenja samopuzdanja, što ne mogu odgovoriti na pitanje kako dalje....more j raznih razloga i svaki je validan
Lakat Jebić

#110 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Lakat Jebić »

rastegli ste, trebao si dijete pravit prije dvije godine da obnovis vezu
Mr.Penguin

#111 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Mr.Penguin »

1. Pitanje je kako izgleda tebi kad planeš i kako to njoj izgleda.
2. 8 godina veze a niste u braku mozda je mislila da je vuces za nos.
3. Uglavnom veza sluzi da oboje iskušate drugog u svim dogadjajima koje zajedno prozivite i da vidite njihove reakcije.
žulijan asanž

#112 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by žulijan asanž »

a recidernam momčino jesil i u vatakre impulZivan ko što pričaš da si u životu? ko se ne ispuca u vatakre, ima kratak fitilj u društvu, što bi reko moj rahmetli amidža
JThomas

#113 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by JThomas »

ladyblue18 wrote:E da mi je jednom procitati da ovakve mega giga duge veze zavrse brakom... :-)
ma završe, samo se o tome ne otvaraju teme, osim eventualno o muzici za svadbu :D
plain vanilla

#114 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by plain vanilla »

palermo wrote:
Impulsivan muškarac je samo eufemizam za nasilan muškarac. Pri tome ne mora nužno biti u pitanju fizička sila, ali sila jeste.
Ne možete osuđivati nekoga zbog toga što je ostao dugo u vezi, i pri tome postavljati pitanje šta si čekao dosada. Ljudi ostaju u vezi zbog raznih razloga, straha od usamljenosti, straha od toga kako će netko regaovati, gubljenja samopuzdanja, što ne mogu odgovoriti na pitanje kako dalje....more j raznih razloga i svaki je validan
slazem se..fizicko nasilje je samo jedan vid nasilja

a da je najlkase tudjim m.... gloginje mlatiti i biti realan, objektivn i pametan, i to je istina

ja znam da sam skroz blesava u vezama i za moje ponasanje nema racionalnog objasnjenja :lol:
JThomas

#116 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by JThomas »

palermo wrote:
nije :D

nego "težak je kad popije" :D :D :D
hadzinicasa

#117 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by hadzinicasa »

ono što je nekome razlog nekome drugome je zafrkancija.
bottom line - ako nisi zadovoljan bilo kojom situacijom u životu - mijenjaj je.

ili bar pokušaj, nemoj sjediti i čekati da se NEŠTO desi.
just4fun

#118 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by just4fun »

Ne prisjedajte čovjeku na muku.Samo se odmakni i čekaj šta će biti...A usput traži rezervni položaj lagano , jer ako je onako kako ja mislim , ili je gotovo ili ćeš nahebati k'o žuti ako budeš letio za njom.
Kovrčava Sue

#119 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Kovrčava Sue »

hadzinicasa wrote:ono što je nekome razlog nekome drugome je zafrkancija.
bottom line - ako nisi zadovoljan bilo kojom situacijom u životu - mijenjaj je.

ili bar pokušaj, nemoj sjediti i čekati da se NEŠTO desi.

Bravo! Mnogo stvari je upravo do nas samih, samo treba pravilno posložiti stvari u glavi i odlučiti se na neke konkretne korake, a ne samo sjediti i OČAJAVATI.
@ocajan, e stvarno bi mogao promijeniti nick, dobro su ti savjetovali, ne sluti na dobro hehe ;)
stari_rastafari

#120 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by stari_rastafari »

Ghost_Rider_XXX wrote:
očajan wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:A koliko je vama godina?
27.... isto smo godište oboje
Pa prijatelju dragi, haman ste veći dio odraslog života skupa. Kad se malo smiriš, i kad ti prodje taj nalet loših emocija itd i sl. Vidjećeš da to i nije tako loše na kraju ispalo. Koliko ti se god činilo sad da pričam gluposti, vidjećeš da sam upravu.
Istina !!!
Zelena Carapa

#121 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Zelena Carapa »

Mislim da kad ti neko trazi vremena i prostora treba da mu ga i das. Ako je pustis da sama prodje te procese bez tvojih konstantnih pitanja i prekida mozda ce sama skontati da ne moze bez tebe. Ali cini se da si ti ipak naucio da slusas sam sebe i da bude sve po svom tako da je intenzivno i sistematicno tjeras od sebe proteklih deset dana (nepostivanjem njene zelje za cutnjom i prostorom, zeleci pricati kad se tebi prica i na nacin koji tebi odgovara).
Last edited by Zelena Carapa on 10/02/2012 13:30, edited 1 time in total.
Richard Wagner

#122 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Richard Wagner »

Lakat Jebić wrote:rastegli ste, trebao si dijete pravit prije dvije godine da obnovis vezu
:mrgreen:
Ghost_Rider_XXX

#123 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Ghost_Rider_XXX »

Zelena Carapa wrote:Mislim da kad ti neko trazi vremena i prostora treba da mu ga i das. Ako je pustis da sama prodje te procese bez tvojih konstantnih pitanja i prekida mozda ce sama skontati da ne moze bez tebe. Ali cini se da si ti ipak naucio da slusas sam sebe i da bude sve po svom tako da je intenzivno i sistematicno tjeras od sebe proteklih deset dana (nepostivanjem njene zelje za cutnjom i prostorom, zeleci pricati kad se tebi prica i na nacin koji tebi odgovara).
Ma sto posto je on kriv. :-)
Mr.Penguin

#124 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by Mr.Penguin »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Zelena Carapa wrote:Mislim da kad ti neko trazi vremena i prostora treba da mu ga i das. Ako je pustis da sama prodje te procese bez tvojih konstantnih pitanja i prekida mozda ce sama skontati da ne moze bez tebe. Ali cini se da si ti ipak naucio da slusas sam sebe i da bude sve po svom tako da je intenzivno i sistematicno tjeras od sebe proteklih deset dana (nepostivanjem njene zelje za cutnjom i prostorom, zeleci pricati kad se tebi prica i na nacin koji tebi odgovara).
Ma sto posto je on kriv. :-)
pa musko je, naravno da je kriv :)
OldTown

#125 Re: Treba joj vremena i prostora da pronađe sebe

Post by OldTown »

Ja mislim da se ovdje moze primjeniti dijagnoza "zive ograde"

CIM REDOVNO, DOVOLJNO I DOBRO NE KRESES ODE KOD KOMSIJE :dance: :run:
Post Reply