PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#101 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

Jay Gatsby wrote:Kršenje kućnog reda u jednoj zgradi nije "nešto sasvim normalno". U mom ulazu ima više pasa, ali jedan (u stanu do mene) izgleda pati od nesanice jer zna lajati u svako doba noći. Ne znam zašto to radi, ali nezgodno je to.
Vjerojatno ima jak čuvarski gen u sebi i reagira na zvukove i šumove. Moja kuja je isto čuvar i kad čuje nešto sva se nakostriješi i kao ide da nas brani. Ovo je stvar vlasnika, mi svoju znamo smiriti, ne grubo, nego je milovati i smirivati da vidi da se ne radi o opasnosti. Kaži komšijama da ti smeta... to nije problem.
Ja, na primjer, u lift ne ulazim kad ima netko.. čekamo drugi. Interesantno je jedno.. da obično gradski ljudi mi kažu uđite nema problema (ona zna da treba sjesti i biti mirna), a ovi što su pobjegli kako netko napisa iz neke vukojebine se kao prestrave kad vide psa :-) :-)
Nekako kao da mi vlasnici pasa ne plaćamo poreze, komunalije.. fakat smo građani drugog reda kako napisa @jaca maca.
jos_uvijek_sanjam

#102 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by jos_uvijek_sanjam »

roki wrote:Koliko vlasnika pasa pokupi kakicu( govno,zasto ne) svog ljubimca kada se ovaj istrese.Ja koliko vidim po Sarajevu niko to ne radi a to me najvise iritira.Sta ko radi u kuci me ne zanima ali kada ugazim u govno me itekako ljuti.Ili onaj dio meni najbolji,laje cuko ne mene i to onako bijesno,ali gazda neda na njega te govori kako mi neće nista.Meni je to isto da moje djete danas-sutra ufati neku tetu za guzove i ja kazem ma on je samo djete nece vam on nista,primitivno i nevaspitano u najmanju ruku.Il nedo Bog da se pokaki na sred vilsonovog tamo u onoj travi,vikali bi svi vidi papaka.Imas cuku dresiraj ga,nemozes nemoj ga ni imati.Ko sto onaj Cezar kaze,nije svaki cuko za svakoga
Pa ti gledaj kud hodas, pa neces ugaziti u govno. A ne znam gdje hodas, jer ni pas se ne posere na sred ulice ili tamo kud neko hoda. Jel trebamo da dresiramo i pse lutalice? A jos nesto..psi ne reze na neke dzaba ;). Ne bih da te uvrijedim, ali naravno da reze na tebe, kad OSJETE da ih ne volis, ili da mozda nisi neka dobrica.
pakica_

#103 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by pakica_ »

jos_uvijek_sanjam wrote:
Pa ti gledaj kud hodas, pa neces ugaziti u govno. A ne znam gdje hodas, jer ni pas se ne posere na sred ulice ili tamo kud neko hoda. Jel trebamo da dresiramo i pse lutalice? A jos nesto..psi ne reze na neke dzaba ;). Ne bih da te uvrijedim, ali naravno da reze na tebe, kad OSJETE da ih ne volis, ili da mozda nisi neka dobrica.
:lol: :lol: :lol: vala bas :D
danas meni naka zenturaca umal' mater nije jebala posto se moj pas popis'o u parku.. ka'e ccc vidi ga, pisa gdje se djeca igraju.. reko ma jok gospoja, djeca se igraju gdje kerovi pisaju.. isto tako na semaforu jaranica i ja sa svojim psima uredno cekamo zeleno, ona jarga na crveno i jos govori vidi pascadije, ne mozes ulicu prec od njih.. reko gospodjo, ovo nisu pascad, ovo su psi.. :x samo ja imam pravo moje pse nazivat pascadima, kerovima, dzukelama, al' ja to 'nako od milja.. :lol: :lol: :lol:
i vala sto kaze @katarina, dodijali su i Bogu i narodu sa pricom o ujedanju djece i sl.. isto da kerovi nemaju pametnijeg posla nego da hodaju ulicom i ujedaju random narod..
kao sto je vec receno- boli me vise klinac ko se boji, cega se boji, ako hoce pod auto jer se boji mojih kerova, bujrum vala pod auto, ako mislis da smrdi, bujrum zaobidji, ako mislis da ima vel'ke zube, opet zaobidji.. puna je meni vise kapa paznje.. sto ja da pazim na tudju djecu, nek' ih paze roditelji, ako vec misle da ce ih moj ker iskasapit.. sikter!
a ono sto je najfascinantnije, ovi zastitnici djece ne kontaju da masa ljudi koja ima psa ima i dijete i da se ta djeca normalno odgajaju da vole zivotinje, a ne sa: sine, ako ne jedes prokulice, pojest ce te cuko.. ma siiiiikter, siroko ti polje.. Bogme i meni danas ferhadija bijase siroka, mi se nasetali k'o sretni!
Jay Gatsby

#104 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by Jay Gatsby »

KatarinaKosaca wrote:
Jay Gatsby wrote:Kršenje kućnog reda u jednoj zgradi nije "nešto sasvim normalno". U mom ulazu ima više pasa, ali jedan (u stanu do mene) izgleda pati od nesanice jer zna lajati u svako doba noći. Ne znam zašto to radi, ali nezgodno je to.
Vjerojatno ima jak čuvarski gen u sebi i reagira na zvukove i šumove. Moja kuja je isto čuvar i kad čuje nešto sva se nakostriješi i kao ide da nas brani. Ovo je stvar vlasnika, mi svoju znamo smiriti, ne grubo, nego je milovati i smirivati da vidi da se ne radi o opasnosti. Kaži komšijama da ti smeta... to nije problem.
Ja, na primjer, u lift ne ulazim kad ima netko.. čekamo drugi. Interesantno je jedno.. da obično gradski ljudi mi kažu uđite nema problema (ona zna da treba sjesti i biti mirna), a ovi što su pobjegli kako netko napisa iz neke vukojebine se kao prestrave kad vide psa :-) :-)
Nekako kao da mi vlasnici pasa ne plaćamo poreze, komunalije.. fakat smo građani drugog reda kako napisa @jaca maca.
Razumijem, ali ovaj izađe na balkon (valjda ga sad ljeti drže otvorenim) i laje koliko ga grlo nosi u gluho doba noći. Pokušao sam razgovarati s vlasnicom, ali je malo "nakostriješena" pa nema nekih rezultata. Ima i vlasnika pasa svakakvih.
KatarinaKosaca

#105 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

Jay Gatsby wrote:Razumijem, ali ovaj izađe na balkon (valjda ga sad ljeti drže otvorenim) i laje koliko ga grlo nosi u gluho doba noći. Pokušao sam razgovarati s vlasnicom, ali je malo "nakostriješena" pa nema nekih rezultata. Ima i vlasnika pasa svakakvih.
Naravno, svega ima svakakvog.. Samo u principu ljudi koji drže psa vole psa... možda si i ti bio nakostriješen, ne znam, najnormalnija stvar reći, objasniti... meni da komšija pušta muziku svaku veče, rekla bih mu. Jednako i ovo..
Jay Gatsby

#106 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by Jay Gatsby »

KatarinaKosaca wrote:
Jay Gatsby wrote:Razumijem, ali ovaj izađe na balkon (valjda ga sad ljeti drže otvorenim) i laje koliko ga grlo nosi u gluho doba noći. Pokušao sam razgovarati s vlasnicom, ali je malo "nakostriješena" pa nema nekih rezultata. Ima i vlasnika pasa svakakvih.
Naravno, svega ima svakakvog.. Samo u principu ljudi koji drže psa vole psa... možda si i ti bio nakostriješen, ne znam, najnormalnija stvar reći, objasniti... meni da komšija pušta muziku svaku veče, rekla bih mu. Jednako i ovo..
Rekao, objasnio, djevojka ne reagira. Ne mogu da shvatim da ga ona ne čuje. Mislim da nisam bio nakostriješen.

To za muziku se svakako slažem.
KatarinaKosaca

#107 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

pakica_ wrote: :lol: :lol: :lol: vala bas :D
danas meni naka zenturaca umal' mater nije jebala posto se moj pas popis'o u parku.. ka'e ccc vidi ga, pisa gdje se djeca igraju.. reko ma jok gospoja, djeca se igraju gdje kerovi pisaju.. isto tako na semaforu jaranica i ja sa svojim psima uredno cekamo zeleno, ona jarga na crveno i jos govori vidi pascadije, ne mozes ulicu prec od njih.. reko gospodjo, ovo nisu pascad, ovo su psi.. :x samo ja imam pravo moje pse nazivat pascadima, kerovima, dzukelama, al' ja to 'nako od milja.. :lol: :lol: :lol:
Čitajući neke komentare mi živimo u savršenom i jako čistom društvu gdje ljudi mirišu i jako su čisti :-) :-) , djeca super, extra mega odgojena i to savršenstvo čistoće, urednosti narušavaju samo psi i njihovi smrdljivi vlasnici.
Halo, ba, čistunici.... pogledate li otpatke svuga oko sebe, nisu ih cuke bacile, pogledate li pjance koji gore od pasa lutalica zapišavaju svaki prolaz, pogledate li ljudski izmet na nevjerovatnim mjestima, pogledate li divlju i nevaspitanu djecu, osjetite li smrad u tramvaju, torlejbusu od sintetičkih bluza 10000 x obučenih, nedepiliranih žena kojima se znoj cijedi niz pazuh?
Mislim ono, kad je netko već čistunac valjda mu više smetaju prljave kese bačene po parkovima, nego organske stvari... Ma, ne, samo još jedan šuplji i prazni izgovor za napad na slabije.. dakle na životinje
Nikad se ne pobune protiv tajkuna, ni frajera od 2m, uvijek protiv slabijeg... :x :x
KatarinaKosaca

#108 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

Jay Gatsby wrote:Rekao, objasnio, djevojka ne reagira. Ne mogu da shvatim da ga ona ne čuje. Mislim da nisam bio nakostriješen.

Znaš, nije da branim djevojku, ali mi vlasnici i ljubitelji životinja nekad već imamo pomaknut prag tolerancije.. Na primjer kako sam napisala. Pravio papak kupatilo, nije platio majstora, zeznuo stvar, sve poplavio i rekao da je od mene, jer mi "kupamo psa pa poplavimo".. došla inspekcija iz općine i oni me napali bez da su išta pitali, došao vodoinstalater, ja ga platila i čovjek rekao odakle je i kako je. NIti se ko izvinio, niti mi vratio pare.. Ali, eto.. Zato je možda i djevojka više u propravnom stanju radi tih i takvih. Pokušaj još jednom, objasni da nisi od tih mojih :D , nemoj da radi toga izbaci psa na ulicu.. to je najveći grijeh. Iako, priznajem, grozno je nespavati..
pakica_

#109 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:
Jay Gatsby wrote:Rekao, objasnio, djevojka ne reagira. Ne mogu da shvatim da ga ona ne čuje. Mislim da nisam bio nakostriješen.

Znaš, nije da branim djevojku, ali mi vlasnici i ljubitelji životinja nekad već imamo pomaknut prag tolerancije.. Na primjer kako sam napisala. Pravio papak kupatilo, nije platio majstora, zeznuo stvar, sve poplavio i rekao da je od mene, jer mi "kupamo psa pa poplavimo".. došla inspekcija iz općine i oni me napali bez da su išta pitali, došao vodoinstalater, ja ga platila i čovjek rekao odakle je i kako je. NIti se ko izvinio, niti mi vratio pare.. Ali, eto.. Zato je možda i djevojka više u propravnom stanju radi tih i takvih. Pokušaj još jednom, objasni da nisi od tih mojih :D , nemoj da radi toga izbaci psa na ulicu.. to je najveći grijeh. Iako, priznajem, grozno je nespavati..
hladno im zatvoris vrata pred nosom, kako senki nisu smjeli "upast na posjed" da povade pse iz pruscakove, tako ga meni vise nijedan drot nece krocit u avliju- MRŠ! nema upada na posjed.. izvoli, uzmi nalog, udji, pogledaj, drugacije ga vise nijedan nece uc.. SIKTER! lijepa kuca, ne znam kako bih u zgradi izdurala.. podavila bih sviju hahaha
Jay Gatsby

#110 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by Jay Gatsby »

KatarinaKosaca wrote:

OK, nije ni da ja nemam razumijevanja za nju i njenog psa, ali ga malo i očekujem za sebe. Jednom sam joj objasnio, to je razumnoj osobi sasvim dovoljno. Rekla mi je da ga ona ne čuje - što je meni neshvatljivo. Uostalom, čula ona njega ili ne, pas i dalje laje. Očito je samo da ona neće ništa poduzeti.
jos_uvijek_sanjam

#111 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

pakica_ wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:
:lol: :lol: :lol: vala bas :D
i vala sto kaze @katarina, dodijali su i Bogu i narodu sa pricom o ujedanju djece i sl.. isto da kerovi nemaju pametnijeg posla nego da hodaju ulicom i ujedaju random narod..
kao sto je vec receno- boli me vise klinac ko se boji, cega se boji, ako hoce pod auto jer se boji mojih kerova, bujrum vala pod auto, ako mislis da smrdi, bujrum zaobidji, ako mislis da ima vel'ke zube, opet zaobidji.. puna je meni vise kapa paznje.. sto ja da pazim na tudju djecu, nek' ih paze roditelji, ako vec misle da ce ih moj ker iskasapit.. sikter!
a ono sto je najfascinantnije, ovi zastitnici djece ne kontaju da masa ljudi koja ima psa ima i dijete i da se ta djeca normalno odgajaju da vole zivotinje, a ne sa: sine, ako ne jedes prokulice, pojest ce te cuko.. ma siiiiikter, siroko ti polje.. Bogme i meni danas ferhadija bijase siroka, mi se nasetali k'o sretni!

Pa ima bezobrazne djece pa bacaju kamenje na cuke, ili ih dave, cupaju, maltretiraju. I COVJEK bi ga ujeo, kamoli pas. Moj voli djecu, al od neke djece sam bjezi, valjda osjeti da su nevaljala. Nek roditelji drze djecu uz sebe, jer nije moj problem ako neko ne vodi racuna gdje mu je dijete. I da se razumijemo, da mi cuko zacvili, da ga neko povrijedi na bilo koji nacin..dobio bi samarcinu samo takvu. Makar to bilo i dijete. Do sad nisam imala losih iskustava, sva ga djeca vole i pustim ih da se igraju. To sve iizmisljaju ovi sto ne vole cuke. Cak i roditelji sami pridju sa malom djecom i pitaju, smijemol ga pomaziti..
KatarinaKosaca

#112 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

jos_uvijek_sanjam wrote: I da se razumijemo, da mi cuko zacvili, da ga neko povrijedi na bilo koji nacin..dobio bi samarcinu samo takvu. Makar to bilo i dijete. Do sad nisam imala losih iskustava, sva ga djeca vole i pustim ih da se igraju. To sve iizmisljaju ovi sto ne vole cuke. Cak i roditelji sami pridju sa malom djecom i pitaju, smijemol ga pomaziti..
Moj je muž šakom zavalio jednog papka kojem je ostala noga u zraku da udari našu kuju. Ništa mu nije uradila, baš ništa.. Pao je , zvao rijamu (nije se smio potući sa mojim mužem, naravno), došla rijamu, uzela podatke i još kažu mom mužu "možemo te mi deportirat u tvoju zemlju" :D Onda sam mislila da će njih. :D Kaže im možete me samo kod
abu hamze u lukavicu, ali deportirati ne možete vjenčan sam sa BIH državljankom, i meni je malo falilo.. Onda ovaj što je bio kabadahija kao "hajmo se dogovorit da te ne tužim", Hoće repa, kaže mu moj muž, možeš dobiti samo još jednom štosem :-) :-) , ja dala papire za psa, sve ima sve uredno. Ovaj zove sutra, kao neće on tužiti, ali malo para ako može dobiti.. ja se javila, kažem mu, hajd, molim te tuži mangupe :x ... i nije..
Tako kao što kažeš, ja jako vodim računa da ona nikoga ne ometa , pas se ponaša onako kako ga naučiš, ali ako joj netko naudi.. ne dvoumim se..
pakica_

#113 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote: Moj je muž šakom zavalio jednog papka kojem je ostala noga u zraku da udari našu kuju. Ništa mu nije uradila, baš ništa.. Pao je , zvao rijamu (nije se smio potući sa mojim mužem, naravno), došla rijamu, uzela podatke i još kažu mom mužu "možemo te mi deportirat u tvoju zemlju" :D Onda sam mislila da će njih. :D Kaže im možete me samo kod
abu hamze u lukavicu, ali deportirati ne možete vjenčan sam sa BIH državljankom, i meni je malo falilo.. Onda ovaj što je bio kabadahija kao "hajmo se dogovorit da te ne tužim", Hoće repa, kaže mu moj muž, možeš dobiti samo još jednom štosem :-) :-) , ja dala papire za psa, sve ima sve uredno. Ovaj zove sutra, kao neće on tužiti, ali malo para ako može dobiti.. ja se javila, kažem mu, hajd, molim te tuži mangupe :x ... i nije..
Tako kao što kažeš, ja jako vodim računa da ona nikoga ne ometa , pas se ponaša onako kako ga naučiš, ali ako joj netko naudi.. ne dvoumim se..
e volim sto je Bog raja s mojim bastosom, pa su se sva tri lika koja su zamahnula nogom na njega prevrnuli na ledja :D
jos_uvijek_sanjam

#114 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Ja cu nabaviti jednog velikog da cuva ovog malog :D .
KatarinaKosaca

#115 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

jos_uvijek_sanjam wrote:Ja cu nabaviti jednog velikog da cuva ovog malog :D .
Imaš od mene štene tornjaka od roditelja šampiona, ali tek za godinu kad se bude parila. Ljubiteljima životinja džaba... Ponuda važi sasvim ozbiljno.. :)
jos_uvijek_sanjam

#116 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

pakica_ wrote:
KatarinaKosaca wrote: Moj je muž šakom zavalio jednog papka kojem je ostala noga u zraku da udari našu kuju. Ništa mu nije uradila, baš ništa.. Pao je , zvao rijamu (nije se smio potući sa mojim mužem, naravno), došla rijamu, uzela podatke i još kažu mom mužu "možemo te mi deportirat u tvoju zemlju" :D Onda sam mislila da će njih. :D Kaže im možete me samo kod
e volim sto je Bog raja s mojim bastosom, pa su se sva tri lika koja su zamahnula nogom na njega prevrnuli na ledja :D

Ma strasno, mislim da je covjek u stanju da odlezi robiju zbog psa, kakva je to ljubav. Da se samo malo primaknu i pogledaju oci psu, ne mogu da shvatim kako nekom moze smetati to drago stvorenje, ili jos gore kako moze pozeliti da ga udari :(
jos_uvijek_sanjam

#117 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

KatarinaKosaca wrote:
jos_uvijek_sanjam wrote:Ja cu nabaviti jednog velikog da cuva ovog malog :D .
Imaš od mene štene tornjaka od roditelja šampiona, ali tek za godinu kad se bude parila. Ljubiteljima životinja džaba... Ponuda važi sasvim ozbiljno.. :)

Jaoooo tornjak :). Pa za godinu bih i mogla, kad se budem selila, sad i nemam uslove ( nemam bastu, a ni balkon ). Ali definitvno sam planirala da nabavim jos bar 2 psa. Kad moze Danis Tanovic 3 psa voditi u setnju i drzati u kucu, mogu i ja :D
KatarinaKosaca

#118 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

MOja ponuda važi, a i Paz maše repom, kaže može :D
KatarinaKosaca

#119 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

Image

Image
Sancho_de_Sancho

#120 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by Sancho_de_Sancho »

KatarinaKosaca wrote:Image

Image
:thumbup: :thumbup:
jos_uvijek_sanjam

#121 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

KatarinaKosaca wrote:Image

Image

aaawwwwww, ljepota :) :thumbup:
KatarinaKosaca

#122 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

Image
jos_uvijek_sanjam

#123 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Oci drage, joooooj. Ne mogu ja to da gledam, ne mogu, predivna :). Jel to zenka? Izgleda mi ko zenka?
KatarinaKosaca

#124 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by KatarinaKosaca »

jos_uvijek_sanjam wrote:Oci drage, joooooj. Ne mogu ja to da gledam, ne mogu, predivna :). Jel to zenka? Izgleda mi ko zenka?
Ženka :) Eto, kaže i ona može štene tebi. ... Momka smo već isprosili, isto je lafac, za godinu puni 3 godine i onda ćemo imati štenad aBd.
ActionWoman

#125 Re: PAS U SARAJEVU - DA ILI NE?

Post by ActionWoman »

jos_uvijek_sanjam wrote:
ActionWoman wrote: Drzanje psa u stanu je egoizam vlasnika i tiha patnja psa. Vlasnik koji drzi psa u kuci vise ne primjecuje vonj koji je normalno da zivotinja uzrokuje, a sustanari u zgradi, ma ko njih pita, ima da trpe taj vonj kada cuko prodje kroz haustor. Nije zivotinjama lako kakvih ljudi ima.

Prvo, nemas psa, pa nemas ni pravo da komentarises one koji ga imaju. Drugo, sto neko rece, pas je nerijetko cisci i uredniji i ljepse mirise od mase ljudi, pored kojih prodjem. Prestala sam da se vozim javnim prevozom, jer hocu da se ispovracam od raznih ljudskih smradova, pesinluka i prizora prljave kose, neurednih noktiju, koze itd. I to ranim jutrom, sto znaci da ti ljudi takvi ocito idu i na posao i gdje su vec krenuli. Moj pas se kupa cesce nego mozda ti. Ide cak i na friziranje, mozda i to cesce nego ti. Postoji cak i cudo koje glodje, da bi ocistio zube, al da ti ja ne bih nabrajala stvari..bolje ti je da se malo educiras, pa onda dodji i argumentuj ono sto tvrdis.

Cuj tiha patnja psa :lol: :lol: . Odavno vecu glupost ne procitah. A to sto su ljudi prljavi i sto ti haustor smrdi svejedno, nije ti kriv komsijin pas.[/quote]

Sada nemam psa, ali kada sam ga imala (crnog labradora) zivio je s nama u kuci. Tako, darling, govorim iz prve ruke.
Post Reply