Rosson3r wrote:pakica_ wrote:Friesian wrote:ima dosta aktivnih forumasa.. mene je samo izludilo to sto nisu htjeli skloniti majku sa stencima sa ulice.. brinu da ce ostati bez mlijeka a ne uzimaju u obzir da su oni najugrozeniji..
pozdrav Pasiflora
sta sam ih samo othranila na flasicu
no, izgleda da strucnjaci u praci to ne znaju, ne znam
uglavnom, kako neko rece, kako to da su psi odjednom postali agresivni, zarazeni, ovakvi i onakvi, a dok nije bilo azila, isti ljudi koji sada tamo rade su govori da nisu agresivni, samo neshvaceni, teritorijalni i statijaznam..
doduse, podosta mi nije jasno oko ovoga, no hajde, svaki pocetak je tezak.. svi zelimo da svi oni zive dugo i sretno.. daBogda, al' opet kazem, ne znamo dok ne vidimo kako ce se stvari odvijat..
odhranila tek okocene bebe?
Svaka ti cast ako si svako 2 sata im davala da jedu iz flasice i uspjela da im ne ode ni kap na stranu, uradila si ono sto je malo ko uspio, posalji mi na pp broj, ja cu ti platit da odhranis leglo tek rodenih beba, samo reci koliko...
za mene ni jedan pas nije agresivan, nit me je kad napao, o tome koji je pas agresivan a koji ne ne odlucujem nazalost ja..
hajd ba ne seri kad ti moram ovako reci(izvinjavam se ostalim na rijecniku)..ne vuci ljude za jezik..
eno na malti kod one skoleima kerusa i sada ostao samo 1 stenac vec veliki..
svaki dan je jedna zena silazila iz ulaza i hranila ih na flasicu..i nije svako 2h nego 5-6 puta na dan..kuja nije imala mlijeka valjda kako treba..
kad se zvalo AV-MAu udruzenje da im pomogne receno je ne mozemo mi na sve strane..
kad je bio onaj veliki snijeg
u 2h ujutro se sislo i otkopavalo se do cukica da im se donese par deka da se ne smrznu..
ujutro nije av mau udruzenje trazilo par kucica koja su nestala nego samo par osoba
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=925
eto na linku slike kad sam ja postavljao kad su nestali..i svi su nadjeni..
prije par dana kad je azil otvoren zvalo se opet da se dodju uzeti stenci i majka im i opet je receno gospodjo mi ne mozemo to tako raditi nece im nista biti tu..
ta zena sto ih je pazila je sterilisala preko 10 cuka iz tog naselja,udomila je preko 10 cuka..ostalo je kod 4-5 u tom coporu..
jednog su jucer vodili veretinaru jer sepa..treba platiti da se slika a nema se love..
danas sam bio tamo kod njih..gospodja svaki par sati sidje i da cukama pola paracetamola jer su prehladjeni a jednom jeod svojih para platila neke skupe tablete..
kad su bili povrijedjeni iz veterine su samo dali spricu punu joda ako se ne varam da svaki par sati sidje i po rani na vratu je stavi tom cuki..
imate AZIL IMATE VETERINARE..ima eto cuko koji ima povrijedjenu nogu..ali za vas on nije prioritet da ga uzmete i da ga medicinski obradite.. mozda se bojite da ce brzo da krepa pa nece moci koju godinu biti u azilu i necee moci da za njega primate 150Km mjesecno
ako ne mozete i necete da radite to sto ste uzeli da radite onda i nemojte..radije pokupite ljude sa BiRO-a i nek se zaposle u azil..lako je volontirat i naprdjivat i cekat da za vas posao urade drugi ljudi
al dobra ti je ova recenica da svaka opstina treba imat azil
zar ne bi bilo bolje da se kaze..ko god usvoji cuku drzava ce dati 150KM mjesecno toj osobi..da vidis kako bi tad bila potraznja za lutalicama u Sarajevu..drage volje bi ja vas volontere pustio da mi dodjete u inspekciju kuci i vidite kako zivi taj usvojeni cuko koji mi donosi 150KM mjesecno a mene kosta cirka 50KM hrana i par sati slobodnog vremena da ga izvedem u setnju
@Pasiflora nadjoj se u tvom postu