SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Pasiflora

#101 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora »

Friesian wrote:
sones wrote:ali isto tako mi ne prijaju ljudi koji znaju samo kritizirati druge koji nešto pokušavaju, a sami ništa ne rade.
ovi koji kritiziraju rade vise nego sto ti mislis.. licno ja kad hocu nesta da uradim uradicu kako treba a ne na taj nacin dok me samo kamere gledaju...
I mogli bi reci - jako puno anonimnih ljudi radi vec godinama i iskljucivo od svoje love. Niti se busaju time, niti od bilo koga traze bilo sta. Rade to jer vole zivotinje kojima pomazu.
@sones, sa tobom se slazem u tome sto ovdje zaista dolazi i odredjen broj ljudi koji su godinama rondali po forumu kako ih psi pojedose po ulici, a kad je napravljen azil poceli su pricati o starackom domu i 157KM dnevno... To su oni kojima trebas reci to sto si rekao/la, a nikako Friseianu, pakici, zengiju (vjeruj mi, znam sta govorim) ili na koga se vec odnosi tvoj post.
sones

#102 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by sones »

Pasiflora wrote:
Friesian wrote:
sones wrote:ali isto tako mi ne prijaju ljudi koji znaju samo kritizirati druge koji nešto pokušavaju, a sami ništa ne rade.
ovi koji kritiziraju rade vise nego sto ti mislis.. licno ja kad hocu nesta da uradim uradicu kako treba a ne na taj nacin dok me samo kamere gledaju...
I mogli bi reci - jako puno anonimnih ljudi radi vec godinama i iskljucivo od svoje love. Niti se busaju time, niti od bilo koga traze bilo sta. Rade to jer vole zivotinje kojima pomazu.
@sones, sa tobom se slazem u tome sto ovdje zaista dolazi i odredjen broj ljudi koji su godinama rondali po forumu kako ih psi pojedose po ulici, a kad je napravljen azil poceli su pricati o starackom domu i 157KM dnevno... To su oni kojima trebas reci to sto si rekao/la, a nikako Friseianu, pakici, zengiju (vjeruj mi, znam sta govorim) ili na koga se vec odnosi tvoj post.
Pasiflora, ja se duboko izvinjavam ako se neko našao uvrijeđen, i sigurno da ne pišem ni tebi, ni Zengiju, ni Pakici, ni Fresianu. Ali ne mogu da prihvatim da je sve negativno u startu, i moja priroda me tjera da u početku uvijek ponudim "benefit of doubt". Možda je naivno, ali ako bismo svi postali cinici, gdje bi onda završili? I ponavljam, meni cuke po ulicama ne smetaju, i čak mislim da bi im u naseljima gdje nema neiživljenih ljudi koji ih maltretiraju bilo bolje nego u bilo kakvom azilu jer bi živjeli životom koji je bliži njihovoj suštini, a i ljudima bi omogućili kakav - takav dodir sa prirodom čiji su i oni dio.
Da ne idem previše u filozofiju... s poštovanjem
Friesian

#103 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

ima dosta aktivnih forumasa.. mene je samo izludilo to sto nisu htjeli skloniti majku sa stencima sa ulice.. brinu da ce ostati bez mlijeka a ne uzimaju u obzir da su oni najugrozeniji..

pozdrav Pasiflora
pakica_

#104 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

Friesian wrote:ima dosta aktivnih forumasa.. mene je samo izludilo to sto nisu htjeli skloniti majku sa stencima sa ulice.. brinu da ce ostati bez mlijeka a ne uzimaju u obzir da su oni najugrozeniji..

pozdrav Pasiflora
sta sam ih samo othranila na flasicu :-)
no, izgleda da strucnjaci u praci to ne znaju, ne znam :roll:
uglavnom, kako neko rece, kako to da su psi odjednom postali agresivni, zarazeni, ovakvi i onakvi, a dok nije bilo azila, isti ljudi koji sada tamo rade su govori da nisu agresivni, samo neshvaceni, teritorijalni i statijaznam..
doduse, podosta mi nije jasno oko ovoga, no hajde, svaki pocetak je tezak.. svi zelimo da svi oni zive dugo i sretno.. daBogda, al' opet kazem, ne znamo dok ne vidimo kako ce se stvari odvijat..
Friesian

#105 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

ma vjerujem.. zato i kazem da ne bi bili jedini koji su rucno odhranjeni... prije nove godine sam ih 6 kuci donio i sreca pa mi je jedan covjek pomogao koji je imao bastu jer je smjestaj najbitniji bio.. sta mislis kako su odhranjeni :) samo je jedan uginuo jer je bio na samrti kad je nadjen, promrzline.. ali se jadan borio 5 dana..
Rosson3r

#106 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

pakica_ wrote:
Friesian wrote:ima dosta aktivnih forumasa.. mene je samo izludilo to sto nisu htjeli skloniti majku sa stencima sa ulice.. brinu da ce ostati bez mlijeka a ne uzimaju u obzir da su oni najugrozeniji..

pozdrav Pasiflora
uglavnom, kako neko rece, kako to da su psi odjednom postali agresivni, zarazeni, ovakvi i onakvi, a dok nije bilo azila, isti ljudi koji sada tamo rade su govori da nisu agresivni, samo neshvaceni, teritorijalni i statijaznam..
doduse, podosta mi nije jasno oko ovoga, no hajde, svaki pocetak je tezak.. svi zelimo da svi oni zive dugo i sretno.. daBogda, al' opet kazem, ne znamo dok ne vidimo kako ce se stvari odvijat..
odhranila tek okocene bebe?
Svaka ti cast ako si svako 2 sata im davala da jedu iz flasice i uspjela da im ne ode ni kap na stranu, uradila si ono sto je malo ko uspio, posalji mi na pp broj, ja cu ti platit da odhranis leglo tek rodenih beba, samo reci koliko...

za mene ni jedan pas nije agresivan, nit me je kad napao, o tome koji je pas agresivan a koji ne ne odlucujem nazalost ja..
Last edited by Rosson3r on 17/04/2012 19:58, edited 1 time in total.
Rosson3r

#107 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

Friesian wrote:pa po nekima izgleda da je to jedino rjesenje zato sto oni koji su se prihvatili tog posla ne rade stvari kako bi trebali da ih rade.. ako su se prihvatili toga onda su i OBAVEZNI.. ko je uticao na donosenje Zakona o dobrobiti zivotinja? koji uticao na prestanak rada sinteraja? naravno SOS organizacije.. i sad kad MORAJU rijesiti svoj problem koji su neplanski napravili odjednom nisu obavezni da rade!! naravno, niko ih ne tjera da to rade.. to je licni izbor, ali ako u par mjeseci vidis da si nesposoban za odredjeni posao povuci se i dopusti nekom drugom..
i da, valja to sto je azil tu ali ne valja "politika firme".. ne izvlaci iz konteksta ;)
ovi koji kritiziraju rade vise nego sto ti mislis.. ali sreca pa samostalno rade.. ovo sam sve ranije naveo jer bi izbilo milio sukoba sa mozgovima koji su usvojili azil.. i na osnovu ovoga ti i govorim da se ja ne smatram kompetentnim da radim to sto rade organizacije, na tom nivou, tako da se sa njima i ne petljam.. licno ja kad hocu nesta da uradim uradicu kako treba a ne na taj nacin dok me samo kamere gledaju...
ovim boldanim si mi rekao koliko je tvoje poznavanje svega ovog, raspitaj se prvo malo ko je donjeo zakon, zbog cega, mi smo samo pritiskali da se zakon postuje, a zakon se ne postuje jer da se postuje za pocetak svaka opstina bi imala svoj azil..
kokuz_sa

#108 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

Rosson3r wrote:
pakica_ wrote:

pozdrav Pasiflora
odhranila tek okocene bebe?
Svaka ti cast ako si svako 2 sata im davala da jedu iz flasice i uspjela da im ne ode ni kap na stranu, uradila si ono sto je malo ko uspio, posalji mi na pp broj, ja cu ti platit da odhranis leglo tek rodenih beba, samo reci koliko...

za mene ni jedan pas nije agresivan, nit me je kad napao, o tome koji je pas agresivan a koji ne ne odlucujem nazalost ja..
hajd ba ne seri kad ti moram ovako reci(izvinjavam se ostalim na rijecniku)..ne vuci ljude za jezik..

eno na malti kod one skoleima kerusa i sada ostao samo 1 stenac vec veliki..
svaki dan je jedna zena silazila iz ulaza i hranila ih na flasicu..i nije svako 2h nego 5-6 puta na dan..kuja nije imala mlijeka valjda kako treba..
kad se zvalo AV-MAu udruzenje da im pomogne receno je ne mozemo mi na sve strane..
kad je bio onaj veliki snijeg
u 2h ujutro se sislo i otkopavalo se do cukica da im se donese par deka da se ne smrznu..
ujutro nije av mau udruzenje trazilo par kucica koja su nestala nego samo par osoba
http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... &start=925
eto na linku slike kad sam ja postavljao kad su nestali..i svi su nadjeni..
prije par dana kad je azil otvoren zvalo se opet da se dodju uzeti stenci i majka im i opet je receno gospodjo mi ne mozemo to tako raditi nece im nista biti tu..
ta zena sto ih je pazila je sterilisala preko 10 cuka iz tog naselja,udomila je preko 10 cuka..ostalo je kod 4-5 u tom coporu..
jednog su jucer vodili veretinaru jer sepa..treba platiti da se slika a nema se love..
danas sam bio tamo kod njih..gospodja svaki par sati sidje i da cukama pola paracetamola jer su prehladjeni a jednom jeod svojih para platila neke skupe tablete..
kad su bili povrijedjeni iz veterine su samo dali spricu punu joda ako se ne varam da svaki par sati sidje i po rani na vratu je stavi tom cuki..

imate AZIL IMATE VETERINARE..ima eto cuko koji ima povrijedjenu nogu..ali za vas on nije prioritet da ga uzmete i da ga medicinski obradite.. mozda se bojite da ce brzo da krepa pa nece moci koju godinu biti u azilu i necee moci da za njega primate 150Km mjesecno ;-)

ako ne mozete i necete da radite to sto ste uzeli da radite onda i nemojte..radije pokupite ljude sa BiRO-a i nek se zaposle u azil..lako je volontirat i naprdjivat i cekat da za vas posao urade drugi ljudi

al dobra ti je ova recenica da svaka opstina treba imat azil :lol: :lol:
zar ne bi bilo bolje da se kaze..ko god usvoji cuku drzava ce dati 150KM mjesecno toj osobi..da vidis kako bi tad bila potraznja za lutalicama u Sarajevu..drage volje bi ja vas volontere pustio da mi dodjete u inspekciju kuci i vidite kako zivi taj usvojeni cuko koji mi donosi 150KM mjesecno a mene kosta cirka 50KM hrana i par sati slobodnog vremena da ga izvedem u setnju

@Pasiflora nadjoj se u tvom postu :mrgreen: :mrgreen:
kokuz_sa

#109 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

Rosson3r wrote:
Friesian wrote:pa po nekima izgleda da je to jedino rjesenje zato sto oni koji su se prihvatili tog posla ne rade stvari kako bi trebali da ih rade.. ako su se prihvatili toga onda su i OBAVEZNI.. ko je uticao na donosenje Zakona o dobrobiti zivotinja? koji uticao na prestanak rada sinteraja? naravno SOS organizacije.. i sad kad MORAJU rijesiti svoj problem koji su neplanski napravili odjednom nisu obavezni da rade!! naravno, niko ih ne tjera da to rade.. to je licni izbor, ali ako u par mjeseci vidis da si nesposoban za odredjeni posao povuci se i dopusti nekom drugom..
i da, valja to sto je azil tu ali ne valja "politika firme".. ne izvlaci iz konteksta ;)
ovi koji kritiziraju rade vise nego sto ti mislis.. ali sreca pa samostalno rade.. ovo sam sve ranije naveo jer bi izbilo milio sukoba sa mozgovima koji su usvojili azil.. i na osnovu ovoga ti i govorim da se ja ne smatram kompetentnim da radim to sto rade organizacije, na tom nivou, tako da se sa njima i ne petljam.. licno ja kad hocu nesta da uradim uradicu kako treba a ne na taj nacin dok me samo kamere gledaju...
ovim boldanim si mi rekao koliko je tvoje poznavanje svega ovog, raspitaj se prvo malo ko je donjeo zakon, zbog cega, mi smo samo pritiskali da se zakon postuje, a zakon se ne postuje jer da se postuje za pocetak svaka opstina bi imala svoj azil..
hajde ti kazi meni ko je donio taj zakon i po cijem nahodjenju su uradjene promjene u njemu..tipa da se ne moze uspavat pas nakon odredjenog vremena u azilu..
..bilo je ovdje vec na forumu i skeniranih dokumenata u kojim je pisalo da se svi prijedlozi salju na 1 mail adresu od onog udruzenja sa ilidze(ili je vet stanica) i onda je ona tj njen predstavnik te prijedloge proslijedio gdje treba na usvajanje i dopunu..

ne mozes se ti sad doce reg na forum i pametovat nesto sto se pametovalo milion puta..i eto sad ti nasao toplu vodu..
i prvo kazes eto da momak nema pojma o necemu a prije ce biti da nemas ti..
Rosson3r

#110 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

Prvo tek okoceni kucici se hrane svako 2 sata na flasicu i jako ih je tesko nahranit da se ne udave...
reci mi ime zene
Drugo zakon je morao biti donesen zbog EU, a ne zbog tog sto je par ljubitelja zivotinja trazilo, ako je tako hajmo onda izvrsit pritisak mi sa foruma na nase glavesine da se donesu i neki zakoni koji ce popravit stanje u ovoj drzavi...
Pasiflora

#111 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora »

kokuz_sa wrote:@Pasiflora nadjoj se u tvom postu :mrgreen: :mrgreen:
Ti si meni strasna enigma. Cak mislim da smo se nekada sklapili ovdje vezano za lutalice. Onda sam (upravo kad su oni stenci bili u pitanju) ostala :? - cekaj, pa on je psetoljubac :?: :!: :?:
Drago mi je, u svakom slucaju :-D Srdacan pozdrav :!:
Friesian

#112 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

ma boldiraj ti sine koliko zelis ja znam sto znam, a sve je tacno.. barem i ostali forumasi, kako vidim, znaju sta pricam ;)
savjet: kad hranis stene potrebno je samo da bude u polozaju na stomaku sa podignutom glavom, ostalo on cucla sam po sebi tzv. refleks.. to nikakva mudrolija nije.. i da hrani se sto cesce sa minimalno 2 sata razmaka.. cak nisam morao ni "specijalnu" hranu za njih kupovati vec sam pravio svoj miks.. onako jeste lakse ali ovako je jeftinije..
evo, ti kao neko ko pametuje i ko ima toliko znanja si nadam se nesto naucio od nas neznalica..
@pakice daj mu broj, mozda i hajrujes stagod.. ali k'o i sve to je samo suplja..

P.S. Pasiflora, sve vise se ukazuje istina u tekstu na tvom profilu pod rubrikom Lokacija :D

P.P.S. ne znam sta je strasno u tome sto nekad ode kap na stranu.. naravno ne treba cesto da se to desava ali Boze moj to se desi meni kad vodu pijem, bebi dok doji, pa sto ne bi stenetu?!
globosa

#113 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by globosa »

... zakon donjeo, donjeo, donjeo...

Jaoj
Pasiflora

#114 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Pasiflora »

Friesian wrote:P.S. Pasiflora, sve vise se ukazuje istina u tekstu na tvom profilu pod rubrikom Lokacija :D
Nemoj se samo previse diviti, ja sam jednom zbog toga odletjela u banovice na 2 hefte 8-)
Friesian

#115 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

hahahahaha... valjda ja necu.. :)

@globosa - nemoj covjeka ispravljati... ko je vidio hajra od pravopisa.. svi znamo sta je htio reci, odnosno sta nije rek'o.. :) :) :)
Rosson3r

#116 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Rosson3r »

Friesian wrote:ma boldiraj ti sine koliko zelis ja znam sto znam, a sve je tacno.. barem i ostali forumasi, kako vidim, znaju sta pricam ;)
savjet: kad hranis stene potrebno je samo da bude u polozaju na stomaku sa podignutom glavom, ostalo on cucla sam po sebi tzv. refleks.. to nikakva mudrolija nije.. i da hrani se sto cesce sa minimalno 2 sata razmaka.. cak nisam morao ni "specijalnu" hranu za njih kupovati vec sam pravio svoj miks.. onako jeste lakse ali ovako je jeftinije..
evo, ti kao neko ko pametuje i ko ima toliko znanja si nadam se nesto naucio od nas neznalica..
@pakice daj mu broj, mozda i hajrujes stagod.. ali k'o i sve to je samo suplja..

P.S. Pasiflora, sve vise se ukazuje istina u tekstu na tvom profilu pod rubrikom Lokacija :D

P.P.S. ne znam sta je strasno u tome sto nekad ode kap na stranu.. naravno ne treba cesto da se to desava ali Boze moj to se desi meni kad vodu pijem, bebi dok doji, pa sto ne bi stenetu?!
nije bas tako jednostavno prehranit tek rodenu bebu, al hajd nek ti bude, a za broj sam ozbiljan, ja cu platit kad se desi sljedeci put da ubiju majku a ostanu tek rodene bebe, ja nazalost nisam uspio da mi prezive svi, uginulo mi je jedno stene :(( kazu otisla mu kap mljeka nastranu a pio je kako ti kazes tzv refleks :((
Friesian

#117 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

eto, ja ih zadnji put, jesenas, 5 prehranio.. jedno je uginulo zbog smrzotina..
pakica_

#118 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

uopste ne zelim da se raspravljam o tome moze li se ili ne moze podici tek okoceno kerce na noge sa flasicom.. mislim da je svako od nas barem jedno leglo izvadio iz belaja.. nazalost, cesto ni kod mame ne prezive svi, tako da se s nekima moramo rastati, zakon prirode, ali da ce svi umrijet- nece..
rado bih ubrala i ja koji dinar od azila, al' imam makar prst obraza, tako da, hvala na ponudi, ali, ne hvala ;)
jaca-maca

#119 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by jaca-maca »

kokuz_sa wrote: kad se zvalo AV-MAu udruzenje da im pomogne receno je ne mozemo mi na sve strane..
Svaki put kada sam ja ili neko moj zvao to ili slicno udruzenje, uvijek bi smo dobili isti odgovor... :-)
Friesian

#120 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

pa ne mogu ljudi na sve strane.. sta ih napadate.. jeste li pratili medije.. neki dan su 5 pasa uhvatili.. nije to malo, slomili se! :lol: :lol:
pakica_

#121 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

Friesian wrote:pa ne mogu ljudi na sve strane.. sta ih napadate.. jeste li pratili medije.. neki dan su 5 pasa uhvatili.. nije to malo, slomili se! :lol: :lol:
:lol: :lol: koji si ti trollas hahaha
jesu li svi bili agresivni, posto su ti prioritet :P :D znaci onih 8 i novih 5.. auuuu, kol'ko je to posla za raju iz murai komerca :dance:
kokuz_sa

#122 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by kokuz_sa »

pakica_ wrote:
Friesian wrote:pa ne mogu ljudi na sve strane.. sta ih napadate.. jeste li pratili medije.. neki dan su 5 pasa uhvatili.. nije to malo, slomili se! :lol: :lol:
jesu li svi bili agresivni, posto su ti prioritet :P :D znaci onih 8 i novih 5.. auuuu, kol'ko je to posla za raju iz murai komerca :dance:
od onih 8 jednog su morali vratit..greskom uzeli necijeg.. :D
Friesian

#123 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by Friesian »

hahahaha.. agresivni idu na ocjenu od strane strucnog osoblja :D
ali prvenstveno se hvataju oni koji sami uskacu u kombi ;)

ma nece oni to za dvije godine napuniti kako su krenuli.. mislim da se drze one parole "markica po markica, 101 markica" samo sto su u ovom slucaju psi u pitanju :D
pakica_

#124 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by pakica_ »

kokuz_sa wrote:
pakica_ wrote:
od onih 8 jednog su morali vratit..greskom uzeli necijeg.. :D
ah da, onog strasnog, prestrasnog rota bez emocija, koji sad pa sad moze rascerupat dijete
duboka_misao

#125 Re: SUMNJIVI VETERINARI I AZIL - TV HAYAT

Post by duboka_misao »

Friesko ne pali raju svi znamo da si glavni iz muraia za reon dobrinje :P
Post Reply